Alla inlägg den 21 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 21 januari 2022 08:56

Natten blev precis som jag hade tänkt mig

 


Drömt och tänkt har jag gjort denna natt. 

Skulle nog ha kunnat skriva en hel bok om drömmar och tankar. 

Såg Eva framför mig som liten.   Vårt möte var när jag var 16 år och Eva 5 år, hon var den där lilla söta tjejen som älskade att dansa och klä ut sig i vackra kläder.  Vi träffade nästan dagligen under flera år. Lasses äldsta syster och svåger blev våra bästa vänner.  Vi hade så mycket roligt tillsammans.  Åren gick och Eva blev vuxen och skaffade sig ett eget liv med man och barn och då fanns vi även där vid hennes sida.

Janis, Nikos och Helena är nu vuxna när de mister sin älskade mamma som hann bli 64 år.


Försökte komma fram på 1177 som har strulat hela veckan för mig när jag ville boka vaccination. Så idag valde jag att ringa till vårdcentralen i stället och det lovade ringa upp vid 10.40.  När klockan var 10.55 så kom samtalet och jag berättade att jag hade varit i fredags till vaccinationsbussen men inte fått någon spruta på grund av min allergi. Hon kollade och sa direkt, men du får komma hit och ta en när vi har tid och så sa hon kan du komma i morgon klockan 14.00.  Så äntligen fick jag i alla fall min tid. Nu får vi hoppas att det även blir en spruta.


Dagen blev så där, fastnade vid datorn och satt där i många timmar och sorterade bland mina bilder. Upptäckte att det nu fanns drygt 73 tusen bilder på molnet, brukar plocka bort då och då, men hinner aldrig komma ifatt. Av dessa tusen bilder är nog 90 % valpar från olika kullar.

En av bilderna gillade jag mycket och det var när jag och Åsa Einarsson satt på golvet och var med när Lycka och Rebus gjorde sina valpar   Eftersom det var en sån bra parning så bestämde vi oss för att bara göra en och det räckte bra   ut tittade 10 valpar (tyvärr förlorade vi en) och i denna kull nästa avelsmaterial vår fina Nemo och Nellie.

Så fortsatte åren och flera små valpar tittade ut.   

Året 2007 föddes en kull på Öland efter Lycka och Opus och det blev även då en härligt fin kull.  

Den minsta valpen i denna kull var så perfekt från början och henne skulle vi spara.  Det var vår Olga som från början och enda fram till hennes sista andetag visade framfötterna i ringen.

   

Detta år var vi som vanligt på utställningen på Böda, Lycka som året innan hade blivit bästa tik fanns nu hemma med lilla Olga för hon fick inte vara med detta år.

Men den övriga flocken ställdes ut   Lasse ställde killarna och jag tjejerna.  

Det var svårt att slita sin från datorn och alla bilderna och inte blev det någon utegång denna dag heller.

Skidskytte med tjejerna såg jag i alla fall och då passade vi på att ta varsin macka med kalvsylta.

Kollade på Qling och sa "idag ska du trimmas", men det blev även det bara snack, inte kom jag ihåg detta förren kvällen kom och då var det försent att värma upp trimrummet.


Vi skulle bara äta lite lätt denna kväll och länge hade jag längtat efter kronärtskockor.

   


Normalt brukar vi alltid ta hela skockan på tallriken och sitta och dra blad för blad. Men så hade jag hittat ett recept som jag tyckte skulle vara kul att prova.  Man skulle dra av alla bladen och lägga på ett stort fat och sedan ringla olivolja och citron över.   Så detta provade jag med den ena skockan, visst det var gott men bladen kallnade nästan direkt.  Så den andra plockade vi bladen av ett och ett och doppade i vitlökssmör som vi är vana med.

Lyckan är när man kommer in i själva skockan och får äta det godaste på den.  Lasse tycker alltid att det är svårt att få bort allt ludd så han avstår alltid från den, men det gör ju mig gladare.

Kvällen fick avslutas med Brottet, tyvärr är varken jag eller Lasse lika förtjusta i denna 3:e period, men man är ju tvungen att se klart.

Hoppas kunna sova i natt och få lite bättre ANS värde


Lördag

  

Inte blev natten bättre gällande ANS status.  Men jag hade både sovit längre och drömt mer.

Undrar varför jag hela tiden måste återkomma till Borgskolan i mina drömmar.  I natt hade jag cyklat dit och dagen innan hade jag lånat en nyckel till ett skåp som jag måste lämna tillbaka.  La den på plats direkt när jag kom till skolan.  Sen vad det hände under dagen har jag ingen aning om, men nu skulle jag i alla fall cykla hem och upptäcker att min nyckel inte finns i fickan, men däremot nyckeln till skåpet, tänker att jag måste ha lagt in cykelnyckeln istället för skåpnyckeln och ska leta i den lådan där jag lag denna.  Precis framför detta skåp står en man och en kvinna och pratat om hur han ska kunna ta ut sin pension, jag ber dem snällt att flytta på sig, men de verkar inte varken se eller höra mig.  Jag får i alla falla in min hand mellan dem och skåpet men nu är den lådan där jag lagt nyckeln i full av en massa skräp och jag måste på något sätt få bort detta men det är svårt för det finns ingenstans att hälla ut detta på och mannen står fortfarande med ryggen mot skåpet.  Jag vaknar och säger till Lasse "fan jag hittade inte min cykelnyckel",  nej tyvärr så blev det inget slut på denna dröm.


Idag var det riktigt kallt ute igen, men klart bättre än slask.

Pratade med pappa på morgonen och även denna lördag hade det varit strul med morgonpersonalen som ska komma senast 8, de kom klockan 10 och pappa hade då inte kunnat komma upp ur sängen.

Men nu satt han vid matbordet och åt sin frukost i alla fall.

Fortsatte med att radera bilder från molnet.  Sedan tog jag tag i trimningen av Qling, han är så himla snäll på bordet så det är inget problem för min kropp att orka med detta.

Klockan 13 åkte vi till centrum för jag ville hinna handla innan jag skulle få min 3:e spruta.

Kom upp 15 minuter tidigare än vad jag skulle till vårdcentralen och det var bara att gå rakt in efter att jag hade blivit avprickad.  Inga som helst problem denna gång med min allergi.

Sen när jag precis hade satt mig ner för att vänta de 15 minuter som de vill att man ska ha på sig för att se att man inte reagerar mot sprutan så plingade det till i min mobil och det var pappa som skrev att han hade ramlat ner från stolen och nu var ambulansen där för att hjälpa honom.

Fick veta att de hade tagit med sig honom till sjukhuset för att han var så svag.  Något som vi hade märk redan under veckan. Han sa till och med att han nästan trodde att han hade Corona.

Hem och fick i oss lite att tugga på samtidigt som vi kollade på tjejernas skidskytte.

Fick kontakt med pappa som berättade att han varit på röntgen och fått veta att han hade vätska i lungorna, så nu hade se satt in dränering.  Inte konstigt att han hade varit så svag.

Kvällen fortsatte och idag var jag så sugen på lammkotletter så fast jag vet att inte Lasse är så jätteförtjust i kött så blev det en sådan middag

    

Grillade dem lite hårdare i grillpannan eftersom jag vet att Lasse hellre vill ha köttet så och för mig är det mest smaken jag gillar, så det fick bli så och vi båda var helt nöjda.

Kvällen fortsatte med Stjärnorna på Slottet som var jätte bra .

Sen blev det  2 avsnitt av Brottet.


Söndag

 


Natten blev ganska okej, men ANS kunde väl ha varit bättre, men det är svårt att skingra tankarna riktigt och fast jag inte vet så finns de säkert där även i sömnen.

Dagen började bra med att jag fick meddelande från pappa att allt var okej, visst var han svag men det visste jag ju redan.  Huvudet är det i alla fall inget fel på och det är det viktigaste.

Idag hade min vita Amaryllis verkligen exploderarat      Det var 6 klockor utslagna denna morgon och två som var på gång.  

Lite ont i armen hade jag när jag hade kommit igång. Men det är väl som de ska vara.

Hoppades på lite värme denna dag, men det var fortfarande minusgrader när jag steg ur sängen.

Minusgraderna höll i sig hela dagen men det var skönt ute. 

Behövde inte handla något så bilen fick stå kvar i garaget

Gjorde varsin mini pizza på taco bröd med stark taco sås, fetaost och lammkött.. Den var het vill jag lova och jag trodde aldrig Lasse skulle äta upp den, men med öl och vitlöks crème fraiche gick den ner och han gillade den. 


             

Var ute med hundarna på tomten i ca 1 timme och full rulle var de hela tiden.  


Blev även idag att vi satt framför TV och kollade på skidor. 

Middag med oxfilé och  pressad potatis

   

Det  var gott fast jag hade helst velat ha min oxfilé lite mer rosa, men det är svårt när Lasse vill ha genomstekt kött.


Sen Farmen och några timmar med Brottet. 

Kröp i säng strax efter 23 och hoppas få sova ut

I morgon är det ny vecka och vägning




















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards