Alla inlägg under april 2019

Av Rehn/Hornesjö - 21 april 2019 20:46

 

   

Idag var jag så trött när klockan var 6 och hundarna ville ut

Hade inte sovit så där jättebra fast timmarna blev många. Först gick det inte att somna för Qling höll på och grät efter Z och sen var det en massa bilar som körde fram och tillbaka med rivstarter på vår gata. 

Så äntligen när jag kom till ro så väcktes jag av att 2 katter slogs utanför vår tomt och detta skrik som dessa gav gjorde att Z for upp från vår säng och började skälla.

Men vid 2 tiden så kunde jag somna och och sov sedan ganska bra resten av natten.

Direkt när jag hade stigit ur sängen och gjort mig färdig så påbörjade jag dagen med att laga maten som jag skulle bjuda på.

 

Detta tog längre tid än vad jag hade trott och klockan var nästan 13,00 innan jag kunde koppla av någon halvtimme innan jag skulle fortsätta.

De som kom först var Ann och Kenneth som hade varit och hämtat pappa.

Sen kom Per och Nasek och sen Patricia och Adnan och lilla Dino, sen tog det inte lång tid innan även Åsa och Rubina dök upp.

 

Det var en hel del som fattades denna dag,, men det är inte så lätt att få med sig sina barn på familjemiddagar.

 

Pia och Thomas med familj befinner sig på Mallorca

Det blev inte många bilder denna dag men det lilla och rätt dåliga bilderna får finnas med som ett minne av denna dag.


  När dagen var till ända så var jag ganska så slut och det var skönt att städa undan direkt och sedan bara få sätta sig ner och ta det lugnt

 

IA

Av Rehn/Hornesjö - 20 april 2019 09:00

Även denna dag började som alla andra

     

 

För få steg under gårdagen, men desto flera timmar i sängen och även några grader varmare än igår.

Annars började även denna dag som vanligt och det är inte mycket man hinner med när man har en löptik och en galen hane.  Försöker göra allt för att han inte ska skälla, något som han gör så fort jag lämnar rummet han är i. Ute är alla grindar stängda och detta gör att jag hellre sitter stilla med min ljudbok.

 Vi tog i alla fall och grillade lite korv

     

Mina pelargoner som jag helt hade glömt bort ute i hundrummet fick i alla fall komma ut i solen några timmar, får se om de orkar komma tillbaka.

 

Blir inget påskfirande med någon extra mat denna dag utan det får vänta tills i morgon när barn och barnbarn kommer på besök

 

Fick med mig Lasse på en promenad innan middagen.

 

Någon direkt påskafton stämning blev det aldrig men en ganska så god lammstek till middag   

Det var lite kul att provsmaka denna innan morgondagen då barnen ska få smaka på denna tillsammans med annat som hör påskbordet till.

 

Kvällen fortsatte som vanligt med TV

 

Ia

 


Av Rehn/Hornesjö - 20 april 2019 08:48

Så var det långfredag och även denna dag var lite kall på morgonen men blev en helt otroligt härlig dag

     

 

Så här såg dagen och gårdagen ut när jag kollade på appen och det var väl ungefär som jag hade uppfattat den.

Så mycket gjorde jag inte denna dag, det blev bara en kortare promenad och sedan upptogs dagen av att jag satt och lyssnade på ljudbok.

Jag befann mig mest på baksidan med alla hundar utom Qling som fick vara med Lasse.

  Försökte få honom att tänka på annat än att Z löper men det var inte lätt vill jag lova. Tror aldrig att jag har sett honom så galen som han är just nu, vet inte om det beror på att han är ensam herre på täppan nu sedan Nemo försvann. Men jobbigt är det och Z är inte ett dugg bättre för hon gör allt för att få vara med honom. 

Det blev en lång fredag och inget speciellt hände.  Gjorde lite cannelloni till middag  och så var det som vilken vanlig fredagskväll som helst framför TV:n

 

Ia


Av Rehn/Hornesjö - 19 april 2019 07:50

     

Så kunde dagen börja

Lät Lasse ligga kvar i sängen medan jag gjorde frukost och tog hand om hundarna

Solen sken från en klarblå himmel, men natten hade varit kall och termometern visade på minus 5 grader, men detta ändrades snabbt och dagen blev helt sagolik.

 

Att både filma och hålla hund är inte så lätt men en liten film fick det bli i alla fall på hennes sök


 

Började den tidiga dagen med att jobba lite sök med Z i gararget

 

Visste att pappa skulle komma vid 13 tiden och fick för mig att göra en liten smörgåstårta, men detta innebar att jag måste iväg till centrum och nu ville jag att allt skulle gå fort, tårtan borde ju i alla fall få några timmar på sig att gotta till sig.

 

Den blev helt okej

Fortsatte att vara ute med hundarna, som lekte ett litet tag men sedan kände de tydligen av värmen för det blev att de slappade en hel del

     

Lasse hade börjat med lite kamning och borstning på Qling

    medan jag var på baksidan med tjejerna och lilla Zlatan.. Qling är mycket intresserad av Z löp så det gäller att hålla på med honom så att ha får annat att tänka på.

Men när Lasse ändå höll på så blev det även Yra och Olga som fick komma upp på bordet

      för att bli lite påskfina.

Pappa kom sen vid 13-tiden och vi satte oss på baksidan för att fika och äta smörgåstårta. Olga fick vara med för hon är så lycklig när morfar är här.

Tog en massa bilder på pappa, hund och vårt bord med det vi åt, men vet i sjutton vad dessa bilder tog vägen, för den enda bild som blev var ett halvt bord.

 

När pappa hade åkt hem så satte jag mig ner i nästan 2 timmar och lyssnade på boken.

Vi hade inga planer på att äta något innan vi skulle till hundkursen utan det fick i stället bli ett glas vin och smörgåstårta när vi kom hem.

Kursen blev lite annorlunda, jag hade med mig både Qling och Yra denna kväll eftersom Z löper.  Det var bara en till som kom och det blev att vi fick jobba jättemycket med våra hundar.

Den andra hunden måste ha godis på sina sökområden så han började och matte hade grädde under varje möbeltass.

Detta resulterade i att när det var Yras tur så fanns det lukt av detta goda och hon blev alldeles förvirrad, har aldrig sett henne så ofokuserad som när hon skulle söka på väggen.


 
   Det kändes som om hon inte fattade vad hon skulle göra, så jag fick visa henne hela tiden.

Men sen gjorde Anki en rolig övning med stolar och då ramlade poletten ner och hon blev sitt gamla jag igen.


 
 
 
   Lasse filmade hela kvällen med sin mobil och det är ju alltid kul att se vad som händer, för själv är jag inte alltid medveten om vad hon gör.

 

Det var i alla fall en superrolig kväll

Hem och åt lite och såg på TV resten av kvällen

 

Ia 

Av Rehn/Hornesjö - 17 april 2019 07:29

     

Så var det en ny dag igen

Gick upp tidigare än Lasse för att sätta mig vid datorn, alla hundar utom Qling var i köket och jag hörde hur de lekte och hade kul.

     

Ja lekte och hade kul det hade i alla fall Z och Zlatan, de hade hittat en kasse med tidningar och reklamblad och även tagit ner ett brev som var till mig. Det var Yras protokoll från tävlingen i lördags.  Allt var i små bitar när jag kollade i köket och de verkade så nöjda över sin bedrift. Det gick i alla fall att läsa Yras omdömen på de fyra söken och det bevisade att hon hade varit duktig och sökt bra.

 

Vädret var helt underbart denna förmiddag och skickade ett SMS till Mia och frågade om hon hon Saga ville komma på lite Nosework träning. Saga har aldrig gjort detta förut så jag gjorde en bana som passade henne som nybörjare


 
  Det blev ett par timmar med lite övning och även en del snack med även en annan hund som kom in på plan.  

Vi avslutade med att jag satt en doft i lekparken och den var bara doften och den hittade Z direkt och även Saga hittade den och det tyckte jag var duktigt eftersom det var en helt ny doft för henne denna dag.

 

Väl hemma så blev det en tur till centrum och sedan hem igen, Lasse hade börjat måla lite utemöbler och jag satte mig med tjejerna och lilla Zlatan på baksidan, Qling fick var med Lasse för han är rätt intresserad av Z nu när hon löper.

 

Vid 17-tiden gick jag in och förberedde varsin macka till middag. Ingen av oss var intresserade av potatis, ris eller pasta så då passar en räkmacka med både grönsaker och annat på.

   

         

Tyckte att denna middag passade rätt bra eftersom Lasse fyller år i morgon och då har jag inte tid att göra något speciellt eftersom vi ska på hundkurs.

Kanske pappa kommer över på dagen så vi kan fika tillsammans.

 

Eftersom vi hade vispad grädde kvar sedan våffelmiddagen igår så gjorde Lasse oss varsin    Irish Coffee och det smakade bra.

 

Nu tänker jag inte sitta vid datorn något mer denna kväll utan tänker se Jägarna och sedan gå och lägga mig, så jag av slutar bloggen redan nu.

IA

Av Rehn/Hornesjö - 17 april 2019 07:08

     

Även denna morgon var det minus på termometern, men soligt och dagen såg ut att bli ganska så fin.

Natten var jobbig, jag kände att jag låg vaken mestadels i ett slummer och både hann tänka och fundera.

Stegen blev inte heller som jag hade tänkt mig. Lasse var på hugget redan tidigt och sa att vi kunde cykla till centrum denna dag, men inte kom cyklarna fram och jag blev mest sittande med min ljudbok fram till att Lasse vara färdig för att åka och handla.

Men innan vi skulle åka var det dax för Zlatans mål mat. De andra hade redan ätit sin tidigt på morgonen, men då vill Zlatan oftast inte ha något.


  Men klart att de är lite sugna på hans mat också, fast de stora vet att de inte för röra hans mat, men lite svårare är det för Z att låta bli, men hon är duktig tycker jag och hon vet att hon alltid får det som inte Zlatan äter upp

 

Men det fick bli Maxi som vanligt denna tisdag och jag fick i alla fall en del handlat till påskhelgen

När vi kom hem så satte jag mig igen i solen med boken och väntade på att pappa skulle dyka upp. Han hade återigen något fel på mobilen och naturligtvis vill han ha den bra och duglig, så jag lovade att kolla på den.  Kunde inte hitta något fel, men troligen har han kommit åt något som gör att batteriet laddas ut hela tiden.  Får ta en närmare titt på den någon dag.

 

Hade tänkt att bjuda honom på en toast, men han hade som vanligt bråttom att komma iväg för att handla.

Lasse och jag satte oss ner i alla fall och tog varsin toast och tyvärr även ett glas rött till detta, det var inget jag längtade efter men när Lasse ställde glaset på bordet så kändes det rätt gott till toasten.

 

Lasse oljade staketet och en del trall och jag gick ut på baksidan och satte mig ner tillsammans med hundarna.


  Jag vill sen att vi skulle ta en promenad innan maten, helst med alla 5 hundarna, men detta kände inte Lasse för och nu var det ju snart lyxfällan som han bara måste få se. Det blev att jag bara tog lilla Zlatan med på en liten promenad och hoppades att Lasse skulle vilja följa med efter maten, som ikväll bara blev en våffla, eller det blev faktiskt 2 till oss var.  Tyvärr ingen bra mat för mig.

 

Men då satte mina ben igång att värka, fattar inte varför, men det var som tandvärk och jag klarade bara inte att promenera.

Detta höll sedan i sig hela kvällen och jag hade till och med svårt att sitta still vid TV:n.

Kände efter att Biggest Loser var slut att det fick bli en tidig kväll i sängen

Ia

 

Av Rehn/Hornesjö - 15 april 2019 07:44

   

KALL MORGON IGEN

MEN SOLEN SKEN OCH JAG KÄNDE MIG UTVILAD.

Måste ha varit väldigt trött igår, för så här har jag sällan sett min sovapp

 

Dagen fortsatte med att jag tog fram min stora ångtvätt för att tvätta alla lister och golv i köket och hallen, även fönsterna i köket fick sig en omgång på in och ut sidan.

Det blev ju ingen större städning men det som blev gjort tog i alla fall flera timmar och det blev en god lukt inomhus

 

 

Någon som inte brydde sig om att jag for omkring med mina maskiner var lilla Zlatan som slappade helt obehindrat på köksgolvet

 När jag kände mig klar så satte jag mig utanför med alla våra hundar

och       upptäckte ett par rovfåglar som jag ville ta bilder på, men fick ingen kontakt med min kamera så jag var tvungen att kolla om den fungerade och då fick hundarna vara motiv i stället.

 

Idag blev det lite trimning på lilla Zlatan, mest för att få bort lurvet under halsen, kinderna och på öronen.  Det var inte jättekul att stå på trimbordet, men ganska okej när det serverades köttbullar efter varje gång han varit duktig.

 

Själv hade jag egentligen igen lust att åka iväg någonstans utan hade gärna suttit hemma och bara tagit det lugnt efter denna städning, men Lasse ville som vanligt ner till centrum, vilket inte resulterade i något inköp.

 

Blev även denna dag en grillad korv på hemmaplan även då med våra hundar i fokus

       

Lasse har de senaste dagarna jobbat med att göra en ny bänk till vår grill och klart att Olga   trodde att det var till henne han hade gjort denna.

 

Eftersom det var ett underbart väder så fortsatte jag med att sitta ute med en ljudbok i öronen

 

Kom på att jag hade ju inte alls tänkt någon middag denna dag, men det kändes rätt okej med bara en sallad   men det såg kanske inte mycket ut för världen, men rätt god i alla fall.

 

Skulle ha köpt en lammstek nere i Hallunda, men idag var det en kille i denna disk som inte ville lyssna på mig utan bestämde vilken bit jag skulle ha och då fick det vara.  Ibland klarar jag bara inte av vissa av de som står innan för denna ganska härliga manuella disk och inte kan språket utan försöker bestämma över mitt huvud och då får det vara.  Hoppas hitta en annan lammstek på Maxi i morgon.

Ikväll tänker jag i alla fall inte somna i soffan utan tänker se på de program som jag har tänkt mig.

Men nu avslutar jag denna blogg  med att tala om att det blev bara 7642 steg denna dag

Ia

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 14 april 2019 07:35

 

Denna natt kändes inte lika bra som gårdagen och jag som trodde att jag skulle sova som en klubbad säl efter gårdagens aktivitet.

Vädret såg inget vidare ut men termometern visade i alla fall sig på plussidan och det är ju alltid något

Dagen fortsatte i alla fall och vädret blev bättre och bättre. Började förmiddagen efter frukost med att städa ett av rummen där jag hade placerat en hel del av mammas saker.  

Fick för mig att idag ville jag grilla en riktigt god köttbit och valde mellan Kvantum och Citygross som jag normalt tycker att det bästa köttet. Men det blev Kvantum och de har ju också snyggt och gott svenskt kött. Det blev ju lite annat än entrecote och summan slutade på 700 kr, men tänkte att 2 köttbitar för 126 kr får väl vara okej om det bara att bra.

Hade även köpt korv som jag ville att i skulle grilla till lunch

     

Detta fick bli på lilla gasolgrillen och till detta drack vi bara vatten, det var ju lunch.

Dagen fortsatte med att jag var ute en hel del och vid 15.00 tiden skulle vi möta en tjej Lina Edström för att hon skulle få låna ett av våra vibrationshalsband för att se om detta kan hjälpa en lite stressad tik som hon har fått tagit över.

   

Passade på att ta med oss Zlatan för lite social övning i centrum bland bussar och en massa folk och det gick jättebra, han var inte ett dugg rädd för någonting.

Hem och jag ville sätta mig ner en timme i solen för att påbörja en ny bok.

 

Hundarna var runt mig och Lasse höll på med något i boden.

 

Det blev lite för honom att göra för Barbro kom och bad oss gå ner i undergrunden och kolla om det var någon läcka. Det är någon läcka i något hus här på udda sidan som de inte har kommit  var.  Eftersom vår lucka ner till grunden ligger i ett förråd så blev det att Lasse fick plocka ut allt som fanns där.  Det bar i alla fall snustorrt i vår grund, men fick Lasse att börja städa undan en del saker som han inte behövde ha i förrådet.

 

Rätt som det är kommer någon in genom vår grind och jag ser bara en storvuxen man och ropar "du får inte öppna var grind", jag är ju rädd att hundarna ska springa ut, men det visade sig vara en av grannarna som ville komma ner och snacka och han har bra hand med hundar så det var ingen fara.

 

Efter att han hade suttit hos oss och pratat av sig och samtidigt kelat med alla våra hundar så hade det gått en timme och nu var det dax för oss att börja grilla. Jag hade ju bestämt att det skulle bli kolgrillen denna kväll.

 


Inväntade en bra glöd innan jag la på de "dyra köttbitarna" och hoppades att de skulle vara möra och fina.

   

Kan nog påstå att de blev ganska perfekta och jag fick som vanligt äta mest kött då Lasse alltid lämna en del, men idag ville jag inte ge hundarna detta utan jag åt med god aptit och tänkte "det är ju måndag i morgon"  och då kan jag börja banta igen om jag behöver (det får vågen utvisa)

 

Sen blev det kväll och det fanns nog en viss trötthet kvar sedan gårdagen så att somna som vanligt framför TV:n var det inget problem med.

Vaknade till när Robinson höll på och försökte koncentrera mig på vem som skulle bli utslagen, men det var inte lätt så jag stängde istället av TV och kollade på appen hur många steg jag hade hunnit med under dagen

Det var väl ganska okej  och visade sig strax under 10,000

 

Kände att det var lika bra att jag sedan gjorde mig klar för sängen fast klockan inte var så mycket.

I morgon är det ny vecka och lite andra åtaganden

Ia

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards