Direktlänk till inlägg 21 februari 2021

Söndag till tisdag

Av Rehn/Hornesjö - 21 februari 2021 08:00

 

Idag är det en regnig söndag som jag vaknade upp till redan vid 5 tiden.  Har flyttat in i sovrummet men har min mobil på så jag kan se vad som händer inne i valprummet och det gör ju inte sömnen speciellt bra.

Z vill också upp i vår säng och klarar inte detta själv utan varje gång så måste jag stiga ur sängen för att lyfta upp henne.  Det roliga är att när jag kollar sömnappen så syns inte dessa avbrott, så antingen gör jag detta i sömnen eller så luras appen.

Att göra något utanför tomten denna dag kändes svårt eftersom jag inte kunde ha något annat än en toffel på den vänstra foten. 

Men regnet höll sig borta och jag kunde i alla fall vara ute en del. 

Trimmade både Zlatan och Åberlix och sedan satt jag ute och plockade huvudet på ruggugglan Z

Middagen gick bli samma som gårdagens eftersom vi då inte hade någon matlust. 


Några bilder blev det inte denna dag och kvällen slutade med en gammal Morden i Midsomer. 

Kom i säng i bra tid. 


Så var det ny vecka igen

Kom som vanligt inte till ro förrän efter midnatt. 

Tyckte jag sov dåligt i vår säng så vid 2 tiden gick jag in och la mig i valp rummet. .Skulle behöva köpa nya madrasser till vår säng som bara var dyr och har haft en massa brister från dag ett. . Men även det har Corona satt stopp för eftersom jag inte velat gå på varuhus. 

Vill inte ha resår madrasser utan en hårdare skumgummi typ tempur, men att hitta en sådan som är ca 30 cm verkar vara hopplöst. Såg i ett reklam blad att Jysk hade den jag vill ha men den är bara 22 cm, men vad gör det att sängen blir lägre.. 

Får se om jag vågar mig dit någon dag.

Det blev inte mycket att vara ute denna dag, kändes ruggigt men inte kallt så jag hade gärna tagit en försiktig promenad om jag kunnat. 

Har ganska svårt att företa mig något just nu och sitter oftast i hagen och kelar med de små och Z, märks att Z gillar när jag sitter där på golvet för hon kryper då upp i mitt knä och vill gosa.  Försöker då att sitta och plocka med hennes päls och klipper bort sådant som har blivit hårt efter valpningen.  Tur att det inte blir några utställningar även dessa år för hundarna för att få ordning på hennes päls känns som om det kommer att ta lång tid,

Tur att jag kollade in på avelsdata för att göra en provparning mellan Z och Zlatan för då upptäckte jag att han måste ha ett testikelintyg, detta trodde jag skulle vara lätt att fixa med någon utställning innan valparna måste registreras, men denna Corona har ju satt stopp för det mesta och alla de utställningar som jag har anmält till har blivit inställda.  Han är ju utställd flera gånger även på Cockerklubbens inoff utställningar och med officiella domare, men vad hjälper det fast han har visat framtassarna på dem alla.

Så idag på eftermiddagen var det dags att ta en tur till veterinären för ett intyg på att hans testiklar sitter på rätt plats. 

Det blev ett bra besök och Zlatan var så duktig. 

Passade på att handla färsk foder till valparna. 

Hade förberett middagen innan vi åkte så det var bara att sätta in formen i ugnen när vi kom hem. 

 

Detta är en av mina, favoriter. 

Kvällen fortsatte som vanligt fram till klockan 23,00 då Alla mot Alla var slut.

Vi får väl se när jag somnar.


Så var det tisdag

 

Blev ganska okej med att kunna slappna av och somna, allt är bra före 24,00.

Men klart jag vaknade och det tog ett tag innan jag somnade igen.

Naturligtvis kunde jag bara sova till ca 05,00 och sedan inte somna om, men jag var i alla fall kvar i sängen till klockan var nästan halv sju.

Skulle ha tagit mitt blodtryck och skickat iväg idag, men efter att jag hade gjort en hel del försök med att få min dator och skrivare att fungera för att registrera valparna så kände jag att blodtrycket vara högt och då lika bra att låta bli att skicka iväg detta till Blodtrycksdoktorn.


Kände att jag bara måste ut och för röra mig idag och eftersom det fortfarande inte blir några promenader så fick det  bli en tur till ÖB för att handla lite och Lasse ville göra ett besök på systembolaget.

Det gick fort och vi var hemma strax efter 10,00 igen.

Många stunder blir det i valphagen, kan bara inte låta bli att sätta mig hos dem och de då klättrar upp i knät.. Hade vägt dem på morgonen och nu väger de nästan lika, så det går inte att skilja på dem med vikten längre. Tyvärr är Eddie och Emil så lika så det blir gärna fel när jag fotograferar dem, fast de har halsband på sig.

Sa till Lasse "hur sjutton gjorde vi när vi hade våra labradorer, de var ju alla svarta och jag vet att jag inte alls hade någon svårighet att skilja dem åt och inga halsband hade vi på den tiden.

Kul är det i alla fall med dem.

Dagen fortsatte med en del ute på tomten och även en liten ensam  promenad för mig.  Det jobbigaste efter denna lugna promenad är att jag får sådana hostattacker så fort jag kommer in i huset. 

Dessa tar massor av energi och det gör att jag nästan inte ha lust att promenera.  Men samtidigt så känns det så härligt när jag möter folk och kan stanna upp och snackar lite. 

Det bästa är att det blir ljusare för varje dag. 

Även denna dag blev det en mycket liten middag

Detta är mat som jag gillar.  Så Lasse åt annat. 

Sen blev det Glamour för mig och en timmes vila för Lasse innan alla kvällens TV program började. 

Sen bkev det sängen. 


I morgon blir det nytt igen


God natt














 
What do you want to do ?
New mail
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards