Alla inlägg under mars 2019

Av Rehn/Hornesjö - 24 mars 2019 06:51

Vaknade som vanligt av att Nemo var hungrig redan vid kvart över 5

Lasse gick ner och gav hundarna sin mat och sedan fick de gå ut.

Dagen var inte direkt fin, den var grå och mulen men vi hade en massa på agendan så det kändes helt okej

 

Allt började så bra, hundarna ute och lekte sina vilda lekar och Zlatan jagade som vanligt Nemo som försökte på sitt snälla sett att tala om för honom att det fick vara bra.

Det blev sedan en tur till Hornbach för att köpa blommor till Peters grav.

Det var 50 år i dag sedan vår lilla kille somnade in och vi skulle försöka göra lite fint på hans plats.

 

Blev inte så mycket, men vädret tillät inte heller mera.

Så fortsatte vi vår resa hem till centrum för att handla lite. Hade bestämt mig för att röka räkor idag och skulle vara ha lite god ost till detta.

 

Vi kommer hem och öppnar dörren och alla 6 hundarna springer ut och allt ser ganska normalt ut. Jag går in för att hämta min cd och bok för att sätta mig i solen och lyssna.  Nemo tittar på mig och jag säger till honom "är du inte bra"  tyckte att hans blick såg så annorlunda ut. När han börjar röra sig så viker sig hela bakpartiet och han gjorde tappra försök att komma upp igen men hamnade på detta vis   och det såg inte naturligt ut.  Fick upp honom på benen men han var liksom helt borta.  Samtidigt så börjar Zlatan att kräkas och även han såg ut att vingla och ville bara springa och gömma sig.  Fick panik, fick för mig att de hade blivit förgiftade av något, men vi har inget som kan ge en förgiftning, tänker att är det någon som har kastat in något på tomten som hundarna har ätit. Tänker att naturligtvis skulle det då vara Nemo som hade varit framme först, för ett matvrak var han..  Zlatan ser dålig ut och hans ögon hänger som på en blodhund.  Lasse bär ut Nemo till bilen och jag tar Zlatan och så far vi iväg i ilfart till djursjukhuset.

       

Blev mottagna direkt och fast det var flera före oss så fick vi direkt komma in på akuten..  Skriver in Nemo men inte Zlatan som jag nu tycker ser lite piggare ut, men jag är orolig och känner ska vi mista båda dessa idag.

Den gulliga kvinnliga veterinären utesluter förgiftning och säger att Nemo troligen har drabbats av en hjärnblödning, han är inte kontaktbar men lever .

Jag ber veterinären kolla Zlatan och hon lyssnar på hans hjärta och kollar igenom honom och klämmer på hans mage och tror att han helt enkelt har fått i sig något som han mår illa av.

         

Sista resan är gjord och klockan 14,30 somnade Nemo in lugnt och stilla

 


Zlatan tar farväl av sin bästa vän. 

Köper med mig lite skonkost hem till Zlatan för att han ska få i sig alla vitaminer även om han inte äter så mycket nu när har inte känner sig bra.

Kommer hem och alla hundar förstår säkert var som har hänt, de är så lugna och visar stor hänsyn till oss.

Går ut för att röka räkor, men inget vill visst fungera idag, får bara eld på den ena brännaren och det blir heller ingen riktig rökning, känner mig helt misslyckad

Ska koka ris till räkorna, men även det misslyckas, tar för mycket vatten och det blir gröt istället och smakar inte alls gott för det är för salt.

Äter några räkor och dricker ett glas vitt vin, men det smakar ingenting.

 

 

Zlatan har inte bajsat sedan tidigt på morgonen och jag vill ta en promenad med honom för att han ska få igång sin mage. Vi tar bara med oss Qling och Zlatan och går en runda, Zlatan är mycket piggare och efter att han bajsat så kommer han även igång med sitt rätta jag och börjar bita i mig och det ger ett riktigt glädjerus genom hela min kropp.  

 Kommer hem och vi sätter oss framför TV:n.  Jag ber Lasse göra oss varsin drink och han går ut i köket för att ta ner några glas ur vårt största och högsta skåp, jag hör ett brak och rusar ut i köket och då har hela den stora och rätt tunga köksluckan ramlat ner när Lasse skulle öppna skåpet.

 

Orkar inte se på TV utan lägger mig ner i soffan och bara försöker smälta dagen.

 

Idag är det söndag och våra hundar är så tysta och lugna, Zlatan är sitt rätta jag igen och ska få gå på sin första kurs denna dag.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 23 mars 2019 07:57

 

Så var det morgon igen och vädret var idag fint med en blå himmel men lite kylig morgon.

    Natten kändes rätt okej, men stegen blev inte många.

Efter vår frukost så blev det att jag gick ut och ställde mig i solen och trimmade Olga.  Hade nog tänkt ta flera men det tar sin tid och min kropp orkar inte hur mycket och länge som helst.

Behövde handla lite på Dollarstore så detta började vi med denna dag och efter detta blev det en tur till Brännkyrka kyrka        och mammas nya viloplats där hon kommer att få vila tillsammans med sin syster Sollan och Freddy.  

Pratade med pappa när vi var på väg därifrån och han ville att vi skulle komma hem till honom och hjälpa till med lite nya papper som hade kommit.  Som pappa sa igår "det är lätt att komma till världen, men svårare att ta oss härifrån".

Ja alla dessa papper blir man inte klok på.. men annars så rullar allt på och dagen börjar närmar sig sitt slut.

Fick ont i hjärtat när vi satt hos pappa, försökte skylla på att det nog hade med trimningen att göra, men märker samtidigt att mina nerver ligger på ytan och jag klarar inte att känna mig så här.

När vi kom hem blev det i alla fall att jag satte mig i en solstol och lyssnade på en ljudbok. Hundarna lekte runt mina fötter och det var ganska så rogivande att bara få sitta ner, blunda och lyssna.

Såg lite på skidskytte innan det blev middag.

Hade velat stå vid grillen själv denna dag, men skickade ut Lasse för att sköta denna och jag tog hand om det som skulle ordnas inne.

 

Det blev i alla fall en god middag 

 

Sen fortsatte kvällen med TV och Lets dance.

Började se en film på 8:an och den visade sig inte vara slut förrän klockan 00.40, men den var bra och jag ville se slutet. Men när klockan var lite före midnatt så kände jag att jag kanske i alla fall måste sova, stängde av TV:n men inte somnade jag, utan nu kom alla tankar i stället och nu hade även den 23:e infunnit sig och snart var jag tillbaka 50 år i tiden och dagen för Peters dödsdag.

Kände även av hjärtat igen och det var svårt att koppla av.  När klockan var strax innan halv 2 så kände jag att det kanske var lika bra att sätta mig vid datorn.

Men skulle jag väcka upp våra hundar, nej det var inget som jag ville utan försökte att slappna av och somna.

Det gjorde jag för nästa gång jag tittade på klockan så var hon 05.45

och nu  är det en ny dag 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 21 mars 2019 08:17

 

 

Inatt blev det inte mycket till sömn, i alla fall kändes det så.. men många drömmar har jag haft så lite måste jag ha sovit, fast jag tror att jag varit vaken i stort sett hela tiden.

Nu visade appen på att jag i alla fall  hade sovit mer än jag trott.   Mina steg blev sisådär  men rätt okej.

 

 Hela dagen kändes seg och jag kom inte heller idag gång med allt som skulle göras. Lite promenader, lite trimning kunde jag göra utomhus och så körde jag några sök med Yra utomhus.

Invigde Z sele med att hon fick ta den på sig och nosa upp lite dofter i köket, hon var ganska duktig, men den som var bäst var nog lilla Zlatan som snabbt lärde sig att när han luktade på doften så fick han en godis.

Vi satte oss ner och skulle bara ta det lugnt tillsammans med hundarna

     

Zlatan hittade en pinne som han började bita i och direkt var mamma Yra framme för att kolla vad han gjorde.

Rätt som det var visade Z att hon behövde bajsa och då för en gång skulle hann jag få fram mobilen och ta en liten film på denna galna tjej


  Hon måste tydligen springa av sig ordentligt innan det går att bajsa.

 

In och satte oss lite vid TV:n innan Lasse ville ta en liten tupplur innan middagen.

Idag fick det bli en torsdagssoppa med toast

 

En härligt mustig kantarellsoppa fick det bli.  Kantarellerna är från Tassan/Barbros ställe i Hälsingland och de smakade som vanligt förträffligt.

 

Kom inte i säng förrän efter midnatt.

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 20 mars 2019 08:31

 

Vaknade som vanligt före halv 6 och kunde inte somna om, men höll mig kvar i sängen i en timme.

En titt på termometern visade bara 1 grad men de lovade att det skulle bli varmare på eftermiddagen.

Det visade sig på appen att jag hade somnat tidigt framför TV, precis som jag visste. Sen blev det i alla fall en vakentid på ca 1 timme innan jag somnade igen och många timmar blev det denna natt. Gårdagen steg fick jag vara nöjd med     tycker i alla fall jag, inte blev det mina önskade 10,000 men rätt nära.

Dagen fortsatte även idag som vanligt och  i kunde i alla fall vara ute en hel del

         

Lyckades få en bild på Z när hon satt still, något som inte händer så ofta


 

Men inget av det jag hade planerat blev gjort. Skulle bada Z och även trimma henne,  hade bestämt att försöka trimma lite på Zlatan och så skulle jag även göra ett TSM sök till Yra. Men jag kom aldrig igång med något av detta.

   

Middagen blev av rester efter kasslern men den blev jättegod och stark med rätt mycket chili i.

TV som vanligt tills sängen kallade på mig.

Ia 

 

Av Rehn/Hornesjö - 20 mars 2019 08:04

   

Morgonen började som vanligt och natten kändes bra

Den fina buketten med blommor   som vi fick att Patricia och Adnan dagen efter mammas frånfälle har varit helt underbar i nästan 2 veckor, men idag var jag tvungen att klippa bort en del av rosorna, men mammas älsklingsblomma nejlika var precis lika fin ännu, så buketten blev bara lite mindre i en annan vas.

 

Åkte tidigt till Maxi för att tisdagshandla och sen en tur till Peters grav för att kolla att allt var bra och att de saker som vi ställt ut fanns kvar. Till helgen är det 50 år sedan han gick bort  så det blir en ny tur dit på lördag.

 

Lite yoghurt i magen innan jag fick med mig Lasse på en promenad med ett par av hundarna. Lilla Zlatan fick följa med och det var första gången han fick gå lite längre, men han var lös på ängen och gillade att springa runt och leka.  Z fick lite uppletande träning.   Jag hade turen idag att hitta den första        blåsippan och det gjorde mig glad, då känns det alltid att våren och ljuset är här.

 

Solen sken men det var inte så varmt, men sitta ute gick i alla fall tillsammans med våra hundar   

Det blev som vanligt lite godissök mm mm

 

Sen blev det som vanligt snart kväll och middag.. Har lite svårt att komma igång med middagar, känns inte alls så roligt att laga mat nu som det gjorde förut.

Men Lasse önskar sig fisk ibland så det fick det bli till honom idag

   

Själv tog jag två riktigt starka korvar, sådan som Lasse aldrig skulle äta, men jag gillar starkt.  Det fick bli spenat som vi båda gillar.

 

Somnade som vanligt framför TV:n och när jag vaknade så hade Zlatan dragit fram en massa tidningar och kartonger som vi skulle elda upp, så golvet var fullt med småbitar av detta..  Frågade Lasse om han inte hade sett vad Zlatan gjorde, men han hade sovit han också.'

Orkade inte ta hand om detta ikväll, men jag går upp tidigt i morgon bitti och städar.

Nu blir det sängen

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 18 mars 2019 09:54

Söndagen glömdes bort vid datorn

 

Men det hände nog en del i alla fall.

 

Vi var till Vällingby för att gratta vårt barnbarn Rubina som blev 18 år på lördagen.

Hämtade pappa vid 14-tiden och sen blev det att åka till Åsa/Rubina/Julina och Lilian.

Rubina hade redan på lördagen firats inne i stan på restaurang tillsammans med sin mamma, pappa och några till. Så idag var det bara vi och så kom även Åsas tvillingsyster Pia.

När vi kom hem så skulle jag hitta på något att äta, tog lite rester och hade 2 högrevshamburgare i frysen, så detta fick bli vår middag

 

Smakade rätt bra i alla fall.

Sen blev det som vanligt TV hela kvällen men bestämde mig för att jag skulle somna innan midnatt.

  

Vaknade vid 5 tiden denna morgon men fick hundarna att vara tysta fram till hav 6 i alla fall, men då steg Lasse upp och gjorde morgon för dem.

Själv somnade jag om och vaknade inte förrän klockan var halv 8, men det tror jag att jag behövde.

  Det blev många timmar i sängen denna natt

Efter frukosten så bestämde jag mig för att idag skulle jag ta en lång promenad med hundarna och kanske även kolla efter lite blåsippor.  

Men så hamnade jag i stället med att börja sy en sele till Z kommande NoseWorks kurs.

Där blev jag sittande till lunch och sen blev det bara en snabb tur till Hallunda och Dollarstor.

Så fort vi kom hem så satte jag mig igen med min sele, när jag har fått något i huvudet så vill jag ha det klart och det skulle det bli idag.

Höll på till klockan var halv 5   men då äntligen var alla stygnen sydda.  Allt gjorde jag för hand så jag lovar att mina fingrar gör ont, vet inte hur många gånger jag hann sticka mig på nålen innan allt var klart.  Men nu har hon en helt egen sele som ska invigas med att hon ska få lite dofter att jobba med.

 

Dagen blev alltså inte alls vad jag hade tänkt mig. Ingenting med hundarna gjordes.

Middag blev det i alla fall

 

Nu är de TV program slut som jag har velat se, tyvärr kunde jag inte se allt eftersom det var samma tid på vissa program men olika kanaler.  Ja ja, det var troligen ingen större förlust.

Men nu ska jag ta hand om köket innan jag hoppar i säng

Klockan är nu 22.10 och hundarna har varit ute en sista sväng på tomten

God natt

Ia

 



Av Rehn/Hornesjö - 16 mars 2019 08:06

     

Så var det helg igen

Gårdagens steg såg ganska så hyffsade ut och även sömnen fick jag vara nöjd med eftersom jag envisades med att ligga och kolla på TV till efter midnatt på en film 

"Top Car" som jag inte riktigt vet om jag gillade eller inte, men den gick ändå inte att sluta titta på.  Slutet var lite luddigt också och man fick nästan gissa sig till vad som hände.

 

Men idag är en ny dag och den började med att jag skulle sätta i hop en handdammsugare som jag köpte igår på Netonet.. trodde jag skulle bli galen när jag inte fattade en sån enkel sak som att sätta ihop den och få den att fungera.. efter en massa försök så inser jag att själva laddningsstationen inte finns med.

 

 Det blev en tur till Netonet innan vi åkte vidare till Maxi för att handla lite.

Reklamation på handdamsugaren blev något positivt. Killen kollade igenom lådan och säger att den som har tagit emot denna reklamation hade inte märkt att laddningsstationen fattades och då är det deras fel och kunden ska inte drabbas, så det blev en helt ny från en icke prisnedsatt kartong.

 Även en tur till Hallunda och då kunde jag inte låta bli att ta en bild på denna skylt

som jag både kan   skratta åt men även känna lite irritation över att man inte kollar innan man sätter ut annonser.

 

När vi kom hem så tog jag med mig Zlatan på en promenad upp till ängen

       


  Att försöka sig på att ta en film är nästan omöjligt för jag är mer intressant än allt annat.  Men han var lite kul idag i alla fall för han hörde en hund och den var visst mer intressant

 

Idag var en jobbig dag för mig, hade de otäcka sugningarna i magen och kände mig nästan lite svimfärdig hela tiden.. känner så väl igen denna känsla som jag har fått många gånger när jag varit orolig.  Så det är väl mina nerver som inte riktigt vill hänga med och ibland önskar jag nästan att jag vågade ta en tablett mot oro, men det vågar jag inte.'

 

När jag kom hem hade Lasse satt ihop dammsugaren som nu stod i sin laddningsstation.

 

Som vanligt en hel del med skidor på TV blev det under dagen

 

Middagen fick bli entrecote på planka. Men denna entrecote visade sig förra gången när den grillades att Lasse tyckte den var seg, så idag fick den ligga i slökokaren i 3 timmar med bara lite smör och kryddor och då blev den helt perfekt.

         

Den gjordes som den alltid har gjort de senaste 40 åren på dessa gamla väl använda ekplankorna  Först stekta champinjoner, sen köttet (som idag var färdigstekt) ovanpå, tomater potatis och sparris och även bea innan allt åker in i ugnen.

 

Kvällen nere i vardagsrummet avslutades med Stjärnornas Stjärna och när denna var slut så kändes det ganska så skönt att göra mig färdig för sängen.

Lite TV lär det nog bli innan jag somnar

 

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 15 mars 2019 08:24

     

Så har en ny dag börjat

 

Redan klockan 5 blev det idag att Lasse steg upp för att göra hundarna nöjda med kissning och mat.

Själv låg jag kvar i sängen och hoppades att kunna somna om fram till halv sju, men det gick inte alls, mina tankar på allt ville inte släppa utan det var bara att försöka att i alla fall hålla mig kvar i sängen för att inte väcka lilla Zlatan.  

Men höll i alla fall ut för att sedan gå ner och släppa ut lillkillen ur hagen och öppna ytterdörren för 6 stycken återigen kissnödiga hundar.

Klockan kvart över 7 kunde jag sedan ropa på Lasse att frukosten var serverad och dagen kunde börja.

 

 Hände inte så mycket under dagen annat än lite utflykter till olika affärer.

Sen bara hemma och några kortare promenader.

Lite eftermiddagsfika fick det bli med pajen från igår

   


Lite för mycket av det goda blev det för mig som inte är van att äta sådana här saker och det fick jag lida för då jag kände mig hur uppstoppad som helst.

Därför blev det middag vid 19 tiden även denna kväll

   

Hade inte någon som helst fantasi denna dag och det tog så lång tid innan jag kunde hitta på något av det vi hade hemma.

Men detta är en rätt som alltid går ner, men vi var nog rätt mätta efter pajen till mellanmålet så det finns en hel del kvar tills i morgon.

 

Kvällen fortsatte med TV och det var final på Talang och vilka artister det var denna kväll som gick till slutfinalen.

Men nu är klockan 22.20 och jag ska snart göra kväll och krypa ner i sängen och kanske se en film.

I morgon är det lördag och något borde det stå på agendan.

God natt

Ia

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards