Direktlänk till inlägg 11 juli 2022

Måndag till onsdag vecka 28 2022

Av Rehn/Hornesjö - 11 juli 2022 09:03

  

Så var det måndag igen och massor att tänka på .

Fullt ös hela dagen.

Till Peter och vattnade de blommor  som fanns. 

Middag på rester

Per kom och hjälpte Lasse få på takbox.

Hann tyvärr inte  till Micke som vi lovat hjälpa  till med kloklippning på hans valp 

Avslutade kvällen  med en gammal Beck.


Imorgon kommer vi äntligen  i väg till Öland


Tisdag

 



 

Lasse fick äta upp det som fanns på buskar och plantor. 


Upp som vanligt  vid 6 tiden.  Tog det lugnt för att  inte  stressa hundarna med att  visa att vi skulle  iväg.

Allt gick hur smidigt som helst,  tyvärr  så löper Yra och detta sätter lite käppar i hjulen när vi kommer och hon in kan få röra sig som hon är  van. Men det löser sig.

 

Hon nöjde sig med att vara i vardagsrummet medan vi höll på att lasta och då passade lillfisen på att pussa på sin mamma.  Ja pussa går bra, en lukta på henne  accepterar hon inte.


Kom iväg precis klockan 9 som vi hade planerat.

Resan till Norrköping flöt på bra och jag kände att det hade gått fortare 'än vad det brukar.

Men sen närmade vi oss tokstaden Söderköping, där är det alltid stopp från vilket håll vi än kommer.

 

Trodde att det var brööppning eftersom det var totalt stopp i ca 10 minuter, men  när vi kom fram så syntes det inte ett spår efter några båtar, så vad som orsakat detta stopp vet bara gudarana.


Sedan fortsatte resan och det fortsatte att flyta bra fram till vi kom över bron, där var det inte alls så roligt längre.

Så mycket folk överallt och köerna växte hela tiden,


GPS:en hade visat på att vi skulle vara framme 14.20 och jag tänkte med dessa avbrott vid Söderköping och alla köer på Öland så skulle det nog ta rätt mycket mer tid, klockan 14.30 var vi framme.

     


Släppte ut alla hundarna utom Yra eftersom hon löper och det var fyra lyckliga hundar som sprang omkring och hoppade i det höga gräset.  Yra fick stanna utanför staketet men även hon var glad att komma ur bilen.


Som tur var hade Lasse placerat vår gräsklippare i huset utanför staketet och den var även fylld med lite bensin.

Så han kunde i alla fall klippa en rad fram till huset så vi kunde komma in.  Men naturligtvis så fastande jag i någon reva och rev upp mitt ben.

Nu skulle Lasse sätta på vattnet och jag kommer ut i köket och ser att det sprutar från något under diskbänken. Jag ropar på Lasse att han ska stänga av vattnet, men det fortsätter att spruta och jag springer ut för att få Lasse att lyssna på mig.  Han finns ingen stans och jag skriker verkligen hans namn så det måste ha hörts över hela Vedbyskog.  Springer runt i det höga gräset för att leta efter honom, springer in igen och ropar hans namn, vattnet sprutar fortfarande, men igen Lasse syns till.  Får nästan panik, han kan ju inte bara vara försvunnen, ner under källaren för att kolla om han finns där, men ingen Lasse.  Springer in i huset igen och ser att han står i duschrummet och håller på med vattnet, nu upptäcker jag att det spelar ingen roll hur mycket jag än ropar för han har tagit av sig sina hörapparater och har inte hört mig fast jag bra stått högst 2 meter från honom och ropat.

Nu äntligen blev det fart på honom och allt ordnade sig för det är från kopplingen till diskmaskinen som det läcker.


När hundarna var på plats och vi fått in det viktigaste så var vi tvingade att återvända till Löttorp för att tanka, handla lite på systemet och köpa det viktigaste på Ica

Folk över allt och 28 grader i skuggan gjorde att jag inte orkade handla allt jag hade tänkt mig. Lasse var tvungen att stanna vid bilen för det gick inte att ha bakluckan öppen om den var låst, så han tog ut hundarna medan jag gick in på Ica.  Kom ut med 2 förpackningar med Dafgårds pasta, 1 paket med cornflakes och 1 liter fil.  När jag är på väg ut så känner jag att jag har ju glömt både äggen och kaffe, så nu stannar jag med hundarna och Lasse får gå in och handla det jag glömt.

Hem och nu har klockan blivit 17 och hundarna måste få lite mat.  När dessa är klara så vill Lasse ut och klippa gräset och jag ber honom se till hundarna så jag kan ta Yra på en promenad.

Hinner bara upp till Alvaret så ser jag som en skugga en vitsvart hund komma springande, klart att Qling har rymt. Jag ropar och skriker på honom men han bara fortsätter att springa, jag blir galen på detta och tar Yra och går hem och skäller ut Lasse för att han inte har hållit koll på hundarna.  Men han har visst sett alla och kan inte fatta att Qling kan ha rymt.  Lämnar över ansvaret till Lasse och går in, men han hinner bara utanför tomten så kommer Qling springande mot honom.

Nu är det vår tur att få i oss lite mat.

 

Allt bra igen och jag kan koppla av.

Kvällen blev inte slång framför TV:n.  Började se Wera men vi somnade båda två i soffan.

Sen var det bara att gå in och lägga oss.


Onsdag

 


Härlig solig morgon att vakna upp till.

Idag är Qling helt galen efter Yra, även hennes söner är som magneter efter hur hon har gått, med de säger i alla fall ingenting. 

 Ingen av dem ville äta upp sin mat så nog är hon i hög löper.. Hoppas det går över fort.  Z ska löpa i början av september så jag hoppas verkligen att hon inte sätter igång tidigare. Hade tänkt ha det lite lugnt och skönt. 

Upptäcker att det är en liten fladdermusunge som ramlat 

ner i den smutsiga poolen, den måste bara räddas, men innan jag har hunnit hitta nyckeln till boxen där alla poolsaker ligger så hinner den drunkna.  Ja inte så mycket mer att göra än att ta upp den lilla döda ungen och hitta ett ställe att göra mig av med den. 


Varmt är det och man ska inte klaga, men den grytan som det blir på vår tomt är inte så kul. Lasse hade upptäckt att troligen rådjuren hade sabbat vårt stängsel bakom husvagnen, så detta måste han fixa.. I år hade han inte fått ta med sig några verktyg till Öland, måste säga stopp annars jobbar han hela sommaren med nya projekt.. Nu blev ju detta ett projekt som måste göras och han hade inte ens en skruvdragare med sig.. Allt går ju men det blir lite mer jobb. 


Vid 10,30 åkte alla hundarna in i ett svalt och skönt hus medan vi åkte iväg först kolla lite på onsdags auktionen vid Byggde huset. 

 

Inte alls många som hade bord denna dag. Av de få som var där så är det sådana som har firmor och säljer jättedyrt. Jag köpte 3 hund böcker av en kille, ser även att han har en skruvdragare stående under bordet och säger till Lasse att där har du en hjälp i sommar.. 

Killen hör vad jag säger och talar om att denna är inte använd, inte heller den starkaste men 40 kr är den nog värd. Lasse slog till och blev en skruvdragare rikare. 


Den till Ica för att handla det som jag vi inte fick med mig igår. 

Hem och steker på varsin korv

  en ganska lagom lunch i värmen. 

Nu känner Lasse att han vill vila en halvtimme innan han fortsätter med gräsmattan. 

 

Har kommit en bit i alla fall.  Vi mätte höjden på gräset igår och det var 160 cm högt. 

Det är så torrt i marken så det knastrar när man går.  En och annan blomma har orkat stanna kvar, men det ser väldigt brunt ut för övrigt.

Alla mina jordgubbsplantor har torkat bort. 


Ikväll var det möte i vägföreningen.  Mycket folk och detta beror nog på att det kommit då många nya hus sex två senaste åren. 

Trevligt i alla fall att träffa gamla vänner. 

Alltid kul att sitta ner med mackan, ölet, kakan och kaffet som vi bjuds på efter mötet. Förr var det en stor härlig landgång och man visste att efter mötet behövdes ingen middag.  I år var det en liten ostsmörgås, ja tiden förändras på många vis. 


Mötet skulle gå fort eftersom många ville hem till fotbollen, så även vi, så vi hade till och med tagit bilen ner till Hornsjöns pensionat.

Bänkade oss framför Tv med en påse chips, Coca-Cola och dip. 

Detta fick bli vår middag. 

Sverige vann efter en ganska tuff match. 


Kollade på morden i Midsomer innan det var dags att krypa till kojs. 

Två  hela dagar har redan försvunnit och det mesta varit helt okej, ganska likt varje år vi kommer hit. 


Ny blogg på söndag























 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards