Alla inlägg den 4 augusti 2021

Av Rehn/Hornesjö - 4 augusti 2021 07:57

 

Äntligen hade ANS lite trevliga inlägg på appen. 

Fast det bara blev 5,5 timmes riktig sömn så kände jag mig pigg och alert när jag steg upp klockan 06.00

Även denna dag satt vi inne och åt frukost. 

 Sen skulle vi sätta upp den nya rullgardinen som vi köpte igår. Nu är inte detta fönster optimalt för just denna gardin, men det närmaste vi kunde komma. Fönstret är 175 brett, men jag behövde bara skyla 164 cm, men nu var gardinen bara 160 cm och därför var jag tvungen att tänka lite och låta 2 cm gå in på varje sida. Inga problem tycker jag, men Lasse tänker som vanligt på ett annat sätt och då lät jag honom hållas.  Tog lång tid att få upp denna rullgardin. 


 Sen skulle Lasse till brädgården för virke till sitt nya projekt och naturligtvis var då Qling som alltid försvunnen (vi är vana med detta att han alltid kryper under huset och somnar) .  Orkade inte vänta utan  åkte iväg för att handla, men det tog mycket längre tid på brädgården än vad jag trodde för Lasse måste såga alla brädor för att de skulle få plats i bilen och då ville inte jag ödsla mer tid att vara borta från Qling, så att handla på Ica fick vi skippa.


När vi kom hem satt han vid grinden och var överlycklig när han såg oss. 

Lasse började direkt med projektet. 

  och jag gick in för att fixa till lite lunch. 

 

Tog tillvara på potatisen som blev över igår och stekte bara varsin korv. 

Lasse var snart igång igen   med bygget. 


Hundarna och jag slappade i värmen

   

Z envisas med att ligga mitt i solen

   

Pusskalas i mitt knä, båda vill vara nära mig


Hela dagen var superfin och lagom varm om man inte befann sig på vår uteplats för där blev det fortfarande över 30 grader.


 


Både Yra och hennes sönder är rätt duktiga på att leta reda på skuggiga platser.

Vid 15 tiden gick jag in och förberedde en moussaka till kvällens middag. Tycker den ska stå riktigt länge i ugnen och det fick den göra denna dag.

Ann fyllde 55 år denna dag och som vanligt var vi inte på plats, något som har varit rätt vanligt under alla år eftersom vi oftast befunnit oss på Öland.


Per ringde precis innan vi skulle äta för att berätta att han hade varit till morfars lägenhet och även varit och besökt honom på sjukhuset.  Han har nu fått börja röra sig en del och går med rullator i korridorer och i morgon skulle han få lära sig att gå i trappor. Min pappa som alltid har varit en storvuxen man med sina 95 kg, väger nu under 80 kg och det märks på honom och krafterna har försvunnit under nästan 3 veckor med bara stillaliggande i säng.

Pappa är en envis man och det är bra i dessa lägen.  Han längtar hem och få börja sköta om hemmet och laga sin mat och vi ser fram emot att han snart ska få göra detta, bara de helt har fått bort den elaka bakterien i hans hjärtmuskel.

Vår middag blev utomhus i ett härligt väder

 


Moussakan blev ganska fet och jag var nog lite rädd att jag skulle känna av detta, men det gick bra och jag åt tyvärr alldeles för mycket.

Sen blev det en promenad och ikväll var det Z som fick ensamtid med oss.

 

Var ner och hälsade på Agneta och Claes och beundrade deras nya pool som är 8x4 meter och när vi kom så låg Claes i denna och hade det mysigt.  Kan ju ljuga och säga att jag inte är ett dugg avundsjuk.


Blev en repris på gårdagens kvällsgodis med melon, kladdkaka och glass. Detta var ju inte så bra för mig och nu får vi se hur sömnen blir efter detta.

Kollade på TV fram till klocka 23 och sen fick det bli sängen.


Imorgon får vi besök av Robban och Kerstin och deras lilla Malte.

God natt





Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards