Direktlänk till inlägg 25 mars 2022

Torsdag till söndag vecka 12 2022

Av Rehn/Hornesjö - 25 mars 2022 07:51

Torsdag

          Många steg blev det i alla fall igår.  Men natten var under all kritik och ingen dag är sig lik brukar man säga, här är det ingen större skillnad.

Eftersom vi skulle träffa mäklaren idag och han gärna kom till lägenheten så passade det bra att även denna dag hämta hem en massa kartonger som skulle till återvinngen.

I går kväll när vi skulle värma Dafgårds maten i mikron så blev den inte varm, det verkade som det elementet som ger en högsta värmen inte alls fungerade,  blev varm i alla fall på ett lägre watt. Skulle ha köpt en ny i höstas, men föll då i stället för en ny airfryer och vi insåg att vi inte använde vår Micro så ofta.

Men sen idag när vi var i pappas lägenhet och även skulle ta med oss en massa större köksmaskiner till återvinningen så hade jag inte mage att kasta pappas Micro som fungerar fast den har många flera år på nacken än vår.

Den har även använts flitigt under det senaste halvåret när hemtjänsten har lagat maten, så hur länge den håller vet jag inte, men nu fick den i alla fall flytta hem till oss, tills den lägger av.

Mäklaren kom vid halv 1 tiden och vi gjorde en snabb affär, eller affär har vi ju inte ännu gjort, men vi har i alla fall skrivit ett avtal, nu väntar vi bara på att bouppteckningen ska dimpa ner i brevlådan så vi kan komma till skott.

Fast jag inte gjorde så mycket denna dag så kändes det i kroppen och det var nog även efter kursen igår. Vid dessa tillfällen ger jag järnet och skiter i värk och stelhet, men tyvärr så kommer det efter.


På hemvägen blev det återvinningen och sedan hem och plocka ur det som skulle vara kvar, i alla fall ett tag tills jag rensat.

Vid 14 tiden kände jag mig hungrig men orkade inte laga något. Lasse kommer med posten och säger att det finns rabattkuponger till Max.  Friscomål för 2, för 99 kr.  Det är ju toppen billigt och smart.

Lasse dukar ut tallrikar och glas och vi åker iväg till Max för att handla med oss detta hem

   


Hamburgare, pommes och Coca kola är ju inte den bästa maten, men när colan serveras i vinglas så känns den riktigt lyxig och super god.

Kommer på vid halv 4 tiden att jag varken sett Hem till Gården eller gårdagens Glamour, så jag säger till Lasse nu har jag 1.5 timmes paus och sätter mig framför TV:n och du får ordna maten till hundarna.

När mina program är klara så har hundarna fortfarande inte påkallat att de är hungriga så idag fick de vänta tills klockan var 17 i stället för 16.


Vi 19 tiden frågar Lasse vad det blir för middag, men jag hade helt enkelt tänkt att detta behöver vi inte efter denna Max måltid.  Men Lasse var sugen och gick ut och stekte fyra ägg, han tog 3 och jag 1 och sen var i alla fall jag nöjd.

Blev sedan TV hela kvällen och fotbollen var spännande.


Kom i säng i bra tid och hoppades att kunna somna innan klockan 24.00


Så var det fredag

          Inte så mycket att klaga på denna natt än att jag har börjat hosta igen och just i natt störde det mig mellan 01 och 02, men sen somnade jag om och sov gott fram till halv 7, så klaga ska jag inte göra.

Men det kliar i halsen och huvudet känns tungt, men det är väl den vanliga fredagskänslan.

Denna dag blev allt annat än en normal fredag. 

Tog en tur till Hägersten och plockade lite, var även ner i källaren och fyllde några soppåsar med sånt som skulle till återvinningen.

På vägen hem och för att åka och handla så hör ett av våra barnbarn av sig och undrar om vi kommer att vara kvar till klockan 19 denna dag.  Jag måste få skratta, nej vi orkar inte vara där så länge, men är ni intresserade av något så kommer vi naturligtvis tillbaka.

Skrattar lite när jag tänker på mina ungar.  Här jobbar jag för att få bort vissa saker och lägger ut annonser för att bli av med de lite finare sakerna.  Då helt plötsligt kommer våra egna barn och vill köpa.  Men barnen ska ju inte betala för något, de ska ju få vad de vill.

Så nu idag ville vår ena dotter ha soffan och hela musikanläggningen. Hennes dotter ordnade med transport och de kunde komma vi 17 tiden och hämta.  Så synd att vi inte hade haft denna kille som var med och transporterade soffan till Vällingby, han hade nog hittat en massa godsaker av det som vi redan har skänkt bort.  När han såg kornischen blev han lyrisk och undrade om han fick köpa denna till sin mamma.

Så härligt och roligt när de kommer och rotar bland det som är kvar och verkligen vill ha något.

Nu hade vi lite tur och de kunde komma tidigare än vad de trott från början så vi var i alla fall hemma strax efter  halv 6 och hundarna äntligen skulle få sin mat.

Men vad skulle vi själva ha, hade ingen aning men som vanligt så finns det någon form av snabbmat  hemma och det fick duga denna fredag

 

Skomakarlåda hette det på kartongen, såg ganska aptitligt ut och smakade väl inte så konstigt, men någon njutning för gommen vill jag nog inte påstå att det var.


Kvällen fortsatte med två rätt trötta i soffan.

Kom i alla fall i säng innan midnatt och det kändes bra.


Så var det lördag

 


Ganska okej natt, men vaknade redan strax innan 5 och kunde inte somna om.

Men jag kände mig pigg och ganska glad denna dag, så jag gick med på Lasses förslag att åka och i alla fall rensa lite mer. Vi kom tidigt och klockan var inte alls mycket när vår son ringde och frågade om vi var ute och for, jag berättade att vi redan var i Hägersten och han frågar om de två skåpen som stod bakom där morfar alltid satt i köket fanns kvar.  Visst finns de kvar blev svart och då ville han köpa det, vad då köpa, kom och hämta sa jag och snart var han där.

Vi tog då även en tur ner i källaren tillsammans med sonen och naturligtvis så hittade både vi och han lite som vi bara måste ta hem.

Klockan hade inte ens hunnit bli 12 på dagen och vi hade nu varit igång i flera timman när vi anlände till återvinningen med några säckar.

Sen direkt därifrån till Maxi för att äntligen handla lite och Lasse ville in på systemet för att köpa en flaska Rom.

Dagarna känns väldigt långa när vi går upp tidigt och sätter igång direkt, men vi hinner en del också.

Hade nog tänkt vara ute en del denna dag, men fast det var i alla fall 7 grader varmt så gjorde den kraftiga blåsten att man frös ända in i märgen.  Så det blev i stället att vara inne och rota bland lite lådor.

Jag försöker just nu att sälja en del på Tradera, inte så mycket för att tjäna pengar utan mest för att få det lite luftigare här hemma bland alla lådor.  Men jag vet inte om det är så bra, det är mycket jobb med att både fotografera sakerna, lägga ut den och sedan paketera och skriva ut fraktsedlar, detta tar mer tid än vad man vill ha för att det ska vara roligt.  

Det får nog bli att ställa oss på ett bakluckeloppis någon gång i vår/sommar/höst.


I morgon ska vi till Hägersten riktigt tidigt och öppna åt vår andra dotter som kommer dit för att hämta det fina sidebordet som hon ville köpa när hon såg att vi lagt ut det på FB för försäljning, naturligtvis ska hon inte betala för detta utan det är hennes.


Dagen gick ganska fort och snart var vi framme vid middagen, hade 3 olika rätter som jag funderade över och det var bakad potatis, plankstek eller göra en moussaka.  Lasse fick bestämma och då blev det det enklaste bara varsin bakad potatis med räkor, smör, majonnäs och lök (till mig)

  Lasse valde rostbiff på sin.

Lets Dance i två timmar och sedan blev det sängen.


Söndag

Sommartiden började i natt och jag blev alldeles förvirrad på denna tid eftersom min klocka på armen inte hade ändrat sig och det var den jag gick efter.  Så när Qling började redan klockan 6 som min klocka visade så kände jag, nej klocka när ju bara 5.

Men snart kollade jag på väggen och upptäckte att klockan var nästan 7 nu i sommartid så fattade jag verkligen noll, men förstod hundarna i alla fall.

 

Natten kändes i alla fall inte alls så kul och jag var hur trött som helst när jag steg upp.

Sen blev det frukost och sen vid 9 tiden kom Pia och Thomas för att hämta vårt släp för att sedan fortsätta till Hägersten för att hämta sidebordet. 

Hem igen vid halv 11 och då fick hundarna sin mat, men de har ju sin inbyggda klockan så för dem var det vanlig tid som denna serverades.

Thomas och Pia kom tillbaka med vårt släp och hann till och med stanna på en fika innan Thomas skulle vara på jobbet strax efter 12.

Kändes som evigheter sedan vi hade någon här på fika.  Trevligt var det i alla fall.

Dagens väder var bra ett tag för att stå ute och trimma lite på hundarna.

Glömde helt bort någon lunch och jag hade druckit en koppa kaffe på hela dagen

När solen gick i moln så passade det bra att vara inne och fixa en del med våra kartonger.  Per kom över och hämtade det han hade glömt i Hägersten i lördags.

I kväll fick det bli plankstek

 

Lasse stod för moset som vanligt och jag stekte kött och kantareller.

Kvällen fortsatte med Robinsson och en film som slutade kvar i 1 på natten, men vad gjorde det när den var så spännande hela tiden.

I morgon är en ny dag och ny vecka och en hel del på agendan










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards