Direktlänk till inlägg 28 juli 2022

Torsdag till söndag vecka. 30. 2022

Av Rehn/Hornesjö - 28 juli 2022 07:48

Så blev det ny omgång igen

 

Lite fuktigt morgondis var det när jag steg ut på tomten i bara ett par trosor.  Kändes som det skulle bli en toppendag. 

Hundarna var fortfarande  trötta  när de kom in och Åbelix    intog sin favorit plats i soffan. 

Själv tömde jag diskmaskinen efter den långa disktiden i går och nog sken disken. 

 

Plockade i en ny disk och hoppades att det skulle bli rätt disktid.  Japp, nu fungerar allt som det ska. 

Vädret var så bra så det blev återigen att kunna sitta ute och äta frukost.

Vädret var verkligen skiftande denna morgon. När jag står på altanen och tittar ner mot ängen   så är himlen helt molnfri, men vänder jag mitt huvud upp mot alvaret   så undrar man vad som är på gång.

Nu blev det inget av detta utan vädret blev bara bättre och bättre under hela dagen.


Per hade räknat med att åka hem vid 10 tiden så han tog det lugnt på morgonen efter att han hade gjort fint i stugan

   

Qling höll sig nära Per hela tiden och ville säkert inte att han skulle åka hem.

När han började packa bilen        fattade nog hundarna vad som var på gång och Z vekligen visade med sin gråt att hon inte ville att han skulle åka.

Ensamma i stugan och en hel del på agendan, i alla fall lite som jag hade funderat ut att jag ville handla.

Tog med oss gasoltuben upp till Valles för att byta denna, Lasse köpte en ny hängmatta, detta var nu ett måste eftersom han hade lagt sig i den gamla och ramlat rakt igenom.


Jag ville ha en ny rök och trodde att det skulle finna på Valles, men inte alls, det är bara grillar och annat.

Fortsatte upp till Ica Byxelkrok där de har det mesta, men även där lyste rökar med sin frånvaro.

Vände hemåt igen med det vi hade handlat för jag hade glömt att ta med mig de paket som skulle skickas och dessa ville jag hämta innan vi åkte vidare in till Löttorp.  Handlade det vi skulle på Ica och sedan in för att köpa en påse jord. Hon hade även en jättefin stor (lite väl stor) rök, men tyvärr innehöll paketet inga brännare och dessa måste jag ha eftersom mina har rostat sönder.  Tråkigt för priset på denna var mycket bra och kostade bara 199 kr.

Men på gamla Lantmännen måste det väl finnas tänkte jag, men sedan detta blev Agro så har sortimentet ändras och inga rökar där heller.  Att ge oss iväg ända till Kalmar bara för detta kändes inte alls något kul så vi tog en sista sväng in på Snäckan för att kolla om han kanske hade någon rök.  Killen säger att jag tror vi har en kvar inne på lagret.

Kommer ut med röken och jag säger "JIPPI", den vill jag ha. Kollar inte på priset, men ser Lasses min när han säger "ser du vad den kostar".  Ja nu var väl denna lila ABU rök som jag vet kostar ca 349-399 på ÖB och Jula lite dyrare, eller rätt mycket dyrare med sina 690 kr,  men skit samma det drabbar ingen och jag ville ha den. Passade på att köpa även T-röd som kostar nästan lika mycket som ett bättre rödvin och sedan även nya spån.  Ett litet kalas på nästan 900 kr.

   


Men nu kan jag i alla fall få röka mina räkor igen på ett vanligt vis, för att röka dem på gasolgrillen kändes inte riktigt bra.

Nu ville vi hem och ta det lite lugnt. Tar och öppnar en ny sort rosevin    som vi köpte i Borgholm, mest för att det hette Böda Rose. Bara 11% så det kan man ju dricka som saft.

Lasse sa att han inte skulle jobba något utan bara sätta upp hängmattan och lägga sig att vila. Ja hängmattan kom upp, men inte såg jag någon Lasse i denna utan han stod snart och snickrade istället.

Själv satte jag mig ner för att lyssna på dagen sommarpratare, men stängde av efter halva tiden, inte mycket att lyssna på, inte för mig i alla fall.

Vädret var stråande och när klockan var strax efter halv sju så satte jag igång middagen. Satte igång är nog rätta ordet för det blev rester från vår middag med spagetti och köttfärssås som ställdes i micron.

   

Satt ute som vanligt och åt och ser solen långsamt börja sänka sig bakom trädtopparna.

Gick in redan vid 20 tiden för att bänka oss framför TV:n

  Åbelix har fått för sig att han varje kväll ska hämta en matskål och ha bredvid sig i soffan, tur att jag har lagt på en skyddsfilt på den nya soffan annars hade han ju inte kunnat få göra som han vill.


Kollade på TV fram till 23 och sedan blev det Karlsvagenen från sängen.


Fredag

 

Vaknar upp till en ganska kall morgon, bara 10 grader på vår termometer, men strålande sol.

Strax efter 8 sitter vi i alla fall ute och äter vår frukost i lite varmare väder

         

Dagen har  börjat bra och temperaturen har ökat till 21 grader redan klockan 9,30.

Passade bra denna dag att ställa mig vid trimbordet. Tog Yra som har luktat illa de senaste dagarna. Tyckte att det är lite konstigt eftersom hon badar rätt mycket och blev lite orolig för att det skulle vara någon infektion, för det luktade var. Kollade igenom hela henne och allts såg så fint ut både vid vulvan och tuttarna. Men när jag sedan började raka henne inne i öronen då satte baktassen igång och jag märkte hur mycket det måste ha kliat. Jo då där under pälsen fanns ett lite men öppet sår som varade.  Nu var i alla fall all päls borta och vi ska nog få bukt med detta.

När hon var klar på trimbordet så passade hon på att ta sig ett dopp i poolen för att sedan kura ihop sig i en fåtölj för att torka.

Det skulle nu på förmiddagen bli en tur till återvinningen, ja faktiskt den fjärde sedan vi kom ner hit.

      Inte lika mycket folk idag som det brukar uppe vid containern, men desto mer vid papper och glasåtervinningen. Hann även titta lite på de små kalvarna   

Kändes i alla fall som vi valt rätt dag och solen   sken när vi vände tillbaka mot Löttorp.

Var inte mycket vi behövde handla, bara lite grönsaker. Tur var väl det för nog var det fredag vid Ica och folk strömmade in från alla håll. Såg så kul ut med denna lilla   bil som var parkerad utanför affären, undrar vem som körde denna.

På vägen från Löttorp så skulle Lasse in på byggvaruhuset för att köpa en regel. Den är 4.8 meter och vi har bara en vanlig bil, men den satte Lasse fast på taket och så körde vi mycket långsamt hem de 2,4 km som det är.

Lasse satte genast igång med att snickra      och jag vet ju att han njuter av detta och det får ta den tid det tar.

Klockan hade passerat lunch så det började kännas lite hunger. Jag fick för mig att prova min nyinköpta Abu rök och röka varsin tjockkorv        . Rökningen var som vanligt, men bara med en vanlig skål att hälla T-röd i, hade jag vetat att man kunde göra så då hade den stora röklådan vi tittade på först för bara 199 kr varit perfekt och jag hade kunnat ta vilken vanlig metall kopp som helst.

Även lacken på denna var dålig, bara efter att jag hade använt den denna gång för 2 korvar så släppte all lack på ställningen där man ställer röken.  Alltså inte värt de 690 kronor som jag fick betala.

Men korven blev god och det var ett kul försök.

Nu slog jag mig ner i en solstol nere hos Lasses, kunde höra hans spikande och borrande medan jag lyssnade på sommarprataren Emma Schols som räddade sin 6 barn från att bli innebrända 2019.  Det var en känslosam berättelse och jag grät flera gånger medan jag lyssnade, ibland av sorg och också av glädje.

Dagen fortsatte och det var varmt och skönt. Mycket hundliv var det på tomten ovanför oss. De har själva en jätte lugn

labbe och har nu i flera dagar haft besök som alla har haft hundar med sig.  Idag var det en schäfer som de jobbade skydds med och det skälldes ganska mycket och satte igång även våra hundar som stod som fastklistrade vi staket för att kolla vad som hände.  Som tur är så slutar de i alla fall skälla när de har kollat en stund.

Så var det dag för vår middag, Lasse fick grilla varsin hamburgare och jag gjorde det som måste göras inomhus.

Våra hundar   var lugna och låg runt våra fötter och sov när vi satte oss till bords för att äta.

Allt kändes så tyst och stilla, så där som man vill ha det vid middagen        . Men lugnet blev kortvarig för nu hade grannarna fått ett nytt besök av någon vallhund som även den skulle få jobba och den skäller och skriker som ett ledset barn och våra blir lika galna som tidigare och flyger upp för att springa upp till staket för att kolla.  Jag säger att vi skiter i att de skäller, vi äter och bryr oss inte. Men Lasse som behöver lugn och ro vid maten kan inte bara sitta still och vänta ut detta utan är tvungen att springa upp och hämta våra hundar och sedan får de alla in.

Vi fortsätter vår middag i ett helt underbart väder, klockan är nu drygt 20 och solen bryter igenom trädtopparna och färgar träden       som guld på vår tomt 

Någon som älskar livet är vår härliga Qling


 


Tar en sista titt på mina tomatplantor   som nu har fått en ny plats vid mitt ovårdade grönsaksland. Får väl se vad som händer med dessa, men det är kul att se de nya som kommer av att jag tog en tomat och skar i skivor i våras,  många plantor blev det och jag gallrade bort massor. En planta fick stå kvar hemma i Stockholm bland blommorna, så det blir spännande att se vad som hänt med denna.

Kvällen avslutades ganska tidigt och vi gick och la oss och lyssnade i stället på Karlavagnen.


Så var det lördag

 


Även denna dag skiner solen.

Vaknar med ångest, måste upp och kolla om mitt bankkort ligger i mobilfodralet.

Att drömma att det är borta fick mig att fundera på om man ska ha det i mobilen.   Lasse hade lånat min mobil och när jag får tillbaka den frågar jag om han har tagit ur kortet, men det hade han inte utan det måste han ha tappat. Vi åker runt på alla ställen där han har varit, vi är i Hägersten och åker buss, vi springer som galna på gator jag inte känner till.  Springer in på en bank och förklarar att mitt kort är borta och det måste spärras. Men det går inte om jag inte kan numret på detta. Men jag har ju inte kortet så jag vet ju inte numret, men kvinnan är envis och säger att så går det till.  Vi hittar inte kortet och jag bara känner att alla mina pengar är borta.  

Men det ligger i alla fall kvar när jag nu är vaken och kollar.

Idag är det marknad i Byxelkrok, har verkligen längtat efter att få se lite folk och kolla vad som finns att köpa.

Vi åker hemifrån vid 10 tiden   och vädret är perfekt för denna dag.

Har nog aldrig tidigare eller i alla fall inte de senaste åren sett så mycket bilar. Fullt på de flesta parkeringar men vi tar den som vi alltid tar och betalar glatt de 30 kr det kostar 

Ser redan när vi kommer ner till vägen att det är väldigt lite marknadsstånd        men desto mer människor. Upptäcker även att vi idag skulle kunna ha parkerat nere vid hamnen, för där stod det inte många bilar.

Inte alls den marknad jag trodde mig få se.  Men det spelade inte så stor roll för jag kände att jag kommer inte att kunna gå här med alla människor, får den där otäcka panikkänslan av att jag kommer att svimma. Tycker verkligen synd om Lasse som gillar detta och jag bara vill därifrån så fort som möjligt. Hann i alla fall klara av att köpa mig ett par sandaler innan jag ville hem igen.

Blir så ledsen att jag ska behöva känna så här och undrar när detta ska ta slut.  

På vägen hem vill jag in till systemet och köpa en flaska Cava, sedan till Rosas för lite goda ostar och naturligtvis 2 skivor med getost för detta är bara ett måste till kvällens planerade middag.


Vi vänder hemåt igen och bara för att göra något när vi kommer hem så lagar jag en lunch.

  Hade den goda potatisen kvar sedan igår och steker bara varsin korv till dessa.  Kändes lite bättre efter att jag fått detta i magen men min oroskänsla sitter kvar i kroppen.

Lasse går ner till poolen och fortsätter med sitt snickrande. Jag kollar på de ovårdade hundarna och känner att det enda riktiga vore att ställa dem på trimbordet, men det är för varmt och min yrsel finns fortfarande kvar.


Slår in ett paket som ska iväg när det är betalt. Sedan blir det inte så mycket mer gjort innan jag ställer mig för att röka   räkor. Nu var dessa rätt stora så det fick bara plats med 30 stycken som var på drygt ett halvt kilo.  Detta räcker ju till oss, men det känns lite konstigt att inte längre kunna röka 2 kg samtidigt som jag har gjort tidigare i den stora röken.

Känns lite annorlunda med bara en stor skål i stället för 2 brännare som jag har haft tidigare, men tar och fyller skålen med 1 dl rödsprit och det är precis vad som ryms i denna.  Har läst att det tar ca 8-10 minuter för denna att brinna ut och jag tar tiden och det är 9 minuter, så detta stämde ju.  Nu är det bara att vänta ca 20 minuter innan jag tar bort locket för att se hur rökta räkorna har blivit . Blir jättenöjd när jag ser   dessa som är precis som jag önskar.

Nu tar det några timmar innan vi ska avnjuta denna middag.

Känner lite på vattnet i poolen som visar sig vara 25 grader men känns ändå alldeles för kallt för att lägga sig i eftersom jag inte har något badfotölj.

Tar en liten fredagsdrink   Campari med Grape tonic som har blivit en favorit hos oss båda.   

Timmarna går och snart är vi i alla fall framme vid middagen.

       

Det är en enkel middag med bara godsaker som vi gillar.

Naturligtvis är hundarna med och tigger vid bordet   och Z har fått en tillsägelse av mig att hon inte ska tigga och nu är hon riktig sur   och det visar hon med bestämdhet.


 

Snart börjar solen försvinna bakom träden och det blir med ens riktigt kyligt ute. 

Vi går in och tar hand om disk och lite annat som måste göras innan vi kan sätta oss till ro framför TV:n


Kvällen tar väl slut så där vi 23 tiden och vi släpper ut hundarna för en sista kvällskissning innan vi lägger oss för att sova.


Söndag

 

Vaknar alldeles för tidigt, klockan är bara 5 och det är alldeles tyst i huset. Har både Åberlix och Z i sängen men de sover tungt båda två, så nu gäller det att inte röra mig för mycket.

När klockan är 6,30 stiger jag i alla fall upp för att gå in i mitt rum och sätta på datorn.

Klockan hinner bli 8 innan jag sätter igång med frukosten.

Så efter ett tag så sitter vi ute i den härliga morgonen och äter vår frukost

 

Lasse är nästan klar, har bara sitt kaffe kvar och lämnar det mesta på bordet för att gå in och hämta sina tabletter.

Åberlix är snabbt uppe på bordet      kollar lite snett på mig och sätter sedan igång att slicka skålen med filmjölken som är kvar. Istället för att säga till honom så tar jag fram mobilen och ler.

Det är redan jättevarmt ute och jag som hade bestämt mig för att trimma vårt lilla troll Z, men ska jag orka detta i denna värmen.  Sätter upp henne på bordet och ska börja när jag inser att jag kommer aldrig att orka detta.

Tar istället upp Qling    på bordet, även han har en enorm päls och så mycket som han rullar sig hela tiden kan jag förstå att pälsen måste vara full av både kvistar och annat. 

Ja nog finns det en massa godsaker i denna päls så jag inser att det lättaste för både honom och mig är att ta trimmern på hela honom.

När han är halvklar      så får han hoppa ner från bordet och röra på sig lite, både hann och jag är ganska trötta. Kollar på termometern   där vi står och inser att det är nog lika bra att vi avvaktar med den fortsatta trimningen.  Redan 31 grader och den bara stiger.

Lasse jobbar på som vanligt och jag fattar inte att han orkar för han har heltäckande kläder på sig, får ju inte sola.

Jag ger honom än fråga som jag jag redan gjort nu i minst 10 år och får samma svar "det får jag ta när jag har tid"

             

Frågan är när vi ska ta bort allt som finns på dessa 87.5 kvm av tomten

Jaja, denna tid tror jag aldrig kommer


Dagen fortsätter med att jag och hundarna mest slöar. 

  Tar och sätter mig i poolen på madrassen och kollar på Lasse när han jobbar.

Slänger i alla hundarna i poolen för att de ska svalka av sig lite.  Inte det bästa med dessa pälsar för klart är att när de kommer upp så måste de rulla sig i det torra gräset och pälsarna blir fulla av skräp.

Låter dem torka så mycket som möjligt i solen sen tar jag upp Åbelix på bordet och börjar med att i alla fall kamma ur allt skräp, lite trimning av fötterna fick det också bli.

Klockan har nu hunnit bli över 3 och vi har fortfarande inte tuggat,  på något.

Går in och gör en svag drink och några kex

  Det fick bli den berömda fredagsdrinken, men denna dag mest med Grape Tonic och bara lite Campari. 

Lasse känner nu för lite vila      så han lägger sig i hängmattan och somnar nästan på en gång. 


In sedan och sätter oss framför TV:n för att se finalen mellan England och Tyskland.

  Delar på en kall öl och hoppas på seger för Tyskland.

Inser att det kommer att bli förlängning så nu måste även maten lagas medan vi tittar på TV.

Jag får ta det som ska göras inne och Lasse får ta grillen 

  Så var maten lagad och matchen fortsätter.

Tyvärr vann inte Tyskland.

Kvällen fortsätter inne med TV.

I morgon är det ny vecka igen och då går vi in på vår 4:e vecka här på ön.

Blir Borgholm i morgon eftersom Lasse måste till apoteket och beställa medicin.






  













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards