Alla inlägg den 14 juli 2022

Av Rehn/Hornesjö - 14 juli 2022 07:55

Så var det torsdag

 

Även denna morgon vaknar jag till en strålande blå himmel. Lite mer vind idag och det känns skönt.

Prinsessan Viktoria fyller år och det är då en dag man inte gärna tar sig till Borgholm om man inte ska vara där bara för hennes skull.

Här får det bli att vara mest på hemmaplan denna dag. Finns så mycket att göra. När Lasse kommer ihåg koden till husvagnslåst så ska jag rensa ur allt och se om jag kan få någon som är intresserad av denna som lekstuga eller liknande.  Lite jobbigt att hela tiden dela upp våra hundar nu när Yra löper, men jag borde ju vara van med detta efter alla år med både hanar och tikar tillsammans.

Efter vår tidiga frukost så satte vi igång med våra olika göromål

    Kollade runt lite på den torra tomten för att se vad som hade klarat sig. En enda blomma hittade jag, rosen var på väg attd dö och det var bara toppen som såg ut att ha klarat sig.

Sen satte Lasse igång att klippa gräset och samtidigt laga staketet.

Alla hade vi några uppdrag även hundarna som kollade runt     

Jag tog mig ann husvagnen och fick ut allt i alla fall          Mycket skräp finns det. Undrar varför jag har sparat detta bara för att få ställa mig på ett loppis. Tyvärr så känner jag inte för det längre.

   Nu är det bara städningen för att få bort allt som har kommit in.  Sen får vi se hur vi får bort den från tomten.


 

  Annars hände inte så mycket mer än att vi tog en tur till Löttorp, mest bara för att komma bort från hemmet ett litet tag. Vi äter inte så mycket bröd så detta hade jag helt glömt bort att köpa hem.  Men det är ju lätt fixat att få ihop lite scones tänkte jag och gick in och bakade en liten scones.

Det blev bara kolsyrat vatten till ett par mackor.  Fungerade bra med detta bröd och hushållsmedvurst.

Blev lite strul när vi skulle se på TV.  Vår 4:a hänger inte med riktigt utan det fladdrar så fort vi rör oss i rummet. Vi kan även använda Telia play men då finns det ingen text och det är något som Lasse behöver.

Vi kollade i alla fall på TV fram till 23 tiden.


Fredag

  

Även denna natt såg ganska bra ut.  Men det är jobbigt med att killarna nu mer och mer alla tre börjar känna av Yras löp.  Igår kväll blev det till och med lite slagsmål mellan Zlatan och Åberlix och detta beror nog mest på att Åberlix ska rida på de andra 2 hela tiden. Det är inte lätt i detta lilla hus när tikarna löper eftersom då måste killarna vara i hallen som är ganska liten och de är inte vana med att behöva trängas.  

Idag är det lite kyligare i luften, men ganska skönt och kollar man på vädret     nästa vecka så ser det inte ut att bjuda på något behövligt regn.

Dagen fick börja med att göra allt som måste göra. Så efter frukost och lite försök att få i hundarna mat (killarna har inte ätit på flera dagar nu när Yra löper) så började vi med att se till att packa ner sånt som skulle till återvinningen. Hemma är man så van med att kunna åka vilken dag som helst, men här är det bara öppet på fredagar, så det gäller att få med sig allt som ska kastas.  Nu var det mesta från husvagnen och det kändes verkligen skönt att bli av med detta.

Tog sedan en tur upp till Valles för jag ville ha ha tag på ett kaffefilter, men det verkar som om det inte finns längre, det är bara dessa papper som man hittar överallt.

På vägen hem blev det en tur in i Löttorp och även en tur in på Kupan för att bara kolla.

Sen in på Ica som var lika fullbelagt denna dag. Men det gick i alla fall ganska snabbt att handla. Men dyrt blir det, fast jag tycker ändå inte att det är dyrare än när vi handlar på Maxi.


Längtade efter tunnbröd med hamburgerkött när vi var hemma, men fick inte tag i detta. Men nu fanns det i alla fall här på Ica så det fick bli en tunnbrödsrulle   med en lättöl som fick bli vår lunch idag  


Sedan fortsatte Lasse med klippning av gräset och snart såg det ganska fint ut   på framsidan i alla fall och man kan till och med se lite grönt i den torra marken.

Men det är mycket mer som ska göras och det är tur att det i alla fall finns en gång      att gå på.               


Så här ser det ut idag, men hoppas det ska vara lite finare när vi åker hem om flera veckor.

Dagen fortsatte med att jag tänkte lyssna lite på ett par sommarpratare, började med Kalla och det fungerade, sedan skull jag lyssna på en till men då ville inte min mobil lyda mig.

Frågade Lasse om han ville ha ett glas vin och det sa han inte nej till

Så fort han satte sig ner så kom en fjäril  och det ville absolut inte lämna Lasse. Den skulle till och med sitta i hans ansikte något som Lasse inte gillade, sen blev den intresserad av Lasses vinglas och var på väg att krypa ner i detta. Undrar vem det var som var på besök.

  Z håller koll på vad Lasse gör.

Lasse fick ställa sig vid grillen och grilla de 2 fläskkotletterna vi hade medan jag gjorde det som skulle göras i köket.

Vi bestämde oss för att sitta inne och äta      och det var en riktigt fin fläskkotlett som Ica hade sålt och Ölandspotatisen är alltid lika god med massor av vitlökssmör.

Efter maten gick vi ut i solen och satte oss med varsitt glas vin

   

Satt bara och njöt av kvällssolen.

TV kvällen blev mest idrott och vi valde att gå och lägga oss redan klockan 22 för att fortsätta att lyssna på radion.

Så var även denna dag över.


Lördag

 


Sa att jag ville ha lite svalare, men nu ångrar jag detta för idag fryser jag. 

Det bästa denna morgon var disken. Är glad att vi inte har satt på diskmaskinen för det var så härligt att stoppa händerna i det varma diskvattnet. Något som kändes som ett måste för mina stela värkande  leder i händerna

  Egentligen är 21 grader en perfekt värme i normala fall, men i ett sommar hus blir det råkallt. 

Idag är våra hanhundar väldigt billiga.  Qling satt igång med sitt gnällande vid 4,20, som tur var så höll de andra tyst.  Men snart var även Zlatan igång och han skäller i stället. Åberlix säger ingenting, men är som en magnet på Qling och ska rida på honom hela tiden.   Just vid dessa tider på året känner jag att jag hatar att ha både tikar och hanar i samma hus.  Antingen är det för att jag har blivit äldre och inte har samma tålamod som tidigare för jag kan inte påminna mig om att vi hade detta helvete när vi hade 5 tikar och 3 hanar under samma tak. Vet att Opus och Nemo kunde kolla snett på varandra under löpperioder, men alla våra andra har alltid varit tysta.

Men nu kunde dagen få börja.

Hade inte  så många måsten  denna dag, utan det var mest bara att fortsätta med det som finns att göra.

Men en tur till macken ville Lasse för att  spela på hästar.  Vi hade även en stor gasoltub som hörde till husvagnen och inte passar till grillen som vi lämnade in.

På vägen mot centrum  så blev det en tur in på kyrkogården för att vattna     lite på Lasses farmor och farfars och även Götes gravplats.

Rosorna  var nu helt borta så det fanns bara kärleksört.

Fortsatte sedan till Ica för lite nödvändigt. 

När vi kom hem blev det riktigt svart på himlen      och snart kom det en behövlig  skur som bara varade någon  minut.

Idag tog vi en vilodag efter att  det mesta var avklarat  Lasse satte sig till ro och löste korsord. Hundarna som kan vara ute fick sköta sig själva      och fast detta regnväder hade varit så var dynorna redan torra. Så även jag satte mig i en och lyssnade på sommarprataren Lena PH.

Lördagsfikat 

    Detta passade bra eftersom vi inte hade ätit någon lunch.

Sen hände det inte då mycket mer innan klockan var halv 8 och vi tog oss en gillad hamburgare och potatis sallad.

  ser ganska tråkigt ut men den var god.

Vi bänkade oss framför TV tillsammans med tjejerna och   Yra under bordet och Z   i soffan. 

När  Lasse hade släppt ut hundarna för kvällskissning så ville inte  Z komma in, Lasse såg att  hon snurrade runt hela tiden och trodde hon skulle bajsa.. När hon sedan äntligen kommer in så skriker hon till och jag känner mig orolig och tänker att hon har blivit ombuden.  Men hon har en stor taggbuske som fastnat under hennes mage och hänger ut mellan bakbenen. 

Stackars lilla tjej, förstår att det var svårt att gå.  Men vi lyckades få bort den. 

Nu var det bara att krypa ner i sängen och hoppas på en lite lugnare natt än gårdagens. 


Söndag

  

Denna natt väcktes jag klockan halv 2 och halv 5 av Qlings ledsamma läte, men det var korta stunder och inte så störande. 

Så på det hela var det en bra natt. 

Solen lyser denna morgon från en klarblå himmel och redan klockan 8 när vi sitter vid frukost bordet så är det redan  18 grader i luften

Plockar bland alla loppisprylarna. Har kastat ut n hel del men inser att det nog finns mer att skicka till skroten 

Får ihop en hel del, men fortfarande finns massor och jag känner att man kanske skulle ställa sig vid Bygdehuset en onsdag. 
En del saker åker utvotera Tradera.  En kristall lampa för 100 kr lägger jag ut. Den är tung och väger nästan 6 kg så portot på denna blir högre än priset, ändå tar det inte lång stund innan det plingar till i mobilen och första budet är lagt. 

Lasse tar hand om Qlings päls

 
När vi håller på så ser vi ett par av våra vänner (som vi saknade på mötet i onsdags) komma nerifrån skogen. De vinkar och ropar och blir så glada när de ser oss. Har gått förbi här i flera veckor och undrat var vi har varit. De visste att Lasse har haft sin Cancer och känt en oro när vi inte varit där. 
Härligt med sådana vänner 

Åker till macken för Lasse vill hämta de småpengar hann vann på hästarna 

Jag vill till Böda Ica och kolla vad de har för sortiment. Det är alltid lite dyrare än i Löttorp men även lite lugnare eftersom det inte är så mycket folk i den affären 

Grönsakerna ligger på några kronor mer och potatisen 2 kr mer vilket jag kan klara av, men när de sedan ska ha 60 öre för varje papperspåse för frukt och potatis, då blev jag snål och valde att åka till Löttorp i stället. 
Passade på att köpa jordgubbar efter vägen. Vet inte vad de nu kostar i Stockholm, men här kostar de mellan 40 och 50 kr 

Nör vi kom hem var klockan strax efter 14 och vi tog en repris på gårdagens snittar för att bli av med både brödet och hamburgerköttet. 

 
Imorgon får vi vår nya soffa. Hoppas de håller tiden  som de angett. 

Troligen kommer Per i morgon. 

Vid 17 tiden gick vi in för att se matchen, men som vanligt är det en massa försnack. 

Men snart var den i alla fall igång   


Det blev en mycket bra match. 

I pausen lagade vi kvällens middag

    som blev grillad kassler, sparris, sallad och beasås. 

Sen blev det goda öländska jordgubbar med glass

 

Sen blev det TV hela resterande kvällen. 

Klockan var över midnatt när jag steg in i sovrummet för att stänga in mig med två hundar och en gubbe.

God natt




















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards