Direktlänk till inlägg 28 juli 2020

Fredag till måndag

Av Rehn/Hornesjö - 28 juli 2020 08:48

Så har det gått några dagar igen sedan jag skrev på denna blogg

Egentligen har det inte hänt mycket.'

Kommer man inte ihåg något så måste det i alla fall betyda att det inte varit något speciellt kul.

Det blev som vanligt en tur till vårdcentralen för omläggning av Lasses arm. Nu tror jag nästan han har träffat alla sköterskor som finns på vår vårdcentral och alla har varit helt suveräna.

Men fredagens middag var bra

     för det blev grillat och ganska enkelt med fläskfilé, men gott var det.

Känns lite annorlunda detta år för det händer liksom ingenting.. tänk vad många gånger vi har sagt att vi skulle ta Stockholm i stället för Öland under Juli månad och besöka lite platser och njuta av vår vackra huvudstad, men inte ens det har man kunnat göra fast man har varit hemma hela tiden.


Lördagen var lite rolig i alla fall för då fyllde vår son Per 50 år.  Nu blev det säkert inte som han kanske hade hoppats med ett firande, men i dessa corona tider håller man sig till familjen och så blev det i alla fall för Per detta år.

               

Eftersom det bara vara familjen som var samlad denna dag så höll vi inte så hårt avståndet.

Tror i alla fall att Per var jättenöjd med sina presenter. Hans storasyster Ann höll ett tal som hon hade skrivit och det var så bra så att mina ögon tårades.  Denna syskonkärlek mellan Ann och Per har alltid funnits.


När vi kom hem så blev det som vanligt en hundpromenad.

Så var vi framme vid söndagen och även denna dag blev som alla andra, vi satt mest still på tomten blandat med lite hundpromenader.

I kväll hade jag beslutat att inte grilla utan laga mat i köket.

Men innan så blev Lasse sugen på något sött och det hade jag inget hemma.  Men  så kom jag på att vi hade för länge sedan köpt två stora burkar med annans som jag hade tänkt ha till Pizza.

Kollade och insåg att det var nog lika bra att använda dessa nu för de var redan 1 månad sedan bäst före datum.

Grädde hade vi hemma och då fick jag för mig att göra något i glassmaskinen av detta

  sagt och gjort, slängde ihop annansburkens innehåll med 1 dl socker och 2 dl grädde och så ner i glassmaskinen för att se om det kunde bli en sorbet av detta.   Riktigt så hård blev den inte men mycket läskande och god.. Jag fick inte i min alla mina ananaser men det såg Lasse till att de blev uppätna.

Sen blev det middag    och det var inte så dumt det heller.

Så var helgen slut och i går var det måndag igen och då var det en del på agendan

Lasse skulle till distriktssköterskan för omläggning och jag skulle få besök av Åsa och hennes matte för att de ville ha lite tips på valptrimningen.  

Plockade fram allt och började med Zlatan eftersom bordet nu var framme i solen, men sen upptäckte jag att jag fått ett sms från Åsas matte att hon var tvungen att lämna återbud eftersom hon hade fått ryggskott.

Lite lunchmacka blev det med rester från gårdagens middag 

Tog det sedan ganska lugnt fram till klockan var kvart över fyra och vi skulle åka iväg med Åberlix till veterinären för hans 12 veckors vaccination

Alltid kul att komma med en valp för folk blir helt lyriska när de ser honom.

Allt gick bra och han fick massa beröm för att han är så lugn och fin.  De skulle se honom när han är på hemmaplan, fniss.

Fick reda på att även hans syster hade varit till veterinären och tagit sin spruta och sedan fått åka till Arken och bli lite fotomodell.

 



Middagen blev väldigt enkel denna kväll, hade två paket med någon pastarätt från Dafgård som jag värmde i micron. Vet inte om det var för att vi var så hungriga, men vi tyckte båda att det var så gott.


Per kom över och rekade lite tider med Lasse. Han är snäll och skjutsar honom till Karolinska imorgon när han ska dit och äntligen bli av med sin stora otäcka tumör som finns på armen.


Lite kvällspromenad blev det med Qling och Åberlix.









 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards