Direktlänk till inlägg 21 februari 2022

Måndag till onsdag vecka 8 2022

Av Rehn/Hornesjö - 21 februari 2022 08:19

Måndag  och vilken natt det blev.

 

Kom i säng bra och hoppades på en bra natt.  Men redan klockan 02,51 så låg jag vaken och kunde inte skingra mina tankar. Slumrade säkert till lite då och då, men det blev mycket korta stunder .

Vid 5 tiden så vaknade Lasse till och öppnade fönstret för att få in lite frisk luft i rummet.

Tror att detta hjälpte lite för nu fick jag nästan en timmes sömn i alla fall och det visste jag eftersom jag vaknade av en dröm.

Fast det kanske ser ut som om vi äter mycket så blir det oftast inte så många tuggor för mig. Min matlust har varit borta ett tag nu och det känns mest som om jag måste laga mat för att vi ska äta, det är inget jag längtar efter.

Men fast jag äter dåligt så går jag upp i vikt och jag känner mig som en stoppad gris.

Dricker vi vin till maten så blir det max ett halvt glas och mest bara vatten. Nej jag vet inte vad jag ska göra åt vikten, men så här orkar jag inte känna mig.

Att även vakna upp till ett riktigt vinterlandskap var inte inte kul.

Idag var det inget som vi behövde göra och det kändes ganska skönt.

Snö och även slask i massor fanns det och vi var tyvärr tvingade att ta en liten tur till Hallunda, men att ge oss ut på någon större väg hade vi ingen lust med.

Men i Hallunda vet jag inte hur de tänker.  Även idag hade det ställt sig 3 bilar i bredd på utfarten och det var inte brist på p platser. Man kan undra var de fått lära sig på bilskolan, om de nu har gått någon sådan kurs.


Hade lite köttfärsbiffar kvar så jag gjorde 2 mackor till Lasse och en till mig själv som vi tog framför TV när vi kollade på Hem till Gården.

Jag fick för mig att kolla i mitt linneskåp vad som kunde kastas och det var en hel del. Höll på med detta fram till 15 då jag satte mig framför TV för att se en svensk film.  Denna film hade pappa gillat och jag kan nästan höra honom direkt när den var slut, ringa upp mig och säga "såg du filmen".

Så hundarna fick vackert vänta på sin mat tills filmen var slut och sedan var det dags för oss att sätta igång middagsmaten.

Lasse hade önskat sig stuvade makaroner och falukorv.  Jag gjorde makaronerna eftersom det är lite speciellt när de ska stuvas på det rätta sättet, men de sköter sig själv bara man håller koll på värmen och att inget fastnar i botten på kastrullen.  Lasse fick fixa korven och även makaronerna nu när jag att startat upp dem.

   


Det blev gott och jag klarade av att äta lite mer än vanligt, men när det gäller pasta så äter jag aldrig mer än 1dl.

Kvällen fortsatte med Glamour, Farmen och lite spridda program fram till Alla mot Alla började.

Snabbt upp för att krypa ner i en iskall säng och dra täcket över huvudet för att slippa se och höra TV som Lasse alltid vill ha på när han ska sova.

Jag ville vara få sova denna natt.


Så var det tisdag

22.02.2022

 

Natten kändes ganska hyffsad och det var kul att kolla på klockan när jag vaknade första gången och inse att hon nästan var 5, detta kan jag accepter.  Slumrade till ett tag till och var kvar i sängen till klockan nästan blev 7.


Tog en lunch och gjorde makaronipudding på gårdagens rester.

Åt väldigt lite och mådde sedan lite illa. 


Lasse ville till Maxi som var det enda stället som tydligen hade ved.  jag var inte så glad åt detta eftersom jag hade ont i magen, eller ont vet jag inte om jag ska kalla detta, det mer bränner och magen är jättestor, sen är den som om jag har träningsvärk i hela magen.. Läste på nätet om att oro och sorg kan ge dessa symtom, får hoppas att det snart ger sig. 

Gjorde i alla fall lite nytta och fortsatte med  mitt gamla linneskåp och fyllde lätt en sopsäck till med gardiner, gamla handdukar och sängkläder.  Inget fel på dessa men det tar plats att ha mer än vi behöver.

Gav också bort min mangel i höstas och det innebär att vissa saker tar större plats än om de är manglade.


Så en tur till återvinningen fick det bli. Ville även ha bort en stor tung matta som brukar finnas under valplådan.  Känns verkligen att vi i inte har någon krok på bilen och det därför är svårare att få iväg större saker som ska skrotas. 

När vi kom hem så satte Lasse in en brasa och det var verkligen behövligt. Vi hade bara 19 grader inne denna dag och det kändes jättekallt, men det tog sedan inte så lång stund innan vi fick upp värme i huset.

  fast 27 grader är egentligen för mycket, men bättre än 19 i alla fall.


Vid 15 tiden slog jag mig ner i soffan och kollade på Kådisbellan, har sett den tidigare men lika sevärd även denna gång. 

Jag ville inte ha någon middag, men vill ju inte heller att Lasse blir utan.  Kom ihåg att jag tog hem en burk med tomatsoppa från pappas skafferi och det vet jag att Lasse gillar, så detta fick bli vår middag och Lasse kunde äta smörgås till så hann blev nog mätt. 

  Bordet känns lika rörigt som mitt huvud är just nu.   Fick i alla all i mig lite soppa och det kanske behövdes.


Kvällen slutade som vanligt med Alla mot Alla. 


Idag är det onsdag. 

 

Vaknade bara en gång i natt och då var klockan strax efter 3 och naturligtvis var jag rädd att inte somna om, men det gjorde jag tydligen för nästa gång jag kollade på klockan så var hon 06,42 och jag kände mig ganska nöjd med natten.

Lite för mycket minus på ANS med det kändes i alla fall bra att inse att nattens genomsnittliga puls legat på 70 istället för de andra två senaste nätterna när det har varit över 100 slag.

Blev en snabb tur till Hägersten och jag sprang in och hämtade den post som kommit. 

Hem igen och kollade på Hem till Gården. 

Efter detta blev det flera samtal till olika instanser för att försöka reda ut en av fakturorna. 

Det hade kommit en faktura från PayEx på pappas medicin som han har via DOS AB. Tänkte först inte på att den var adresserad till pappa och inte till dödsboet.. När jag tittar närmare på fakturan så ser jag att han fått medicin den 28/1 och detta måste jag ju ifrågasätta efter som han avled natten till den 26:e.

Ringer till PayEx för att höra hur de menar. En jätte trevlig tjej tycker också att denna sista ska han inte betala utan det borde bara gälla den som han fått den 14:e.  Hon skickar mig vidare till Dos AB för att få denna faktura krediterad.. En mycket otrevlig kvinna talade om att detta skulle inte gå för han har fått medicin fram till den 4/2 då han avled.. Jag påpekar då att han avled den 26:e och inte den 4/2, men tyvärr ville hon inte lyssna utan sa med hånfullt svar att det var det som stod på pappret som gäller.. så summan var hitintills 1200 kr och sedan kommer det en ny för de dagar mellan de 28/1-4/2.

Men naturligtvis skulle hon kolla upp vad som stämde och återkomma. 

Hon återkom efter en timme och sa bestämt att allt är rätt härifrån och vi går efter dödsdag den 4/2.  Jag sa att jag kan skicka ett dödsbevis, men det skulle inte betyda något för det var fortfarande deras datum som gällde. 

Slutade med orden "om du i inte vill betala så får du väl skicka fakturan till hans vårdgivare Liljeholmens vårdcentral. 

Ringde några samtal till men orkade sedan inte mer. 

Gjorde torsdag i ugn med äggsås till Lasse. 

 

Själv tog jag en Dafgårds som var från pappas frys. 

 
För första gången på länge åt jag faktiskt en hel portion mat.

Tittade på Glamour, Farmen, Mästerkocken och sedan Alla mo Alla innan jag stöp i säng.

 I morgon blir det begravning och redan nu vet jag att det är flera som inte kan vara med på grund av positiva Corona tester.  Men hela vår stora familj är med och detta är viktigast.


Nu ska jag försöka sova några timmar.

I morgon bitti får jag börja med att ringa några samtal för att få upprättelse.













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards