Alla inlägg den 5 maj 2022

Av Rehn/Hornesjö - 5 maj 2022 09:30

Så var det torsdag igen

 

Allt såg okej ut. 

Nu var det bara att efter frukost ta hand om hundarna och sedan ut och börja med vår nyinköpta matgrupp som var i massa delar och fyra fulla påsar med skruvar, muttrar och brickor plus en massa annat. 

Vid halv 10 satte vi igång med att öppna   de 3 stora kartonger. 

Lasse ville börja med stolarna och jag ville börja med bordet, vilket vi gjorde. Jag hade en bild av hur det skulle gå till och kände att detta är fixat på en halvtimme.      Nu har jag en envis gubbe som inte alls är med på mina idéer utan allt ska göras på hans villkor. Detta slutade med att jag satte mig i en stol och kollade på honom. 

Att få ihop ramen var en baggis, men sen stötte Lasse på problemen som sedan skulle visa sig rakt igenom denna grupp. Jag försökte flera gånger med att säga att han kunde göra på ett annat sätt, men det gick inte för så stod det inte i beskrivningen.  

Han skyllde på sina tjocka fingrar och den lilla skruvdragare som var med.. Jag föreslog att Lasse skulle ta fram en riktig skruvdragare för att det skulle gå lättare, men "nej" ekade svaret. 

När klockan var nästan 12,30 så stod i alla fall   bordet upp. (bilden är tagen efter att vi varit till Rusta och köpt mattan) 

Jag föreslog då att vi skulle åka till Rusta och köpa en matta till uteplatsen och även ta en tur till Mc Donald. Handla gick Lasse med på men att tappa tid på Mc Donald ville han inte. 

Hem och satte på grillen      för att få något i oss. Vitt vin passade bra i värmen. 

   


Smakade bra och detta behövdes efter alla fel som det visat sig vara på delarna, mycket var snett och ett av benen gick stiftet som skulle skruvas in i bordet av, nu är det tre skruvar som håller benet på plats så flyttar vi inte bordet så borde det inte vara något problem

Klockan hade passerat 14 innan vi började  med stolarna och jag föreslog att vi kunde jag kunde göra detta men då ville jag ha en skruvdragare att jobba med.  Äntligen gick Lasse med på att plocka fram den och leta reda på rätt bits. 

Men han ville göra jobbet och jag tog vi alla fall fram delarna som de skulle vara.  Helvetet började direkt med att hålen inte alltid passade i hop.  Jag hade ställt  delarna precis som de skulle skruvas ihop. 

Eftersom jag inte fick hjälpa till så gick jag in en halvtimme för att kolla på Hem till Gården.  När jag kommer ut igen så är den första stolen på plats. Jag tycker att den ser lite konstig ut och vågar knappt säga till Lasse att han satt armstöden fel.  Gör om och gör rätt, säger jag, men inte nu, gör de andra 5 stolarna rätt innan. 

Nu gick det ganska lätt och hålen passade perfekt. 

När det bara var den sista kvar, den som var fel skulle göras om så säger Lasse "det är en påse med några gummi brickor kvar, men vet inte vad de ska vara till.. Jag tar och läser manualen och säger att de ska sitta mellan armstödet och ryggen på stolarna.  

   

Blir nog ganska bra när det är klart. 


Ja ja, klockan är nu 17,45 och det får vara nog för idag. 

Gör om och gör rätt får bli i morgon. 

Jag fixar till en middag, som även den tar sin tid att göra i dag. 

   

Fick bli min egen köttfärsgrotta som jag själv verkligen gillar och ofta äter för mycket av.

När maten är uppäten så frågar jag om vi ska lägga på glasskivorna på bordet, men svaret blir "det gör vi i morgon".

Ja jag är ganska slut fast jag inte gjort någon större nytta (inte frivilligt) utan mest suttit och känt mig irriterad för att inte få hjälpa till.

Men dessa bilder fick mig att må bra, tagna av en av valparnas ägare

   

Nu är det TV kväll som gäller


Fredag

Såg bättre ut på appen än vad jag trodde.  Hade inte kunnat släppa tanken på möblerna utan så fort jag vaknade till så började jag fundera

Något som jag skulle vilja göra nu är att få bort den stora tunga murgrillen från uteplatsen. Har nu i två år velat göra den fin, lägga på lite mer bruk och måla överdelen vit, men som tiden har sett ut så har det hela tiden varit något som kommit emellan.  Ska väl också erkänna att vi sällan grillar i denna, har mest haft den och ställt in min röklåda i när jag röker räkor.  Så det skulle nu bara kännas som en befrielse att bli av med denna.  Får kanske slänga ut en annons på Market place och se vad som händer.

Vid 8 tiden är vi klara med frukosten och innan hundarna ska få sin mat så går vi alla ut och är på tomten och passar på att möblera om sittgruppen som jag vill ha lite annorlunda.. Hundarna är jätte nyfikna på det nya och luktar in detta, klättrar på möblerna och på soffbordet.  Ja egentligen får de göra vad de vill utom att kissa på den nya mattan. Tyvärr så är både Qling och Zlatan slarviga och gärna vill lyfta på benet på det som är nytt. 

Vi 9 tiden går vi in igen och gör iordning hundarnas mat.

När jag kommer ut så får jag en av mina ljusa idéer och det är att lägga ut vår murgrill på nätet

    Tar några bilder och skriver en text om hur den ser ut och att jag skänker bort denna stora tunga pjäs mot avhämtning och nermontering.   Klickar på lägg ut och direkt börjar det strömma in svar och folk som är intresserade.  Jag svarar alla att det är först till kvarn som gäller och den första som vill ha den får ta den.  En kille från Tullinge hör av sig och säger att han har länge letat efter en sån och vill gärna ha den.  Vi bestämmer att han ska komma mellan 16-17 och jag säger att det är viktigt för mig att veta eftersom det är under denna tid våra hundar får sin mat och därför ber jag honom att ringa om det blir något förhinder.

Han ger jättebra svar och fortfarande strömmar det in frågor om grillen. Efter bara någon timme har 30 stycken hört av sig och jag har svarat 4 av dem att jag återkommer när jag vet att den blivit hämtad av den som jag lovat.

När klockan är 17 så har han varken ringt eller dykt upp och vi ger våra hundar en försenad middag.

Klockan 18 har han fortfarande inte hört av sig och jag känner mig lite smått irriterad och  bestämmer mig för att höra av mig till den som har lämnat sitt mobilnummer.  Han  blir jätteglad och vill gärna ha den, bor i Tungelsta, en bit bort men vill gärna komma i morgon vid 11 tiden.  Säger att han har släp och två starka söner med sig.

Jag skriver till killen i Tullinge att grillen nu går till en annan.  Får svar klockan 19.55 att nu är hans bil urplockad och klar för leverans.  Jag svarar bara att kommer man inte på utsedd tid och inte heller hör av sig så blir det ingen affär.

Nu äntligen kan vi börja tänka på maten som ska grillas.

Gör iordning det som ska göras inne och går sedan ut och sätter mig   i solen och tar en liten drink medan Lasse står vid grillen.

Fast det fortfarande var en skön kväll så satte vi oss inne för att äta

     

Till det grillade lammet passade vinet vi fått av en valpköpare bra. Det var verkligen ett gott vin i vår smak. 

Precis när vi var klara så ringer Per och säger att han varit i Hägersten och skruvat ner både bokhyllan och musikbänken så att det bara är för oss att hämta och åka till återvinningen.

Han kommer sedan över med lite post som hade kommit till pappa.


Ser på Masked Singer och sedan var tanken att vi skulle kolla på Frost.  Men när klockan var 00.10 så vaknade jag och insåg att ingen av oss hade sett något på TV.  

Hundarna som vi alltid släpper ut vid 22 tiden sov alla gott, men de fick vakna och ta en tur på tomten fast klockan var mycket.


Lördag

Natten blev inte alls kul, som det brukar bli när jag sovit i soffan. 

Idag regnar det också, men det behövs så det tänker jag inte klaga på. 

Regnet upphörde i alla fall klockan 11 när de som skulle hämta grillen kom.  Det var pappa, mamma och äldre son, den andra killen hade inte orkat upp. De sa att detta fixar vi tillsammans. Det var en härlig familj och vi hade riktigt roligt medan vi gjorde jobbet som tog lite mer på krafterna än vad de hade räknat med.

Grillen väger 400 kg är över 2 meter hög 110 cm bred och djupet är 65 cm, så det var ju ingen liten pjäs de skulle jobba med.  

Jag hade redan på fredagen bett Lasse att skruva bort ramen runt spisen som han hade satt när han byggde in den i golvet på altan. Men envis som han är så tyckte han inte att detta skulle behövas utan det var bara att lyfta den rätt upp.  Jag tänkte när han sa det att den är ju helgjuten i botten, men jag fick inget gehör på detta.

Grillen är i 6 delar och de 3 översta var ju ingen större svårighet att få till släpet, men så kom de till den stora tunga mellanplattan som är tyngst av allt och den var svår att rubba, men så efter en hel del försök så gick den sönder och gick i två delar, både på ont och gott kan man ju säga.  Sen var det den understa som Lasse hade byggt in och både jag och hans fru tittade på varandra och jag säger, men vad konstigt, jag vet ju att jag tyckte det var så fint att ha ved ligga i denna del och hon säger, ja jag tror att den är hel där under.  

Det var bara för Lasse att ta fram skruvdragare och spett och så blev det lite extra jobb för att få upp denna i den rätt djupa grop som det var      . Nu var inte mittenplattan den som var tyngst visade det sig utan det var denna stora klump.  Men med lite rullar under och bärselar så lyckades även denna komma till släpkärran.  Lasse och killen pratade en hel del om både ditt och datt medan de jobbade och de visade sig att det var mycket som vi hade gemensamt.  Lasse började prata om att vi nu inte hade någon krok på vår bil, men en kärra som var ny besiktad.  Killen ville kolla på den och det blev att han gärna ville köpa den av oss. Så det blev en riktig bra affär denna dag.

De berättade att deras dotter som nu är 18 år har önskat sig en hund sedan hon var 5 år och killen själv var intresserad av en jaktcocker. Så det blev ju naturligt att våra hundar fick komma ut och visa upp sig.  Z är ju som hon är och tar alla med storm, så det blev flera bilder på henne som de nu måste hem och visa dottern.


Nu var klockan nästan 13 och vi hade en del på agendan. Först ville jag till centrum för att skicka iväg 3 stora tunga paket som jag fått betalning för på morgonen.

Sen till Maxi för att handla, var inte så där jätteglad att behöva gå dit för det är så jobbigt nu när de bygger om, men hade tänkt mig lite gott kött, som de tyvärr inte hade, i alla fall inte till ett pris som passade mig.


Lasse ville in på systemet för att handla lite rödvin.  Jag gick till bilen och satte mig för att vänta.

Tanken var att vi skulle ha åkt till Hägersten och packat bilen full med det som ska kastas från möblerna som nu Per hade skruvat ner. Men detta blev aldrig av och vädret var fast det var kallt bättre än vad jag trodde och vi kunde vara ute.  När klockan var 16 så hade vi ännu inte hunnit få i oss något att äta och någon ide på middagsmat hade jag inte.

Bättre då tänkte att ta något nu som kan mätta och så slipper vi middagen. Så jag gick in och plockade fram varsitt tacobröd från frysen och gjorde varsin minipizza med salami, mozzarella, oliver, tomater och ost.

Det bästa var att vi nu kunde sitta ute och äta detta 

 


Det blev inte matbordet utan det fick räcka med det lilla bordet vid soffhörnan, där var det riktig varmt och skönt.

Satt ute till klockan var 18 och sedan var det dags att gå in och börja kvällen.

Lets Dance var som vanligt jättebra och jag blev nog ganska besviken att Aron måste lämna. Hade själv sett att det varit Marie Mandelman som inte alls var så bra ikväll.


Söndag


Ännu en natt med rött.  Att det ser ut som om jag inte rörde mig så mycket var för att jag hade glömt att sätta på mig klockan efter att jag lagt den på laddning.  Timmarna blev i alla fall många.

Idag var det redan bestämt innan vi vaknade att det skulle bli en tur till Hägersten för att få med oss så mycket som möjligt av de möbler som vår snälla son hade varit och skruvat ner så att vi lätt kunde få in den i bilen. 

Vilket hästjobb han hade gjort, vissa delar var så tunga och Per hade, sagt att vi skulle säga till så han fick hjälpa sin pappa med att bära 

Men jag bar ut i trapphuset och Lasse fick ta det nerför trappan och till bilen. Kan tyvärr inte gå i trappa med mina onda knän. 

Det gick toppen och sen hjälptes vi åt att tömma bilen på återvinningen. Detta var det värsta för de höll på att packa ner sopor med hjälp av en skopa och den container som stod närmast där vi stod luktade något hemskt. Den ska bara innehålla papper och frigolit, men de måste ha tömt latrintunnor i denna. Jag mådde så illa och fick sådana hostattacker av denna doft och ingenstans kunde jag ta vägen. 

Men det gick i alla fall över på hemvägen. 

Hade bara ett litet brev som skulle postas, var osäker på portot så jag ville till tobak och få det vägt,  så detta gjorde vi och sedan hem igen och klockan var nu bara 11 och ett helt dagsverke var klart. 

Lasse ville åka till något byggvaruhus  för han behövde ca 3 meter virke för att laga hålet i altan efter att grillen tagits bort

Det blev 3 byggvaruhus men inget virke för ingen av dessa hade rätt dimension.  Blir att pussla lite för Lasse.

På vägen hem kom jag på att Lasse och Per hade namnsdag och det måste vi ju fira på något vis.

Hem och gjorde en våffelsmet, satte på järnet och sedan vispade jag grädde. Nu var det dags att hälla smeten i järnet och hade precis börjat när både radion och alla saker tystnade i huset. Jäklar, det var strömavbrott. Bara att vänta och hoppas på att det inte skulle ta så lång tid, vilket det inte heller gjorde denna gång.

Snart satt vi vid vårt nya bord och i alla fall Lasse njöt av det jag bjöd på.

  Själv är jag inte så jätteförtjust i dessa feta bakverk, men en våffla går ju alltid att få ner. Lasse hade säkert velat ha flera men han fick nöja sig med sin och all grädde som blev kvar på min.  Kunde inte låta bli att ta mammas midsommarglas till vinet.  


Vi hade en mysig dag tillsammans med hundarna, men ibland önskar man ju att få vara i fred, men det är inte alltid så lätt med dessa två som måste vara med hela tiden.

                  Ja det är ju inte deras fel att de alltid ska vara med för det är ju något vi har lärt dem från början.

Yra är snäll och sitter och väntar  och får då en massa pussar av sin son och sin lillasyster                 

Att bli pussad av sin lilla son Åbelix det gillar Yra


 

Dagen fortsatte ute och det blev en enkel middag på grillen

 

Kvällen fortsatte med Robinson och sedan en gammal Beckfilm som inte var slut förrän efter midnatt.

I morgon är det ny vecka igen.

Syns igen på torsdag









Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards