Alla inlägg den 30 maj 2022

Av Rehn/Hornesjö - 30 maj 2022 10:55

Måndag

 


Upp direkt när vi vaknade för att göra oss iordning innan vi åt frukost. 

Lasse skulle vara på KS och träffa sina läkare kl 09.00 Eftersom det både var måndag och som vi vet ganska mycket bilar på vägen så startade vi redan strax efter halv 8.  På 1,5 timme borde vi ju vara i god tid och även ha tid att leta parkering. 

 

Men det visade sig redan innan Skärholmen att trafiken smög fram. 

Sen kommer det en massa motorcykel poliser och vi hör på radion att aktivister har satt fast sig mitt på Essingeleden vid Aspudden

 

Klockan började närma sig 8, men med en hastighet på max 10 km så började i alla fall jag inse att vi inte skulle hinna fram. 

Lasse var som vanligt envis och sa att jag ska dit och så får vi väl vänta tills han kan ta emot mig.. Men våra hundar hade inte fått någon mat för det tänkte vi ge dem när vi kom hem. 

När vi var vid Västberga så var klockan 8,50 och då tog jag saken i egna händer och ringde sjukhuset och förklarade att vi inte skulle komma fram den närmaste timmen.  Jag bad dem ringa upp.  Innan vi kom fram till leden så hade klockan passerat 9.

Jag sa till Lasse att lägga sig i vänster fil och köra mot Årsta, något han först inte ville, men lyssnade i alla fall för en gångs skull. 


 

När vi hade kommit ut på E20 igen mot Södertälje så ringde Lasses läkare och föreslog ett telefonmöte istället.  Ja så kan det gå när man ska ut i trafiken i Stockholm. 

Var hemma igen före halv 10 och hundarna fick sin mat. 


Sen ner till centrum för jag ville handla så tidigt som möjligt. Nu är inte det så lyckat en måndag när alla extra priser finns, för att priset finns så betyder det inte att varan finns i butiken.  Det visade sig vara så på både Supergrossen och på Lidl.  Men jag fick i alla fall med mig det viktigaste hem. 

När vi sedan kom hem så gick Lasse ut och klippte gräsmattan.

Blev så sugen på kycklingburgare med avocadokräm, så detta fixade jag till

  åt oss. Blev en salig blandning på denna med både kyckling, mozzarella och avokado. Men gott blev det.


Dagen närmar sig middag

 

Ikväll fick det bli spagetti med köttfärssås..  Som vanligt så fortsatte kvällen framför TV:n och finalen av Hela Sverige bakar och det var ju två lika duktiga finalister, men ett par kunde ju bara vinna och det blev Nour och ?

som tog hem priset.

Sen Alla mot Alla och till min glädje så förlorade Hanna.


Nej nu är klockan över 23 och jag ska gå och lägga mig.


Tisdag

 

Kändes som jag hade sovit jättebra denna natt, så de få minuterna av djupsömn såg konstigt ut. Men drömt hade jag i alla fall gjort en hel del och mycket kommer jag ihåg.  Drömde att jag var sur på Ewa Lööf som jag i verkligenheten inte har träffat på minst 10 år, så varför hon var med i drömmen fattar jag inte.  Men hon hade berättat för en hundägare om alla mina noveller jag har skrivit.  Ja drömmar kan vara konstiga.

Vaknade i alla fall vid halv 6 av att det smattrade på plåttaket utanför vårt sovrumsfönster och förstod då att det regnade.  Kröp ner under lakanet och försökte somna om, men det gick tyvärr inte.

Insåg att det nog skulle bli en bra dag för att vara inne och plocka bland pappas saker.

Mest inne hela dagen.  Behövde tyvärr köpa filmjölk så det blev en snabbrunda till centrum. 

Grillade ett par korvar till lunch.

En ganska tråkig dag.  Till och med hundarna var deppiga och sov mest hela dagen. 

Middagen gjorde vi tillsammans denna kväll. 

Lasse stekte isterband och ägg och jag stod för den skånska potatisen. 

   


Isterband en fick jag av våra grannar Lena och Tommy som födelsedagspresent.. De vet vad vi gillar. 

Kvällens Alla mot Alla avslutades på bästa vis och nu blir det final onsdag/torsdag.  Känner redan spänningen. 

Kom i säng i bra tid, så nu är det bara att hoppas att natten känns bra


Onsdag  1 juni

 

Natten  blev inte alls som jag hoppades. 

Mellan 01-03 var jag mest vaken.  Tror att det åskade lite. Hörde ett svagt muller och funderade på om det var någon hund som snarkade, men tror nog mer på att det åskade långt bort. 

Jobbigt är det i alla fall att ligga i dvala. 

Somnade väl till slut och vaknade strax efter 6 av att regnet öste ner. 

Hundarna känner verkligen av detta väder, inte alls samma aktivitet på dem som vanligt när jag kom ner ⬇ köket. 

Både Z och Åberlix ratade deras morgon mål med ägg och filmjölk som de annars verkligen står och hoppar för att få.

En bra dag i alla fall för att göra klart i pappas lägenhet.

Detta tog bara en timme, men det var inte så mycket att göra. Ta ner alla gardiner och fylla bilen gick fort.

Har inte riktigt klarat av förrän nu att ta bort gardinerna, ville att det skulle se bebott ut fram tills lägenheten ska säljas.

När vi kom hem så sken solen och det blev en hel det gjort på tomten.

Idag blev det grillen igen till lunch och då en god hamburgare utomhus

Vet i sjutton inte vad som hände men efter denna så kände jag bara för att få vila, visst hade jag vaknat tidigt och var ganska trött, men somna som jag gjorde i solstolen denna dag brukar jag inte göra.  Hörde Lasse säga att vi skulle ta en promenad med hundarna till Brunna för att posta ett brev. Tittade upp och tänkte, men vad ljust det är, det tog ett tag innan jag fattade att jag inte låg i min säng och det var morgon.

Kom i alla fall fort på fötterna och så tog vi denna promenad. Fastnade som vanligt utanför Tommy och Lena och blev stående där ett tag innan vi fortsatte.

När vi kom hem så tog jag först Åbelix för att kolla efter levande fästingar och 3 stycken hittade jag som kröp på honom.  Z hade en på ögonbrynet som satt fast och Zlatan hittade jag ingen på, men det betyder ju inte att det inte finns någon.  Får kolla igenom alla i morgon igen.

Kände inte ett dugg för att gå in och när Lasse ropar att "när är det bara 5 minuter innan Glamour börjar" så fattade jag vad klockan var.   Nu började jag fundera på vad vi skulle ha till middag, men det var ganska tomt i huvudet på mig. Men fort ville jag att det skulle gå och snabbt om sjutton slängde jag ihop en pannkaka smet, skar bacon i skivor, allt medan smöret smälte inne i ugnen och gjorde formen riktigt het. Blev lagom att hälla smeten i ungs formen när det var reklam och efter detta är de 30 minuter kvar tills Glamour är slut, så jag satte ugnen på 30 minuter och när det plingade så var också mitt program färdigt.

       

Tänk att så enkel mat kan vara så gott.  Några rester till hundarna blev det inte denna kväll.

Fortsatte med TV tittande fram till strax efter 23 och det var en sådan spännande match i Alla mot Alla och i morgon kväll är det slutfinalen och då får vi se vem som vinner.

Hoppas få sova lite bättre denna natt.









Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards