Alla inlägg den 24 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 24 januari 2022 08:48

Så var det måndag igen.  Vet i sjutton var dagarna tar vägen.

 

Såg väl ganska normalt ut på appen. Ja ja, stegen var ju inget att skryta med. 

Det första jag gjorde när jag steg ur sängen var att ställa mig på vågen.  Visste ju att jag på inget sätt hade tänkt på vad jag stoppat i mig.  Har varit alldeles för mycket annat att tänka på och det har blivit lite skåprensning varje dag.

Förra måndagen vägde jag 64,7 kg och hoppet var i alla fall att det inte skulle vara högre, vilket det inte heller var utan vågen visade på 64,4 kg och alltså 3 ynka kilon färre än förra måndagen.  


 Lasse gick ner före mig denna morgon och gjorde frukosten medan jag gjorde mig i ordning och kollade mobilen.

När jag kom ner hade alla hundarna fått varsitt ben och det var ganska lugnt och fridfullt för en gång skull.

Kollade till i fönstret och såg att nu var alla    8 klockorna utslagna på min vita amaryllis.

Hoppas hitta någon ny nu som inte har gått i blom.  Tycker dessa blommor är så vackra, men tyvärr varar de ju inte så länge.

Dagen började i alla fall ganska bra. Hade kontakt med pappa på morgonen och fick vet att han måste byta avdelning för behandling av vätskan i lungorna och nu även hjärtsvikt.  Men det känns i alla fall när han skriver att han är på bra humör och det är huvudsaken.

Vi tog det lugnt på förmiddagen och såg näst sista delen av Brottet. Sen blev det Hem till Gården innan vi tog en tur till först Dollarstore och sedan centrum.  Hade lite som måste handlas hem.

Klockan hade nu redan blivit halv 2 när vi åt vår lunch som bestod av kycklingbitar och pommes

  Just detta är min favorit när vi någon gång besöker Mc Donalds, vilket var mycket längesedan.  Tror inte att vi varit ute och ätit någonstans sedan pandemin började.

Kan inte riktigt komma ihåg vad vi gjorde mer denna dag.  Det var slaskigt ute och de få gånger hundarna fick vara på tomten var inte alls roligt. Myket torkande blev det av golven denna dag.

Lasse ville se en svensk film på TV och även jag satte mig ner för att kolla och den var riktigt rolig, ingen pilsnerfilm men ganska så rörig.  Men den var väl typisk för slutet av 50-talet.

Middagen kändes inte så viktig efter en ganska rejäl lunch, så jag tog fram resterna från frysen av det lilla som fanns kvar av moussakan som vi hade förra veckan.  

  Allt behöver ju inte se smakligt ut för att smaka gott. 

Detta blev i alla fall helt okej i Airfryen.

Inget som intresserade oss på TV efter Farmen så det fick bli sista delen av Brottet, som tyvärr slutade på en ganska tragiskt vis. Något som jag inte hade väntat mig.

Blir spännande om det blir ytterliggare en 4:e säsong.


Tisdag

 


Äntligen grönt på ANS, men då blev istället sömnen lite sämre, men bättre djupsömn och det tackar jag alltid för.

Idag var det lite på agendan.

Skickade som vanligt ett SMS till pappa och önskade god morgon.  Fick svar direkt med en bild   som han tog och berättade att de hade klockan halv 8 satt på honom denna syrgasmask. Han skrev att han idag låg och skrev, så det skulle mest bli bilder.

Jag berättade att vi skulle till KS för Lasse skulle på röntgen och sa att vi hör av oss när vi kommer hem.

När jag sitter i väntrummet och väntar på Lasse så är klockan 12.55 och en läkare från HS ringer och vill berätta att pappa har blivit sämre och att de inte är säkra på om han kommer att klara detta.  Hon berättar att han på måndagen var bra och de kände att allt hade vänt, de hade fått bort det mesta av vätskan i lungorna och han fick penicillin. Hon frågade om jag ville komma upp och besöka honom och naturligtvis sa jag att jag ville det.  Hon lovade att återkommer till mig.

Jag skickade ett SMS till pappa och frågade hur han mådde och fick svar med en bild   och tummen upp.

Vi kom hem strax efter klockan halv 3 och vi hade inte ätit något på hela dagen.  Lasse stekte ett par ägg och vi satt och ner för att se Hem till Gården.

Klockan 15,26 ringer läkaren igen och säger att pappa nu har blivit mycket sämre och vill att jag ska komma .

Vi gjorde oss i ordning direkt och jag hade trott att jag skulle få prata med pappa, men detta mötte oss   och jag förstod nu som första att vi inte skulle hinna prata med varandra något mer.

Skickade meddelande till alla barnen och berättade .  Ann och Kenneth och även Per kom upp till oss och ville träffa sin morfar.  Under de timmar vi satt där så fick vi ingen kontakt och hur jobbigt det än kändes så kunde vi inte göra så mycket mer utan bara vänta.  Han var lugn och hade en slang med oros medicin inkopplat. 

Klockan 03.01 somnade han lugnt och stilla.


Onsdag

Så var det en helt ny dag utan min kära pappa.  Visste att han inte skulle klara sin cancer denna gång, men fast det var en elakartad som satt på levern så hade han inte ont och han skulle få alla den hjälp han behövde den dagen han inte klarade sig utan smärtlindring.

Att det nu skulle ta slut för att han ramlat inne och slagit sig i bröstkorgen och brutit revben som i sin tur orsakade vätska i lungorna, detta hade jag ingen tanke på.  Så för mig fanns inte tanken att han redan skulle somna.

Lasse och jag började morgonen med att ta i tu med det som måste göras först. 

Började med att åka till Stadsförvaltningen och lämna igen hans trygghetslarm och hämta nycklar. Fick ett mycket varmt mottagande av av personal som var lika chockade som jag.  Pappa var alltid snäll och visade aldrig hur han egentligen kände så de kunde nu inte fatta att han hade lämnat livet.

Hem sedan till lägenheten i flera timmar för att ta hand om kyl och frys och alla hans papper.

Som tur är har pappa alltid varit ordningsam och satt alla papper i pärmar, men sparat på mycket som vi nu måste kasta.

Var helt slut när vi kom hem på eftermiddagen.  Orkade inte laga någon mat. Men kände ändå att något behövdes i magen så jag gjorde en snabb wok med falukorv

  och det visade sig bli ganska gott.

Per kom över och tog tag i att säga upp visa överföringar som pappa hade. Även hela comhem paketet måste sägas upp.

Så skönt att han hela tiden har varit involverad i pappas saker och känner för att hjälpa till.

Två dödsfall i familjen på mindre en än vecka och jag känner mig aldeles tom.

I morgon är det torsdag och då får vi fortsätta med det som måste göras.




Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards