Alla inlägg under juli 2020

Av Rehn/Hornesjö - 12 juli 2020 09:11

Lördagen blev bra mycket bättre än fredagen, tyvärr så regnade det en del, men vi klarade oss bra utomhus mellan skurarna 

Jag hade sovit många sköna timmar under natten och det bevisade sig att jag var ganska slut efter gårdagen.

Men nu hade vi kommit till en bra dag och efter frukosten så blev det som vanligt lite lek med hundarna och sedan blev det en liten trimning av Zlatan efter att jag hade tagit bort två fästingar från hans ansikte.


När hundarna var lagom trötta så åkte vi iväg för att handla lite.. hade fått en idé när jag såg en av grannars grillmiddag i fredags och blev så sugen på fläskfiléspätt, men det var inte lätt att hitta just fläskfilé, ytterfilé finns det i massor men det ville jag inte ha.  Men lyckades i alla fall hitta en mycket fin bit på Lidl.


Gårdagen blev vi ju utan både lunch och middag så idag ville jag göra varsin god macka.

  det fick bli räkor, avocado och ägg på dessa. Just nu är jag nästan besatt av att längta efter curry, så det blir mycket av den varan där det passar in, men bara för mig.


Dagen fortsatte och kännas och när solen sken så var det varmt och skönt och jag placerade mig i en solstol och lyssnade på gårdagens sommarpratare.


Det kom flera rejäla regnskurar under dagen men hade jag bestämt att det skulle grillas så skulle bli så. Väntade in tills himlen nästan var helt blå och då ställde vi oss vid grillen

 

Sedan satte vi oss till bords för att äta och då öppnade sig himlen igen och nu var det nog värre skurar än det hade varit under hela dagen.

     



Men vi hade det ganska skönt där under vårt billiga tälttak som egentligen bara var ditsatt för att vi skulle kunna ta emot våra valpköpare för sig 7 veckor sedan.  Men det är tur att det finns kvar, för regniga dagar har det varit.

Ganska mysigt hade vi under taket och jag gillar ju regn så det kändes ganska rogivande att både se och höra smattret på bord och tak.

Kvällen fortsatte med Morden i midsommar som inte var slut förrän närmare halv 1, men vad gjorde det.

Men nu ska jag i alla fall sova.

Ia



 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 10 juli 2020 08:19

Idag sov jag till klockan 07,00

Att gå och lägga sig tidigt betyder ju inte att jag somnar så klockan hann i alla fall bli över midnatt, men natten blev bättre med sin djupsömn än vad jag är van vid

  Tyvärr blev stegen allt för få under torsdagen, men det får jag väl leva med.  Att sitta ner och läsa en bok är ju även detta en sorts aktivitet i alla fall för hjärnan.

Ja denna dag blev inte alls som jag hade tänkt mig.

Lasse har i flera veckor haft ett stödband på sin högra arm. Från början tänkte jag inte så mycket på detta utan antog att han hade värk i leden.  Men för ca två veckor såg jag att det såg så tjockt ut och frågade vad han hade gjort, fick till svar att det var en böld. Jag bad att få se denna, men envis som han är så vägrade han min hjälp.

I onsdags kväll märker jag hur orolig han verkar och får till svar att bölden har brustit och det fullkomligt sprutar blod från armen.  Får honom att ringa vårdcentralen och han får veta att eftersom han är över 70 år så vill de inte att han kommer.  Ber mig att sköta detta och så får vi se hur det ser ut på måndag.

Första gången jag nu får se denna så kallade bölden och jag fick nästan en chock, den var ca 5x5 cm och  nästan lika hög, såg ut som en krusig röd blomkål.

Frågade Lasse om han varit ärlig och berättat hur stor den var och han svarar att han sagt som en femkrona 

Lägger om detta på torsdags kväll och det var inte lätt att stoppa blodflödet.

I dag på morgonen ska jag åter lägga om denna och ger då Lasse frågan medan blodet forsar "är inte detta ett födelsemärke" Jo det är det, eller var som det nu ser ut.  Nu ringer jag vårdcentralen och ber att få komma dit, för jag vägrar att sköta om detta.  Han får komma på eget ansvar klockan 11 

Normalt i dag får inte mer än patienten gå in, men jag vill höra vad de säger.

Sköterskan tar av bandaget och säger "är det en massa papper som sitter här" jag svarar nej det är den han söker för. Hon hämtar läkaren som bara tittar in genom dörren och kollar därifrån och säger " åk direkt till HS kirurgakuten"

Hem och ringer vår son för att fråga om han kan skjutsa Lasse till akuten.

När Per kommer ner till sin bil så är det någon som försökt krossa båda sidofönsterna på hans bil.

Han vill att jag ska följa med och se till att Lasse kommer in på sjukhuset, gör detta men blir avvisad vid entrén.

Vi åker hem, Per kör hem mig för att sedan åka hem till sig och anmäla skadan på din bil.. det visade sig att det var flera som hade drabbats av detta.

Vid 16 tiden åker Per och hämtar Lasse.

De har fotograferat och undersökt denna nu jättestora leverfläck, säger att det är en hudtumör, men troligen ofarlig.

De lägger om detta med ett stort bandage som nu ska sitta kvar tills han får komma till KS och en hudspecialist som ska operera bort denna fula tumör.

Så gick den dagen.

Ingen middag blev det och sen sov jag hela kvällen framför TV

Ser fram mot en bättre lördag.





 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 9 juli 2020 08:26

 

Äntligen en dag då jag hade rört mig lite mer.

Så var det redan torsdag

Natten var bra och vaknade strax före 6 och sedan somnade jag om till klockan var 7, så det känns som en bra början på denna torsdag.

Vädret visade sig på sin bästa sida denna dag 

Fick för mig att slappa med en bok som jag fick av min dotter Åsa i måndags.

  hann bara läsa första kapitlet innan jag såg att pappa stod med bilen utanför staketet.  Bad honom parkera och komma in på en fika.

Alla hundarna blir då glada när morfar kommer och snart hade hela flocken lagt sig vid hans fötter när vi fikade .

Vår lilla Åberlix blev 10 veckor idag och han busade som vanlig  med att vara trädgårdsmästare

Vi grillade rökta revbensspjäll, ingen direkt höjdare, tyckte Lasse.

 

Jag gillar rökta smaker så för mig var det okej.

 

Det fick bli jordgubbar till efterrätt och det går alltid hem hos Lasse.

Klev ur mina kläder och ställde mig i duschen redan halv nio denna kväll. Kröp sedan upp i soffan för att kolla lite på TV, men som vanligt har man redan sett det mesta.

Så klockan var bara 22 när jag bestämde mig för att gå till sängs.

Så var denna torsdag över











 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 8 juli 2020 08:41

 

Vilken onsdag att vakna till, bara 8 grader varmt.  Men har varit med om detta flera gånger under åren och alltid blivit lika besviken på sommarvädret, men så helst plötsligt har allt vänt och sommaren är tillbaka.

Gårdagen var skön på morgonen och vi hann med att vara ute en hel del innan klockan var 11.00 för då hade vi bestämt oss för att sätta oss ner i lugn och ro och titta på en begravning via You toub.

Begravningar är alltid ledsamma, men samtidigt kan det vara en viss rogivande upplevelse, att få lyssna till både prästens och anhörigas ord, tyvärr var denna inspelning under all kritik när det gällde ljudet och det gjorde ganska ont att tänka på hur den ska känna som har anordnat det på bästa sätt i dessa Coronatider.

Vi hade tänkt att åka till Arkens Zoo och låta Z som fyllde 2 år få hämta sin lilla godispåse som de får där när de fyller år, hade då även tänkt ta med Åberlix för lite socialträning, men bilen blev kvar i garaget hela dagen.

Lite senare på eftermiddagen kunde man i alla fall sitta ute lite och mysa i solen, fast kallt var det.


Hittade en påse med några köttbitar i som jag inte hade en aning om vad det var eftersom jag hade missat att sätta på en lapp, men tog fram denna och värmde tillsammans med grädde och jisses så gott det blev.

Det visade sig vara en helstekt fläskkotlett.

 

Samma skräp som vanligt på TV nu under sommaren.  Såg i alla fall på Skansenkväll och sedan somnande jag till Morden i midsommer.

Kom i säng innan klockan 23.00

Ia



 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 7 juli 2020 08:22

Vet inte riktigt vad dagarna tar vägen. Regnet har öst ner nu i två dagar och det har inte givit någon direkt sommarkänsla, men utomhus befinner vi oss i alla fall

 

Grillade varsin hamburgare till lunch för det kändes som om vi borde äta något ordentligt för på kvällen skulle vi till Vällingby och gratta vårt barnbarn Julina som fyllde 15 år.

Det var så roligt att äntligen få träffa barnbarnen igen fast man måste hålla avstånd.

 

 

Åsa hade som vanligt bakat en god tårta och även gjort lite fetafyllda smördegspiroger

Ville så gärna få en bild på vår fina Julina, men hon vill inte vara med på bild så då får man acceptera detta.  Men vilken tjej hon är och vilket betyg hon fick nu i 8 an

Hon hade A i alla ämnen utom i hemkunskap där det blev ett B.  Men tänka att man kan ha A i alla NO och SO ämnen och även i både Svenska, Engelska och Spanska och Matte.

Hennes föräldrar är mycket stolta.

 

 

Tyvärr så kan vi ju aldrig stanna så länge eftersom vi har hundarna hemma men när vi åkte hem så var det i alla fall inga köer som det normalt alltid brukar vara      och vädret var så fint med en stor vacker regnbåge på himlen.

När vi kom hem så tog vi hundarna och satte oss ute och tog en liten enkel macka.

 

Tog sedan en promenad där lilla Åberlix även fick vara med.

Idag är det tisdag och ännu skiner solen

Klockan 11 idag ska jag bänka mig framför datorn och se på en begravning från Engelbrektskyrkans.  Tänk så det har blivit i dessa Coronatiden.

 

 

 


Av Rehn/Hornesjö - 4 juli 2020 08:39

 

Även denna morgon somnade vi om efter att hundarna varit ute på tomten.

Ganska skönt men samtidigt blir jag så modig i skallen.

Full rulle var det sedan i köket på lilla Åberlix och Zlatan.

Denna pipanka tog Zlatan från Åberlix, men till slut så kunde han få den tillbaka.

Hann inte lägga in bilden på jordgubbar och grädde

 

Dagen fortsatte och var rätt trist på grund av vädret.

Men en tur till Maxi var vi tvingade att göra och det passade bra när nu alla våra hundar var trötta efter morgonens lek'

 


Känns ganska bra att åka iväg när flocken är så här avslappnad.


Dagen fortsatte och vi var ute en hel del fast regnade en del.  Klarade till och med middagen utomhus och det kändes skönt. Det är ju ändå sommar

   

Middag med fläskytterfile och sparris.

Vår pratglada Z höll stämningen vid middagsbordet.

Fick ett mail som satte massa myror i skallen på mig och det var svårt att släppa under kvällen.

Men det blir nog bra i slutändan.

Fick bli morden i midsummer och klockan var bara 22,00 när jag nattade lilla Åberlix och la mig själv i sängen för att eventuellt se någon film.

Men det fanns inget som tilltalade mig så jag bestämde mig för att sova.

Får se hur natten blir.

Ia



  

 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 3 juli 2020 18:24

Torsdagen bara försvann

Slappade mest hela dagen men fick sedan ett spontanbesök av dotter och måg och det var kul


Vi hoppade helt över lunchen för jag var inte sugen men till middagen sedan blev det något som jag gillar

   

kycklingwok med nudlar

Blev sedan en promenad med Zlatan och Qling

Sen hände det inte mer denna dag.

Fredagen började klockan halv 6 med att hundarna måste gå ut, sedan gick vi och la oss ett tag igen och somnade om till klockan var strax innan sju.

Innan lunch så jobbade Lasse bra med att iordningställa vår baksida från barnkammare till vanlig gräsmatta.

  Själv plockade jag lite med våra blommor och blev extra glad då jag såg en lilja    som jag hade helt glömt bort att den fanns i en kruka som jag hade fått för ett år sedan av en FB vän som hade lånat våra hundars antiskällhalsband några dagar.

   Alla hundarna softade rätt mycket idag och denna bild kunde jag inte motstå att ta. Det är som att se Zlatan med sin morbror Nemo, när han var liten.  

Dessa två gillar verkligen varandra.

Det blev lite lunch idag innan vi åkte iväg för att handla lite i Hallunda 

 

Kycklingburgare och pommes sitter aldrig fel.


Vi fortsatte sedan att vara ute men slöade mycket  medan hundarna först lekte men blev snabbt rätt trötta. Den som hade svårt att fatta att leken var slut var lilla Åberlix.

Vår granne ropade och frågade om vi ville ha jordgubbar, de hade så mycket i sitt land så de ville dela med sig och det tackar vi inte nej till  Våra egna ger ingen stor skört alls, har hitintills skördat 4 jordgubbar.


Det fick bli en enkel middag  



   

Lite grekisk sallad fick duga denna afton


Nu är klockan kvart i sju och vi ska väl ta det lite lugnt och sedan ta en promenad med de stora hundarna när Åberlix har somnat.


Sen tar vi nog kväll



 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Av Rehn/Hornesjö - 1 juli 2020 14:54

Har svårt att förstå att vi redan är inne i juli.

Så här såg natten ut, var väl helt okej. Fick i alla fall sova.

Idag skulle vi inte komma iväg någonstans för Anticimex skulle komma och sätta ut ny matningsstationer för de förbaskade råttorna som tydligen har en förkärlek till vår tomt.

Lasse hade helt glömt bort vilken tid de skulle komma, men trodde att det var mellan 1-12. Men klockan blev 14 och de hade inte dykt upp någon, så då äntligen stekte Lasse ett par ägg och vi tog oss en macka.

Klockan 15 kom killen i alla fall och det var ju inte någon idé att fråga om han var sen, nej lika bra att låtsas som ingenting.

Han satte nu upp två matstationer. Det jag tycker är jobbigt är att förra gången vi hade en sådan här station såg hittade vi en död råtta vid poolen.

Tänk att det kan bli så här mycket av lite frön som från början inte ens ville ta sig

  det är nu en härlig grönska där inne i det lilla växthuset. Flera gurkor är på gång och de stora kraftiga tomatplantorna börja så smått att blomma.

Spetskålen ska bli spännande att se om det blir något av.

Ja denna dag blev det inte mycket gjort innan middag.

Lasse fick i alla fall fisk idag

 

Jag gjorde en rätt med kycklingburgare som jag toppade med några räkor.

Båda fick vi holländesås till våra rätter.

Hade planerat att ta en tur med hundarna efter maten, men regnet hindrade oss.

Så nu blir det inget mer denna dag.

Ia








  


Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards