Alla inlägg under mars 2019

Av Rehn/Hornesjö - 14 mars 2019 08:29

     

Det gick bra att somna igår och enligt appen så blev det vid 22.30 och inga vakentider under natten.. stegen blir det lite si och så med för utan promenader så blir det inte så många som jag vill.  Idag regnade det när jag steg ur sängen, men hellre det än snö.

Pratade med pappa på morgonen och han hade som vanligt en hel del att stå i men ville komma förbi på eftermiddagen.

Tog med mig Z och Zlatan på en liten promenad, tänkte att det ska väl inte vara så svårt för Zlatan kan jag ju låta kopplet bara hänga med och koncentrera mig på Z, men detta var svårare än vad jag trodde, för Zlatan ville bara bita i Z sele hela tiden och rätt som det var så hade han fått upp spännet och Z var lös.

Detta blev ingen bra promenad för jag kände mig bara irriterad och då fungerar det inte heller för Z, så det var bara att vända hemåt.

 

Blev en tur till centrum för att handla lite mjölk och ägg och då passade jag även på att köpa jordgubbar.  Hade bestämt mig för att göra en äppelpaj tills pappa kom och idag kände även jag för lite paj, men jag äter ju inte äpplen så det fick bli 2 pajer.

   

Pappa kom vid halv 3 tiden och hade som vanligt med sig tulpaner till mig som han hade varit till Lidl och handlat innan han kom hit.  Han skulle även ta en tur till Kvantum på hemvägen.

 

Sen blev det skidskytte för oss  och även Glamour innan jag lagade lite mat.

Det fick idag bli en hemlagad tomatsoppa.  Förr gjorde jag denna soppa alltid med färska tomater, men har hittat en jättegod burktomat på Lidl som passar utmärkt till detta.  Brukar alltid toppa denna soppa med antingen fårost eller getost, men inget av detta fanns hemma, men haloumi fanns hemma så jag gjorde stekta snittar av denna som jag toppade soppan med och det var supergott

 


Det blev en lite senare middag än vanligt så vi satt bara framför TV:n och åt denna soppa.

Kvällen gick ganska så fort för jag var tydligen trött och somnade som vanligt i soffhörnan.

Stängde av TV:n redan klockan 22 och gick upp och gjorde natt.

Ia 

Av Rehn/Hornesjö - 13 mars 2019 08:17

     

Så var vi redan framme vid onsdag

 

Inte så kul att vakna upp till en snöig dag och kraftiga vindbyar.

 

Ett riktigt ruskväder var det hela dagen och blött blev det överallt och som vanligt stora mängder vatten på vår tomt.  Inte så jätteroligt att släppa in 6 dyvåta hundar efter att de varit på tomten, men det blev bara vått inte smutsigt.

 

Vid 13 tiden skulle vi möta upp Zelina med husse och matte för att våra valpar skulle få sin 12 veckors spruta.

Vi gillar att komma i tid och Zlatan var lycklig över att få kolla in i butiken med både massa goda saker och trevliga människor som ville hälsa på honom.  Det gäller att få ett bra intryck innan man går in till veterinären

       

 


Vi hann gå in och skriva in oss innan Zelina kom men sedan blev det vägning av våra valpar som hade ökat från 3,3 till Zelina 4,8 och Zlatan 5,6 kg.

Det var jättespännande att få träffa Joanna igen och vaccinationen gick toppen

 


Sen bad jag Joanna att hjälpa mig med lite kloklippning, har ju klippt lite hela tiden men helt plötsligt så är Zlatan som en liten iller när jag ska klippa och jag vill ju inte skrämma honom med att tjuvhålla utan då fick jag i stället be om hjälp

   


Hann fick sitta i mitt knä medan Joanna klippte och då var det en baggis.

När vi kom hem så ringde pappa och berättade att vi fått dag för mammas begravning.  När han sa att det blev den 1 april så kändes det lite konstigt för det blir på dagen 50 år sedan vi begravde vår lilla son Peter.  Men samtidigt kändes det bra och jag kände att det kanske finns någon mening med att det blir just den dagen.

   

Så annonsen kommer att komma i DN på söndag 

Nu hade även solen börjat visa sig och det mesta av snön var nu bara vatten så jag satte mig ner en liten stund för att få vara nära hundarna

  och nära blir alltid rätta ordet för så fort jag sätter mig ner så har jag flera som vill komma upp.

Det var nu även skidskytte och jag kunde inte hålla mig utan gjorde varsin toast till oss och så tog vi varsitt glas vin.

Så när det var middagsdags så var ingen av oss hungriga, men Lasse var trött och ville vila en timme.  Passade då på att tina lite räkor och bara ta den avocado vi hade och lite creme fraiche   för att få i oss något mer.  För mig räckte detta bra, men Lasse ville även ha lite bröd och ost.

Som vanligt på onsdagar så är det lite bra TV program

Bestämde mig i alla fall för att ikväll måste jag somna innan 23 för att få några djupa timmars sömn

Så jag säger bara god natt och så höres vi i morgon.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 12 mars 2019 09:38

     

Så var vi framme vid dagen då vi ska bestämma hur mammas begravning ska se ut. Vi kommer att se till att allt blir som mamma hade önskat.

 

Solen sken idag från en helt molnfri himmel, men kylan består och det känns i både händer och fötter när jag är ute. 

Var lite kul att se Yras resultat på SWNK:s hemsida

 


Nu står bara hoppet till att vi lyckas komma med på flera tävlingar, men tyvärr är det inte så lätt om man inte är med i den arrangerade klubben.

 

 Åkte hemifrån vid kvart över 10 för att åka till pappa och träffa en representant från begravningsbyrån som pappa hade anlitat.  Allt gick bra och vi bestämde det mesta tillsammans.  Hoppas annons i DN ska komma ut på söndag och att begravning kommer att ske någon dag första veckan i april.

Fikade med pappa innan vi åkte hem för att bara ta det lugnt och vara ute så mycket som möjligt i solen

 

Även denna dag blev det en hel del skidor på TV innan middagen.

 

Idag lagade jag i alla fall mat, känns som om jag inte riktigt att kunnat hitta på något den senast veckan utan bara tagit det som var lätt för att i alla fall få lite i magen.

 

Det fick bli grekiska köttbullar i tomatsås med nudlar (Lasses förslag)

Sen fortsatte TV tittande enda fram till klockan var 00.30 och jag insåg att det inte skulle bli så många timmars sömn denna natt.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 12 mars 2019 08:09

     

Så gryr åter en ny dag

Även denna måndag blev kall men solig

Det fick bli en tur till Maxi och Systemet redan idag eftersom vi ska till pappa i morgon och träffas och prata om begravning.

Dagen var i alla alla fall bra och jag försökte vara ute så mycket som möjligt

Tog en promenad ner till tennisplan och skulle försöka jobba lite med Z, men hon var inte direkt arbetsvillig så vi tog lite trädsök med godis i stället.

När vi kom hem blev det som vanligt lek på tomten med alla hundarna


  sen fick Zlatan gå in och vila ett tag och de andra fick vara ute och leka lite. Gjorde lite dofter på tomten så alla fick möjlighet att söka.

 

Sen lite lunch med yoghurt

Lasse fick för sig att städa bilen och även dammtorkade den utanpå för att få bort det mest dammet innan vi ska tvätta den.

Jag satt som vanligt ute med hundarna och när posten kom så kom även Ölandsbladet och fast det var isande kallt att sitta ute så kunde jag inte låta bli.

           

Kunde inte låta bli att ta lite film på Z och Zlatan när de leker


  Det var ju inte så lätt att läsa tidningen när jag hade dessa två runt fötterna hela tiden.

När kylan hade bitit sig fast så blev det att gå in och sätta mig framför TV:n för att se en gammal svensk film.

Middagen fick bli framför TV:n och det blev inte mycket men en god sparrissoppa med toppa av räkor och creme fraiche var inte så dumt.

Kvällen fortsatte som vanligt framför TV:n

Zlatan lekte ensam i vardagsrummet, men sprang mycket mellan köket och rummet för att hämta nya leksaker.

Sen ville han upp i soffan och vila, men det var mycket spring i benen kvar och han hade svårt att varva ner


  Visst inte riktig hur han ville ha det, men till slut så somnade han i alla fall i fåtöljen.

Kollade på resultatlistan för söndagens tävling och såg att vi hade kommit 8:a med en tid av dryga 2 minuter.  Så detta var jag helt nöjd med.

 

Inte mycket mer att berätta

Ia


Av Rehn/Hornesjö - 10 mars 2019 07:01

     

Morgonen började redan klockan 5. Hade hoppats på att få sova till 6 i alla fall, men det gick inte alls, men höll mig i alla fall kvar i sängen och lät Lasse sköta hundarna.

Trodde att han skulle komma upp igen men han satte igång med frukosten i stället. Kände mig ganska bra men väldigt skakis även idag och så den där jäkla knuten i magen som jag alltid får när jag är nervös för något har nu funnits sedan i onsdags, så det hade i alla fall inte med tävlingen att göra.  Bestämde mig för att det var ju inte jag som skulle tävla utan det var Yra och  nu var det bara för mig att läsa av henne ordentligt. Jag hade även startnummer 1 av 25 stycken så det var bara att bita ihop och klara av de för dagen fyra inomhus söken.

   

Det var en isande kall morgon när vi möttes upp på klubben vid 8 tiden.

Tror aldrig att jag har frusit så mycket som jag gjorde denna dag.

Vid 9 tiden var det samling och banvandring för de 2 först söken

       

och efter detta var det bara för mig att göra Yra klar och hålla tummarna för att hon skulle söka bra.

  När jag fått på henne selen i bilen så visste hon direkt vad det var frågan om och var hur taggad som helst. Hade väldigt svårt att hålla sig still och ville direkt in i huset för sitt första och andra sök

Tog doften direkt, men som vanligt blir jag lite osäker och vill att hon ska fortsätta att söka för att återgå till den rätta doften innan jag markerar, så tiden går inte så fort så första tiden blev 24,72 sekunder och som domaren sa att Yra tar doften på direkten.. men förstår mig när jag säger att jag vill vara säker.  Tycker själv inte tiden är så viktig utan det viktigaste är att hon klarar det inom de 2,5 minut som vi hade idag.

Nästa doft gick precis lika bra som den första och nu var båda mina förmiddagssök klara och eftersom jag normalt skulle ha varit funktionär idag men blivit lovad att slippa eftersom jag inte mådde till 100% bra i mina nerver så åkte vi hem och tog ut våra hundar istället.

Jag hade bara att sköta fotograferingen denna dag och det är ju inte så mycket att fota när det är inomhus så jag kände att de flesta bilderna fick vänta tills eftermiddagen.

Kom tillbaka igen vid 11 tiden för att ta det lite lugnt under lunchen.

Mitt under lunchen så gick proppen och det blev helt svart i stugan, lite mysigt egentligen, det enda var ju den varma maten som var utlovad och inte gick att göra, men det fanns mackor och så var grillen igång, så någon större olycka var ju inte detta och snart hade en av killarna i arbetsgruppen ordnat till strömmen.

Klockan 12.15 var det ny genomgång och banvandring   för sök 3 och 4:a  och även nu var jag ute först.

 

Rätt lång väg att gå till denna stuga och då över hela planen som tydligen doftade mycket gott av olika djurspår, så Yra slog näsan i marken och började söka direkt och jag tänkte, fan bara hon inte nu missuppfattar vad det är hon ska göra.

 


Men det behövde jag inte oroa mig för, hon var precis lika duktig som på de 2 första söken och nu hade vi tagit vårt föra Diplom i TEM  NW1 och jag kände mig jättenöjd 

Att jag inte skulle få någon placering det visste jag redan och det är för att jag egentligen skiter i tiden, men om jag skulle våga tro på Yra direkt, då hade vi varit med bland de 3 första, det vet jag.

   

En ganska trött men troligen väldigt nöjd Yra fick jag i alla fall en bild på denna dag.

 


Den som vann hela tävlingen idag hade under 1 minut av de 10 minuter som man har på sig gällande alla 4 söken.  Helt otroligt vilken hund hon har.

Domarens val idag blev denna lilla söta      tjej.

Många fina priser blev det till vinnarna och alla var nog nöjda efter denna kyliga dag.

Kom hem vid 16 tiden och då satte vi oss ner i lugn och ro och tog varsitt glas vin innan jag skulle börja med maten.

Men fast vi inte hade ätit något annat än den tidiga frukosten så var ingen av oss speciellt hungriga, men Lasse tände grillen och jag la lite pommes i fritösen

 

Det blev en enkel middag men rätt gott det också.

Avslutar denna dag med att lägga in en mingelfilm från dagen


Nu är kvällen här och jag kan bara säga att vi har haft en bra dag.

Ia  




Av Rehn/Hornesjö - 10 mars 2019 06:49

     

Dagen fick börja som vanligt

Men det där att komma igång är inte lätt

   

Yra och hennes valp kom i alla fall igång på morgonen, jag satte mig vid datorn och hade inte ett dugg koll på vad de gjorde i köket, men nog hördes det att de hade roligt.

Bara att städa upp

Skönt att inte behöva vara sysslolös

Var ute rätt mycket, både korta promenader och bara slöa på tomten var det jag orkade.

Hundarna hade kul i alla fall och nu har även lilla Zlatan kommit på hur man tar sig upp till de krukor som står högt

         

Så mycket mer blev det inte denna dag.

Middag kände jag inte ett dugg för, men hade i alla fall tagit fram lite fläskytterfile så jag fick väl försöka i alla fall att göra något av detta.

 

Lasse pressade potatis på min tallrik, men denna fick ligga kvar, det gick bara inte att äta denna dag.

Sen blev det Mello hela kvällen för mig 

I morgon ska jag upp tidigt och göra mig och Yra i ordning inför hennes första officiella nosework tävling.

Skulle ha gjort en massa saker för klubben, men jag orkar bara tänka på mig själv och jag tror att de förstår.

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 8 mars 2019 08:20

 

   

Morgonen kan börja, men idag känner jag mig ännu mer både ledsen och skakad. Känner mig precis som när jag hade min giftstruma, skakar och svettas och fryser om vart annat, kanske det är nu först som jag börjar måste inse vad vi har framför oss.

Hade svårt att komma igång denna dag men det blev att ta tag i lite hundar, men innan jag satte igång så satte jag mig bara på en stol och kollade när Z och Zlatan lekte


 
 
  Sen blev det att ta ut Z i trimmet och få bort mer underull, det blir i alla fall mindre och mindre kvar efter varje ryckning.

Det var inte mycket vi behövde handla denna dag men tog ändå en tur till centrum och en titt in på Lidl för lite mjölk, fil och yoghurt.

Dagen fortsatte med både skidor på TV och lite hundgöra.

Var i alla fall ute en hel del och det var skönt

                       

Det blev lite bilder på våra knasiga hundar.

Mycket blev det skrivet även denna dag om mamma på FB och det var så roligt att se nya bilder som kom från Lasses bror Arne . Ett kort som var speciellt fint var från vårt bröllop    med min fina mamma och Lasses fina pappa. När jag såg bilden av en ung mamma så var jag bara tvungen att ta fram ett kort på Pia och Patricia, de två som jag tycker liknar deras mormor/gammelmormor mest,  samma leende och de fina smilgroparna.  

Ann hade skrivit så fint om sin mormor och detta var något jag läste gång på gång och mina tårar rann.  

   


Vet att vara barn betytt så mycket för sin mormor och morfar och jag har ibland känt mig lite avundsjuk för det har känts som om jag inte har kunnat ge mina barn lika mycket som de fått från mormor/morfar.

Men så tänker jag tillbaka på tiden med mina morföräldrar och känner att det var nästan så för mig också.  Vände mig ofta till mormor för både att berätta och få råd.

 

Det finns många tankar som dyker upp när någon går bort.

Men nu är en ny dag och vi får fortsätta att leva på minnen.

 

Ovädret kom som de hade lovat och jag som hade planerat en god köttbit på grillen och ingen gasol har vi ännu köpt så det skulle bli kolgrillen.

Tänkte först att det får bli grillpannan men Lasse var snäll och gick ut i kylan och tände grillen och stod sedan där och grillade fast det nästan var snöstorm.

 

Gott blev det i alla fall 

och nu var äntligen kvällen här och jag kunde få krypa upp i soffhörnan för att se på några TV program

 

Denna godbit gjorde mig som vanligt sällskap i soffan.

 

I morgon är en ny dag och på söndag är det tävling så tiden kommer nog att flyga iväg.

God natt 

Ia

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 7 mars 2019 08:31

En ny dag har börjat och jag känner mig så ledsen

 

Chocken efter samtalet som jag satt och lyssnade på börjar nu komma, förstod ju att det hänt något men trodde att det var en bilolycka.

Även hundarna tog det mycket lugnt och det var nästan som om jag tyckte att de förstod vad som hade hänt     

Dagen gick i slow motion och det blev mycket tittande på datorn och allt fin som skrev om mamma.

Långa samtal med barnen och äldsta dotter med make och äldsta barnbarnet med make var till kapellet och sa adjö till sin mormor/gammelmormor

 

Bilder dök det upp i barnens FB grupper och flera av dem var nya för mig, eller jag hade i alla fall glömt bort dem. Vår äldsta dotter Ann hade skrivit så fint om sin mormor   och även hittat en gammal bild på dem tillsammans.

Pappa kom hit med tidningar och blommor och hundgodis, som de skulle ha gjort när mamma dog.

Pappa fikade men ville iväg fort, har lite svårt att sitta stilla och bara prata, säger att han har så mycket att stå i och det förstår jag.  Han hade i alla fall haft kontakt med kurator idag och det hade nog känts bra.  Skickade med honom en portion moussaka hem.

Sen kom det blombud från vår fina dotterdotter Patricia och Adnan

  och även pappa hade fått blombud.

Middagen blev som jag hade tänkt med moussakan och ett glas ouzo

  Det blev att jag värmde detta i micron så det ser kanske inte så gott ut, men det smakade bra av det lilla jag åt.

 

Finns inte mer att skriva om denna dag.

Ia

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards