Direktlänk till inlägg 25 april 2022

Måndag till onsdag vecka 17 2022

Av Rehn/Hornesjö - 25 april 2022 08:42

Så var vi tillbaka på måndagen igen

 Idag blev det inte mycket uppdatering eftersom jag helt enkelt inte kom på förrän klockan 20 i går kväll att min klocka låg på laddning och det hade den gjort sedan klockan 6 på söndagsmorgonen.

Fick ju med natten i alla fall och jag blev lite förvånad när jag såg att jag hade haft så lite djupsömn som 18 minuter, jag som brukar klaga när det är under en timme. Vet inte vad det var i natt som höll denna sömn tillbaka, hade varken hosta eller hade svårt att slappna av.

Ja ja, dagen får gå ändå och blir jag trött kan jag ju alltid slappa i en solstol när nu solen visar sig.

När jag sitter där i solen så får jag för mig att jag vill ha ett matbord och helst 6 stolar i konstrotting, sätter igång och kollar på nätet och hittar det jag söker.  Visar Lasse och frågar vad han tror om detta och han ger tummen upp, så det var bara att skicka in en beställning på detta. Nu får vi hoppas att jag känner mig lika nöjd när varorna kommer. Är inte så jätteförtjust att handla över nätet, vill hest se allt i verkligheten, men få hem det till tomten kändes lockande.

Dagen visade sig bara bli bättre och bättre.  Handla någon mat behövde jag inte för jag ansåg att resterna från salladen igår fick duga.  Men ett besök i Hallunda för att skicka iväg ett par paket blev det och sen fortsatte vi till Rusta för att handla en pallkrage, batteri och gasol.

Helt plötsligt när vi är ute så säger Lasse "ska vi inte tugga på något idag"  jag upptäcker då att klockan är nästan halv 4 och det enda jag då kan tänka mig är att vi äter en tidig middag ute i solen

      Klart att är det rester vin så smakar allt jättegott i solen

Vid 16.30 tiden tar vi med oss Z till apellplan för att kolla vad hon kommer ihåg. På vägen dit träffar vi ett par grannar och står och snackar.  

    Fin kväll med massor med vitsippor.

Något som är lite sämre är att folk inte lär sig vad man får och inte får kasta i våra container som tillhör vår städdag. Allt annat än löv, grås och buskar, ända tror folk att detta   bylte passar in i sånt man finner i naturen.

Väl hemma igen och klockan är nu 17.38 och jag slår mig ner framför TV.

Per står utanför oss med cykeln och undrar om vi inte har märkt vad som händer på gatan.  Lasse går ut och ser att hela parkeringen på den jämna sidan är avspärrad upp till busshållplatsen.       

Det är poliser, flera andra tekniska bilar och det är full aktivitet, flera personer står och pratar och verkar ganska upprörda.  Snart får i vi reda på vad som hänt.. Där inne sitter vi ca 50 meter från det som händer och har inte märkt ett dugg och händelsen måste ha varit precis innan vi passerat platsen, inte ens ambulansen hade vi hört.   Killen som gjorde detta blev i alla fall fast och kvinnan var vid medvetandet när ambulansen hade hämtat henne, fick vi veta.  Avspärrningar på vår gata varade till klockan 20 och sen  var det lika lugnt som vanligt.

Kvällen fortsatte med TV och igår var det inget kul att se Alla mot Alla


Tisdag

  

Natten blev bra fram till klockan 3 då jag vaknade av att det kittlade i halsen. Försökte att tänka bort detta men det gick inte och snart var min hosta igång och den ville inte gå över. Upp och drack vatten, tog hostmedicin och gjorde allt för att det skulle gå över, men i minst en halvtimme var jag igång med denna jävla hosta. Trodde jag skulle väcka upp alla hundarna, men de verkar inte bry sig om just dessa saker och det är bra.

Idag känner jag av allergin hela tiden och jag blir mest galen på det kittlande jag får i halsen som måste få mig att hosta och det gör då så förbaskat ont mellan revbenen i ryggen. 

Skrattde lite åt mig själv när jag såg detta inlägg   på FB. Detta känner jag väl igen, vill ju vakna och må toppen, men mår jag för bra så måste jag ju börja undra varför


Åker ner till centrum med 2 paket och sedan fortsätter vi till Kungens kurva för att handla hundmat.

Hem och jag ser på Hem till Gården och sedan slöar jag mest i solstolen


Eftersom vi nu har gasol så passar vi på att grilla varsin hamburgare

  Vi hade ingen korv och inget hamburgerbröd så det fick bli en blandning av detta.  Jag som älskar rödlök tyckte att det var ett måste denna dag   på i alla fall min lite annorlunda hamburgare, som i alla fall smakade toppen med ett glas öl.

Vi fortsatte att vara ute fast det inte var någon som helst värme om inte solen var framme.

Lite senare blev det en promenad även denna kväll med bara Z som jag känner behöver få leka av sig ordentligt. Hon är så lycklig när hon får allt uppskattning, men det där med att lyssna är det lite si och så med.

När vi kom hem så satte jag igång middagen.

  Egentligen var det denna mat som skulle ätas igår men vad gjorde det, den blev som vanligt väldigt uppskattad av Lasse.

Kvällen fortsatte som vanligt fram till att midnatt och ikväll var det en skojig match i Alla mot Alla. 


Onsdag

 

Natten blev helt okej

Även denna dag bjöd på sol, fast det var kalla vindar.

 Blev att vara hemma hela dagen på tomten.  Grillade korv idag till lunch

Hade en massa saker att göra inomhus, men när solen skiner så måste jag vara ute.

Lasse filade lite på Z, eller inte filade utan mest bara borstade och kammade       för att känna igenom henne efter tovor, som inte fanns. Ville ha lite päls kvar för at ha något att trimma av på kursen denna kväll de skulle få lära sig vad som i första hand ska bort för att valpen ska se snygg ut.

Eftersom hon skulle få följa med ikväll på kursen och få träffa sina söner så vill vi i alla fall att hon ska vara så fin som möjligt.

       

Det var en överlycklig Z som verkligen gillade att få vara med denna kväll. Tyvärr så blir hon så övertaggad att låter hela tiden och det fick de små killarna och tjejen att helt tappa focus på sin kurs. 

               

Min tanke var att alla tre som var med denna kväll skulle våga att i alla fall klippa tassarna på sina hundar.

Morris husse var den enda som lyckades, Ölice        var som en liten iller som inte alls ville vara på bordet och Ruben skulle på trimning på torsdagen så hans matte ville inte klippa något själv denna dag.

Vad jag ville att de skulle kunna visa denna dag var i alla fall att de kunde stanna kvar vid både en sittning och liggning och att de sedan skulle kunna gå fint vid sin husse/matte.  

För att riktigt visa vad jag menade så ville jag visa med Z och hur man ska helst gå ganska fort och även försöka att låta bli att kolla på sin hund.  Men man behöver inte vara valp för att tappa focus det kunde Z visa


  Det fanns tydligen annat som var mer intressant än att följa i mattes spår denna kväll.


 


 
  Ruben och Morris gjorde i alla fall bra försök fast de hade lite väl bråttom denna dag.

Vi skulle avsluta innan diplomutdelningen med att alla hundarna skulle få välja ett paket. I detta fanns det olika kampleksaker och den som visade mest lycka över sin sak var Ölice som direkt fattade vad den skulle användas till.

Så var denna gång över.  Fast vi har en onsdag kvar eftersom inte alla har kunnat vara med varje gång. Så på onsdag då blir det att visa upp vad de kan och vad de ha lärt sig och är det inte vara lek utan allvar.


Det var en ganska så kylig kväll och efter allt släpande så var vi äntligen hemma och Lasse satte in en brasa och jag satte en köpt pizza ugnen.


Sedan fortsatte kvällen som vanligt fram till midnatt. 

  Så var även dessa tre första dagar i veckan över.


 

















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards