Direktlänk till inlägg 18 april 2022

Måndag till onsdag vecka 16 2022

Av Rehn/Hornesjö - 18 april 2022 08:40

Så var det måndag, fortfarande påsk och så Lasses födelsedag

 

Ja så var även denna natt över och det hände inte mycket utan allt såg ganska okej ut.

Hade en del på agendan idag, men kände att det inte skulle bli så mycket gjort för Lasse var så allergisk denna dag och hostade och hackade hela tiden och när dessa jäkla pollen ställer till det så är det inte lätt att orka med.

Men jag hade lovat en tjej som bor vid Liljeholmen och som hade köpt en sak via tradera av mig att vi skulle komma till lägenheten och leverera denna.  Hon hade ingen bil men hade tänkt att åka kommunalt till Slagsta för att hämta den, men jag föreslog att hon kunde få hämta den i Hägersten istället och hon blev så himla glad. 

När detta var gjort så var klockan inte ens 11 och jag frågade Lasse om det var något han önskade sig till sin födelsedag. Han har ju länge letat efter en snygg polotröja, men jag kände att nu är det ju snart sommar och då har han ingen användning för en, men han ville fortfarande ha en så vi åkte till Dressman i Skärholmen och han fick sin present av mig.

Hade fortfarande rester kvar av lammsteken så jag behövde inte handla någon mat denna dag.

Hem och började jobba lite på tomten.  Tömde poolen på det vatten som varit kvar under vintern och sen ville jag ha poolen vänd så att jag kunde få plats med en solsäng bredvid denna. Så långt kom vi och nu är det bara vatten som ska i igen, men det får vi ta en annan dag.

Dagen var i alla fall helt otroligt vacker och vi mådde bra förutom våra allergier.

När det blev tid för middag så gick jag in och gjorde några spett på lammsteken, lammkorvar och champinjoner.

  

La detta på grillen och gick sedan in för att göra en tsatsiki men var fanns vår gurka. Köpte en dyr rackare till påsk, men var den har blivit lagd vet varken jag eller Lasse.  Fick bli en vitlökssås istället med krämig yougurt.

   

Det blev i alla fall en ganska god middag och lammsteken har verkligen varit så himla god och passat till det mesta och inte bara som stek under dessa tre dagar. Finns faktiskt så mycket kvar att vi skulle kunna göra en pytt på detta i morgon, men nu får det räcka och hundarna ska ju också få lite lamm.

Avslutade kvällen med en jätteroligt omgång av Alla mot Alla.  Så härligt när det är tävlande som kan skratta och ha kul i sina burar istället för att tjura över en förlust.

Jag bestämde mig för att gå direkt upp och lägga mig och inte se mer på TV. Ville somna innan midnatt.


Tisdag

Natten blev bra jag kunde läs på appen att jag somnat i rätt tid.

Upptäckte i morse att jag fått betalt för en Traderavinst redan i förrgår och den måste jag få iväg denna förmiddag.

Solen sken även denna morgon och det var till och med lite varmare på morgonen än vad det tidigare har varit.

Var tvungna att ta en tur till Maxi för att handla lite sånt som inte finns i Hallunda 

Varken Lasse eller jag var riktigt okej, men troligen är det allergin som spökar, eller så har vi åkt på en förkylning, något som inte är så vanligt.

Jag tog mig i kragen denna dag och ställde Yra på trimbordet utomhus och hon var så duktig, tror att hon själv tyckte att det var skönt att bli av med en massa onödig päls. 

Hade tänkt att ta även Qling men kände att min allergi bara blev värre ju mer jag höll på med hundarna så han får vänta tills i morgon.

Vi grillade varsin korv till lunch och sedan gick jag in och gjorde bottnar till en smörgåstårta jag tänkte ha till middag. Det skulle bli en lite annorlunda mest för att bli av med en massa som blivit över efter påsken.

Den skulle nog få ligga och gotta sig i kylen tills ikväll.


Var i alla fall ute hela dagen och bara det är så härligt. Har bestämt mig för att inte åka till Hägersten denna vecka, måste känna att vi inte bara jobbar där

Vi hade köpt ett nytt vin   till påsken som vi ännu inte hade smakat på, men tog oss varsitt glas i solen och det var ganska gott, jag är ingen älskare av vitt vin men just när det är varmt och skönt ute så passar det ju bara.

Passade att dekorera smörgåstårtan i reklamen när det var Glamour.

  Ja den blev verkligen annorlunda, men för mig är fyllningen viktigast och den gör tårtan så himla luftig och fin, inte speciellt fet och passa mig utmärkt

Vid halv 8 satt vi sedan och kollade på Robinsson och åt vår middag

   

Fyllningen består bara av mjukost, grädde, skinka och massor med rädisor.   Normalt har jag även gurka i men jag hade inte köpt någon eftersom de var så dåliga på Maxi.

Vi åt upp halva så det blir även denna mat i morgon och det passar bra eftersom vi ska ha kurs.


Kände mig allt annat än bra denna kväll och jag bara hoppades att kunna sova lika bra som natten till idag.

Avslutade med Alla mot Alla och sedan blev det sängen.


Onsdag.

 

Natten blev precis som jag trodde och det var inte alls kul. Klockan hann bli nästan 1 innan jag somnade till, men vaknade flera gånger denna natt.  Så när jag steg ur sängen denna morgon så var jag mer trött än när jag gick och la mig.

Hade äntligen fått den rätta adressen av den köpare från Nederländerna så att jag kunde få dra ut en fraktsedel.

Så detta blev prio ett denna förmiddag att få iväg denna med posten.

Mådde mycket sämre idag än igår och det var nästan så jag hade lust att ställa in kursen ikväll, men det tog emot och jag bestämde mig för att i stället ta det lugnt hela dagen så jag skulle orka

Det som annars stod på agendan denna dag var ett besök hos vår sonhustru Nasek som fyllde 50 år.  

Sen hem för att äta en sen lunch och det fick bli resterna av smörgåstårtan.

Kände för att försöka vila lite i solen, men jisses vad jag frös denna dag, fast jag satt mitt i solen.  Kanske är det inte bara allergi jag har utan även en förkylning.

Ingen trimning av Qling hann jag med, eller rättare sagt inte orkade med.

Vi halv 6 gjorde vi oss i alla fall klara för att gå till vår plan för lite lydnadsträning med småttingarna.

    Så tyst och stilla var det denna kväll med solen flödande över planen.  Jag hade även en stund för mig själv och kunde planera vad vi skulle göra, efter att jag satt ut alla koner och lite annat som var med denna kväll.

Lasse filmade lite som vanligt men han mådde inte helt bra av sin allergi och han låter som en ångvält bakom kameran.

Den första glada hunden som kom var Morris 
 
 

Sen kom Ölice  och det är så härligt att se deras lycka när de närmar sig planen och vet att nu ska vi göra något roligt.


 

Vi jobbade denna dag med det vanliga som har mest med kontakten att göra.  


 
 
 

Vi skulle lära dem hur ett hopp går till

Inkallning med lite mer bestämdhet


 


och så till slut apportering och att kunna sitta i grupp 


 

Det mesta jag bra denna kväll och det var bara 3 hundar att jobba med. 

Det är otroligt att se hur trötta de blir efter en timmes pass, men samtidigt lika glada och nöjda.

När vi kom hem var klockan nästan halv 8 och vi hade bara ätit den lilla bit av smörgåståra på hela dagen, men att ställa mig vid spisen nu kändes inte alls kul, så det blev ingen mer mat denna dag.


Höll mig i alla fall vaken hela kvällen fram till Alla mot Alla var slut.


I morgon börjar en ny omgång med denna blogg.











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards