Alla inlägg den 21 juli 2022

Av Rehn/Hornesjö - 21 juli 2022 11:56

Torsdag

 

Såg inte alls ut att vara lika varmt på temperaturen som det var i verkligheten. 

Det var en pina att vara på tomten redan denna tidiga förmiddag. 

Satte mig i snyggt och la ut lite på Tradera.. Per jobbade med att tillverka en badtrappa till hundarnas nya Pool. 

Men det verkar vara svårare än vad jag trodde att få dem gå upp på denna, men det kanske ordnar sig när poolen kommer på plats. 

Ringde  Ninnis och beställde vegetariska kroppkakor tills i eftermiddag. 

Idag var det nog den jobbigaste dagen sedan vi kom ner. Vädret stod verkligen stilla och man orkande ingenting.

Hade verkligen önskat att jag hade haft en pool att lägga mig i, men den hade vi ju slaktat och den som vi har beställt till hundarna och även till mig att kunna slappa i hade vi inte fått ännu, men de hade lovat att den skulle komma idag.

Ingen orkade någon lunch utan det blev mest bara vätska som vi förbrukade

Hade beställt kroppkakorna till klockan 16 så vi bestämde oss för att åka redan vi 15 tiden för att först handla lite. Precis när vi sätter oss i bilen får jag ett meddelande att poolen har kommit och att den fanns att hämta på Ica. Toppen allt fungerade perfekt, först handla sedan hämta poolen. Sen ville Lasse in på sytemet för att köpa några öl.

Vi halv 5 var vi tillbaka igen och nu var det bara att slå oss ner med de varma kroppkakorna och njuta.

       

Vi har aldrig tidigare köpt de veganska, men det passade ju bra att prova idag när Per var här och inte gärna äter fläsk.  Jag lovar att de var precis lika goda som en vanlig kroppkaka. 

Efter maten så ville jag snabbt få sätta igång med att sätta ihop poolen

  Den är lite större än den vi har hemma, så det gäller nu att kunna lära hundarna att gå på trappstegen. 

Det gick ganska fort att få igång den nu när vi var 3 som hjälptes åt. Snart insåg Zlatan att det var något han ville prova.

När den var klar så gick jag in och gjorde varsin drink för att fira denna pool innan vi började med att fylla på vatten

      

Tror att dessa killar verkligen kände för något kallt att dricka och satt nu bara för att vänta.

Även Zlatan    hade nu förstått att han måste vänta .

Men när vi började fylla på vatten då hade han lite svårt att vänta 


  Han verkligen ville berätta för oss att han ville i och kolla.

Det tar ett tag att fylla dessa dryga 2 kubik   och när det var full så var det för sent för att låta hundarna prova.  Yra    strosade runt och verkade inte en bry sig om att det fanns vatten att bada i.

Satt ute till klockan var nästan 22, sen in för att kolla på tjejfotbollen, som Tyskland vann.

Klockan var nu 23 och jag kände för att nu var det dags att gå till sängs.


Fredag 

  

Vaknade upp efter en jättebra natt. Hade inte så många steg igår, men desto mer aktivitet och det är väl det som räknas.

En hel del på agendan denna dag. 

Efter vår frukost så blev det att fylla bilen med sånt som ska upp till Återvinningen, så himla skönt att bli av med så mycket som möjligt och att vi fick iväg hela gamla poolen var något som jag uppskattade.


På vägen hem igen så tog vi en tur till Valles för jag måste köpa klor till hundpoolen, både Lasse och Per köpte en massa godis till kvällens fotboll.. Sedan in till Löttorp för att handla till kvällen, passade på att stanna och köpa jordgubbar efter vägen.


När vi kom hem så ville jag att Lasse skulle sätta igång reningsverket till poolen och innan dess måste jag göra filter kulor att stoppa i denna.

När de sedan höll på så passade jag på att gå in och göra våfflor      kändes som om vi alla behövde få något i magen.

Ingen tackade nej till dessa, inte ens hundarna som även de fick varsin våffla dagen till ära.

Dagen fortsatte och det var ett ganska skönt väder denna dag. 

Satte mig till ro i en timme och lyssnade på sommarprataren Aliette Opheim och det var ett mycket intressant sommarprat.

Idag blev det även bad för hundarna.  Den första som slängde sig i var naturligtvis Yra. Men det där med att använda sig av stegen till att ta sig i och ur vistade sig vara ganska svårt, så de andra fyra tog jag på ett koppel och tvingade dem att använda stegen. Alla gillade i alla fall att få bada och eftersom vattendjupet är 61 cm så var det en skön känsla för dem att kunna simma.


  Både Qling och Åberlix sökte sedan upp skuggan och somnade gott.

Men snart så upptäckte de att Per hade satt sig ner        och då var det svårt att låta bli att be om lite uppmärksamhet.

Vid 19.30 blev det sedan middag och det var Per som fick stå vid grillen. Är inte så lätt att hitta något som passar oss alla, vi gillar ju fläsk och det gillar inte Per, så det fick bli kyckling och krossad potatis med lite läckra dressingar.

     


Just denna potatis på grillen är så himla god och jag skulle nästan kunna äta bara den.  Kycklingen hade jag låtit ligga i en blandning av filmjölk och kryddor för att marineras.  Skulle vilja ha en stekhäll eller liknande ute så att man kunde stå och laga all mat tillsammans.  Men eftersom vi oftast bara är 2 så känns det ganska onödigt  och ännu mer nu när jag såg priset på den minsta  och den kostade över 3 tusen kronor.


Satt kvar ute till fotbollen började. Lassade upp lite godis och Lasse gjorde varsin drink.  Meningen var att vi skulle äta jordgubbar men ingen kände för att ställa sig i köket och rena dessa, så de fick ligga kvar i kylen.


Matchen var spännande och slutade som vi hade hopptas.


Per gick in till sig och vi låg snart i sängen.


Lördag

 


Idag såg det inte alls lika bra ut på appen, däremot hade det i alla fall blivit en hel del steg under dagen.

Känns som om jag hade förbrukat alldeles för lite kalorier mot allt jag hade ätit denna dag.  Men jag åt inte en enda godisbit fast det fanns en jätte stor skål på bordet.

Idag var det svalare ute och vi satt under tak och åt vår frukost. Jag gick in för att hämta en sak och ser detta   fast jag har sagt att inga hundar ska få vara vid bordet när vi äter frukost.  Men som synes är det ingen som säger till dem och klart att man då tror att man kan göra som man vill.

Jag har fortfarande så förbaskat ont i min vänstra arm, känner mig verkligen helt handikappad eftersom jag är vänsterhänt och det är massor jag inte kan göra.  Får tänka mig för hela tiden och en fördel är det att det är sommar och jag inte behöver en massa tröjor eller jackor, för detta hade jag aldrig fått på mig.

Nu ville jag iväg tidigt på morgonen för att få iväg ett paket med en kristallkrona till Åland.

Men eftersom det inte går att få fram en Qr kod på utländska och min färg i skrivaren var slut så tänkte jag att det får de göra på Ica eftersom det är där man lämnar in paketet.

Så först innan vi började handla så var det att gå in i förbutiken för att lämna paketet.  En ensam ung pojke hade denna dag hand om förbutiken som hanterar det mesta, posten, apoteket, lotter, tips mm. 

Jag visar honom mitt kvitto på att det var betalt och även fraktsedeln som nu fortfarande finns på min mobil. Men killen fattar inte hur han ska gör utan säger att det går nog inte.  Men scannar streckkoden på min mobil och säger att det händer ingenting.  Okej tillbaka med paketet som väger 7 kg till bilen och sedan in och handla.

När vi precis kommer hem så ser jag i min mobil att jag fått en bekräftelse på att paket har gått iväg, men paket har jag ju kvar.   In igen till Löttorp för att visa detta för personal och be dem göra rätt, men det är fortfarande bara killen i butiken och vi ber honom att hämta någon annan, men det går inte säger han.

Känns som det blir samma visa som det blev när jag skulle skicka en sak till Holland.

Jag säger till Per att vi åker till Rosas och köper några goda korvar att lägga på grillen, men det fanns varken plats att ställa bilen på eller någon möjlighet att stå i denna långa kö för att få komma in i affären.  

På restaurangen Kalk bredvid Rosas var det överfullt, så jag förstår att den inte kan finnas parkeringsplats.

Hem och gjorde några mackor till Per och Lasse.

Hornsjön runt denna dag

 

Vi tar det lugnt fram tills första loppet med ungdomarna ska springa och det gör de förbi oss på alvaret. Sitter och kollar på dessa och pratar även med grannen som också kollar.

     


Sen tar vi en promenad ner till Hornsjön för att se de båda starterna, en på 7 km och den långa på 1,1 mil.

Detta lopp är något speciellt och det finns de som har sprungit Stockholm Maraton och inte orkat med detta lopp.

   


 
  När sedan starten hade gått för dessa 2 sista lopp för dagen så tog vi en promenad hemåt genom skogen för att sedan kunna möta de som sprang, Vi hann fram till avfarten mot sjön och även hemåt innan den första kom. En del såg pigga ut, men det var många som drog benen efter sig och såg ganska så slut ut, men nu var det i alla fall bara 700 meter kvar till mål, för dem.


Massor med folk och härligt att se dessa på vår lilla by.

             

Små söta stentroll sitter det i skogen       

När båda loppen har gått så tar vi en promenad genom skogen där vi sedan kan möta de som springer.

Vi hinner fram till vår avfart mot oss och mot sjön innan den första kommer

       

På vägen hem ser vi ett rådjur på vår äng

             

Sen är det bara att börja med maten och även denna kväll får Per grilla men idag blir det på kolgrill.

  Lite längre tid tar det med denna grill, så ett par öl innan maten satt nog fint..

       

Naturligtvis hade vi även sällskap av våra hundar vid matbordet.

                     



Avslutar denna middag med   jordgubbar och grädde-

Sen lämnar vi den våta uteplatsen   

Dagen har gott fort och även regnet har kommit över oss, inga mängder men ändå så pass så att vi sitter under tak

Går in och kollar lite på TV tillsammans innan Per går in till sig.


Så hade det blivit söndag

 

Fanns väl bara en sak att kunna skryta med på denna app och det var aktivititetn denna dag.

Men vädret var helt underbart och solen sken från en helt molnfri himmel

    

Kunde inte låta bli att bara sätta mig ner efter frukosten och njuta av det fina vädret.

Hundarna fick mat lite senare idag och sedan så tog Lasse med sig Zlatan på en promenad

  något som de andra fyra tycker är lite orättvist. Så de sitter som fastnaglade vi staketet och väntar.


Ringde sedan till Ica för att få tala med någon som kunde detta med paketinlämningen och fick tag på en tjej jag känner. Hon kollade i datorn och ser att vi har skickat detta paket (som inte är skickat) och försöker hjälpa mig med de siffror jag kan få fram.  Men det fungerar inte nu så hon lovar att kolla upp med Schenker i morgon och se till att vi får iväg paketet.

Jag har redan bestämt mig för vad jag ska göra för middag ikväll och det ska få bli rökta räkor och även med krondill-

Vill därför in till Löttorp för att handla på både Rosas och Ica.

Köper lite ostar och även ett paket med lammprinsar som vi kan ta till ett glas vin senare på dagen.

Eftersom jag helst inte vill använda mig av öppen eld när det är så torrt ute så gör jag ett prov med att ställa en aburök med bara lite enris i på gasolen, mest för att kolla hur lång tid det tar att få upp en bra värme för rökning.

Det verkar som om detta kommer att fungera-

Tar en tur upp till ett mycket välbesökt Byxelkrok. Tar en liten tur bland sjöbodarna, men jag har så förbaskat ont i min knän idag, sånt som händer när jag utsätter dem för lite mer än vanligt och det gjorde jag när vi gick genom skogen igår.

När vi kommer hem så tar vi vår små lammprinser, jag ett glas rosé och Lasse och Per varsin öl.

Per vill ut på en cykeltur innan middagen och det passar bra medan jag förbereder både röken och det andra.

Per cyklar denna dag över på andra sidan och sedan tillbaka igen genom skogen och kommer fram vid Byrum. Stannar upp och tar lite bilder på raukarna        

Det är något visst md dessa och det är svårt att låta bli att fotografera dem fast vi har så många bilder.

Nu är det dags att äntligen få smaka på räkorna

           

Middagen blev helt okej och mätta blev vi.  Kunde väl tycka att de rökta räkorna blev lite ljusa i min smak, men röksmaken fanns och det var väl huvudsaken'

Avslutade även denna middag med jordgubbar och grädde.

Kvällen blev lång framför TV och avslutades med en Wallander.

I morgon är det Pers födelsedag.














Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards