Alla inlägg den 21 mars 2022

Av Rehn/Hornesjö - 21 mars 2022 08:54

Ny vecka med nya tag.

 

Klev upp tidigt denna morgon. Massor på agendan som ska hinnas med denna dag.

Började med Huddinge sjukhus och Lasses provtagning som gick relativt fort fast det var 26 stycken före. 

Sen direkt därifrån till Tumba för att besöka Nordea och även där var det mycket folk. Men väntetiden var okej och det är nästan lite roligt att sitta och vänta och höra den trevliga personalen prata  med alla sin kunder på ett mycket trevligt sätt.

Passade på att besöka systembolaget i Tumba, lite roligt för där har vi aldrig tidigare varit. 

 Sprang in i  Hallunda centrum för att handla. Hade sett i annonsbladet att de hade kalvlägg och blev så sugen på Ozzo Buco. Skulle vara ha detta och köttfärs, sant grädde. Men upptäckte när vi kom hem att grädden var helt bortglömd. 


Bestämde oss sen för att åka hem och börja jobba lite med alla lådorna.  Sedan ville jag koppla av en halvtimme med Hem till Gården.

Sen satte jag igång min Express för att den skulle få jobba med middagsmaten. Så härligt att bara låta köttet bryna medan jag skalade och skar morötter, lök och vitlök. Öppnade en burk med tomater och hällde upp 2,5 dl vitt vin till grytan. Sen bara att hälla allt över köttet och knäppa på och sedan vänta utan att behöva tänka. 
Satte oss ute och tog en lättöl och macka till Lunch. 
 

Längtar efter att i all fall få bort så mycket som möjligt från vardagsrummet och kunna börja använda matbordet. Man äter inte bra hur gott det än är när man sitter vid soffbordet. 
När klockan var halv fyra så startade vi på nytt för att först ta en tur till Kungens Kurva för att handla hundmat. 
Sen direkt till Hägersten för att plocka hem lite och även vänta på tjejen som skulle hämta byrån. 
Hon skull ha gjort det i lördags kl 2 men dök inte upp och sen hörde hon av sig och berättade att hon hade vaknat klockan 15 efter att fått jobba extra på natten till lördagen. Man vet ju aldrig om det stämmer, men jag kände för att ge henne en chans till fast jag hade 4 stycken till som verkligen ville ha byrå   Men idag kom hon och skämdes så mycket för lördagen, hon var jätte söt och gullig och jag var glad att jag gav henne chansen. 
Klockan hann bli nästan 19 innan vi var hemma igen. 
Kokade lite pasta medan den redan färdiga Ozzo Boco värmdes 

 

Sen bara att slå oss ner vid soffbordet och njuta. 
  Något som Lasse gjorde och jag förstår att han var trött efter denna dag.
Det blev en lång och effektiv dag. 

Ska väl erkänna att även jag satt i samma position som Lasse vid flera gånger under denna kväll och jag kan nog påstå att jag inte såg ett enda helt program på TV.

I morgon är en ny dag och en tur till Hägersten för att hämta hem flera backar med tyger.


Tisdag

 


Ja denna natt blev inte alls så roligt, klockan hann bli nästan halv 2 innan jag somnade till. Men det får jag nog skylla kvällen framför TV för.. hade ju redan slumrat en hel del.

Vaknade sedan vid 5 tiden av att Z sköt upp dörren och in kommer båda tjejerna för att hoppa upp i sängen.

Bestämde mig i alla fall för att inte stiga upp före klockan 6.

Blev bara en snabb tur till Hägersten denna dag för att lasta bilen med mer som skulle slängas.

Hade även lovat en som var intresserad av ett överkast att ta lite bilder.

Många frågor blev det på detta och till slut så satte jag stopp och sa att överkastet får stanna hos oss eller skänkas till Stadsmissionen.

Passade på att ringa runt lite till olika seconhand medan Lasse lastade bilen.  Det verkar helt svårt att få någon av dessa att ta emot stora möbler, så det får väl bli att vi slår sönder det mesta och kör iväg det till tippen, vilket som känns lite tråkigt när man vet att vissa har behov av dessa.

Pappa hade även fått post adresserat till sig själv (inte till dödsboet) från 3. Hans telefon har varit uppsagd sedan den 28/1 och den killen jag pratade med sa då att efter hans januaribetalning skulle det inte bli något mer, ingen uppsägningstid när det gäller dödsfall och det lät ju bra. Han hade autogiro på denna och när jag fick senaste kontoutdraget för februari så såg jag att de hade dragit dessa 199 kr även för februari. Tänkte att det kanske är rätt och det kommer i efterskott.  Men denna räkning kom via avi så nu ville de ha betalt för 14 dagar in i februari och sedan även aviavgift, en summa på 149 kr.  Ringde upp direkt och fick prata med en trevlig tjej, som beklagade att det troligen hade blivit något fel, för naturligtvis kan man inte skicka en avi till en avliden person. Hon sa att det var bara att kasta denna och att det nu helt var avskrivet.

Hade även fått pappas deklaration, men det var till dödsboet så det var rätt. Var lite tveksam till hur jag skulle kunna skriva under denna, men med ett samtal till Skatteverket visade det sig att jag skriver under med mitt namn.

Så nu är även detta gjort, men måste skicka det på posten eftersom pappa inte längre har något bankide.



Klockan gick och det blev ingen lunch så vid 14 tiden åkte vi till Mc Donald och tog oss en kombinerad lunch/middag   

Sedan hem igen och fortsatte med att sortera bland allt.

Lasse hade tagit med sig pappas en massa verktyg och sånt som hörde till garaget och satte sig ute och sorterade och kastade, det blev som tur var mest att kasta.

Själv hade jag tagit tag i att sortera bland alla tyger, men jag inser att det nog är bättre att skänka allt som det är, jag orkar inte med detta.

Tanken var att jag skulle fortsätta med trimning av hundarna men det var bara tanken jag kom till.

Dagen fortsatte fram till klockan 18 då jag bestämde mig för att kolla på Glamour.

Robinsson såg jag med ett halvt öga, Lyxfällan lika så, sen skulle jag se Lyckoviken, men jag fattade inte ett dugg av denna, kanske var det för att jag även där slumrade den mesta tiden.  Sen måste jag ha somnat ordentligt för jag vaknade inte förrän Alla mot Alla var slut.

Ja denna kommande natt ser jag inte fram emot.


Onsdag

  


Det blev precis som jag hade trott, först tog det en evighet innan jag somnade. Sen vaknade jag av att det värkte i min fotled, försökte placera foten så att värken skulle försvinna, men var till slut tvungen att stiga upp och ställa mig på foten, vet inte om jag hade legat konstigt med den, men fotleden har jag aldrig tidigare haft ont i.

Kollande på klockan och insåg att hon inte ens var 3 och jag kände att jag bara måste få sova. 03,20 bestämde sig Z för att försöka ta sig in i vårt sovrum och jag var tvungen att än en gång kliva ur sängen för att nu öppnad dörren till henne, annars skulle jag ju aldrig få somna om.

Vet inte hur många gånger jag kollade på klockan för att hoppas att den skulle i alla fall visa 6, men det tog tid och när jag äntligen var där så var jag tröttare än vanligt.

Ja jag kan bara kalla denna natt för en helvetets natt.

Tur att det inte var så mycket att göra idag.  Vi hann till och med ut på några promenader med hundarna och det var verkligen inte igår. Klarade i alla fall den första promenaden ganska bra och då kände jag direkt mersmak.

Vi nästa blev benet bara stelare och stelare och jag var nästan rädd att jag inte skulle komma hem, men det gick i alla fall.


En tur till Återvinningen blev det också, men idag var det mest våra egna saker som skulle bort.

Var ute så mycket det bara gick, för att missa solen klarar jag inte.


Vid 16.30 tiden så blev det middag med Dafgårds Lasagne, kände inte för att stå vid spisen när jag sedan skulle ha kurs denna kväll.

Klockan 18 var 4 av de 6 valparna samlade vid vår apellplan och det blev en kärt möte mellan valparna.

Nästan lite svårt att få dem att fatta att ikväll var det dags för lite vett .

Lasse tog en liten film på en av de övningar vi gjorde och inte var det lätt för dem att jobba istället för att få leka.


  Det blev riktigt mörkt fast klockan bara var 19 när vi slutade.

Men det var i alla fall både trötta 6 månaders valpar och deras mattar och hussar.


Nu är vi i alla fall på gång






Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards