Alla inlägg den 13 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 13 januari 2022 08:48

Så var det torsdag

 

Allt såg bra ut denna morgon, men som jag redan berättade igår så hade jag klockan på laddning under de mest aktiva timmarna och det resulterade i att jag verkade har rört mig väldigt lite.

Idag åkte långbyxorna på utan några långkalsonger under och även ett linne istället för min tjockare tröja.

I dag ska även julen kastas ut, det mesta är redan gjort här hemma och det enda jag skulle behöva är att byta köksgardiner, men mina julgardiner får nog hänga en vecka till, vill helst tvätta fönstret när jag byter.

Fick för mig att prova med att göra en ugnspannkaka i Airfryen   . Den smakade precis som den jag åt i min ungdom i skolan.  Lite väl kompakt i min smak, men annars helt okej.


Hörde av mig till pappa och frågade om han ville ha stroganoff till middag och det var han tacksam för. Han behövde även lite hjälp med ett bankärende.  Så efter 12,30 blev det en tur till pappa.

Naturligtvis var det fullt på hela gatan och även gatorna runt omkring, så Lasse fick sitta kvar i bilen medan jag sprang in till pappa. 

Blev en kort stund jag var där. 

På hemvägen blev det en tur till Stadsmissionen för att kolla efter ett par stolar.  Hittade 2 st i ek som jag gillade. 

Så dessa köpte jag för 40 kr.. 

 

Sen var det bara att ställa dessa på plats och lägga dit ett par dynor så var gruppen intakt.

 

Vi är inga fattigpensionärer men jag har alltid gillat sånt som kan återförbrukas om jag hittar något vi har användning för.

Idag är det ju ganska bra att kunna gå på ett loppis, välja den tid som det inte är mycket folk och även nära hem.

Kände mig frusen hela dagen fast det var varmare än vanligt, även inne var det kallt, tyckte jag, kanske det beror på att vi inte hade eldat något denna dag, men termometern visade på 23 grader och det är ju inte kallt..


Hade tänkt att bara göra en sallad till middag eftersom vi hade ätit den tunga lunchen, men hade ingen lust att ställa mig och göra någon, utan lättare var det att ta fram några kroppkakor från frysen.

    Vi tar våra direkt från frysen och rör ihop dem med socker och sedan äter vi de gärna när de är kalla och lite frysta.

Invigde de nygamla stolarna och de var mycket sköna att sitta på.


Det blev Mästerkocken och sedan kollade vi på ett avsnitt av säsongs 2:s Brottet.

Sen var de en ny serie som började igår och den såg vi också, får se vad det blir i fortsättningen.

Så var denna dag över.


Fredag

 


Ganska okej om man inte kollar på mina steg under gårdagen.

När jag satt vid datorn på morgonen så kunde jag inte släppa blicken från våra grannars tomt mitt i mot oss. Det har inte tagit bort sitt parasoll som är ganska stort och sitter på en kraftig ställning, men jag kände mig nästan säker på att det snart skulle lyfta när vinden tog tag i det. 

Mellan klockan 10-17 skulle vaccinationsbussen stå vid Hallunda kyrkan, toppen tyckte vi som inte ännu har lyckats få en tid till vår vårdcentral.

Så när klockan var 10 och 20 så stod vi på plats i en ganska så lång kö för att först få komma in och registrera sig.

Detta var en riktigt parodi och fick i alla fall oss svenskar som stod i kö att skratta, något som var ganska skönt i den isande vinden som låg på hela tiden.  I denna kö stod vi i 45 minuter och han som var värd sprang runt hela tiden och dirigerade folk till rätt kö. Så äntligen var det vår tur tillsammans med 10 andra att få komma in för att skriva papper, trodde vi alla.  Nej nu blev vi placerade i ett rum med stolar runt om och där satt det redan folk.  Värden gav alla ett nummer, jag fick 43 och Lasse fick 44.  För varje som fick gå fram så var alla tvungna att flytta ett steg framåt, började nästan fundera på om detta var dolda kameran.  Så äntligen var vi framme och fick fylla i papper, nu var det dax att gå ut och ställa oss i nästa kö som var fram till bussen.  Vi hade blivit ett litet gäng på 4 personer som pratade med varandra och skrattade gott och detta spektakel.  Nu kommer värden ut och börjar räkna oss och säger till killen före oss att du har 39, men inne i rummet hade han 42, han kollar på sitt papper och ser att det 39, jag kollar på mitt och det står 40, alltså inte en siffra rätt av det vi tidigare fått.  Det var nu nr 32 som gick in i bussen och då säger värden att nu finns det bara 16 doser kvar så ni andra som står här får vänta tills efter lunch.  Ja vi stod i alla fall på rätt sida.  Innan vi gick ut så sa värden att vi kunde gå in och värma oss om vi ville, men nu så hade han ändrat sig och sa att alla måste stå i kön, annars så skulle vi missa vårt nummer.  Så nu äntligen efter 2 timmar och iskalla händer så steg jag in i bussen, började klä av mig och lämnade mina papper.  Hon började att fråga ut mig om min allergi och jag svarade att jag var fiskallergisk, stenfruktsallergisk och  kvalsterallergisk .  Hon frågade om jag hade varit tvungen att besöka sjukhus för detta och jag svarade att när jag var liten så fick jag åka till sjukhus ett par gånger för att jag hade svårt att andas, men detta har inte hänt sedan jag slutade äta fisk.. Då säger hon "beklagar att du fått stå och vänta så länge, men eftersom vi inte har resurser för att ta hand om någon som får en allergisk reaktion så får du vända dit till en mottagning.

Nu var jag absolut inte sur på henne för klart att jag fattar att de måste vara försiktiga, men varför står inte detta någons stans så man slipper stå i lång kö och vänta.  Jag är nästan säker på att de var flera som blev hemskickade för när vi stod och väntade utanför bussen så var det flera som det gick lika fort för som för mig.

Nu var jag helt genomfrusen och kände bara att jag ville hem och få lite värme

Lasse satte in en brasa   medans jag gjorde ett par mackor var med kalvsylta och rödbetor   och det smakade så bra.  Kollade på Hem till Gården innan vi åkte iväg för att handla lite.


Den kalla vinden hade nu gjort att hela min kropp värkte och jag skojade med Lasse och sa att om jag hade fått sprutan så hade jag trott att det var denna som satt igång den jobbiga känslan i min kropp.

Gjorde i alla fall ordning vår middag som jag hade längtat efter hela dagen.

     

Tyvärr så upptäckte jag att jag saknade lök och det är nästan det bästa på hela tacon, tycker jag.

Vi fortsatte kvällen med Talang och sedan med Brottet

Kylan i kroppen ville inte försvinna och jag var fortfarande lika kall när jag bäddade ner mig under mitt tyngtäcke.

Men nu var i alla fall denna dag över















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards