Direktlänk till inlägg 3 januari 2022

Nyårsdagen och nytt år

Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2022 09:00

Så var vi framme vid 2022

         

Det var ju ingen bra början på året enligt min app.

Som jag redan sa igår så blev det inget nyårslöfte.  Men en hel del finns ändå på årets agenda.

Valpkursen för den senaste kullen, en träff med alla fyra senaste kullarna är också något jag hoppas kunna få till.  Det mesta kommer säkert att handla om hundarna, men jag vill också hinna träffa mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn, något som det har varit dåligt med de två senaste åren på grund av Corona.

Hoppas även att min kropp ska vara lite snällare mot mig så att jag kan komma ut på promenader och skulle så gärna vilja vara den som jobbar med Åberlix viltspår, men troligtvis så får det bli Lasse som gör detta.

 Ja denna lilla killen Åberlix han behöver en massa stimulans för att vara nöjd.

Lasse var ju så glad att få se sin lilla Zlatan på bild i senaste Cockertidningen, la den på bordet efter att ha läst den och sedan så var den ju bara borta nästa gång vi kom in i köket.

Då såg den ut så här   Lasse bläddrade i det som fanns kvar och insåg att den sidan med just Zlatans viltspårsbild var borta.  Men nu kollande även jag och insåg att Lasse sett fel för visst fanns  denna sida kvar.

När vi hade lagt undan den och inte tyckte vi hade något kvar på bordet som Åberlix skulle gilla så tänkte vi inte på detta fina kort   som vi fått från Emelie, även det tyckte tydligen Åberlix att det skulle få lite snygga hörn.

 

Kände inte ett dugg för att gå ut och promenera utan tog tag i lite inomhus denna dag istället.

Som vanligt blev det lite skidor på TV som jag bara var tvungen att titta på.

Lasse frågade om vi måste handla och jag sa direkt "NEJ" vi måste äta sånt som finns här hemma..

Bestämde mig för att göra en pizza till middagen och plockade fram det som behövs för en deg.

Nu visade sig att torrjästen tydligen hade fått luft i sig och var bara en tjock klump, så det var bara att kasta, sen hade jag färsk jäst som var lite för gammal och även för söta degar. Men handla hade jag ingen lust med så det fick bli den jästen till degen.  Såg ganska snabbt att den började jäsa upp så jästen var i alla fall inte för gammal.

Kall jäste degen många timmar i kylen.

Vid 16,30 tiden plockade jag fram den för att förbereda pizzan.  Hade lagt fram en bit oxfilé från frysen som nu var lagom att kunna skära tunna fina skivor av.

  Det fick bli en hel plåt istället för de 4 runda jag hade tänkt mig.  Degen fylldes med god tomatsås som jag gjorde på bara tomatpuré och kryddor. Sen skar jag de fina gula små tomaterna som jag hade tagit ur frysen, (fick massor av Tassan i höstas och passade då på att frysa in en del) och täckte botten med dessa, sen den härligt tunna oxfilén som i stort sett täckte hela pizzan, blir mycket av 300 gram tunt skivat.  Sen som pricken över i:et var det naturligtvis gorgonzola som bara är ett måste till en sån här pizza.

Tyckte egentligen att den såg ganska tråkig ut när jag skickade in den i ugnen.

Lasse bjöd mig på en whisky medan vi väntade på att kunna äta.

   


Sen var det bara att  servera med en god kall vitlökssås och lite sallad.

Lovar att den smälte i munnen.

Lite väl varmt var det i rummet efter att Lasse även hade satt in en brasa för att han frös

  Själv njöt jag inte av denna värme så jag klädde på mig och gick ut en sväng på tomten med hundarna.  Tyvärr hade tydligen någon hittat nya raketer och det smälldes rätt mycket och hundarna kunde ju då inte låta bli att skälla till vid varje knall, men inget som borde störa under de få sekunder som dessa skall varade.


Kvällen fick avslutas med att vi såg Ett päron till farsa i Las Vegas.  Fick i alla fall avsluta dagen med många skratt.

Så nu säger jag god natt .


Så var det söndag och nu är helgerna slut för ett tag framöver

  Natten blev bra och lång och det lyste grönt på appen.  Det gör det alltid lite lättare att stiga upp när natten varit bra.  Tyvärr blev det inga direkta steg, men jag ska försöka ta mig i kragen och justera detta.


Kändes bra att det hade kommit lite snö under natten så den svarta asfalten lyste nu upp lite.

Lasse hann ner före mig denna morgon och hade redan satt på både kaffet och äggen. Han hade även sett att det fanns en förpackning risgrynsgröt i kylen och det ville han ha idag.  Nu hade jag ju lite andra planer för denna och hade tänkt göra en ris ala malta av denna till kvällen, men okej han fick som han ville.  Finns ju gröt att köpa om jag känner för detta.


Kollade i kylen och insåg att potatisarna som fanns där inte såg så jätteroliga ut utan måste nu användas till något om de inte skulle hamna i soppåsen.  Bestämde mig för att göra kroppkakor av dessa, men då måste jag tyvärr ner till Lidl och handla fläsk.. Men detta visade sig inte finnas just idag. Men har jag planerat något så ska de ske så det fick fick bli deras lättrökta bacon i stället.

Hem och skalade potatisen och det visade sig bli 1,3 kg.  Medans denna kokade så stekte jag bacon och lök. Sen skulle detta    bara svalna innan jag kunde börja baka ut dessa kroppkakor.

Medans detta varade så tog vi varsin   pizzabit av det som fanns kvar från gårdagen.


Sen var det var det bara för mig att ställa mig i köket igen.


Såg på TV och slöade fram till klockan var 19 innan vi satte tänderna i några kroppkakor var.

 

Jag var fortfarande ganska mätt efter pizzalunchen så varför jag la upp 3 stycken på tallriken vet jag inte, var redan mätt efter en men åt i alla fall upp alla tre.

I morgon åker jag till pappa med ett par kroppkakor och gör honom glad.


Avslutade kvällen med Morden i Midsomer

I morgon börjar vardagen igen och då blir det vägning för mig.







 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 16 maj 10:28

Torsdag  Åter en solig dag  Natten kändes toppen och när jag vaknade vid 5.30 så var det svårt att ligga kvar i sängen, men vill inte störa hundarna för tidigt eftersom de inte får gå ut före 7. Men det är alltid något att göra på mobilen oc...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 13 maj 09:10

Så var det åter en måndag    som började bra med solsken och värme. Natten var väl lite si och fram till 3 tiden då jag vaknade till och kände att jag höll på att få kramp i min fotled. Bara att stiga upp och gå runt så att detta skulle släppa.  ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 9 maj 09:36

Torsdag och även Kristihimmelsfärdsdag   Så såg det ut klockan halv 7, positivt när det i alla fall inte regnar Natten hade känts ganska bra, något som jag inte hade förväntat mig efter den tråkiga sjusovardagen som det var igår.        ...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards