Alla inlägg den 31 mars 2022

Av Rehn/Hornesjö - 31 mars 2022 08:33

Så var vi framme vid en ny omgång dagar igen

 

Natten blev bra och solen sken redan när jag steg ur sängen, men kylan består och detta gör att jag inte kan göra det jag vill utomhus.

Men en tur till Hägersten skulle det bli för att Öglestolarna      var det ett jäkla tryck efter när jag la ut dem på annons och jag hade lovat den som hörde av sig fört att få hämta dessa idag.

Helst hade jag velat sälja hela gruppen, men eftersom jag satte ett pris per styck på dessa möbler så blev det mest de som ville ha stolarna, men även bordet är tingat och kommer att hämtas på lördag.

Naturligtvis startade vi vid samma tid som vanligt och vi vet ju att det är sprängning klockan 10,00 men det brukar inte vara så jättelånga köer, men idag var det stopp redan före Vårbybron   och det tog lite längre tid en vanligt, men ingen större fara. 

Stolarna skulle hämtas när jag ringde till henne och sa att vi var där och då var hon framme efter en halvtimme.

En hörde av sig om dubbelsängen   som jag ska skänka bort. Många har hört av sig om denna, men de flesta vill då även ha transporten gjord från oss.  Men de som ringde idag bodde i Hässelby och ville gärna ha sängen och skulle även fixa transport själv.  De frågade när de kunde komma och klockan var då strax före 12 och jag hade bestämt innan att vi skulle iväg helst före 13, så jag sa att om ni kommer nu så är det okej. Hon förklarade att de inte skulle hinna både att åka och hämta ett släp och vara hos oss till klockan 13.  Så vi hoppas att det ska fungera till helgen i stället.

Hade även hoppats på att få denna     hämtad . Skulle själv gärna velat ha den om det funnits plats, den slukar en hel del med saker i sitt underskåp och sedan även vitrin och barskåp.  

Lovar att med lite färg och kärlek så skulle det vara en jättesnygg möbel.

Lasse hade slagit sönder lite möbler så att det skulle vara lätt att ta det i bilen till tippen.  Så när vi nu inte hade någon att vänta på så tog vi och åkte direkt till återvinningen och sedan en tur upp till Max för en liten lunch.

Direkt därifrån till Hallunda för att handla lite inför kvällen.  Lasse var sugen på falukorv och bruna bönor och lovade att fixa middagen.

Hem direkt och kollade på Hem till Gården och sedan blev det en del plock bland bilder mm. Tog äntligen tag i alla pappas papper som har kommit efter att han avlidit. Hade bara lagt allt på hög och egentligen inte orkat med att läsa igenom allt, men nu kände jag att det bara var ett måste. Kastade och sparade det som måste sparas i en pärm, så nu är detta i ordning i alla fall.

Middagen serverades av Lasse till Glamour

 

Det var gott, men min aptit var inte riktigt som jag ville och detta berodde på att jag 

hade ingen bra dag idag, hade mycket ont i hela kroppen och kände av den isande kylan inombords.

Robinsson, Aktionsprogrammet och Alla mot Alla fick det bli innan jag hoppade i säng.

I morgon är det fredag och jag hade hoppats på en varm och skön dag, men det ser inte ut att bli någon sådan.

God natt


Fredag 1 april

 

Fick även denna morgon sova fram till halv 7 och det kändes bra, men hade varit uppe vid halv 6 och öppnat sovrumsdörren för då ville tjejerna in i rummet.

Har nästan lite svårt att fatta att det redan är april, tycker att tiden bara har försvunnit de senaste 2 åren.

Att vädret var som det var kände jag redan när jag satte fötterna på golvet. Fanns nog inte en enda led i min kropp som inte värkte. 

Var inte lätt att ta mig ner för trapporna för så stel var jag i hela kroppen. Fattar inte fast jag lidit av detta i stort sett hela mitt liv att varje gång det blir omslag i vädret så fungerar inte kroppen.

Men handla var vi tvungna till och sedan hade jag ett paket från Apotea att hämta i Hallunda, så ut måste vi.

Just detta väder hade passat bra att stå i källaren hos pappa och försöka få lite ordning på vad som ska kastas och inte, men just idag var jag inte stark nog att klara av detta. Att stå på ett iskallt stengolv är inte något som kroppen mår bra av.

Mitt på dagen värmde faktiskt solen lite och jag satte mig ute i en solstol vara för att få lite värme.

Jag kan inte skryta med att det blev mycket gjort denna dag.

Men middag hade jag bestämt att göra och idag ville jag ha en riktig fredag som vi brukade. Lasse hade i alla fall fått bort så mycket på vårt matbord så att vi kunde få sitta bra och äta 

Han bjöd på en drink medan jag stod vid spisen

 

Bara att få duka på ett riktigt matbord kändes bra

    

Kändes som evigheter sedan jag la ner min själ i matlagningen, men detta gjorde jag i alla fall idag.

Det blev oxrullader som lindades in i morotsstavar, saltgurka, senap och bacon. Gräddsås och rösti och till detta rostade grönsaker.


Sen blev det TV som vanligt hela kvällen.


Lördag

 


Blev en ganska orolig natt, kanske var det för att jag åt för mycket eller så var det bara en sådan natt.

Drömde massor fast mycket osammanhängande och mest att jag var jagad, men av vad vet jag inte.

Syntes på ANS att natten varit sämre än på länge.  

Kylan består och in morse vid 5 tiden var det minus 12 grader ute, men inne var det alldeles för varmt tyckte jag.

Men Lasse tyckte att det var kallt även inne och gick ner och startade en brasa.

Ett måste hade vi idag och det var att åka till Hägersten och möta upp den som hade köpt matbordet, men detta var inte förrän klockan 15 och jag vägrade att vara i lägenheten hela dagen.

Eftersom solen sken och den riktigt värmde när man satt i lä så ville jag sitta ute och bara ta det lugnt ett tag.

Hade ett paket som skulle skickas och detta vill jag göra på morgonen. Hade egentligen 2 men den ena hade jag inte hunnit få betalt från så det gick ju inte att skicka.

Vi 12 tiden kunde vi inte hålla oss längre utan åkte till Hägersten, kände att 3 timmar går fort och lite finns det alltid att göra.

Vi parkerade ute på Sparbanksvägen och när vi kommer in på Förskottsvägen så tycker jag mig se en skugga i pappas vardagsrumsfönster, stelnar till lite, men ser sedan att skuggan vinkar och ser även att det är Per som är där.

Var bra att han var där och kunde hjälpa oss lite i källaren och detta resulterade i alla fall i 4 säckar som vi kunde åka med till återvinningen.

Hade absolut ingen idé på vad vi skulle äta.  Lasse var sugen på att bara äta kronärtskocka med smör, men det fanns ju ingen när man vill ha.  

Lasse föreslog då att jag skulle ta falukorven som fanns kvar i kylen sedan i torsdags och sen hade jag ju ett halvt paket med bacon sedan i fredags, grädde och lök finns det alltid hemma. 

Så det blev middag idag också

   


Även idag satt vi vid middagsbordet och bara det gör ju att maten smakar så bra mycket bättre än framför TV:n

Det var så gott så det blev inte ens rester till hundarna denna kväll

Kvällen fortsatte med Lets Dance och sedan Morden i Midsommar till efter midnatt.


Söndag

 

Natten blev helt okej men det kändes som om jag hade drömt hela tiden, fast kan ändå inte säga vad det var som hände i drömmen.

Vaknade till vid 4 tiden av en dov smäll, trodde att det var någon av tikarna som hoppat ner från sängen, men insåg att det inte fanns någon hund i rummet.

Somnade om och sov fram till 6 och kollade som vanligt direkt på min mobil.  Såg ett litet inlägg om att det hade varit en detonation vid något hur i Botkyrka just vid den tiden som jag hade vaknat till av att ha hört en liten smäll. Vet ju inte om det var detta för var i Botkyrka stod det inte.

Två auktioner gick ut på morgonen så jag passade på att packa dessa innan jag började dagen med något annat..

En tur till Hallunda för att lämna in paketen. Hade inte funderat ut vad vi skulle ha till middag så jag hade ingen större lust att gå in på Supergrossen.

Hem och jag började sortera igen, men vädret var fint och jag kunde vara ute en hel del.

Per kom över och skulle hämta en skål han ville ha. Han skulle också hjälpa Lasse att kolla släpet inför besiktningen, de passade även på att få iväg i alla fall en del av vår soffa som vi har haft stående på uteplatsen ett tag.

När de höll på med detta så smög Åberlix in och kollade i en leksakslåda som står där inne.

Han kom ut med tre olika    leksaker   och naturligtvis så måste han vakta dem och just denna var den första leksaken han fick hämta själv på Arken. 

Vi hade det ganska bra där i solen och det märks att hundarna myser när vi kan vara ute tillsammans.

När Lasse och Per åkte iväg så hoppade Z upp för att kolla efter dem och jag inser när jag ser henne att så här får hon inte se ut   hon ser mer ut som en björn än en Cocker med sin enorma päls.  Känner att jag måste ta itu med denna idag.  Sagt och gjort när Lasse kommer tillbaka så ber jag honom bära in trimbordet i trimrummet för stå ute känner jag inte för nu när den isande kylan börjar komma tillbaka när solen försvinner.

Det tog ett tag och hon är långt ifrån färdig, men den enorma lejonmanen är i alla fall borta med hjälp av maskin, effilering och mina fingrar. Hade tänkt att ta en bild på henne, men det blev inte av.  Men så satt hon där i köket och väntade på att få gå ut och då passade jag på   att få en bild på i alla fall den nu snygga ryggen.

Såg en bild på vårt yngsta barnbarnsbarn Medina och kunde inte låta bli att ta denna   och känner "var har tiden tagit vägen".

Lite annat roligt denna dag var att Zlatan och Åberlix syster skulle äntligen få gå sitt sista spår, de har haft flera tiden men det har alltid blivit oväder eller något annat så att de har fått nya tid. Men idag var det dags och visst klarade denna lilla stjärna detta   Det kom förbi hos oss för att hämta hennes mugg och boll som hon hade fått på mötet för att hon var med på Cocker listan och hon är så gudomligt söt denna lilla tjej. Här stoltserar hon hemma hos dem med de fina rosetterna hon har tagit.

Dagen försvann ganska fort och jag hade fortfarande inte tänkt ut någon middag, men alltid finns det ju något som jag kan fixa till från frysen.

Blev så sugen på kyckling, men de enda kyckling jag hade hemma var de kycklingben jag egentligen hade köpt till hundarna.  Men idag blev det våra   så sorry vovvarna, ni får inget denna dag.


Så kom kvällen och det blev Robinsson och sedan en Wallanderfilm som tyvärr slutade allt för sent, men fast jag sett den innan så var jag ändå tvingad att se den igen.

I morgon är det ny vecka och nya friska tag.













Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards