Alla inlägg under mars 2019

Av Rehn/Hornesjö - 6 mars 2019 07:28

     

Det första jag gör varje morgon är att kolla väder, steg och sovtimmar   

 

Inte mycket att glädjas över när jag ser detta, alldeles för kallt, för få steg under gårdagen som jag redan visste och så det där att somna i soffan framför TV:n

 Kylan höll i sig i stort sett hela dagen.

Laila hörde av sig och undrade om vi hade lust att komma till hundhagen så vi tog med oss Olga Yra Z och Zlatan och åkte upp för en timmes lek


 
  På vägen hem så stannade vi till vid centrum och jag sprang in för att köpa lite köttfärs för jag hade tänkt laga en moussaka.

På vägen mot kassan så kunde jag inte motstå att köpa varsin semla, efter allt skrivande om denna så blev jag faktiskt lite sugen.  Det roligaste var att när jag kom till bilen så säger Lasse att han hade tänkt att "hoppas hon köper semlor".

Vi kände oss frusna och det var så gott med denna semla och den varma mjölken

 

Vi hade nu varit hemma i nästan en timme och jag skulle precis sätta igång och laga en moussaka när telefonen ringer. Lasse svarar men säger att det är nog din pappa men det låter så konstigt. Jag tar telefonen och hör en massa människor prata, jag hör att de pratar om pappas bil, jag hör hur det pratar om upplivning och ambulans. Försöker ropa men det märks att pappa har mobilen på men inte pratar i den.

Efter en lång stund när jag har hört en massa illavarslande ord i bakgrunden så lägger han på mobilen och jag kan ringa upp. Frågar direkt om det har hänt något och pappa svarar att mamma har fallit ihop i bilen och att de nu är en massa människor runt dem som försöker rädda henne.  Han säger att jag ringer när vi kommer till Huddinge.  Vi gör oss i ordning och står i startgropen när pappa ringer och säger att mamma är död, en polis vill tala med mig och frågar om vi kan komma dit och jag säger att vi kommer direkt.

Får kommat till anhörigsrummet och där sitter pappa som är samlad, en sköterska kommer in och sitter och nu får pappa berätta hela förloppet.

De hade som vanligt suttit och tittat på Hem till gården som de gör varje dag innan de åker och handlar. När de sitter och kollar på TV så börjar mamma skratta och pappa frågar henne vad som är roligt, mamma svarar att det är så kul att Dino är här och pappa säger var då, mamma pekar mot golvet och säger det är ju både Dino och Thomas som är här.   Pappa gör i ordning en kasse till oss och så ska de bara till Lidl i Fruängen och handla lite blommor mm innan de tänkte åka fram till oss.

Pappa och mamma pratar med varandra i bilen och allt är som vanligt när de är nästan framme vid Lidl, då ser pappa att mammas ena arm faller ner och att hennes ansiktsuttryck ändras, han börjar knuffar på henne och ropar hennes namn men får inget svar, parkerar bilen och ringer 112 där de ber honom lyfta ut mamma på marken och börja med livräddning, pappa ropar på en man som står en bit bort och frågan om han kan hjälpa honom att ta ut mamma ur bilen, pappa lägger en filt på marken och börjar med mun mot mun medan en kvinna kommer och börjar med hjärtmassage. Efter ca 20 minuter kommer ambulans, polis och en annan bil och allt är igång men de upptäcker snart att mammas hjärta har stannat.

Känner att detta måste ha varit en stor chockupplevelse för pappa, men han är lugn och saklig, men naturligtvis ledsen.

Vi får gå in och säga adjö till mamma där hon ligger och ser fridfull ut.

Allt kändes så overkligt, visst har mamma haft lite småproblem en tid, men glad och ganska pigg fast hon som pappa säger har sovit mycket.

 

 Ja denna dag blev inte som jag hade önskat och det känns så konstigt allt i hop.

 

 Själv har jag hamnat i ett vacuum

 

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 5 mars 2019 08:54

    

Idag var det -3 grader när jag steg ur sängen och det kändes kallt och ruggigt

Natten blev väl ganska okej   i alla fall om man ser till timmarna i sängen.  Inga promenader blev det igår men stegen fick jag till   i alla fall eftersom det var ett jäkla spring i affärer.  

Även idag blir det en tur till Maxi och systemet för att handla lite drickbart.

     

Zlatan lekte med en vante när vi satt och åt frukost och klart att jag måste ta en bild på detta, han är ju så söt och vi gläds åt alla tokigheter som han gör.. 

 

Fast vissa tokigheter   som med detta kan man ju vara utan. Men som jag alltid säger, det är inte hundens fel att vi lägger saker på platser där de kommer åt.

Dagen kände lång och tråkig. Blev en tur till Eriksberg för att köpa lite vin, egentligen så hade jag tänkt att vi skulle hoppa detta denna vecka, men så ville jag göra en kyckling i slökokaren och då behövde jag vitt vin.

Det var ju semlor som skulle ätas idag enligt tradition, förr var det viktigt för Lasse men efter att han hade ätit en semla i början av året och fått ont i magen så vågar han inte äta någon och jag tycker ju inte att det är gott.

Så Lasse föreslog att vi skulle slappa framför TV till en svensk film och ta ett glas   vitt vin och lite choklad.  Godis är ju inte heller någon höjdare för mig men just denna choklad har jag lätt att äta för mycket av. Det är en tryffel med kaffe och kaffebönor i.

Detta kalla väder gör att jag inte klarar av mycket med min onda kropp så några promenader blev det inte alls denna dag.

Middag blev det i alla fall och gott var det fast det inte såg så roligt ut

    men med lite grönt på tallriken så blev det ju både snyggare och hälsosammare.

Som vanligt blev det de vanliga TV programmen, Glamour, Farmen, Auktionssommar och så somnade jag

 

God natt

IA

Av Rehn/Hornesjö - 4 mars 2019 07:14

Så var det måndag igen och som vanligt tar jag nya tag och hoppas att det ska bli en bra vecka

 


Fortfarande kallt och ruggigt kändes det när jag steg ur sängen klockan 06,00, hade varit skönt att krypa ner igen, men jag hörde hur Zlatan började vakna så det var lika bra att gå ner och släppa ut honom ur hagen.

   

Sovit hade jag gjort mycket bättre än på länge denna natt och det var härligt att se de 5,5 timmarna i skrift.  Att det inte blev så många steg, detta hade jag redan räknat ut eftersom kursen var koncentrerad till ett och samma ställe och stegen mellan stationerna blev inte många.

 

Hände inte så mycket mer än att vi var på flera ställen för att handla denna tråkiga måndag.

 Middagen blev god med bara en enkel falukorvswok och nudlar.

Några bilder blev det inte på hela dagen.

Kvällen avslutade jag med Philips och Fredriks nya frågeleks program

Sen blev det sängen

IA

 

Av Rehn/Hornesjö - 3 mars 2019 08:50

   

Så var det söndag och dax för både kurs och möte.

   

Idag vaknade hundarna före halv sex igen och det kändes inte kul.

 

Låg i alla fall och drog mig i ca en timme innan jag gick ner och släppte ut en överlycklig liten Zlatan.

 

När jag vaknar tidigt så kan jag inte slappna av utan tankar kommer och går. Tänkte på att mellan tisdag till lördag hade jag fått höra om tre bekanta som drabbats av olika händelser, en död i cancer, en stroke och en kraftig hjärtinfarkt. Alla tre kvinnor i min ålder...

Vid 9-tiden kom snön, inte alls vad jag hade tänkt mig en kursdag, men inget man kan göra något åt, för kursen ska jag i alla fall gå fast det blir att frysa i ca 1,5 timme.

Inte bara jag som tycker att denna dag är tråkig.

     Även Zlatan hade ingen lust att gå ut idag utan kröp upp i soffan bredvid mig och lyfte bara på huvudet och ändrade stil när jag frågade om han skulle gå ut.

Vi halv ett stack vi iväg till Bauhaus för att gå kurs med vår Yra.

Idag var det sista dagen och Lasse passade på att ta bilder på alla som var med

                                                               

När vi sen kom hem efter att jag även hade haft möte så var det lagom att bara kolla av vad slökokaren hade åstadkommit under dagen

  Kanske ser det inte så gott ut, men denna fläsklägg var så god och så mör att allt bara ramlade sönder, tyvärr hade jag varken morötter eller kålrot hemma så det fick bara bli potatisen som kokat med i alla dessa timmar, men mosade tillsammans med skyn var så gott 

Kvällen fortsatte sedan med Farmen och Bröllop, Begravning och Dop.

Just denna Bröllop Begravning och Dop hade jag sett fram emot men somnade i soffan redan vid halv 10 tiden och missade en massa.

Fast klockan nu bara är strax före 22 så tänker jag gå och lägga mig

Det känns i kroppen av snö och kurs.

God natt

Ia

 

 

 

 


Av Rehn/Hornesjö - 2 mars 2019 09:13

 

Idag var det åter en dag med minusgrader men strålande sol i alla fall när vi satt vid frukostbordet

   

Tog många timmar innan jag lyckade somna ordentligt och inatt har jag haft massa konstiga drömmar.  Gårdagens steg blev i alla fall över 8500 och det få jag vara nöjd med.. Tyvärr så bråkar min tå med mig och det går inte att ha några skor på den högra foten, så fast vädret egentligen inte tillåter så får det vara foppatofflor och så länge inte snön kommer tillbaka så är väl detta okej.

 Blir galen på saker som försvinner. Var så glad att jag hade fått Z att lyssna till vibrationshalsbandet. Vi har 2 stycken lika dana med varsin fjärrkontroll. Dessa har vi haft i många år och hade de märkta med Q och N..  Jag valde den med N och Lasse vill ha den med Q till Nemo.  Har har haft den men N bredvid mig i sängen för att trycka lite lätt när Z  började vakna och få henne att inte hoppa ur sängen. I förrgår försvann den och jag letade över allt men den fanns inte. Helt plötsligt kommer Lasse med den och säger att den låg i hans ficka, att han hade tagit min var inte okej, men nu fanns det i alla fall.  

I morse tog jag med mig fjärrkontrollen ner och lägger på köksbordet, men när vi ska äta så är den redan borta. Jag frågar Lasse om han har tagit den, men han säger att han har bara den med Q, men den visste han inte heller var den fanns. Jag hittar den på en stol på övervåningen och säger att han måste ha tagit min i dag också, vilket han förnekar, men borta är den och nu har jag letat både i går och även idag, men någon kontroll finns inte.

 

Bara att lägga ner och börja dagen

 

Efter frukost för oss alla så släpptes hundarna ut, alla utom Zlatan som hade ätit en ganska stor portion med mat och jag då inte vill att han ska leka några hårda lekar eftersom de kan få en magomvridning. Så han började direkt leka för sig själv


  Dagen fortsatte med både lek och TV tittande innan vi skulle iväg på 8 års kalas


  Hundarna hade som vanligt roligt tillsammans.

 

Plockade fram urvalsbanan till Yra och eventuellt till Z för att de skulle få göra varsitt sök
  Ropade på Yra att hon skulle komma 


  Men är det något roligt på gång så kommer direkt alla 6 hundarna, men detta var rätt kul att se för Yra var helt fokuserad på sin uppgift och brydde sig inte ett dugg om att de andra hundarna också var där och undrade vad det var för konstiga burkar.

Nu hade de i alla fall fått leka sig trötta så vi kunde med gott samvete lämna dem några timmar för att åka till Jordbro och fira lilla Madde

                     

Naturligtvis var även katten Luffy med hela tiden för folk och paket är det bästa som finns.

Hade på förmiddagen bestämt mig för att vi skulle grilla varsin Lammkotlett, så när vi kom hem så satte Lasse på grillen 

Tog med mig varsitt glas rött   för att värma oss lite i kylan medan köttet   och några korvar grillades.

Köttet som var ganska så tjockt   föll mig i smaken, för idag fick jag den lite blodig och det gillar jag, så Lasse åt mest korv och jag fick äta massor med kött.

 

Kvällen fortsatte framför TV:n och när vi skulle gå och lägga oss så ser jag att jag har fel kudde (har en speciell för min onda nacke) så jag lyfter på denna för att byta och under kudden ligger fjärrkontrollen till halsbandet.  Fattar ingenting, kudden var fel och jag hade hela förmiddagen ägnat mig åt att leta efter denna kontroll och då även i min säng.  Undrar vem som har varit här och spelat mig detta spratt.

God natt

Ia

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 1 mars 2019 09:11

Så var det mars och ljuset har i alla fall infunnit sig om så inte den riktiga värmen och idag var det åter minusgrader 

   

Sovit hade jag i alla fall gjort en hel del och som jag tidigare så igår så var jag riktigt trött i hela kroppen   men att somna till innan klockan är 9 är inte helt bra, men det blev i alla fall timmar som jag gillar.  Stegen igår blev inte vad jag hade önskat   för under 8500 får det bara inte bli.

Vid kvart i 7 ville Zlatan ut ur sin hage så jag släppte ut honom tillsammans med Yra och Z i köket och sen hade jag en hel del att ta vara på i köket för det hade inte blivit inplockat i diskmaskinen igår kväll.

Slängde till hundarna varsin liten kartong som det legat tepåsar i och det är ju alltid kul med nya saker oavsett vad det är.


   Det är så kul att se dem leka och hur de hanterar lilla Zlatan när han försöker ta en av kartongerna.. han har i alla fall respekt för de större och det är bra. Men när det bara är lek, så glömmer han bort att han är minst.

Jag fortsatte med frukosten och tänkte att jag skulle hinna bli klar innan Lasse vaknade och kom ner.  Hundarna lekte fortfarande på köksgolvet och snart hade hela köket förvandlats till en lekplats


   Men skit samma, hundarna hade roligt medan jag fick vara i fred med mitt och städa måste jag ju göra i vilket fall som helst.


  Dagen fortsatte som vanligt att åka och handa och se på skidor.

 

En hel del hann jag även med gällande nose-work.  Hade fixat till en bräda med glasburkar till hundarna och denna fick idag Yra prova och det var kul, av 12 burkar så klarade hon galant att hitta rätt flera gånger.  Sen körde vi lite med behållare ute och även detta var hon superduktig på igår.

Men det var kallt och ruggigt ute och det blev inga längre tider för mig att bara sitta och kolla hundarna, men visst hände det.

 

Hade inte handlat någon middagsmat eftersom jag inte visste om Lasse skulle äta något utan sa att jag hade 4 pannkakor kvar sedan gårdagen och dessa fyllde jag med gräddstuvade champinjoner. Delade på en avocado och så bara lite tomater

  detta var tydligen en helt lagom portion till Lasse för det gick ner allt i hop och senare på kvällen så kom han med varsin   Whisky/kaffe

Det blev Talang fram till klockan 20,00 och sen blev det en film efter detta.

och nu är det bara sängen som väntar.

I morgon är en ny dag och tydligen ska det bli ännu kallare än i dag.

Ia

 


Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards