Alla inlägg under maj 2022

Av Rehn/Hornesjö - 1 maj 2022 08:58

1 maj

 

Natten blev kort. Vaknade halv fem av att jag kände det kittla i halsen och snart var min förbannade hosta igång.

Den höll på till fem och jag försökte sedan på alla vis att somna om och tyckte även att jag slumrade en del.

Men kunde inte låta bli att tänka på drömmen jag hade haft innan jag vaknade av hostan.

Vet inte varför men sedan pappa dog så har jag ofta drömt om farmor och farfars hus i Vårby. Oftast är det folk som jag inte känner som är med i drömmen och så var det även denna natt förutom att min farmor var där och jag gick fram till henne och gav henne en stor kram och sa "så vacker du är" och "vad fint att du har blivit lite tjockare igen" jag såg hennes ansikte lysa upp och hon var verkligen söt med runda fina kinder. Sen var det en massa annat osammanhängande som hände.

Ja en dröm kan verkligen få mig att fundera.


Så fort hundarna hade fått sin mat och varit ute så begav vi oss till Hägersten, bara för att hämta hem de tre stora lådorna med julsaker från källaren.  Fyllde bilen för att sedan åka hem och ställa oss ute och sortera och hoppades att det skulle bli en låda full med skräp.

Pratade med mammas och pappas gulliga granne som bor över dem, hon har alltid varit så gullig och brytt sig om mina föräldrar och varje gång hon varit i Skåne så har hon haft presenter med sig till min mamma. Var ganska förvånad att hon inte hörde av sig när pappa dog, men som allt annat så har även det fallit ur minnet. Men igår när vi träffades så fick jag se att hon hade en ställning som höll upp hennes kropp och fick veta att hon hade varit med om en bilolycka när hon var till Skåne på besök. Hennes syster körde bilen de satt i och fick troligtvis ett epileptiskt anfall och detta resulterade i att de körde av vägen.  Hennes syster klarade detta bra med bara 4 dagar på sjukhuset, medan mammas granne fick svåra skador och blev kvar på Lunds lasarett i 1,5 månad, hon hade ingen aning om att pappa hade avlidit.  Det var skrämmande att höra, men man blir ändå glad att det gick så pass bra som det gick.


Hem nu och började sortera, det blev bara en låda kvar när jag hade tagit hand om det jag ville ha kvar och det var mest tomtarna.  Fanns mycket som var alldeles nytt, men jag kan inte spara utan det får lämnas in till Stadsmissionen.

Fortsatte hela dagen utomhus i det ganska fina vädret.

När klockan var kvart över 4 så började hundarna signalera att du var det dags för middag. 

När de fått sin mat så var det dags för mig att ställa mig vid spisen. Idag skulle maten ätas inne och ingen grill.

Hade bara tagit halva fläskfilén till spetten dagen innan så nu ville jag även ta hand om resten.

Hade ingen som helst aning om vad jag skulle göra, men det blev så bra med något vi båda gillar.

      Piccata är aldrig fel.

Sen blev det snart kväll och TV som vanligt

Kände att jag inte hade rört mig så mycket som jag hade hoppats på under dagen och det talade min klocka om och tyckte att det var dags att röra på fläsket, men inte orkade jag med detta vid denna tidpunkt.

Såg en gammal Beck film som var slut klockan 00.10 och det kändes mindre bra för rädslan kom smygande att jag nu inte skulle kunna somna.

Får se detta på appen när jag vaknar.


Så var det vardag igen

 

Hade tydligen somnat ganska direkt när jag la huvudet på kudden, men sen var jag vaken en del ändå. Men på det hela förflöt natten ganska bra.

Morgonen började med en sol på himlen, men var de utlovade 17 graderna fanns, det vet i sjutton

Beställde nytt bord och stolar till vår uteplats före valborg och blev så glad när jag fick en länk att följa och de lovade leverans den 28 april. Skulle sedan få en länk till att följa men inget hände, sen  blev det ju helg så jag förväntade mig inte att få några möbler innan valborg.

I morse fick jag ett nytt meddelande från dem att leveransen var på väg och fattade då att de skulle komma idag. 

Jag ville ner till centrum en snabbis för att skicka iväg ett paket och detta räknade jag med att hinna innan de kom för jag skulle få ett sms 30 minuter innan de skulle vara här-

Sen kom det ett nytt meddelande där jag nu skulle välja ett datum för leveransen och fick välja mellan tisdag till torsdag klockan 8-16.  Hade ju så gärna velat få dessa snabbt och kunna börja göra lite snyggt på uteplatserna, men tiden mellan 8-16 gjorde att vi inte kunde ta det i morgon eftersom vi ska vara i Hägersten klockan 13 för att se om pingströrelsens loppis vill ha några möbler.  Så det blir inte förrän på onsdag   dessa kommer, hoppas jag i alla fall.

Den lilla skymt av solen försvann helt vid 14,30 och det var verkligen kalla vindar som svepte förbi och inte ville jag då vara ute.

Dagen blev inte alls bra.. Mådde dåligt hela dagen i det kalla vädret.  Var så himla allergisk så det gick nästan inte att dra djupa andetag. 

Lunchen hade bara varit kaffe och en macka, men jag var inte hungrig och hade idé torka gällande middag. 

Hade fått flera italienska saker av vår valpköpare Elisabeth, skumpan tog vi på Valborg och idag passade det bra att göra en lätt ost och skinksallad och då använda den läckra pastan vi fått. 

 

Kul med pasta i olika färger.. Rödlök och curry gjorde min extra god. 

Kvällens sista TV film blev Hamilton. 


I dag är det tisdag

 


Vaknade 04,55 och låg sedan kvar till kvart i 6 och kollade  på nätet. 

Allt såg toppen ut på appen och när det lyser grönt så blir jag alltid glad.

Man får ju vara glad att solen lyser fast det inte är många grader på termometern.

Det blev en tur till Hägersten för att möta upp killarna från Pingstkyrkan som skulle hämta lite saker i lägenheten. Medan vi väntade på dem så passade vi på att tömma ena källarförrådet, det som är kvar nu är bara några färgburkar som ska till återvinningen. Tog även en titt i det andra källarförrådet och plockade hem mammas klänningar, mest från 60-70 talet men jättefina och som alltid i den bästa kvaliteten.

Hem sen och tog det lugnt utomhus.

Hade ingen lust att åka och handla och det fanns 4 små kycklingben i frysen och en zucchini så det fick bli vår middag.

 

Ser inte mycket ut för världen varken i storlek eller annat, men zucchini gratängen med kantareller blev jättegod, fast tyvärr lite väl fet i min smak.

Sen fortsatte kvällen framför TV:n

Per ringde för att höra hur det var och berättade att han hade haft så himla ont i magen till och från hela dagen.

Han hade ju brusten blindtarm för ett par år sedan och nu tyckte han att det kändes likadant, men den finns ju inte.

Hoppas det går över till natten.


Onsdag

 


Morgonen började redan vid  5 tiden som vanligt.

Men lyckades i alla fall hålla mig kvar i sängen till strax efter 6.

Per hörde av sig och berättade att han var på akuten.  Hade ringt till 1177 på kvällen och de ville skicka en ambulans, men han var lika envis som alla vi andra i denna familj och tog bilen till HS.  Han var fortfarande kvar och kände sig i alla fall bättre och troligen så är det njursten, så jag fattar att han haft det jobbigt.

Mycket på agendan denna dag.  Möblerna skulle komma mellan 8-16

Det blev långvariga väntan på det mesta denna dag. 

Vi var verkligen fast i hemmet. 

Men började i alla fall med att flytta våra nuvarande möbler till baksidan.. Jag tog hand om detta och Lasse gav sig på att möblera om på framsidan. Han gjorde en grill plats så att allt var på samma, sida, jätte mycket jobb men det blev fint.. 

Egentligen skulle vi ta bort den stora murgrillen för den använder vi så sällan, men bara tanken på vad den väger får mig att låta den stå kvar. 

Klockan 15.40 kom äntligen våra möbler, killen var jättegullig och all min ilska rann ur mig när han berättade att han varit på gång sedan klockan fem på morgonen. 

In med alla tunga möbler på tomten och sedan en snabb tur  till Hallunda för att posta ett paket och handla varsin snabb mat. 


Hem och ställde dessa i mikron medan Lasse flyttade de tunga kartongerna fram till uteplatsen. 

 

Idag smakade maten bra, eller var jag jättehungrig.


Snart var klockan nästan halv 6 och det var dags för oss att bege oss till tennis plan för att rigga en liten övningsbana till de tre valpar som skulle komma på den sista träningen. 

Det var de tre yrvädren Morris, Ruben och Rambo som var med denna kväll. Ölice var i fjällen med matte och storasyster .

Ikväll hade jag gjort en liten bana för att hundarna både skulle jobba men även leka av sig lite. Det gäller ju även att ha kul och inte bara träna.

Lasse försökte hinna med och filma lite och några småfilmer blev det på varje hund.

Rambo som inte har varit med på 2 gånger på grund av att han fått gå på skonkost, hade idag glömt det mesta, men lycklig var han i alla fall och det var viktigast


 
  Det är stor skillnad när de får jobba lösa, men ingen vågar helt släppa lös sina hundar på denna plan.

Men man ser i alla fall att Rambo har roligt.


 
  Morris hade lite svårt att komma igång idag och vill ju hela tiden vara husse till lags. Men efter ett tag så lossnade det och Morris hade jättekul tillsammans med sin duktiga husse som verkligen jobbar bra med hunden.


 
  Ruben jobbar både med matte och husse och han är mycket lyhörd och liksom sina bröder så tar leken över ibland och man glömmer vad man håller på med.

Först var tunneln jätteläskig för dem alla 3, vilket förvånade mig eftersom vi jobbade mycket med just tunnlar när de var kvar hos oss och det var verkligen något de älskade.

Men när alla sedan upptäckte dessa så var det desto roligare även denna kväll


  Det har varit så roligt att under dessa veckor som blev rätt många på grund av att vi fick hoppa över vissa på grund av både sjukdomar och helger att i alla fall se valparnas utveckling från dag 1.

Extra roligt hade det varit om alla 6 valparna hade kunnat vara med. Men får vara glad för de 4 som kunde.


Som alltid känns det lite vemodigt när dessa kurser tar slut, men vi träffas till hösten igen och då hoppas jag att vi ska kunna ta med i alla fall Å Ä Ö kullarna på en liten kennelträff.

Valparna mattar och husse har i alla fall under dessa veckor fått ett verktyg att jobba efter och det kommer de att klara galant.

Sedan hem och fortsätta med vårt eget.

I morgon är en ny dag och då ska vi ta itu med att sätta ihop alla möbler med alla de skruvar som med.


Vi syns igen efter helgen












Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards