Alla inlägg den 9 maj 2022

Av Rehn/Hornesjö - 9 maj 2022 08:32

Ny vecka och nya tag.

 

Sömnen blev bra med ganska kort när jag sitter uppe och kollar på TV sent. Men annars såg det bra ut och jag kände mig nöjd när jag steg ur sängen.

Hade återigen paket som skulle skickas och detta ville jag få gjort så tidigt som möjligt på morgonen.

Sen blir det inget sålt innan tisdag så det är lugnt på den fronten.

Kände mig ganska seg idag och nacken var inte vad den skulle, men något måste jag göra så jag tog tag i att bada i alla fall Z, Zlatan och Åbelix, vet ju med mig att det inte är det bästa för min kropp, men samtidigt så känner jag mig lite nöjd när jag gör något som jag tycker är kul.

Något måste vi handla till middagen och även äggen var slut så fast jag inte hade den ringaste lust att åka iväg någonstans så var jag i alla fall tvungen.

Jag jäktar alltid när vi är i en affär och Lasse blir nästan galen på mig att jag inte kan ta det lugnt och idag fick jag mig en tankeställare då jag skulle ta mjölken ur kyldisken, den står längst ner mot golvet. Jag böjer mig ner tar detta mjölkpaket och ställer mig snabbt upp och vrider mig mot utgången, där står en hel trave med äggkartonger och jag känner att jag håller på att falla mot dessa men får tag i hyllan och lyckas komma på fötter.. Nu ville jag bara fly, kände att hade jag stannat så hade jag svimmat, eller så tror jag bara det. 

Slänger till Lasse mitt bankkort och säger jag springer till bilen.  

Känner mig lugnare när jag sätter mig i bilen, känner mig trygg där.

Lasse tyckte att jag skulle ha stannat och satt mig ner.  Aldrig i livet att jag skulle sätta mig på golvet i affären och få alla att kolla på mig.  Ja de senaste 3 åren med alla sjukdomar hos både Lasse och pappa har verkligen satt sina spår på mig och just nu vill jag bara återvända till mitt gamla liv, då jag var glad och lycklig.  Nej nog snackat om detta.


Tog tag i hundarna igen när vi kom hem och jag skulle behöva raka ner hela Åbelix för han får så himla mycket tovor och han har så tjock päls som är svår att komma igenom.

Lagade i alla fall mat till kvällen

     

Det var gott i alla fall och jag åt mer än vad jag brukar göra.

Nyheterna idag var både sorgliga och glada. Rubinas fina farfar somnade in och barnens kusin Nikos blev pappa för första gången till en liten dotter.  Livet både tar och ger.


Kvällen avslutades som vanligt framför TV:n


Tisdag

 


Det enda som var riktigt bra denna dag på appen var väl mina steg igår.

Som vanligt lite att göra gällande alla paket som ska slås in och postas.  Hade lagt ut en av mammas gamla    klänningar på Tradera, mest för att jag själv tyckte att den var rätt snygg, men trodde ändå inte att jag skulle få något bud på denna, men det fick jag så idag får den en ny ägare.

Vid 10 tiden åkte vi till Hägersten för att ta det sista till återvinning från lilla källarförrådet. 

Var klar på en timme och det kändes bra, förutom mitt förbannade högerben som inte klarade detta att gå i trappan och flera vändor fram och tillbaka på stengolvet. 

Hem och såg på Hem till Gården innan vi kunde åka till återvinning eftersom de öppnar 13.  Sen direkt därifrån till Maxi för lite inköp. 

När vi kom hem så var det dags, för Lasse att börja snickra och jag slog mig ner tillsammans med Zlatan i en stol för att bara sitta och kolla på den som jobbar. 

Helt plötsligt var klockan 16 och dags för hundarna att få sin middag. 

Hade köpt ett nytt ris när vi var på Maxi. Köper alltid Basmatiris eftersom jag gillar torrt ris. Det var var extra långa korn och efter sköljning skulle det ligga i kallt vatten i 30 minuter innan det sedan skulle koka ca 10 minuter

Kändes som lite extra spännande och se om detta fungerade bättre än det vanliga Basmatiriset.

Hade halva falukorven kvar sedan gårdagen och jag gillar ju inte att frysa in korv så det var lika bra att använda den idag och då blev det naturligtvis stroganoff.

 

Maten blev perfekt och riset blev precis som det stod på påsen.

Kvällen fortsatte framför TV med Robinson och säsongsavslutningen på Lyckoviken. Nu har man något att se fram emot i alla fall.

Kvällens Alla mot Alla var mitt favorit par Ankan och Emma och sedan de jag tycker lite mindre om Jonathan och Hanna.  Både Jonathan och Hanna är superduktiga och hade Hanna en annan attityd så skulle jag gilla dem skarpt.

Det gick jättebra i början för dem alla, men Ankan som är en stor favorit hos mig klarar inte stress och det blev deras fall denna kväll.

Så var denna dag över och bara att hoppas på en bra natt.


Onsdag

 

Vaknade klockan 6 och normalt brukar jag alltid ligga kvar i sängen ett tag, men eftersom Lasse hade börjat prata igår kväll om hur tidigt vi måste åka till KS för att inte hamna i köer, så gick jag direkt upp.

Frågade Lasse när vi måste åka och han såg ut som ett frågetecken.  Vad då åka fick jag till svar, det är på torsdag jag ska till KS, men varför pratade du då om tiden igår, blev mitt svar, som han inte hade något svar på.

Ja ja, nu var jag i alla fall uppe och vaken och kunde börja dagen. Tyvärr hade jag så ont i benet så det var svårt att komma ner för trappan.

Hela förmiddagen kände jag av en sån jävla värk i höger ben att jag nästan gav upp och tänkte ringa läkaren, men som vanligt blev det inte av och det blev bättre och bättre under dagen. 

Lasse skulle till Dollarstore och handla hundbajs påsar, jag kände inte för att följa med in utan bestämde mig i stället för att gå in på Hornbach och köpa lite blommor till Peters grav. 

När Lasse kommer från Dollarstore så säger han "idag var påsarna jättedyra", så visar han mig påsen och idag hade han tydligen ett riktigt sötsug för den var fylld med en massa godis. 

Fanns inte alls så mycket blommor som jag trodde, vill ha sommarblommor och inte perenner. 

Det fick bli som det blev. 

En tur upp till graven blev det i alla fall och jag hat aldrig känt mig så ledsen när jag såg den. Det lilla vi satte i april fanns inte kvar och det såg mest ut som en ödegrav. 

Blev inte alls som det brukar. Men inte helt tom i alla fall.. 

Att hans änglar inte fanns kvar gör mest ont. Men jag har tröttnat på att bli ledsen varje gång vi kommer dit och det fattas saker. 

Åkte sedan hem och gjorde en del nytta i alla fall. 

Kände för kyckling denna kväll och det fanns hemma så vi slapp i alla fall att handla. 

Kände även för ett glas vin till detta. 

Sen ville Lasse ha glass. 


Ikväll var det superbra på Alla mot Alla.  Båda paren glada och trevliga mot varandra och lika duktiga 


Imorgon är det 3 månaderskoll för Lasse på KS. 

Alltid lite oroande, men hittills har det gått åt rätt håll. 

Hoppas få sova några timmar










Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards