Direktlänk till inlägg 29 januari 2024

Måndag till onsdag vecka 5 2024

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 jan 08:53

Måndag

 

   

Lite för lite djupsömn men annars kändes allt bra.

Lite annorlunda frukost idag. Lasse har alltid mjölk i sitt kaffe och jag dricker mitt svart.  Har jag haft vispad grädde dagen innan så vill han alltid ha detta i kaffet och idag fanns det rätt mycket med grädde kvar så jag fick för mig att ta detta i min kopp   Såg ju ganska gott ut, men det blev inte så mycket jag drack, var tvungen att slänga detta och ta mig en kopp riktigt kaffe.  Det fett jag vill ha på morgonen är från filen   och får räcka.

Måste iväg idag och handla lite som fattas här hemma, inte mat för detta har jag, för idag måste jag ta hand om julskinkan som finns kvar.  Det var bara en liten halv som jag hade frusit in, men vi äter inte så stora portioner så den räcker ändå till flera mål.

Skar upp det som fanns kvar i både skivor och mindre bitar och tänkte idag använda den både till lunch och middag.

Lunchen hade jag bara tänkt mig varsin macka med skinka på, men så blev jag sugen på att använda mitt våffeljärn.

Så till lunchen blev det    varsin våffelmacka med det som hör julskinkan till.

Ganska mäktig lunch, men gott.

Kände mig ganska seg idag, hade en liten molande huvudvärk och ont i lederna, kanske beror det på vädret, men jag vet inte. Var jättefrusen fast vi hade 24 grader inomhus, men Lasse var snäll och startade upp en brasa så jag kunde få lite värme inombords.

Hade bestämt mig för att bada ett par hundar, men detta sket sig på grund av min onda kropp.

Patricia hörde av dig och ville göra ett  femte försök på att komma och hälsa på oss i morgon.

Men som det har varit så vet man aldrig, men hoppas att de kan komma.

Dagen fortsatte mest med att bara vara stilla i soffan.

Det skulle ju bli något med julskinkan även till middagen och jag planerade att göra en god och krämig Cabonara.

Hade köpt hem färsk pasta så det var inte så mycket annat än att koka denna och sedan stega skinkan i småtärningar ganska hårt och sedan bara vispa ihop ägg, grädde och massa ost.

  

Jisses så gott det blev och perfekt krämighet.  Men som vanligt alldeles för mycket så det blir att äta detta till lunch i morgon också.

En ganska fattig kväll gällande TV program men det blev Farmen, Hudson och Rex och sedan En mördares bekännelse.

En ganska otäck bekännelse men samtidigt kan jag förstå hur denna kvinna har känt och att det sedan har brustit, men ganska ledsamt med tanke på deras 3 barn som måste genomlida detta.

Klockan var nu strax efter 23 och jag kände mig redo för sängen.


Tisdag

 

   


Denna natt blev lite konstig, jag var vaken till och från hela tiden men ändå fick jag ihop lite mer djupsömn och när det blir lite mer än 1 timme så brukar det visa sig med att jag känner mig piggare.  Men idag kände jag mig inte alls pigg, fortfarande lite gnolande känsla i huvudet och så min förbaskade arm så har värkt oavbrutet sedan i lördags.

Eftersom jag har bestämt mig för att inte kasta någon mat så såg jag att det fanns 3 bananer som var ganska övermogna och då vill inte Lasse äta dessa, så jag kände för att slänga ihop en banankaka på morgonen.

Har aldrig gjort denna kaka så jag fick leta mig fram på nätet och det var klart att det fanns flera olika recept att välja på. Tog det som verkade enklast och satte igång.. Hela 60 minuter skulle den stå i ugnen. 

Såg helt okej ut när jag tog den ur ugnen. 

  Men så skar jag av ena kanten för att ge Lasse och då tyckte jag att den kändes så fuktig inuti, men Lasse sa att den var perfekt och sen fick jag veta av Patricia att banankakor blir aldrig torra.

Sen gjorde jag 6 små semlor som jag skulle ha till fikat när Patricia och barnen kom.

Det  blev en god lunch på gårdagens rester av Cabonara. Sen Hem till Gården innan vi skulle hinna med att både handla på Willys och en tur till återvinningen för att bli av med alla kartonger som soffan hade legat i.

Allt gick perfekt och vi hann även hem för att se Sara Hector ta bronsplatsen i storslalom.

Vid kvart över 2 så kom Patricia och alla tre barnen.

Vi fick en jättefin bukett tulpaner   som Patricia kom ihåg att hon glömt i bilen, så hon la ner Mio på golvet och sprang till baka till bilen.  Oh vad denna lilla sötnos hade vuxit sen vi såg honom senast

        Inga sura miner för att mamma försvann direkt, men klart att storebror Dino fanns vid hans sida.

Vi fikade och snackade och jag fick många skratt åt Medinas kommentarer och hon är en kopia av sin mamma och det finns ju så mycket minnen från hennes år med oss på Öland, där hon fick var på somrarna när mamma och pappa jobbade hemma.

      Det var mycket för lilla Mio att utforska och fort gick det när han ålade sig fram på golvet för att hitta saker han kunde ta tag i för att försöka komma upp på fötterna.  

Någon som var extra glad denna dag när det fanns barn i huset var Z            som fullkomligt överöste barnen med sin kärlek.

Patricia satt med Mio i knät     och kollade in barnen och hunden.

Vi fick några timmar tillsammans denna dag innan Patricia var tvungen att åka för att hämta sin man på jobbet.

Det var en bra dag för mig och jag kände mig så glad över deras besök.

När de hade åkt så hade klockan nästan blivit halv fem och hundarna var vrålhungriga.

Efter deras mat så skulle jag hitta på något att äta till middag.  Hade inte den blekaste aning om vad jag skulle ta.

Hade lasagne i frysen, men detta kändes inget kul eftersom vi hade ätit pasta både till lunch och gårdagens middag.

Sjömansbiff fanns det också och jag var nära på att ta denna när jag kom att tänka på kyckling.

Friterad kyckling gillar vi båda och rösti likaså.

Det var bara att ta fram en större kycklingfilé och tina denna i mikron, skära ut två tunna filéer av denna,  skala 3 potatisar och riva dessa.

Dubbelpanerande den halverade kycklingen  och satte på wokpannan med olja , en stekpanna med olja och nu var jag igång med maten.  

  Det fanns crème fraiche och sötsur sås och en tomat så detta fick bli tillbehören till om jag får säga det själv, en perfekt snabbt påhittad middag.

Det var även denna kväll lite tunnsått med TV program och visst har vi en massa extra att kolla på, men det fick bli en film som var så där och egentligen ingenting för mig för det var alldeles för mycket dödande.

Filmen var slut 23,15 och det kändes ganska lagom att snart komma i säng, men klockan hann passerar midnatt innan jag kom till ro.


Onsdag och första månandes sista dag

 

   


Natten kändes ganska okej, men lite mindre djupsömn igen och även för få timmar, men jag kände mig ändå utsövd denna morgon.

Årets fattigaste månad som många säger har jag inte känt av. Vi har levt precis som vanligt och några större utgifter som skadat vår ekonomi har vi inte haft.  Men jag har i alla fall haft glädje av att få göra av med lite pengar så det fick bli både en ny större TV och en ny hörnsoffa. Det som stört mig mest denna månad har varit omslaget i vädret och gjort att jag inte kunnat göra allt jag velat. Men nu ser jag framåt och hoppas på en snabb vår.

Idag var det både sol och lite värme ute när vi åkte iväg för att handla.

Jag kände mig så sugen på lammkotletter, något som det kändes som det var evigheter sedan vi åt.

I vår butik finns det bara importerat kött, men i Eriksberg har de alltid svenskt lamm och det är faktiskt skillnad och när man kan välja så väljer man det bästa.

  Bad om 4 fina skivor och tjocklek.

Sedan hem och snart var det dags för oss att tugga på något till Hem till Gården, men idag fanns det inga rester så det var bara att tänka om och hitta på något.  Har alltid även skalade räkor i frysen och detta fick jag för mig att använda idag till en god lunch.  Så det fick helt enkelt bli varsin enkel räkmacka.

      

Detta smakade jättebra och Lasse tyckte att till denna måste vi ha ett glas vitt vin.

Sedan hade jag tänkt att gå ut och ta vara på solen, men klart att den då skulle försvinna och nu var det inte heller så varmt längre, kände att det var lika bra att hålla mig inne.

Dagen försatte som vanligt framför TV fram till klockan var 16 och hundarna skulle ha sin mat.

Sen var det snart dags för mig att börja planera för våra lammkotletter.  Men först skulle några potatisar skalas och  till varsin liten skål med potatisgratäng. Sen gjorde jag vitlökssmör istället för tsatsiki.

Sen skulle lammkotletterna stekas så att de blev så perfekta som möjligt   är mer van att grilla dessa kotletter, men i en ganska torr grillpanna och max några minuter på varje sida så skulle de nog fungera.

Allt såg jättefint ut när de kom från pannan      .

Sen var det bara att servera          och idag blev det inga rester kvar till hundarna.

Vi var nu super mätta och fick vänta fram till 20 för att få i oss varsin   choklad pannacotta

Blev en trevlig kväll med Sveriges mästerkock och det är fantastiskt vilka amatörkockar det finns.


Ikväll klockan 23 börjar en ny serie så den ska jag i alla fall se.

I morgon är det februari










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards