Direktlänk till inlägg 11 september 2023

Måndag till onsdag vecka 37 2023

Av Rehn/Hornesjö - 11 september 2023 08:30

Måndag

  

Även denna natt blev helt okej. Vaknade redan vid 01,50 och kände att "nej" , men somnade om ganska bra .

Ställde mig på vågen och tänkte, nu har jag säkert gått upp men jag hade även denna vecka minskat någon hg och idag visade vågen på 64,9, konstig men bra.

Idag var det dax för att fylla på både kyl och frys och då gillar jag att handla på Willys.

Redan klockan 10 var vi klara med vårt inköp och vi åkte då hem för att fylla på kyl och frys.

Vi hade sett en fin kattbur på Stadsmissionen i Hallunda och Lasse ville köpa den till Åsa, men jag hade sett på en bild att hon hade en så jag tyckte det var onödigt. När vi sedan var där i söndags så berättar Lasse detta för Åsa och hon säger att det var synd att vi inte köpte den för hon hade lånat en när hon var till veterinären med den lilla nya kissen. Vi bestämde oss därför att åka ner och köpa den, men tyvärr var det någon annan som hade sett den.  De hade då bara en vanlig men bättre än ingenting.  När vi kom hem med denna så var hundarna nyfikna på buren

Inte den snyggaste, men med ett burtäcke på så kan den bli bra 


   

Efter detta så åkte vi upp till Hornbach för Lasse skulle köpa lite virke till hans nya projekt.

Men de hade inte en enda regel så det sket sig.  Vi körde då vidare upp till Peters grav för jag var så nyfiken på hur det såg ut, vi hade satt upp nya blommor och planterat två små syrenbuskar bakom graven .  Men det blev en sorglig syn och jag hade ångrat mig att vi åkte dit.  Inte en enda blomma fanns kvar och även de fina små syrenplantorna var borttagna.   Det är verkligen inget som stör varken besökare eller de som jobbar med skötsel.  Vi har ingen gravvård heller så de ska ge sjutton i vår grav.  Känns lite löjligt men jag kände mig nästan gråtfärdig.

Åkte hem och jag gick ut och plockade lite   björnbär innan det var dags för Hem till Gården.

Sen blev det en tur till Bygg Max och där fanns de reglar som Lasse skulle ha.

När vi kom hem så satte jag mig ute och tog en liten smörgås för jag hade sådana sugningar i magen.

Lasse mätte och började såga lite men blev ganska trött fort.

Helt plötsligt var klockan 16 och dags för hundarnas mat.

Nu hade äntligen solen kommit fram och det kändes riktigt varmt så jag hade gärna stannat ute men gick i stället in och ställde mig i spisen för att laga kvällens middag.

Även denna måndag fick det bli Lasses favoriträtt.

      och idag var även jag hungrig och kände mig sugen.

Men när jag äter mer än vad jag ska så blir jag så förbaskat trött.

Började se på Glamor men somnade innan den var slut. Sedan skulle jag se Halv 8 hos mig och den sov jag helt igenom och vaknade inte till förrän till Alla mot Alla.

Det blev ingen bra kväll och vi får väl se vad den ställer till med natten.


Tisdag

 


Natten blev ganska okej fast jag hade sovit en massa i soffan.

Blev inte så mycket gjort denna dag.  En tur till Bygg Max för att komplettera för Lasse.

Hann höll sedan på mest hela dagen med bygget av ny trall.

Jag fixade till lite lunch som vi åt ute.

 

Sedan skulle Lasse till centrum för att hämta sin medicin och det tog lång tid. 

Vet inte om tjejen innanför disken var ny, men hon var nog det segaste vi varit med om.  I 20 minuter satt vi och väntade på bara den kunden innan Lasse.  Sedan var det i alla fall hans tur och han hade sina 4 askar som skulle hämtas och det brukar gå fort för då hämtar de alltid all medicin i en liten låda och sedan gör de allt vid disken.

Men denna kvinna hämtade en ask åt gången och satt och gjorde den klar innan hon gick för att hämta nästa. Ja så de 20 minuterna innan för den andra kunden var inte alls konstigt och samma tid tog det för oss.

Nu var vi i alla fall hemma och Lasse fortsatte jobba och jag tog hand om hundarna.

Qling har varit ganska seg hela dagen, men är med oss och blir glad och vill kela. Han äter också som vanligt, men tiden känns nu som den kommer närmare och närmare för ett avsked.

Hade inte planerat någon middag men visste vad jag hade i frysen så jag tog fram lite kyckling och stekte, hade lite pommes i frysen så det fick duga.

   

Blev en ganska god middag och med lite glass till efterrätt kändes allt bra.

Sedan blev det Glamour och Halv 8 hos mig.

Idol hade jag inte tänkt kolla på men just idag var det en grannes barnbarn som skulle vara med och klart att vi bara måste få se henne.   Naturligt vis så gick hon vidare och det hade vi nog redan förstått. Har hört henne sjunga vid olika tillfällen via Youtube och hon är bra. Ska bli spännande och se hur länge vi kan få följa henne.

Alla mot Alla var bra och jag är ju inte den största fans av Tom, men han vinner lite i längden, Jerka däremot gillar jag mycket.  Nu förlorade de ikväll, men de kommer säkert tillbaka.

Hade lite att tänka på så det var svårt att komma till ro och jag stänge av min mobil vid midnatt och tänkte att jag får väl se på appen i morgon när jag somnar.


Onsdag

 


Måste ha somnat direkt när jag slog av mobilen.  Sömnen blev i alla fall inte speciellt bra och lyste rött. Däremot var ANS bra och jag hade känt mig lugn.

Kändes lite i magen när jag gick ner för trapporna, både Qling, Zlatan och Yra är de som alltid möter oss i trappan, men idag kom inte Qling upp och när jag kollade över räcket så såg jag honom ligga kvar i sin korg. Både Lasse och jag kände att han har nog somnat för alltid, men så fort vi kom ner så var han på fötterna och ville ut tillsammans med de andra och vi kunde dra en lättnads suck. Men han verkade mycket mer trött denna morgon än vanligt och tog sin godisbit till korgen och la sig igen. Vad som känns är att han både ser och hör ganska bra, men demensen kommer mer och mer och man kan se hur han ibland bara står och kollar ut i tomma intet.  Men jag är så glad att vi tog beslutet att låta honom finnas kvar under sommaren och låta honom få känna sig fri och göra vad han ville.  

Eftersom han igår hade blodat mycket från sin tumör i munnen (det är Zlatan som inte kan låta bli att slicka honom i mun och det gör att den går sönder och blöder) så satte vi ett nät runt hans bädd i hallen för att han skulle få vara ifred och slippa Zlatans slickande.  Men så fort vi vände ryggen till så var han ute från sin hage, vi verkligen satte saker för, men han tog sig ut i alla fall, nu har han ju alltid varit en utbrytarkung och det har han ju i alla år visat på Öland och gjorde det även i år då han två gånger rymde från tomten.


Idag känns det att hösten närmar sig mer och mer, det ser grått och trist ut.

Kom på tidigt på morgonen att jag kan se kvällens avsnitt av Glamour på TV4 play redan när man har passerat midnatt.  Så jag satte mig till ro i nästan en timme för att kolla och det känns skönt att slippa tänka på detta program vid middagstid.

Sen kände jag att jag måste göra något och då fick det bli att jag planerade och satte igång kvällens middag.

Tog fram köttfärs från frysen, skalade potatis, morot och lök. Öppnade en burk tomater och tog fram en buljongtärning. Satte på Crockpoten på stekeffekt och la ner den frysta köttfärsen som sedan fick stekas lätt, sen var det bara att sätta till löken och morötter, potatis, buljong och vatten och till sist tomaterna. Sen bara att sätta igång Crockpoten på tillagning och göra något annat medans maten sköter sig själv. 

 

Klockan är nu snart halv 11 och det mesta som har med dagen att göra är redan gjort.

Körde att det var väl lika bra att även se Hem till Gården redan nu, skönt att slippa att bara vänta på att klockan skulle bli halv ett. 

Behövde inte handla något men ville ändå till Stadsmissionen för att se om jag hade tur och hitta en oanvänd kaffe burk. 

För två somrar sedan köpte jag  denna burk på loppisen vid Hembygdsgården på Öland. Tyckte att den var så snygg och praktisk, men insåg i år när vi valde att köpa Zoégas kaffe att den i inte var så smart eftersom jag var tvungen att hälla ur kaffet direkt i burken eftersom förpackningen var kvadratisk och det var då även svårt att få ner handen med måttet i burken. 

Hade tur för det fanns en rund burk   som både var snygg och kändes mer praktisk eftersom det gick att få ner hela förpackningen. 

Jag kände mig nöjd. 

Men idag är ingen bra dag för mina leder, det är så isande kallt och jag känner hur jag då stelnar till och fryser. 

Men jag satte mig i alla fall ute ett tag för att kolla på Lasse som jobbade vidare. 

Qling, Zlatan och Yra var ute med mig och jag vill hela tiden hålla koll så att Zlatan ger sjutton i att slicka Qling.

    Qling upptäcker att det finns regnvatten på överdraget till grillen och det måste han smaka på.        Jag fick bada Qling 3 gånger i går för att han blev så blodig på frambenen eftersom han gnuggar sin mun mot benen och idag är han alldeles krullig på benen eftersom jag inte brydde mig om att borsta honom efter varje bad.

Blev en ganska tidig ingång denna kväll. Jag hade frusit hela dagen och nu längtade jag efter vår middag som i alla fall skulle värma mig.

    

Det blev en helt underbart god köttfärssoppa.  Vet inte varför jag la i 3 potatisar och fast de var små så blev det alldeles för mycket, men som sagt man behöver ju inte äta upp allt som ligger i tallriken.

Gjorde  bara en dubbelmacka med mycket vitlök och smör i Airfryen som jag sedan delade så det blev en smörgås var till denna soppa. 

Kände mig mycket mindre frusen efter denna middag.

Lasse ville ha lite glass till efterrätt och det är han värd så mycket som han jobbar hela tiden.

Sen blev det TV fram till strax efter 23.   Igår var det Cecilia Frode som var den skarpaste, tycker jag.

Vad Janne Josefsson gör det är bara en stor fråga.

Kvällen var i alla fall bra och jag fick skratta en del.

I morgon är det torsdag igen och man undrar var dagarna tar vägen då vi redan har varit hemma i 3 veckor.

























 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards