Direktlänk till inlägg 28 februari 2022

Måndag till onsdag vecka 9 2022

Av Rehn/Hornesjö - 28 februari 2022 08:31

Så var det en ny vecka igen.

 

En bra natt fram till klockan 5 då jag vaknade och Lasse började prata med mig, jag bad att få slumra en timme till och det gjorde jag sedan.

En hel del på agendan denna dag som börjades tidigt med att åka till Huddinge för att besöka 3 banker för pappas räkning.

Började med den jobbigaste som är Swedbank och den spiraltrappan man måste ta upp till dem är inte att leka med. Upp går väl hyffsat bra, men ner är en ren förbannelse för min kropp.  Jo då, det finns en liten instängd hiss som jag aldrig skulle sätta min fot i. 

När detta var avklarat så blev det Nordea, såg att det verkade vara några stängsel runt banken men tänkte att man går väl in någon annan stans, men icke sa nicke, en stor röd skylt talade om att banken var tillfälligt stängd.

Öppnade min mobil för att kolla var närmaste bank fanns och upptäcker att det både finns Nordea och SEB i    Skärholmen. Toppen tycker vi och bestämmer oss då för att inte ta SEB Huddinge utan ta båda i Skärholmen lite senare idag. 

Behövde tösalt till vår gång som är rena skridskobanan, så en tur upp till Dollarstore för detta ändamål, men inget salt fanns, in på Hornbach och samma sak där.  Fortsätter då till Eriksberg för att ta Rusta i stället, men även där var saltet slut, sista försököket blev på Biltema och jag ser Lasse komma ut med 2 stora säckar salt.

Hem och salta gången och sedan tar jag och lugnar ner mig lite med att göra lite kycklingbitar till lunch samtidigt som jag ser på Hem till Gården.

Sätter mig med bouppteckningen och för in lite nytt, kommer på mer och mer som ska tas upp.

När klockan är strax före 14 så åker vi till Hägersten för att kolla posten och sedan till Skärholmen för att besöka bankerna.

Både Lasse och jag är ganska slitna i våra kroppar och Skärholmen känns som ett universum. Känns verkligen att man inte varit här så många gånger de senaste 2 åren, så nu ska vi leta efter var de ligger.  Hittar inte ens Måsholmstorget som Nordea ska ligga på,  frågar oss fram och får reda på att dessa kontor finns inte längre utan de är permanent stängda.

Hem och jag är helt slut i både kropp och själ.  Lasse känner detsamma.

Sätter mig ute tills solen försvinner bakom husen.

Lasse önskar få vila en timme medan jag ser på Glamour och middagen kommer att gå snabbt för idag hade jag tagit fram sista förpackningen med kroppkakorna ur frysen.

Klocka hinner bli nästan halv 8 innan vi sitter vid matbordet

   


Jag får i mig 2 stycken och Lasse 3,  var nästan lite sugen på att ta den som fanns kvar, men veta att jag då skulle må dåligt, så jag avstod.


Kvällen fortsatte till klockan 23 med TV.

I morgon blir det en liten tur till Hägersten.


Så var vi framme i mars månad och nu hoppas jag få se solen lite mer och även ljuset i tunneln.

Tisdag

 


Vaknade redan klockan 5 och kände att jag måste i alla fall få sova en timme till. Somnade om och drömde en massa, lite osammanhängande kändes det men det sista jag såg i drömmen var pappa där han stod i hallen och såg så glad ut. Han var som vanligt snyggt klädd i en skjorta, slips och slipover, försökte minnas när jag vaknade om jag hade sett denna förut, men kan inte komma ihåg den, men den var snygg i ett fint mönster i lite dova färger.

Kollade på klockan och den var nu 5,45.  Stannade kvar i sängen till strax innan 6.

Frukost för oss och hundarna och sedan en snabb runda med dem innan vi ville iväg för att få lite gjort i lägenheten.

Idag hade jag bestämt mig för att ta tag i alla de fem stora backarna med bara dukar som mamma så fint hade strukit och lagt ner.  Började i söndags med detta men orkade inte göra mer än att ta det som fanns i linneskåpet. Då fann jag dessa   och mina tårar började rinna och jag fattade inte själv varför det var så känsligt att se dessa troll.  Tog ett tag innan jag kunde samla mig igen och fortsätta med det jag höll på med.  Men det var verkligen minnen som dök upp.  Min första riktiga lön som anställd på Philips Teleindustri var 1962 och jag bestämde mig för att köpa något till mamma och pappa. De älskade att resa och jag kände att de nu skulle få varsitt lyckotroll att ha som maskot.  Dessa två följde dem på alla deras resor och sjukbesök åren igenom. Glömmer aldrig när de en gång på äldre dar skulle till Åland och hade precis hunnit en bra bit när mamma säger till pappa "du la väl ner våra troll", vilket han inte hade gjort. Det var bara att vända hem igen får åka utan dem de skulle aldrig mamma ha klarat. 

Oj oj oj var de ord jag använde ofta under dessa timmar som jag satt fast med detta. Kasta eller spara, det var en fråga som återkom hela tiden, men spara allt detta det gick bara inte.  Lådan med bara tyger som hör till julen var störst och varför  i hela friden måste man köpa nytt varje år när det redan finns så mycket fint.  Ungefär 50% kastade jag, inte för att det var fult eller dåligt utan bara för att jag måste.  En låda fick innehålla bara virkade dukar och löpare och även där gick säkert 50 % i soporna.  Så fortsatte detta med att jag kastade och lade tillbaka i lådorna och de var rätt välfyllda ändå när detta var gjort.  Men nu är det i alla fall lite lättare för barnen att se vad det är och hoppas att de i alla fall vill ha något.  Det finns så mycket vackra gardiner, men tyvärr passar de inte i vårt hus.

Vi var igång i 3 timmar och Lasse hann lägga ner böckerna i en låda och lite annat.

Meningen var att vi skulle åka in i Kungens Kurva och handla hundmat, men vi hoppade detta och åkte hem istället.

Hade hoppats kunna stå ute och trimma lite hundar men det var kallare än jag trodde och det fick vara även denna dag.

Vi slog oss ner vid 15 tiden och kollade på filmen P & B.

Sen var det dags igen för hundarnas mat innan jag ställde mig vid spisen och fixade till en korv stroganoff.

 


Det smakade bra med middag även denna dag.

Sen blev det sovtime för Lasse och Glamour för mig .

Kvällen fortsatte som vanligt fram till klockan 23,00.


Så var vi framme vid lillördagen

 


Kändes i kroppen igår kväll att jag varit i farten rätt mycket och detta syntes även på appen.

Blev väckta av att Yra och Z hade öppnat sovrumsdörren och var nu i vår säng.  Vi har nu för tiden dörren stängd för att slippa ha dem i sängen, men har den senaste veckan öppnat dörren och låtit de komma in och kela lite med oss innan vi går upp. Fast klockan bara var 6 så tyckte de säkert att nu vill vi in och då var det lätt att trycka upp dörren.

Detta gjorde att vi denna morgon kom upp tidigare än vad vi brukar.

Hade ett samtal att ringa innan vi kom iväg.. Ville höra med Beckmans hur lång tid det tar innan vi får våra räkningar från dem och catering,  ville även framföra ett tack för allt fint de ordnat på begravningen. Egentligen ville jag inte framföra klagomål på cateringen men samtidigt så måste de få veta hur galet det kan bli. 

När detta var gjort så åkte vi till Tumba  för att besöka Nordea.. Märks att vi inte varit där på mycket länge för hur vi en läste så fattade vi noll hur man löser en p biljett.. Stod inget om på skiva men att det var gratis parkering i 3 timmar.. Villa i alla fall en p skiva i framrutan och letade oss fram till kontoret.  Det var

6 stycken före oss och det gick ganska fort.  Hade svårt att hålla blicken från en kille som jag först trodde var kund på grund av hans utseende med så mycket olika hängen i både öron näsa och haka så att han såg ut som en julgran.. Kunde inte låta bli att räkna de han hade i öronen och det visade sig var17 saker i varje öra. Lovar att om jag hade fått honom till hjälp så  hade jag nog inte fått fram ett ord för så fascinerad var jag. 

På vägen hem fick det bli Maxi och storhandling. 

Sen hem och jag lade in 12 kycklingbitar i Airfryen. Sen kollade vi på Hem till Gården. 


När denna var slut så gick jag ut och satte mig i solen. 

Postbilen kom och det visade sig nu vara ytterligare en check som måste in på pappas konto och även den ska överföras via Nordea, så det får bli ytterligare en tur till Tumba någon dag. 

Åberlix är den som är mest fullpälsad av vår hundar och jag hade även sett att han hade en knuta av päls mitt fram i sitt behäng, troligen kommer han åt denna och biter i den för den var som en stenhård knut. Denna ville jag ta bort så jag tog bara ut Åberlix till mig och så ställde jag honom på bordet och började med att försöka klippa i denna knuta, han stod så stilla och fint så det enda problemet med detta var att bordet är för lågt och jag kände en smärta i ryggen.  Han fick hoppa ner medan jag tänkte hämta ett annat bord.

Han gillar sina isbitar så han tog en och la sig med och när jag kom tillbaka och säger nu ska vi fortsätta då fick han spelet.


  Naturligtvis fanns min mobil med.  Han är så himla go denna kille, tyvärr alldeles för avundsjuk på sin bror Zlatan så jag får alltid vara på min vakt när de är ute tillsammans med mig, för även Zlatan vill ju ha kärlek och klappar av mig.

Kändes som en ganska hyffsad dag och jag gjorde en lasagne till middag.

Ikväll åt vi tidigare än vad vi brukar göra så det blev vila för Lasse efter middagen.

Själv såg jag mina program fram till klockan 23.00

I morgon blir det en tur till Hägersten igen för att kolla posten.












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards