Alla inlägg den 4 april 2024

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 4 april 10:25

Torsdag

 

Kallt och soligt var det denna morgon.

       

Men ännu en natt som kändes okej med en grön app.

Idag fungerade TV4 play igen på tv:n i vardagsrummet så det blev en timme för mig innan hundarna fick sin mat.

På morgonen har detta med sommartiden fungerat utmärkt med våra hundar och inget gnäll innan klockan 10.

Men på eftermiddagen då de alltid har fått mat klockan 16 och jag nu tycker att de ska vänta till 17 så är det svårare för dem. Men vi har tagit ett litet steg i taget och snart så är vi inne i den rätta tiden.

Lasse ville till ÖB för att handla lever snittar till hundarna och jag ville till systemet för att köpa vin till helgens mat. 

Något annat var inte planerat.  Men vi hoppade ÖB för att slippa åka till Kungens Kurva. 

Så det skulle bara bli systemet och sedan skulle jag in på Maxi för att köpa lotter. 

När vi kom hem så kom jag på att några lotter var jag aldrig in och köpte. 

Hade i tisdags fått Travronden igen och det här varken hjälpt att ringa till dem eller prata med tidnings budet. 

Bestämde mig för att en än gång ringa dem. 

Berättade att jag senast talat med en som så att vi har inga prenumeranter på 14573. Den här killen var mer hjälpsam och kollade och säger att de har de 5 adresser på 14573 och då även Trädgårdsmästarbostaden på Hallunda Gård, han kan även se att de som bor på den adressen ofta har gjort inlägg om att de inte fått tidningen. 

Så han var så tacksam för att jag ringt. Hoppas nu att allt ska ordna sig. . Kan ju inte vara kul att prenumerera på en  dyr tidning och nästan aldrig få den.

Nu hade klockan hunnit bli 12' och vi kunde ta rester från gårdagens middag och göra oss varsin macka.   

Lättuggad och god. 

Idag var det en djävulsk dag för min kropp, tror inte det fanns en kroppsdel som inte värkte.

Men eftersom jag inte hade velat åka till Öb för att köpa hundgodis så fick jag väl tillverka lite själv.

Tog det som fanns hemma och det blev kornmjöl, ägg, olja, morötter och vatten som jag gjorde en lätt deg av och kavlade ut tunt i långpannan.   -Inte speciellt vackra men jag ville mest ha något att stoppa i munnen på våra hundar eftersom de är vana att få en leverbit vid vissa tillfällen.  

När detta var klart    så var det bara att bryta isär dessa och låta hundarna provsmaka och ingen av dem var direkt nödbjudna.  Så det var bra och jag var nöjd med att i alla fall orkat göra något denna dag.

Det blev att jag kollade på mycket Curling som vanligt och våra killar är så duktiga.

Klockan 16 var det en film på TV som jag aldrig hade kunnat tro att jag skulle sitta och kolla på, men jisses vad jag fick skratta när jag såg på 91:an Karlsson. Märks att jag börjar bli gammal när jag helt plötsligt börjar gilla sånt jag aldrig tidigare gjort.

Hade inte gjort någon pannkaka smet  denna dag eftersom jag visste att jag inte skulle orka stå vid spisen och när jag inte hade något fläsk eller bacon hemma så ville jag inte heller göra en ugnspannkaka.

Frågade Lasse om de var okej med bara en spenatsoppa och det fick jag okej på.

Det blev i alla fall en middag   i vår smak.

Kvällen fortsatte med TV och ikväll var det premiär för Hela Sverige bakar och denna säsong är även

Martin Lidberg med och honom gillar jag. En mycket trevlig kille som jag senast träffade på Smaragdas Dop.

Det är många flera detta år som jag verkligen gillar och det känns som det kommer att bli en spännande vår.

Kvällen fortsatte med att jag även denna vecka ville kolla på Älskar, älskar inte.

Sen var det veckans sista avsnitt på Alla mot Alla som även denna kväll var superkul med bara glada och trevliga medverkande.  Gillar när Anders Lundin knäpper Philip på näsan.

Fast dagen nog varit den värsta av många med min värk så kände jag mig nöjd med dagen.

    Lite för hög puls (enlig läkaren) när jag stod och bakade, men detta kallar jag för rörelsepuls och den har varit värre.

Nu är det bara att hoppas på en bra sömn.


Fredag

 


Lätt snö stod det på appen, men jag vet om jag håller med om detta för idag var det ett riktigt "julväder" utanför fönstret och det föll stora flingor och hade det varit den 24 december då hade detta känns toppen. Men idag gillar jag det inte.

Natten kändes ganska okej, men jag hade många uppvakningar och jag vet att jag har drömt en massa.

       

Även denna dag var det en grön app.  För lite djupsömn men som jag brukar säga så är jag oftast glad för det lilla.

Dagen började bra, men Åberlix visade att han mådde illa.  Detta har han gjort lite då och då under sina första år och när det började redan under hans valp tid så blev jag så himla orolig och trodde det hade med hans hjärta att göra.

Men det har visat sig att när han mår illa så visar han det på ett speciellt sätt.  Det börjar alltid med att han inte tar emot någon godis på morgonen, sen blir han överkelig, han vill vara nära och mest kramas och gosas, men tar inte något oavsett hur gott det är. Han vänder helt enkelt bara bort sin ansikte. Det känns som han säger "men fattar du inte att jag bara vill vara utan mat denna dag".

Detta har jag lärt mig nu under de år som gott och nu är jag inte alls orolig längre utan jag låter honom helt enkelt vara.  Det kan visa sig att han får lite diarré som kommer i små pluttar, men aldrig någon större mängd. 

Igår, som i alla år så vilar han ut detta under hela dagen och när kvällen kommer så vill han både ha mat och börjar alltid leka.

Z har verkligen tagit   denna katt säng som sin och kan verkligen se sur ut när man ber henne lämna den.  Den är gjord för max 10 kilo och vår lilla tjockis väger just nu 16 kg så själva tyget som är elastiskt sjunker och lägger sig på golvet.  Ja ja, hon får väl ha den tills vi ska iväg till dottern någon dag.

Eftersom det var fredag så ville jag ha någon form av skaldjur, helst hade jag önskat hummer. 

Det fick bli en tur till Citygross som oftast är de som har just bra skaldjur.  Räkor ville jag inte ha.

Det enda som fanns denna dag var   havskräftor. Vi gillar ju dessa, men eftersom Lasse gärna vill ha dem gratinerade (även jag gillar att få den så) så kände jag att just idag med min onda kropp så skulle jag inte orka stå och dela dessa små för att sedan låta dem gratineras.

Men något skulle jag säkert kunna hitta på.

När vi kom hem så var klockan nästan 12 och det var dags för att få i oss lite lunch.

Eftersom det skulle bli enkelt denna kväll med kräftorna så passade det bra att göra lite friterad  kyckling   till lunch.  Det blev sedan Hem till Gården innan det var dags att börja se på Curlingen, som just nu är så spännande med Sverige i ledning. 

Så var vi då framme vid kvällen middag och ville göra det lite lättare för mig,   så jag ändrade konceptet denna dag och grillade dem hela istället med en topping av smör, parmesanost, citron, vitlök och basilika .

 


Jag lovar att smaken blev så god och just detta att bara sitta och äta dem hela kändes mycket bättre än vad de annars brukar göra.   Det blev bara som vanligt en Chevré toast till detta och så naturligtvis vitt vin.

Sen var det bara att välja program och i kväll hade jag först tänkt att kolla på Masked Singer, men kunde inte låta bli att se på Curlingen   istället.  

Har aldrig tidigare gillat Göta kanal filmerna, men eftersom Lasse hade somnat i soffan och jag inte visste riktigt vad jag skulle kolla på så slog jag på 4:an och började kolla på Göta Kanal - Vinna eller försvinna.  

Var nog längesedan jag skrattat så mycket för mig själv, helt knasig film men den gjorde mig gott och jag blev sittande där framför TV fram till klockan var 23,45 och den var slut.  Hade flera gånger väkt Lasse, men han bara somnade om, så jag lät honom sova. 

Kände som det hade varit en bra dag 

    och kollade på appen och det kändes som den tyckte det samma.

Så var denna dag till ända och allt var frid och fröjd.


Lördag

 


Hade hoppats på lite mer värme.

       

Vaknade massa gånger denna natt, men annars var det lugnt.

Som vanlig var det något som fattades hemma så att vi måste bege oss till Centrum.

Blev som vanligt en hel del TV redan före lunch.

Idag gjorde jag varsin stor och präktig hamburgare, så pappas grill åkte fram. Visst hade det varit mysigt att grilla ute, men vädret är fortfarande inte som jag önskar och då känns det bättre att vara inne.

Hade i alla fall planerat att det skulle bli pizza till middag, så jag hade tagit fram en bit fläskfilé ur frysen för att den skulle halvt tina så att jag kunde skära tunna skivar av denna.  

Lasse var snäll och tog ut hundarna i trimmet för att i alla fall borsta igenom dem. Det är så mycket jag skulle vilja göra med dem, men som vanligt säger min kropp stopp för det jag vill.

Vid 15 tiden gjorde jag min pizzadeg som nu skulle för stå i alla fall ett par timmar.

Mellan klockan 16 och 18,45 så var det Curling och det måste jag ju bara se.  Vid 17 tiden fick hundarna mat och då passade jag på att ta en liten paus från TV tittandet och förbereda det som skulle vara på pizzan.

Lasse fick riva osten för det fungerar inte mina armar och händer till, men allt annat kunde jag göra.

Jag stekte lätt allt fläskfilé och även stekte champinjonerna i vitlök och smör. Sen var det bara att skiva tomater och kronärtskocka.

Ville försöka att förbereda allt så pizzan skulle vara klar när matchen var slut.

           Spännande var det för oss, så jag kan tänka mig hur spelarna kände.

Men nu var det dags att sätta in pizzan i ugnen    och bara hålla tummarna för att min "jävla" spis skulle sköta sig.

Det blev att jag kunde inte riktigt koppla av och sätta mig ner, men det var så spännande att jag i alla fall inte hade kunnat sitta ner.

När matchen var slut och Sverige till final så var även pizzan färdig

Så nu kunde vi sätta oss ner och njuta     av den nygräddade pizzan.

Jag hade köpt en stor bit cheddarost till påsk och den var så svår att hyvla skivor av, så jag tyckte att den då skulle passa till pizzan, men det var nog inte så jättebra med denna ost för den ville inte smälta som den skulle. Men det var inget fel på smaken och ibland kan det vara skönt att slippa den smälta osten.

Botten blev som jag ville, nästan lika tunn som bakplåtspapperet.

Kvällen fortsatte med Postkod och Fångarna på Fortet.

Hade sett att det skulle börja en svensk film på 1:an vid 22 tiden och fast jag inte är så förtjust i romantiska filmer så blev jag i alla fall nyfiken eftersom det var två av mina mest gillande skådisar Rolf Lassgård och Lena Olin.

Den var så fin denna film som hette Andra akten och till och med Lasse höll sig vaken tills den var slut precis före midnatt.

Kollande av min klockan för att se hur dagen hade varit

    och den såg ganska bra ut och visst lyckades jag få lite över 100 i puls, men det var när jag sprang mellan kök och vardagsrum för att se matchen.

Nu var det bara att snart krypa ner i sängen och hoppas på även en bra natt.


Söndag

 


Plus på termometern denna morgon och det lovar att det ska bli ännu varmare, men tyvärr ingen sol men kanske regn.

Klockan är bara 7 ännu så detta får vi väl se vad som det blir under dagen.

       

Natten var det i alla fall inget fel på och idag var det så grönt som det går att få på appen.

Den där värmen som var utlovad syntes inget av när klockan var 13.  Men då fick det bli en värmande lunch på rester av gårdagens pizza. 

Det bästa på denna lunch var när Lasse sa " Detta är den godaste pizza jag ätit ".  

Jag kan nog hålla med och undrar varför vi ibland lägger flera hundra kronor på en köpepizza bara för att det ska gå fort. 

Men inte kom min  värme som jag hade hoppats på utan Lasse fick sätta in en värmande brasa istället. 

Passade på att lägga de tre entrecoterna för mörning med kinesernas specialitet Bikarbonat.


Men vid 14.30 bara en halvtimme innan Curlingen skulle börja då kom solen och jag sprang ut för att sätta mig ner denna halvtimme och lyssna på två avsnitt av en ungdomsbok som jag följer på radion på söndagsmorgonen, men på grund av sommartiden hade jag helt glömt bort dem.  Men det kändes som en perfekt halvtimme till detta innan den spännande matchen skulle börja.

Ja det blev verkligen en spännande match och Sverige var nästan uträknad när sista stenen skulle iväg.

Men detta team visste precis hur de skulle göra och för  Sverige blev det guld.

Fick idag nya bilder på Zlatans syster Zelina      Denna lilla tjej registrerades som sobel, för det var hon när hon föddes, men redan första året var hon en kopia av sin orange mamma. 

Hade under denna match varit igång med både att utfodra hundarna och gjort iordning ett potatismos som skulle gratineras.

Grillen fick Lasse sätta igång i god tid så den skulle vara riktig varm när jag la på köttet

    som sedan fick grillas i max 3 minuter på varje sida.

Det blev perfekt och var så mört och gott.

    Det serverades sedan med det getostgratinerade moset och bara vitlökssmör.

En perfekt avslutning på denna veckas middagar.

Kvällen fortsatte med Robinson och sedan skulle vi se en Beck, men idag kände jag inte för denna då jag kommer ihåg hela.  Fick bli en timme med Mord i Paradiset i stället.

Sen var det bara att tänka på sängen.

     Såg helt okej ut, visst hade jag denna dag lyckats få upp pulsen lite, men det var precis när jag sprang mellan grillen och vardagsrummet. Så det kändes okej.

I morgon är en ny dag och en ny vecka i april.














Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards