Alla inlägg den 12 maj 2022

Av Rehn/Hornesjö - 12 maj 2022 07:52

Så var det nytt igen

  

Vaknade som vanligt alldeles för tidigt men lyckades i alla fall hålla mig kvar i sängen till strax efter 6.

Kände att det inte var så mycket jag kunde börja med eftersom Lasse hade sagt att vi måste åka strax efter 9 för att vara säkra på att komma fram i tid till KS. 

Tyckte att han tog det ovanligt lugnt men frågade när klockan började närma sig 9 om vi skulle kunna hinna förbi centrum då jag gick slänga in ett paket.. Han säger då "det hinner vi för jag ska vara där klockan 14.  Känner mig nästan skogstokig, men du pratade ju om klockan 9, säger jag, får till svar att det är den 24:e.  

Visst känner jag honom väl efter 60 år och vet att han alltid måste vara tidigt ute, men nu börjar jag tröttna. 

Hinner i alla fall ner till centrum och även in för att  handla ett kålhuvud för att sedan åka hem och fixa till middagen som ska gotta till sig i ugnen någon timme. 

Hinner även se Hem till Gården innan vi ska iväg. 

Blev inte så galet som det först kändes. 

Började inte så bra när vi redan klockan 12,45 hörde att det var en olycka vid Aspudden upp på leden 

Vid 13,10 hade vi hunnit fram till Västberga och vi vet ju hur, det brukar vara med parkeringar vid KS, men bara att ta det lugnt och hoppas på det bästa. 

Det gick sedan ganska smärtfritt och efter att ha cirkulerat runt ca 6  gånger inne i p huset så var vi ordentligt på plats och i lagom god tid 

Nu var läkaren i stället försenad, men vad gör det när de i alla fall inte hittar några nya farliga fläckar. 

Men när han äntligen kommer in och efter att hela kroppen blivit undersökt  med godkänt resultat så betyder det där med att inte vara i solen inte  speciellt mycket.  Nu tar det 6 månader igen tills nästa koll av huden.

Men redan den 25 ska han på skiktröntgen igen för det är inte bara på utsidan man ser vad som händer i kroppen.

Men som läkaren så "man måste leva också"  så högt solskydd och keps, på huvudet är det bästa skyddet. 

När vi kom hem så ville Lasse ha ett glas Rosé

  och naturligtvis fick han som han ville.

Middagsmaten hade jag redan förberett innan vi åkte  så nu när hundarna var ut fodrade så var det dags för mig att plocka fram kålpuddingen som bara behövdes värmas och fixa till en god brunsås.  

Ska väl inte skryta men det var så gott

   

Det roligaste var att när jag satte in dessa bilder så säger jag till Lasse "men vi glömde ju det det viktigaste till denna rätt och det är ju lingonsylten". Men vad gjorde det när Lasse fick den goda såsen som han gärna hade ätit med sked.

Det  blev en ganska tidig middag denna kväll, eller tidig blev den inte för klockan hann bli 17 innan vi satte oss vid bordet.

 

Lite glass blev det senare på kvällen

Som vanligt blev det repris på kvällen TV program och fel lag vann (enligt mig) i Alla mot Alla

Inte ont i benet på hela dagen, det var nog det bästa.


Fredag

 

Blev lite förvånad när jag kollade på min app denna morgon. Minus 10 på ANS trodde jag inte, tyckte att jag hade sovit bra och inte haft någon oro alls i kroppen.

Lasse tyckte att vi skulle åka till Hägersten och rensa hela det andra källarkontoret idag och jag höll med om att det är bättre att få dessa tomma och bära upp det som finns kvar till lägenheten.

Det känns ju i alla fall som det kommer att ta en bra tid till innan vi kan avyttra denna. När jag lämnade in bouppteckningen den 13 mars så var tiden för att den skulle påbörjas 4-6 veckor och jag kände lite panik inför att vi inte skulle hinna bli klara så fort med lägenheten. När dessa 6 veckor hade gått så hade jag fortfarande inte hört något och kontaktade Skatteverket som då sa att det tar upp till 8 veckor.  I måndags hade dessa veckor gått och jag tog ett nytt snack med skatteverket och fick reda på att nu är tiden uppe i 11 veckor och sedan efter dessa veckor tar en handläggare hand om våra papper, så nu har vi i alla fall tid på oss och känner inget behov av att jäkta.

Efter detta är det bankens tur att ta över och det brukar ta ca 3 veckor innan de kan godkänna mig som arvtagerska.

Åkte iväg vid halv 10 denna förmiddag och tog direkt tag i källaren som var kvar.

   

    När det var tomt och sopat så tog jag bort låset och bara satte dit en liten pinne.  Kändes både bra och lite vemodigt att veta att vi inte behöver besöka detta mer.


Bestämde oss för att bära upp de kläder som finns i sina garderober och sedan tömma det som skulle kastas och även lite som skulle tas hem.

 

  

Några pälsar och en kostym och en kavaj var allt som fanns kvar i klädväg.



Detta gick med en rasande fart och redan klockan 11 var vi hemma igen efter att ha hunnit med turen till återvinningen.

Räknar med att det som nu finns kvar ska bara behöva ta en last till, vissa till återvinningen och lite annat hem.

Tänk att vi äntligen börjar se slutet i tunneln.

Kom på att jag hade tänkt göra en cheesecake denna dag och det var ju dags att sätta igång nu innan jag gjorde något annat.  Tycker det är ganska jobbigt att göra denna eftersom jag måste dra fram en massa olika skålar för varje sak som ska vispas.  Börjar alltid med att ta fram en bricka och lägga fram allt som ska vara med. Ägg, socker, vaniljsocker, grädde och det viktigaste färskosten och digestivekexen.

När jag hade vispat ägg och socker i en bunke, grädde i en annan och äggvitan i ytterligare en så var det bara smulning av kexen kvar.  Upptäcker då att klockan är 12 och jag vill se på Hem till Gården, men att smula kex och se på TV samtidigt fungerar ganska bra.

I reklampausen var de dags att vända ner alla vispade saker i en och samma skål, fylla botten på en annan skål med kexen och sedan på med smeten och även lite kexsmulor ovanpå och sedan in i frysen i minst 4 timmar.


Kände för att röka räkor denna dag och tog fram allt och la räkorna i saltlake.

Sedan en tur till Hallunda för att skicka ett paket och handla lite.

När vi kom hem så kom jag på att jag har ju ingenstans att ställa röken, hade den alltid stående inne i murgrillen när jag rökte.  Först tänkte jag stå på baksidan där jag har mitt stora aluminiumbord står, men det är så jäkla tråkigt att stå där, så det fick blir trimbordet som jag bara la en plåt på

  och då kunde vi sitta och njuta av en liten drink    medan räkorna röktes.

Blev att räkorna röktes lite längre än normalt eftersom jag samtidigt satt och pratade i mobilen. Men jag gillar rökta räkor med färg    som ändå fortfarande är saftiga och fina och det var dessa.

Vädret var mycket växlande denna dag, ena stunden sken solen och det var jättevarmt och skönt och så gick solen i moln och det blev kyliga vindar.

Tog en liten tur med Z och Åberlix, tanken var att vi skulle gå vår runda, men redan vid Tommy och Lenas tomt så blev vi stående och pratade en ganska lång tid och insåg att det bara var att vända hemåt igen, men vi kom i alla fall ut en stund från tomten.

Vid 18 tiden var det dags att äntligen få sätta tänderna i räkorna

     tillsammans med en massa aioli och gorgonzola.

Till Masket Singer blev det att avnjuta en stor bit cheesecake

 


Så var allt som skulle ätas denna dag i våra magar och sen var det bara att fortsätta att se på TV.

Dagen kände helt okej.


Lördag

 


Kändes ganska okej förutom att jag vid 4 tiden vaknade av att det kittlade i halsen och jag bara måste få hosta.

Men somnade om och drömde innan jag vaknade igen vid 6.45


När vi satt vi frukostbordet och jag tittade ut på detta helt enorma träd      utanför vår tomt så måste jag erkänna att visst är det vackert, men tyvärr bara i ett par dagar sedan blir det brunt och alla dessa blommor ligger på vår tomt och skräpar.  Vill helst få bort hela trädet och har bett om det flera gånger, det står på vår mark så vi bestämmer och inte kommunen. Men vi får nog ha detta kvar och ju större det blir desto svårare att få bort. 

Hade inget speciellt på agendan denna dag och det kändes ganska skönt.

Jo en sak skulle vi göra och det är inte ofta vi åker till Skärholmen, men Lasse ville dit och besöka Hörsam för att lämna in sina hörapparater som han inte tycker hjälper. Tyvärr var denna affär stängd idag. Själv hade jag tagit med mig pappas mobil för jag kände att nu äntligen skulle jag kunna gå till 3 och be dem om hjälp att ta bort alla hans saker och jag kunde ta över denna.  Det har varit så jobbigt med att jag har ibland velat ha kvar de sista som vi pratade om på mobilen bara ett par timmar innan han gick in i sin dvala, har känns bra att starta upp den och se dessa rader, men då har han ju loggat in på sina grupper som han var med på och det har inte vissa av våra barn gillat. Men idag intalade jag mig att det var bättre att jag använde denna än att den bara låg i hans väska.

Det blev en ganska lång tid på 3 för visst ville hon hjälpa mig och så började vi prata om vad jag hade för leverantör. Jag berättade att jag hade ett dyrt hos Tele 2 som jag har haft i massor med år och inte velat ta bort detta eftersom de flesta saker ligger på detta nummer, jag har även ett Hallon och det är ju 3 och det betalar jag bara 99 kr i månaden för så det vill jag ha kvar.  Nu var vi ju där och hon kunde hjälpa mig med att säga upp Tele2 och spara mitt mobilnummer på pappas som då fortfarande fick vara kvar på 3.  Känns ganska bra att få detta samlat på samma faktura och kommer inte att betala mer på dessa 2 tillsammans.


En liten tur till Hallunda blev det som vanligt för jag var så sugen på en god fläskkotlett, tyvärr hade de bara benfri i bit och det är inte det bästa, det blir oftast torr och tråkig. Men i brist på annat så fick det bli en sådan bit.


Hem och tog upp Qling på trimbordet för att få bort lite onödig päls.  Tyvärr är mina skär så dåliga att de hugger istället för klipper och detta är varken kul för mig eller  skönt för hunden.. Mina fingrar klarar inte av att jag bara står och effilerar. Blev i alla fall en del som försvann och inga tovor har han i alla fall. 

Vädret var väl inte det bästa när solen försvann bakom molnen. 

Men ute är ett måste i alla fall. 

Lite gott mitt på dagen blev det av de rökta räkorna som fanns kvar. 

   


Syns tydligt vilken macka som är min. 

Dagen fortsatte med att göra ingenting, det är skönt att ibland bara göra ingenting. 

Det var många bra TV program denna kväll. 

Middagen blev helt annorlunda än vad jag hade tänkt mig med fläskkotletten.  

Skar den i tunna skivor som fjärilskotletter, bankade ut dessa så tunna som möjligt.  Det skulle få bli en falsk snitsel som jag dubbelpanerade. 

  skulle jag göra en sås, nej det fick vara eftersom jag hade gjort en potatissallad, så det skulle nog inte bli så torrt utan sås. 

  och sky fanns det till Lasse.  Det blev ganska gott, tyvärr glömde jag bilden med kapris. 

Senare på kvällen blev det sista biten av cheesecaken. 

 

Nu var vi båda mätta och belåtna.. Kvällen blev lång framför TV:n med först en jättebra Lets Dance och sedan en bra film på TV samtidigt som jag kollade på mobilen för att hänga med på Mellofinalen.  Det var så spännande  ända fram till slutet. 

Tyvärr hade klockan passerat midnatt för länge sedan och nu var klockan 01.15 när jag äntligen stängde av mobilen för att sova. 


Söndag

     

Kändes som en ganska okej natt fast klart att somna efter 1 och vakna 05.17 kändes lite väl kort.

Men mina sinnen var bra och det är det viktigaste, sova kan jag försöka göra i solen om det blir någon idag.

Lasse hade världens energi idag och satte igång att plocka på den uteplats  som det bara är tak över, Han ville ha in  så mycket som möjligt i hund trimmet. Jag bad honom kasta så mycket som möjligt och inte fråga mig, har haft skygglappar på från början  så det jag inte har sett är inget jag kommer att sakna.

Nu blev det inte alls så mycket han kastade.

Klockan 12 grillade varsin hamburgare

 

Klockan 10 på förmiddagen så satte en granne igång att spela hög musik, inte bara för de själva utan det hördes i hela området. 

Tror att någon fyllde år för det spelades trummor och hurrades en hel del och detta är ju bara trevligt, men varför måste alla höra deras skrälliga musik.  När klockan var halv fem orkade jag inte höra denna musik längre utan gick in och förberedde middagen

Lika bra att göra av med fläskkotletten så jag gjorde en gryta med rosmarinsås. 

Kände inte för några grönsaker idag

  så maten såg väldigt konstig ut, men såsen fick högsta betyg av Lasse. 

Kvällen fortsatte som vanligt från soffan. 

Ikväll blev det jordgubbar och glass

 

Jordgubbarna var små och söta och smakade som smultron. 

Sen fortsatte kvällen med en Beck film. 

Klockan hann passera midnatt innan jag somnade. 


I morgon är det ny vecka igen. 






















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards