Alla inlägg under april 2019

Av Rehn/Hornesjö - 13 april 2019 17:59

 

Vaknade vid 6 och insåg att jag i alla fall hade sovit rätt bra denna natt

Eftersom vi hade en löptik så hade vi inte direkt bråttom denna morgon och jag kände mig inte helt okej heller, så jag ville ta det lugnt.

  Kände att jag borde försöka få i mig en macka denna morgon och laddade upp med ett nytt bröd, som tyvärr inte gick hem hos mig. Det var för degigt i min smak och det blev mycket kvar till hundarna

Men när klockan var 9 så kunde vi inte hålla oss utan gjorde oss redo att åka iväg

Z och Zlatan fick följa för att lära sig att ta det lugnt och ligga mycket i bilen.

När vi kom fram var klockan ca 10 och vi hade ju god tid på oss så vi tog våra 3 hundar och gick en ganska så skön promenad.

Sen in och anmälde att vi var här och så började väntan.

 

Efter banvandringen så trodde den som arrangerade detta att vi skulle börja tävla vi 13 tiden, men detta höll inte och vi fick vänta ytterligare en timme innan det var vår tur.


  Matte förstörde bilden med sitt trötta fejs, så henne tog jag bort

 

Våra hundar tog det lugnt och sov mycket under dagen i bilen och jag kände att detta var verkligen bra att träna passivitet med för Z och Zlatan.

 

Men så var vi äntligen igång och Yra och jag gick ut som sista ekipage och skulle nu göra 4 sökområden.


  Kan väl säga att det sket sig direkt på första söket.  Yra sökte som vanligt jättebra men vinden låg på och det var svårt för mig att iaktta henne, men vid ett ställe precis bredvid en cykel så kluckade hon rejält och satte hela tiden nosen i en lövhög, så när det var 30 sekunder kvar så kände jag att jag chansar.  Bad henne visa och hon visade högen med löv, men detta var inte alls rätt och när domaren sa till mig att visa henne cykel, ja då markerade hon direkt på marken vid denna..

Nu kände jag att hade jag missat första söket så spelade det ingen större roll om vi missade resten.

Nästa sök gick hon direkt på ett däck som låg i en hel hög med flera och att doften fanns där någonstans det var uppenbart, nu var det bara att få henne att visa mig ordentligt och det gjorde hon på utsidan av ett däck och jag var tvärsäker på att det var där och sträckte upp handen, men doften satt på insidan av däcket. precis där hon markerat, men när jag sa igen att hon skulle visa så hoppade hon in i däcket och satte nosen mot doftkällan.

Sen var det en altan och där var det inga som helst svårigheter att läsa henne och det blev ett klockrent sök.

Nu var det bara sista kvar och där hade det hänt mycket under dagen, flera hundar hade kissat på både väggen och på en hög med trall och även precis vid ingången.

Hon tog nu direkt doften vid ett elrör som låg på marken, nu var min tanke ska jag säga markerad eller ska hon få söka ett tag till, vilket jag valde. Hon fortsatte då mot en vägg och där satt tydligen doften någonstans, men hon kunde inte riktigt hitta doften utan sökte massor på väggen. När det var 30 sekunder kvar hade jag återigen tanken gissa eller ta en nolla. Hon hade nu återgått till röret men jag var inställd på väggen så jag bara räckte upp handen och sa markerad fast jag nästan till 100% visste att det var fel.  Doften låg mycket riktigt i röret som var vänt mot väggen och där har vi vinden, så doften hade flyttat sig från röret till väggen där den naturligtvis inte kom längre och klart då att Yra envisades med att den måste vara där.

 

Alltså blev denna tävling en riktig skittävling för oss, eller i alla fall för mig som inte litar på min hund

Bara att ta nya tag och ta detta som en träning

 

Väl hemma var det dags för hundarnas middag och vi var ganska så hungriga själva efter en dag utan något i magen

 

Förkylningen höll sig intakt och jag måste ganska så bra hela dagen, fast jag frös.

 

Egentligen var jag väldigt trött och hade tänkt somna tidigt men så blev jag fast i en film "Flykten till framtiden" som egentligen var helt galen och som jag inte gillade, men sluta att se innan slutet det gick bara inte och då var klockan nästan 24 igen

 

När jag ändå nästan var framme vid ny dag så kunde jag inte låta bli att kolla hur många steg det hade blivit under dagens tävling   och dessa fick jag i alla fall vara vara nöjd med.

 

IA

Av Rehn/Hornesjö - 12 april 2019 08:39

Vaknade redan vid 3 tiden i natt och kände en ilande smärta i pannan, halsen sved och ögon kliade.  Att bli sjuk just nu finns det ingen tid till så jag får väl hoppas att detta går över fort.

Har ju varit lite halvvissen de sista dagarna men inte haft ont någon stans utan mest känt mig urlakad.

Höll mig i alla fall kvar i sängen till klockan var 7 då jag vet att Zlatan vill ut och kissa och bajsa.

 När jag vid 4 tiden kollade hur många grader det var så var det minus 7 och det lät ju inte så kul, men vid 8 tiden så hade det redan blivit plusgrader på termometern

Enligt appen hade jag    sovit mycket bättre än vad jag själv kände, men får väl lita på denna. Stegen blev     helt okej under torsdagen och visst hade jag rört mig en hel del när jag var ute med hundarna.

 

 Men nu var det en ny dag som började och idag hade vi lite annat än hundar på agendan.

När jag satt vid köksbordet och kollade på mina smutsiga fönster genom solstrålarna så ser jag mina två killar ligga utsträckta på golvet

    och då glömde jag helt bort att jag måste snart tvätta dessa fönster.

Hade bestämt att åka till pappa och hjälpa honom lite med alla tackkort som ska skrivas, fast skriva får han göra själv för hans handstil är fortfarande mycket bra.

Men så upptäckte jag att Z idag hade börjat löpa och det satte ju lite käppar i hjulen inför hennes fortsatta kurs. Men vi hade fått reda på vad vi skulle jobba med och det var att lära hundarna att jobba med att hitta doften högt 

Klart att jag måste prova detta och satte upp möbeltassar med en liten droppe doft på

  

Man skulle sätta möbeltassar på detta vis med en liten godis på varje. Jag som är lite sparsam med just godiset satte bara en pytteliten gnutta med pannkaka under varje doft


se var det bara att prova och det gick precis som jag hade tänkt mig och Z fattade direkt vad det handlade om

 

Sen en tur till pappa för att hjälp honom och även idag fick jag med mig lite av mammas saker hem

En tur till Hallunda för lite inköp och sedan hem för en rätt sen lunch som blev vid grillen med varsin lammkort och ett glas rött vin

Efter detta så kände jag för att slappa i solen med min förkylning och att då sitta en timme med ljudboken gjorde riktigt gott.

 

Helt plötsligt kom Lasse med varsin whisky som han sa skulle vara bra mot våra förkylningar och vi fortsatte då att sitta ute

 

 Sen fortsatte dagen som vanligt och när det var dax för middag så blev den enkel

 

Lite kallskuren rökt fläskfilé, mozzarella och en jättegod sås med creme fraiche och hjortron.

Efter denna skulle det bli TV kväll, men orken fanns inte och jag slumrade mest i soffan hela kvällen till klockan var 22 och då blev det sängen

Orkade inte ens lägga ut denna blogg utan det fick jag börja med på lördagsmorgonen innan jag satte igång något annat.

Fortfarande inte alls bra och nu har förkylningen lossnat ordentligt men bättre det än den tryckande huvudvärk som satt i hela dagen igår.

Lasse fickordna frukosten medan jag satt vid datorn.

   f  Hade sovit mycket även under natten och nu var jag tvungen att i alla fall försöka ladda med en ordentligt frukost för att orka med dagen.

Väskan är nu packad med det som behövs till tre hundar, jag valparna får hänga med denna dag.  Sen Alvedon, nässpray och Strepsil som ska hålla mig på banan, hoppas jag.

Resten kommer i morgon ikväll

Ia

 

 

 

  


Av Rehn/Hornesjö - 11 april 2019 08:35

 

     

Denna dag började som de flesta med att jag kollade appen. Idag var det åter minus grader på morgonen och de lovades inga högre temperaturer under dagen.

Fast jag hade sovit bättre än på länge så var jag supertrött när jag hörde Lasse gå ner vi 6 tiden för att släppa ut och ge hundarna sin mat. Själv drog jag täcket över huvudet och lyckade somna om till klockan 7 då alltid lilla Zlatan ropar på mig.

 

Steg upp men lät Lasse ligga kvar till jag hade gjort klart morgonens frukost och hunnit var ute en sväng till på tomten med hundarna.

Sen satte jag mig vid datorn för att kolla FB som alltid och idag kom det upp en del härliga minnen.       Först var det gamla minnen från 2010 som var så sköna, tänk vilken duktig kille vi hade när han var på jaktträning och skotten var inget han brydde sig om.  Hade anmält honom till en tävling och såg fram mot denna då en grannes polare fick för sig att klockan 24.00 smälla av ett helt batteri med raketer precis utanför vårt fönster och detta gjorde att Qling blev jätterädd och fortfarande reagerar så mycket för skott och höga smällar att vi inte har kunnat genomföra ett prov.

Men sen kom det upp andra bilder som jag gillar mycket och det var när Olga hade sin U-kull och hon var en sån otroligt duktig mamma 

 

Att både leka och uppfostra var hon duktig med och sån är hon än idag och har varit likadan med både Z och nu lilla Zlatan.

 

 Denna förbaskade snålblåst gör allt så mycket svårare, men ändå så är det ganska spännande att se hur Yra arbetar när vinden ligger åt ett helt annat håll. 

Tyvärr var jag tvungen att styra henne lite för på vissa ställen ville hon gärna dra iväg för långt-

Vi började det första söket vid vår allmänning och naturligtvis finns det mycket andra dofter också så det märktes att det var svårt att fånga upp doften'


 


   Men hon fann doften till slut i alla fall.

Sen gick vi till nästa allmänning för att leta och där hade jag satt doften i ett träd


   Även här märktes det tydligt åt vilket håll som vinden låg, men det tog ändå inte många minuter innan hon fångade in doften.


 

Sen fortsatte vi till att gå bakom vara garage och där var det nästan svårast för hon ville gärna in i buskarna och jag var tvungen att korrigera henne ganska rejält


 
   Sen var det åter en markering i marken och nu blev hon störd av att en granne kom bakom planket och naturligtvis måste hon kolla på honom, men sen tog hon upp letande igen och hon var framme vid doften två gånger innan hon återvände och tog den ordentligt.
  Kul tycker hon i alla fall att det är 
 och det är det som är huvudsaken. Har inga större förväntningar på henne på lördagens prov, men att prova är alltid bra.

 

Dagen fortsatte att vara kall och ruggig så några längre stunder blev det inte ute, men en lite längre promenad med Zlatan gjorde jag i alla fall och då jobbade vi med lite inkallning och lek.

 

När jag kom hem så ställde jag mig att grädda tunna fläskpannkakor av den smed som jag hade gjort i ordning tidigt i morse.

 

Eftersom det var kurs för Z denna kväll så åt vi lite tidigare än normalt och det var så gott i denna kyla att äta både ärtsoppa och pannkakor.

     

Klockan 19 var vi sedan på plats för att jobba med noseworken och jag måste nog erkänna att Z är en riktigt rolig tjej att jobba med och fast jag anser att hon är lite väl ivrig så säger Anki att hon gillar hennes energi och tycker att jag ska vara glad för denna.

Lite film blev det på två av söken denna kväll


   Ikväll var det plastbunkar av olika slag som Anki placerade ut och om ett antal gånger och som hon säger att Z går inte att lura för hon är så doftsäker

 Efter detta sök var det dax för att sitta i bilen igen och vänta på sin tur.


  Vi stod utanför och väntade på att Theo skulle bli klar med sitt sök och Z var så ivrig att få komma in och börja sitt arbete.  Det är verkligen roligt att se hur ivrig hon är och sen att se henne nosarbete är helt fantastisk.

Även denna kväll tog slut efter att vi hade gått igenom allt och alla fått berätta vad de önskade mer eller om det var något de undrade över. Måste säga att vår instruktör Anki är helt otroligt bra och vi pratar även mycket om vindlära, något som jag inte förr har reflekterat över när det gäller inomhus, men nu fattar jag.

 

Kom hem lagom till att sätta oss ner och kolla på Maria Wern efter att hundarna fått en snabb kissning på tomten.

 

I morgon är det fredag igen

Ia

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 10 april 2019 08:16

 

Åter en isande kall morgon, inne är det så kallt så tanken att sätta in en brasa var stor denna morgon när jag klev ur sängen.  Men efter att ha tagit hand om hundar och lite annat så infann sig värmen i kroppen .

    

Gårdagen var bra på det hela om man inte tänker ordet "väder" min steg blev helt okej och sömnen lika så.

Lät Lasse ligga kvar i sängen medan jag lagade frukost och plockade lite igen bland mammas saker, måste få en struktur på detta .

Qling har börjar hacka tänder så nu är det säkert någon av hundarna som är på gång med sitt löp, hade ju hoppats på att hinna med Z kurs hel denna månad innan hon skulle börja löpa, men som min vanliga otur så kommer hon säkert igång innan de vuxna.  De tycker nog att jag är lite galen med mitt torkande på dem, så fort jag tar av en bit papper så sätter de sig snabbt på rumpan och blicken säger " låt bli mig"

 

Dagen började som den alltid gör och idag blev det några bilturer. Började med Skärholmens centrum för att köpa tackkort. Sen till Sea för att handla hundmat till Z och Zlatan. Fortsatte ner till centrum för att inhandla  mjölk, ägg och kycklingköttbullar (godis till hundarna)

 

 När vi kom hem så hade klockan passerat 12 slaget och det var dax för lite lunch som idag fick bli riktig mat. Hade spagetti och köttfärssås kvar sedan gårdagen så det var bara att göra en gratäng på denna.

 

Samtidigt fick jag för mig att kolla på gårdagens Glamour som vi missat eftersom det var kurs. Men vad sjutton hade hänt, det var tydligen rätt länge sedan jag använde mitt crome och det gick inte att hitta.  Men ibland känner jag mig riktigt duktig för jag gick in på mobilien och sökte och sökte och det visade sig vara att för ett tag sedan hade vår son Per ändrat vårt lösenord på D-linken så jag var tvungen att gå in och uppdatera detta och med att bara följa instruktioner så fixades det.

Det blev sen att vi satte oss ner den timmen och kollade.

 

Efter detta gick jag ut och preparerade 4 ställen med doft för att låta Yra göra några utomhussök.  Använde vid två ställen bara tops som jag stoppat i marken och sen på ett ställe var det ett träd som jag satte en grå möbeltass på rätt högt upp och sen vidare till våra garage där jag satte en möbeltass på garageväggen.

Det var inga som helst problem för henne att hitta rätt på dessa 4 områden.

 

Fick för mig att Z skulle få prova på tre av dem, ett med tops och ett  på väggen och även de i trädet. Nu kändes det som lite överkurs till henne så jag lät henne bara söka på en radie av ca 2.5 meter.  Men hon var som vanligt helt galen och ivrig, men klarade dessa tre sök ganska så bra.

 

Så mycket mer blev det inte denna dag utan det fick bli att jag kröp upp i soffan med en bok och Lasse satte in en brasa, för jag frös så jag skakade och det kändes nästan som om jag var igång att bli sjuk.

Eftersom vi hade ätit en ordentlig lunch denna dag så var vi inte direkt hungriga och något som jag gillar med mig själv är att jag nu alltid vill ha några Keldasoppor i kylen.

och idag fick det bli en soppa framför TV:n.  Lasse fick välja mellan en skogssvampsoppa och sparris och då blev det sparris med en klick creme fraiche i.

 

Sen fortsatte TV kvällen men idag kunde jag ta duschen mellan 2 program och det kändes bra.  Sen kröp jag upp i soffan igen för att njuta av att Lasse hade tänt en brasa, något som jag behövde denna kväll, tror aldrig jag har frusit så mycket som idag.

Tv kvällen fortsatte fram till efter Maria Wern då sängen lockade.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 9 april 2019 12:32

 

   

Så var det en ny dag igen och idag har vi lite på agendan. Det skulle köpas nya trisslotter, lite vin och sen så var jag tvungen att köpa en ny mus, den andra tappade jag i golvet och vet inte vad som hände men den vill inte gå igång igen, så det blev en tur till Kjell och Co.

Det enda som jag var tvungen att köpa idag var lite creme fraiche till middagens mat.

 

Det passade bra att sitta lite vid datorn denna dag när vädret inte bjöd på något solsken och då fick jag för mig att lägga in lite bilder på pappa och mamma från deras ungdom.

De träffade i början av 1945  då pappa som var busskonduktör på bussen som gick mellan Hornstull och Norsborg. En dag såg han en söt flicka när han stod där med sina jobbarkläder   och det blev en liten vink som snart ledde till deras första date.  Så var den era igång och i augusti så for de på sin första gemensamma semester som fick bli på en tandem för att tälta.        Mycket närhet blev det och lilla jag blev till.

När jag sedan den 26 maj kom till världen så tog mamma och pappa mig med i en klädkorg i baksätet på farfars bil för att åka till Värmland och visa upp mig'

         för släkten i Värmland och här är de tillsammans med min gammelmormor och gammelmorfar .

Det blev många utflykter och släkten var stor så jag fick var med om en massa roligheter   som tex att sola och bada som jag gillade redan då.

Mamma och pappa fortsatte sedan hela livet tillsammans, pappa jobbade mycket utomlands och mamma var hemma och skötte mig tillsammans med mina morföräldrar. Men sen kom då dagen då jag och Lasse skulle gifta oss och äntligen kände mamma att hon kunde följa med pappa och bosätta sig några år i Grekland.

Det var härliga år och de åt och drack tillsammans med sina vänner och jag har nog aldrig sett mina föräldrar så pass  tjocka som de blev under dessa år med en massa friterade rätter   och detta kort är från 1971 då de hade tagit med sig Ann och Per på något roligt.

Så gick deras år och denna månad skulle de ha firat 73 år som gifta, men tyvärr orkade inte mammas hjärta längre.

Tänk så mycket minnen det kommer när man rotar i saker.

Kände inte ett dugg för att gå ut och jobba något med hundarna utan det blev att sitta inne och kolla på TV 

 Vid 16 tiden började jag med maten som idag fick bli    spagetti och köttfärssås.

 Vid 17,30 åkte vi till klubben för att gå kurs med lilla Zlatan. I kväll handlade det om att lära hunden att klara lite otäcka situationer  mm mm.

Vi skulle ha varit 3 valpar denna dag men det var bara vi som trotsade kylan och kom och det var en toppenkväll med Linda som lärare.

Vi började inne i stugan och där stötte Zlatan på en högtalare som var ganska så läskig        men det var inte värre än att han vågade sig fram och undersökte denna och fick naturligtvis godisberöm.

Sen skulle vi ut på plan och Linda hade riggat upp en bana med sånt som normalt valpar kan tycka vara lite läskigt, men inte Zlatan för han gjorde allt som han fick prova på och han var hur framåt som helst. Jag var ju lite rädd för att han skulle komma ihåg att han blev trampad förra gången av den andra instruktören, men detta hade han nog glömt.

  Tunneln var ju hur rolig som helst och det springer han ju ofta igenom även hemma på tomten.

Sen tog Lasse lite filmsnuttar på honom när han var på plan


 
 
 
  Bollhavet var det sista som Linda hade tänkt att valparna skulle få göra idag eftersom det är lite kul, men Zlatan ville inte vänta så när vi var på väg för att gå över ett raster så såg han bollhavet och det gick inte att hindra honom för att springa dit.

Det blev en jättebra kurs för honom och sen hade han glädjen att få träffa Lindas 1.5 åriga flat och 2 andra mindre men vuxna hundar.

Kallt och blåsigt var det, men inte värre än att vi kunde vara ute i ca 1 timme.

Sen åkte vi hem och satte oss till ro framför TV:n

Nu är klockan strax efter halv 11 och jag ska snart gå upp och göra mig färdig för natten.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 8 april 2019 08:28

    

Så var det måndag igen och dagen såg inte så lysande ut när jag klev ur sängen, snön yrde utanför fönstret  och det blåste kalla vindar. 

 

Såg lite misstänkt ut när jag kollade på mina steg, för detta kan inte stämma och så kom jag ihåg att jag tog ju av mig klockan när jag höll på i köket på förmiddagen och sen satte jag ju inte på mig den på ett bra tag, så några steg till hade nog det visat sig om klockan suttit på armen hela tiden.  Sömnen är ju inte mycket att prata om, klockan hann bli lite för mycket innan jag somnade efter att har kollat på Wallander.


Men i dag är en nu dag och det blev att vi skulle åka till pappa, hade sagt av vi skulle komma vid 11 tiden och sedan sätta igång och i stort sett bara idag gå igenom mamma smycken och hennes andra ägodelar (ej kläder)

Det blev många timmar bland mamma saker och det var så känslomässigt jobbigt att hitta alla bilder, brev och mycket annat som hon hade i sina väskor/plånböcker och det var så många gånger jag hade velat säga några ord till mamma om mina fynd.

  Ett av sakerna jag hittade var mammas medlemskort från 1962 som bevisade hennes arrangemang för Hammarby

Det var så mycket saker som skulle sorteras så efter 

flera timmar med bara plock så begav vi oss hemåt för att fortsätta att gallra bland alla saker.

Blev nästan lite rädd att jag var på väg in i väggen för när jag fick ett mail om att jag skulle skicka lite punkter till kvällens styrelsemöte på klubben så visste jag inte hur jag skulle göra för att få iväg detta. Kollade på mailet som jag i stort sett bara kunde vidarebefodra men hur jag skulle göra hade jag ingen aning om. Eftersom jag inte var hemma och vid datorn så kom jag inte heller ihåg mailadressen till min kontaktperson på klubben. Men efter ett tag så löste sig allt och jag började fungera igen och kunde få iväg alla punkter.  Men har ju drabbats av detta en gång tidigare när jag var mycket stressad och blev så himla rädd, men som tur var så löste jag detta fort.

Jag var helt slut efter alla synintryck och skallen ville inte hänga med så fast jag inte hade ätit eller druckit något annat än en kopp kaffe på hela dagen så fanns det ingen energi att ställa mig vid spisen.

Men hade tur för det fanns även denna måndag isterband i kylen och det är något som Lasse kan laga.

 

och jag lovar att det var gott att få sätta mig vid dukat bord och bara äta och nu kändes jag verkligen hungersuget.


Det var ju premiär för Bigges Loser och det ville jag se, visst saknade jag då Bonusfamiljen men den går att se i efterhand. 

Fast jag var så trött så gick det ändå inte att sova och jag fortsatte att titta på TV fram till klockan var 01,00

Vid 23 tiden plingade det till i min mobil och jag hade fått veta att jag fått en servplats på TEM i Åkersberga på Lördag och det piggade till mig och jag fick en massa att tänka på.

Klockan han bli över halv 2 på natten innan jag somnade och hann då skriva ner dessa rader om dagen.

I dag tisdag är det kurs för lilla Zlatan, på torsdag är det kurs igen gör Z och sen på lördag blir det tävling för Yra, känns ganska bra att ha så mycket att göra.

Men nu måste jag försöka sova några timmar.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 7 april 2019 09:09

 

  

Det var så här min morgon började. Vaknade vid 6 tiden och då var Lasse snabbt uppe för att släppa ut hundarna och ge dem lite mat.  Kände väl inte att jag hade någon större lust att stiga upp redan så jag låg kvar och kolla de min mobil istället. Det här med minnen är både positivt och negativt för ibland gör det så ont att minnas

Men mina minnen är bara bra och att fem av dessa nu är borta är ganska förståelig eftersom de alla har varit ganska så gamla när de gått över till andra sidan

Får tänka att hade det inte försvunnit några så hade det inte heller kommit in nya och nu är vi så glada för vår lilla Z och Zlatan.

 

Idag blir vårt lilla charmtroll Z 9 månader och är då "junior" och kanske vi kan hoppas på att hon ska lugna ner sig lite och börja förstå det där med lite lydnad.

Blev ganska förvånad när jag gick ut i det fina vädret för det var svinkallt ute.

Lasse passadade på att lägga in sommardäcken i bilen medan jag som vanligt jobbade lite vid datorn.

Sen blev det en tur till Maxi där man kan byta däck och det gick smärtfritt och fort.

 

Sen en tur till Hallunda för lite korv och mjölk på Lidl. Lasse ville som vanligt in på loppiset och idag gjorde jag ett fynd.  Jag fick för mig att sälja min varmfodrade gröna lite tjocka och för stora oljerock för ett par år sedan, efter detta har jag saknat denna just när jag ska till klubben och jobba hund. 

Har kollat lite på Hööks efter en lite tunnare och i bättre storlek, men har varit lite snål när jag har hittat den rätta modellen på jackan.

Så hänger den där mitt framför mig och i både den rätta snitten och färgen, ser helt ny ut och jag vet att en sådan kostar ca 3000 kr.  Just här så säljer de kläder oavsett hur dessa ser ut för kilopris och jag uppskattar denna att väga strax under kilot, så ca 60 kr kommer den att kosta, var min tanke och inget att fundera över.

Kommer fram till kassan och lägger jackan på vågen och det ser att den väger ungefär vad jag har trott. Tjejen som vi känner ganska bra skrattar och säger "vilket fynd du gör idag", det blir 22 kr för just i dag har vi 50% på kilopriset.

Ibland ska man ha tur och jag gillar redan min "nya" jacka.

  När vi kommer hem så grillar vi varsin lammkorv och tar ett glas lättöl och sen beger sig Lasse till garaget för att ta hand om vinterdäcken och jag slår mig ner med min ljudbok i en timme i den kyliga vinden

 

 Våra hundar nöjer sig med att få leka på tomten och det finns alltid något för dem att sysselsätta sig med.  Körde lite olika sök med dem alla och efter att jag fått lära mig på kursen att man kunde självbelöna dem vi källan så var det ju ganska så lätt att sysselsätta de som hade lust att söka.

 

När jag kom till garaget för att göra lite sök med Z så hade Lasse redan ställt in bilen och jag kände att jag lika väl kunde ta med mig 6 kartonger hem till huset och låta Z jobba i vardagsrummet


 
 
 
Inga synintryck utan bara en med doft och så blev det 4 sök då jag flyttade kartongen.  Tycker nog att hon var mycket mer samlad idag än vad hon tidigare har varit och det kändes väldigt bra att se hennes sökarbete.  Nu är det mest att jag måste lära henne att stanna upp vid doften så att jag kan vara säker på hennes markering, men detta får vi säkert lära oss på kursen.

 

Idag lagade  jag middag inomhus, det kändes alldeles för kallt att stå ute och grilla.

  

Hade två små entrecoter i frysen så det fick bli dessa med klyftpotatis och grönpepparsås 

Nu är klockan 22,00 och jag ska göra mig i ordning för natten, eller först ska jag kolla på Wallander från sängen.

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 7 april 2019 08:20

     

Även denna dag började bra

 

Hade kunnat börja bättre vid datorn som fortfarande jäklas med mig.  Så det blev många timmar som jag fick sitta vid denna idag.

 

Men lite ute blev det och en hel del med NoseWork för hundarna och det var mest Z som skulle övas och hon var så duktig på allt.

 

I stället för yoghurt denna dag så grillade vi varsin korv

 

Det fick bli en tur upp till Netonet för att inhandla ytterligare en externa hårddisk för att jag kände att jag var tvungen att rensa hela datorn.

Detta tog tid vill jag lova och det blev att jag sprang mellan att vara ute och läsa och kolla vad datorn hittade på.

 

Kände att det var inte mycket idé att ta några bilder när jag i alla fall inte visste var jag skulle lägga dem.

 

Eftersom vi idag hade ätit en lite bättre lunch så fick det bli en lätt middag med bara  detta     

Men detta är ju något som alltid går hem.

 

Det blev inte mycket att sitta ner och kolla på TV på kvällen för Datorn fortsatte att ta sin tid.

 

Ingen större förlust kändes det som i alla fall.

 

I morgon blir en ny dag och troligen hem till pappa

Ia 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards