Alla inlägg den 11 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 11 januari 2022 08:37



 

Ser lika bra ut denna morgon när jag vaknar upp och kollar min app,

Ingen sol idag heller på morgonen, men så länge snön ligger kvar så är det i alla fall ljust och fint.

Fick bort det mesta av våra belysningar igår och det känns bra att se fram emot något annat.


Efter frukosten så tog jag mig ann frysen för att kolla vad som fanns hemma.  Ska försöka vara duktig och ta tillvara det som finns istället för att hela tiden handla nytt.  Så det blev faktiskt en lista på veckans mat, men sen får jag väl se om jag lever upp till denna, troligen kommen Lasse på något annat och så står jag där och lagar det han vill ha.


Idag hade vi lite på agendan, men vi behövde inte handla annat än ägg och då slipper vi i alla fall Hallunda centrum.

Började dagen med att ta hand om den köttfärs som fanns kvar sedan gårdagens Bolognese

  Hade lite filodeg i frysen så jag passade på att göra några piroger med köttfärsen.

Sen blev det en halvtimme framför TV för att se Hem till Gården och då passade vi på att äta en liten lunch 

och då fick det bli de nygräddade pirogerna   som är som wienerbröd och något som Lasse verkligen gillar..


Efter detta blev det en tur till pappa och han hade inte fått sin lunch ännu när vi kom så jag frågade om han ville ha något av det jag hade med mig och han önskade då spagetti med köttfärssås.  Men han tyckte att hemtjänsten kunde värma denna och vi bara sitta och prata.  Det var kul att se pappa njuta så av maten, det var länge sedan jag såg honom äta med så god aptit.

Det blir ca 1,5 timme vi är där när vi besöker honom, men jag tror att han uppskattar att vi sitter med vid bordet, annars blir det bara att hemtjänsten ställer fram maten och säger "hej då, nu måste jag vidare" och att alltid bara sitta och äta ensam är inte kul.


Sen på hemvägen blev det att köpa ägg innan vi fortsatte hemåt.

Solen sken och jag hade tänkt att vi skulle gå ut på en ordentlig promenad, men vet i sjutton var tiden tog vägen.

Middag denna dag fick bli en plocktallrik från frysen.  Lasse tyckte att det såg ut som en jultallrik förutom att det var spenat i stället för potatis

 

Det var i alla fall jättegott och jag som är spenatälskare skulle nog ha kunnat äta bara detta.  Men lite prinskorv, köttbullar och bräckt julskinka smakade bra, så jag åt även lite av detta.

Sen efter maten så ville Lasse vila fram till Farmen.

Inget speciellt som vi ville se på TV denna kväll så vi fortsatte att se Brottet några timmar. Nu är det bara ett avsnitt kvar och det är så spännande att se upplösningen. Men det får vänta tills i morgon.

Hoppas kunna sova fast jag inte känner mig direkt trött.


Onsdag

 


Det där med sova blev inte alls bra denna natt. Kände mig smått irriterad på Z som absolut vägrade att flytta på sig så att jag kunde få sträcka ut mina ben.  Vred mig stundtals som en tok i sängen, försökte verkligen hitta en ställning som passade mig för att kunna sova och fast den blev många timmar i sängen så blev det aldrig någon riktigt sömn och det visade sig på appen denna morgon.

Kan nog påstå att jag kände mig mer död än levande denna morgon.


Kom iväg senare än vanligt idag, var så pass trött att jag ville kolla Hem till gården innan vi åkte.

Blev en tur till Maxi för att handla lite. Tog även en tur in på systemet när vi ändå var i närheten.

På vägen hem säger Lasse "ville du kolla på bordet som du ville ha".. Jag hade i början på veckan sett att det fanns ett matbord som är identiskt med det vi har på Öland, ett bord vi köpte på Ikea och jag verkligen gillar. Det är toppen för mindre utrymme, är 80x80 cm  och kan bli med ett enkelt lyft på borde bli dubbelt så långt. 

Ville jag ha det eller inte, jag det var frågan.  Men vi äter oftast framför TV:n på kvällen och Lasse tycker att det är så jobbigt att sitta vid detta låga bord, så det kanske vore bra att sitta vid ett riktigt matbord. Vi gör ju det när vi har valpar för då står alltid matbordet i vardagsrummet.  Sagt och gjort, in i centrum och bordet fanns kvar. 100 kr kostade det och dessa pengar kan jag gärna skänka till Stadsmissionen.  Betalade och bad killen att skruva ner det medans vi åkte hem med våra varor och lastade ur hundbur mm ur bilen.


Tillbaka till Centrum för att hämta vårt bord.

Hem och satte på TV och det var skidskytte som vi ville se, men samtidigt så skruvade vi ihop bordet och ställde det på plats.

  Blev ganska snyggt faktiskt och jag kände mig jättenöjd. Vi har inga stolar som passar in men tog våra köksstolar, behöver ju bara ha 2 stolar på varje ställe.  Men kanske  blir det nya stolar till detta bord.

Skidskyttet blev bra och duktiga Elvira vann.

Kollade sedan på sista delen av Brottet.  Eller sista vet jag inte om det är för det finns 2 perioder kvar av denna serie.


Hade tagit fram en bit falukorv från frysen på morgonen och tänkt göra bara en wok till middag, men blev så himla sugen på stroganoff och detta är ju lätt ordnat.

  Invigde det nygamla bordet och åt en god middag.   Det var ju även lillördag så varför inte ett glas vin till denna middag.

Premiär för Mästerkocken var det och det måste vi ju se.

Blir spännande i fortsättningen

Avslutade kvällen med en Beckfilm.

Upptäckte att jag hade glömt att sätta på mig min klocka och jag som hade farit runt hela dagen och nu inte kunna se hur många steg det blivit.  Skit samma, jag vet att jag varit i gång.

Det återstå att se hur många steg jag tappade idag.

Hoppas somna innan midnatt.














Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards