Direktlänk till inlägg 5 juni 2023

Måndag till onsdag vecka 23 2023

Av Rehn/Hornesjö - 5 juni 2023 08:25

Måndag

 

Blev en ganska konstig natt . Vaknade till då och då för att kolla på klockan.

Drömde en massa och Patricia var med, fast hon var bara ett barn och vi skulle till Karlskrona och hämta en hund.

Eftersom det var en sådan lång resa så skulle vi sova i bilen så vi inredde vår bil med en madrass.

Det var så mycket konstigt och om vi kom iväg någon gång, det har jag ingen aning om.

Blev även lite förvånad när jag kollade min app och den visade på att jag inte hade gjort något alls igår. 0% i aktivitet 

Ibland hänger inte allt med som det ska.

Men dagen började bra och vi var som vanligt klara tidigt för att bege oss ut till affärer mm.

Denna dag gick resan upp till Dollarstore för Lasse skulle köpa lite till hundarna, sedan ville jag in på Hornbach för att köpa blommor till Peters grav.  Men blev riktigt ledsen när jag såg hur de hade hanterat alla blommor.  Fanns inte mycket som inte var visset, det enda som jag kunde hitta var en 6 pack petunior  och ett 6 pack med tagetes, där i alla fall alla plantorna levde. Hade tänkt köpa  begonior men det fanns en och två i varje förpackning som levde resten var helt döda.

Vi kom sedan upp till ett helt folktomt St Botvid och lika tomt var det  på   graven.  Men efter att vi hade kunnat kratta bort lite av skräpet och satt dit lite sommarblomster så kändes  det  i alla fall som   det blev lite ljusare och mer somrigt.  Nu vet vi ju inte hur länge dessa plantor för stanna, men vi kan väl hoppas i alla fall ett litet tag.  Får bli en ny resa dit upp om ca en vecka för att se vad som har hänt.

Bilresan fortsatte sedan till Maxi för att vi skulle köpa en hummer, de såg ganska fina ut    men dyra, men vad gör det när man är sugen.  Tog en en tur in på Systembolaget som var ganska fullsatt denna dag, märktes tydligt att det var helg i morgon.  Vi hade inte behövt handla något men det var jag som tyckte att när vi ändå var i Eriksberg så kunde vi handla lite vin till nästa helg.

Fortsatte ner till Lidl för jag skulle köpa glass som de hade på specialpris denna vecka. Passade även på att köpa ett paket med grekiska feta/spenat kuddar.  Dessa gör jag annars själv men just idag hade jag ingen lust och när jag såg dessa så passade de bra att köpa.

Hem och klockan hade hunnit bli en del och nu var det dags för oss att slå oss ner framför TV för en halvtimmes Hem till Gården.

Nu var klockan 13 och vi kunde slå oss ner med lite gott som en början på vår bröllopsdag'

   

Lite vitt vin till de grekiska degbullarna, som inte alls smakade som mina egna och var befann sig osten, det kändes bara som om det var stuvad spenat inne i dessa.  Vi åt upp tre var i alla fall, men jag lovar att jag aldrig mer kommer att köpa dessa.  Efter dessa blev det en glassbåt till vinet.

Tog dagen sedan som den kom och gjorde inte så många knopp.

Jag öppnade upp poolen men ingen av hundarna visade något intresse av att bada.

Ville se Glamour innan vi skulle hugga in på vår middag.

Vi hade planer på att sitta ute, men när klockan var närmare halv 8  innan vi började med maten så kändes det bättre att sitta inne.

     

Hade gratinerat hummer eftersom vi inte skulle ha något annat en ett bröd och lite ost till denna.

Jag tar alltid ut allt kött utom i klorna som jag vill ha och peta i när vi äter, sedan skär jag köttet i små bitar och lägger tillbaka i skalet och låter detta gratineras med en god champinjonstuvning som och mycket parmesanost.

Lovar att det blev gott och vi njöt av maten. Inte varje dag vi dricker äkta champagne, men just idag blev det att vi drack upp flaskan Lasse fick i 80 års present av sina bröder.

Sedan slog vi oss ner i soffan och Lasse rensade de dyra svenska jordgubbarna, tycker egentligen inte att de är värt 60 kr för en liten ask, men nu fick det bli dessa idag.

 

Det var i alla fall inget fel på smaken, men kanske lite hårda mot vad jag hade önskat.

Kändes som hela dagen hade gått i mat och dryck.

Slö kollade mest på TV denna kväll och redan vid 22 tiden gick vi upp och la oss för att sedan kolla på TV från sängen.

Får väl se i morgon vad jag såg.


Tisdag och Nationaldag

 

Somnade ganska fort men vaknade sedan igen strax efter midnatt av att Lasse hade fått ett hostanfall.

Ja nu var jag vaken igen till och från och vid 2 tiden var jag tvungen att gå upp och ta lite hostmedicin för att själv kunna koppla av.  Somnade nog om i alla fall rätt snabbt och vaknade inte förrän vid halv sju. 

Att bli störd de första fyra timmarna efter att jag somnat gör alltid värdena dåliga på appen.'

 

Nu var det morgon igen och även idag är en dag att fira med både Ann och Kenneths bröllopsdag och även Sveriges Nationaldag.

Det fick bli lite    jordgubbar i filen denna morgon.  

Klockan 9 var det fullt liv med med hungriga hundar.

Idag behövde jag handla potatis, rädisor, citron och sparris. 

Fyra enkla saker som borde finnas överallt. 

In på Supergrossen och det enda som fanns var rädisor. 

La tillbaka dem när vi gick mot kassan och gick i stället till Lidl. 

Där hade de bara förpackade rädisor, sparrisen och även potatisen luktade surt och inget för mig.  Lasse föreslog Ica Maxi men jag hade så jäkla ont i knäna att jag bara inte orkade detta stora varuhus. 

Valde Willy's och äntligen kunde jag lämna en affär med alla fyra varorna. 

  

Hem och la 2 stora kycklingklubbor i marinad.  Blir spännande att se vad de kommer att smaka för denna marinad eller sås fick Lasse i korgen från Pia och Thomas till sin 80 års dag.  


Hem och vi tog det lite lugnt i den nästan lite för varma solen.  Klockan hade närmat sig lunch så nu var det dags att sätta tänder i något.  Som jag skrev i går så var jag inte alls nöjd med de grekiska degkuddarna vi hade köpt.

Men det var 12 stycken i detta paket och 6 tog vi igår.  Idag tog jag fram de resterande och både penslade dem med ägg och la på en massa riven ost, hade även en liten bit med getost kvar i kylen som jag ville bli av med så även denna fick ingå i dessa bakverk.

     

Smakade i alla fall bättre än igår, men det blir aldrig mer något jag köper.

Vi fortsatte att bara vara ute och ha det skönt denna Nationaldag.

Var lite förvånad över att ingen hund ville bada denna varma dag. 

Själv var jag i alla fall tvungen att gå ner i denna lilla Pool för att svalka av mig. 

Passade på att ta ett par bilder på Yra samtidigt som hon fick sin medicin. 

   

Vilken skillnad man ser på hennes blick nu när hon är bra, eller i alla fall bättre. 

I morgon är det återbesök och jag tänkte för en gångs skull nyttja Agria kortet. 

Tar fram detta och lägger i min väska. Senare ska jag flytta över detta i mobilen och märker att detta gått ut mars 2023.  Så jag borde ha fått ett nytt. Undrar vilken granne det hamnade hos och som inte brydde sig. Så en än gång får  jag känns på hur dåligt vår post delas ut. 

Får alltid något fel brev i veckan och förra veckan när det var måndag/onsdag/fredags utdelning så fick vi i två dagar ett brev till en helt okänd kvinna som ska bo på vår adress.  Hon som delar ut vår post via postnord vet ju vilka som bor hos oss, men som hon sa så måste hon ju lägga brevet i rätt låda gällande adressen.

Gällande City Mail så får vi i stort sett varje postutdelning något som ska till Hallunda gård.


Så besviken när jag för en gångs skull hade haft anledning att använda kortet.  När vi åkte in akut med Yra för 14 dagar sedan så hade jag inte en tanke på kortet och betalade direkt med mitt Nordea. Men hade jag använt Agria så hade jag fått vissa rabatter.  Så det var nu tanken att dessa ska jag nyttja denna gång. Det gäller ju ganska stora belopp när man besöker veterinär.


Fick bli en sen middag även idag eftersom det var Glamour 

Lasse fick grilla kycklingen men drog nog på lite för het värme för redan efter 10 minuter var kyckling låter  svarta och han ville ta bort dem.  Men kyckling måste grillas länge för att bli klar. 

Så jag bad honom ta det lugnt så fick jag ta det när Glamour var slut

Maten kom på bordet och smakade bra. 

 

Efter middagen så blev det återigen TV 

Det blev Morden i Brocken Wood som fick avsluta kvällen.

Slö kollade lite på TV fram till 23 då jag kände att jag ville sova.



Onsdag

 

Blev nästan lite förvånad när jag såg att det var grönt på appen denna morgon. Tycker att jag har sovit så dåligt och redan klockan 24 var jag tvungen att gå upp och kolla vad som hände på andra sidan gatan. Såg bara en massa bilar och ljus och orkande inte stå kvar och kolla, men något var det i alla fall som störde mig.

Idag skulle pappa fyllt 97 år.  På bilden  firar pappa sin  95 årsdag  med sin granne innan kvällens  gäster

Glad, pigg och frisk.  Sen tog det bara, en månad innan helvet började på grund av sjukvårdens slarv. 


Eftersom jag inte fick mitt Agria kort så började jag känna lite oro inför pappas skattepengar. 

Bestämde mig för att  ta i tu med detta när vi kom hem från veterinären. 

Men strax efter 9 var vi på plats på djursjukhuset med en glad Yra som trodde att vi skulle ut och spåra.

Lite mer låg blev hon när vi närmade oss dörren för att gå in och sätta oss och vänta.

      Både lite läskigt och nyfiken var hon när vi kom in i väntrummet.  Men idag var hon glad ändå och svansen viftade hela tiden.

Snart fick vi komma in på ett rum och Yra var hur lugn som helst när veterinären kom in.

Hon gick igenom hela henne och hon hade fortfarande lite rodnat i ett öra och även lite bakterier kvar i munnen, men inget att oroa sig för utan hon blev helt friskförklarad

  så nu var det bara att vänta på att bli utskriven och få åka hem igen. Nu var det dags för mig att ringa till Skatteverket, fick vänta i 58 minuter innan jag kom fram och blev inte ett dugg klokare av detta samtal.

Hon kollade att det var jag som var den som skulle ha pappas skattepengar och överskottet på det jag betalat in för skatten på lägenheten.  Så långt var det rätt. Men sen var dessa pengar skulle skickas det var inte alls så lätt.

Hon tyckte att jag skulle skriva till Skatteverket i Malmö och lämna lite uppgifter, men dessa uppgifter finns ju redan.

Kan bara säga att jag fattade ingenting.  Det jag var mest rädd för är att man får en utbetalningsavi och den vet vi ju aldrig om den kommer fram just till oss eftersom mycket av vår post tydligen hamnar hos andra och vi i stället får andras post. Vi bestämde oss för att åka ner till Skatteverket i Hallunda och prata med dem. 

Vi stannade hemma till klockan var strax efter 13 innan vi åkte till Hallunda.

Kom ner till centrum precis när det var utsläpp från gymnasium och det var massor med bilar och poliser som skötte allt så det skulle flyta.

Gick in på Skatteverket och hade drygt 100 personer före oss.  Tog en lapp och passade på att handla och sedan åka hem med varorna innan vi kom ner igen.  Nu var det bara ca 30 stycken innan oss och vi satte oss för att vänta.

Tjejen som jag fick tala med var i alla fall bra och hon skrev  elektroniskt det som de andra tyckte att jag skulle göra och skicka in som brev.  Nu borde de ju i alla fall komma fram.  Sen får vi väl se om pengarna kommer eller inte.

Hem och tog det lugnt och både Lasse och jag valde denna dag skuggan.

Glamour klockan 18 och förberedelse av middagen i reklampausen.

Hade bestämt mig för att ta vara på potatisen som fanns kvar sedan gårdagen.  Så steka denna och bräcka lite skinka kändes som en okej middag.

 

För att underlätta eftersom både potatisen och äggen skulle stekas så la jag skinkan i ugnen.

Men missade denna lite och den blev lite väl bränd i kanterna.

Kände mig ganska seg denna dag och inte fanns det så mycket att kolla på.

Nu är klockan 21,45 och jag sitter här och skriver denna blogg och sedan tänker jag göra kväll.

Kanske blir det någon film från sängen.

Men nu lägger jag i alla fall ifrån mig både mobilen och stänger datorn.





















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards