Alla inlägg den 3 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2022 09:11

Så var det måndag och nytt år och massa nya saker som jag hoppas ska hända.

  Fick väl se detta som en rätt hyffsad både natt och dag.

Började som vanligt dagen med att kolla in min aktivitetsklocka  för att se hur natten hade varit och detta är något som styr min dag, rött eller orange på ANS då blir jag besviken och har svårare att komma igång än om det visar grönt.

Sen ut på toa och vägde mig, för detta var ett måste så här första vanliga dagen efter alla helger.  Visst märktes det på vågen att jag varken hade rört mig ordentligt eller varit så noga med vad jag stoppat i magen. Så vågen visade 64,6 och det var alldeles för mycket.   Fick nästan lite panik när jag tänkte på alla ostar och annat godis som vi hade köpt till helgerna och som fortfarande låg kvar där i kylen och väntade på att de skulle bli uppätna. Kasta mat vill jag inte och oftast när det blir saker över så åker det ner i hundmatskålarna, men dessa fina ostar, de måste jag få sätta tänderna i.

Dagen fick börja och det blev lite hundgöra innan vi satte oss ner och kollade på skidor och intog en lätt lunch

  med några mackor och glas cola.

Sen en tur till pappa för att hälsa på och även lämna ett par kroppkakor som han kunde få äta till middag.

Passade på att vattna blommor och hjälpa till lite med det han önskade.

Sen hem för att ta hand om hundarna igen.

Var inte så där jättehungrig så det fick bli lite plock från kylen.

  Mest grönsaker denna dag tillsammans med en haloumi burgare.

Film på TV innan det blev sängen.


Så var det tisdag

 


Idag såg det bra ut igen och jag kunde hoppa upp ur sängen och känna mig nöjd.


Var tvungen att åka till Maxi för att sätta om vårt lotto. Det har inte fungerat i Hallunda och det måste ske innan onsdag.

Var sedan upp till Hornbach och köpte en liten kaktus 

Hem och tog ut hundarna på tomten, solen sken och det kändes riktigt vårligt ute .

Strax innan det var dags för tjejernas skidor så gick jag in och fixade till en liten lunch

  och vad passade bättre än varm choklad och ostmackor.  Det var längesedan vi åt något sådant och det smakade riktigt bra.


Blev en hel del med TV tittande denna dag innan middag. Men nu börjar jag tröttna på alla skidåkare och kände för att göra något när jag satt där i soffan. Kollade om jag hade något garn så jag kunde få tillverka något. Hittade ett garn som jag fått av Ann för ett par år sedan, men detta var så svårt att jobba med så det har inte blivit något, men idag satte jag virknålen i det och tillverkade ett pannband   samtidigt som jag kollade på TV.

Gillar inte mössa men har insett att jag börjar bli gammal och behöver skydda huvudet och öronen, så kanske får jag nytta av detta. 


Hade bestämt mig för att göra en Chili con carne och började med köttfärsen, men vad sjutton fanns tomaterna. Det har jag normalt alltid hemma, men idag var de tydligen slut. Det fick bli bara vita bönor och tomatpuré, men det fungerade ganska bra och smaken var det inget fel på

Kvällen fortsatte med att vi kollade på flera avsnitt av den Norska serien Catch and Release.  Den blir bara bättre och är svår att sluta se. 

Trodde jag skulle kunna somna direkt efter detta, tyvärr blev det alldeles för mycket att tänka på.  

Ibland blir det bara för mycket. 

Tur att man har sina lyckopiller "hundarna".  


Så var det onsdag och trettondagsafton. 

Allt som har med julen ska städas bort. 

 


Blev en del info på appen denna morgon.  Jag låg där i natt och vände och vred på mig. Lasse snarkade lite dovt och jag fattar inte hur fort han kan somna.

Båda tjejerna envisas med att de ska ligga på min sida av sängen och de tar en sån plats och tunga som bly känns de när jag ska försöka flytta dem. När jag har bra nätter så märker jag inte av dem, men när det inte går att somna så blir jag bara irriterad av att ha dem i sängen.

Kallt idag igen, eller kallt kanske man inte ska säga när det är minus 1 grad mitt i vintern. Hade hoppats på en dag till med sol, var så skönt igår när jag kunde vara ute och känna att min kropp tog emot lite D vitamin.


Vädret var inget vidare men lite hade vi på agendan.

Hade helst bara velat handla i Hallunda.  Det började bra där. Precis när Lasse ska svänga in på en p-ficka så kommer det en bil mot oss som kört mot enkelriktat och ska försöka hinna ta platsen före Lasse.  Jag ser att det är en tjej som kör bilen och jag hoppar ut för att tala om för henne att hon har kört mot enkelriktat, i bilens framsäte sitter en liten flicka på ca 6 år helt obältat, själv har hon mobilen i handen och blir mycket irriterad när jag kommer fram.  Jag säger snällt att "du har kört mot enkelriktat" hon tittar på mig och svarar "vad är problemet, det är inte ditt" och så sätter hon fart på bilen, backar ut och kör en en gång mot enkelriktningen på andra sidan.  

Jaja, min tanke gick mest åt barnet i framsätet och Lasse var förbannad för att hon tänkte ta hans plats.

Sen fanns det inget av det vi skulle ha i centrum, så det var bara att åka vidare.


  Tog en tur till Maxi. Men jisses vad folk det var, eller så var det vi som var ute i fel tid.  En man hade ramlat ihop utanför systemet, men det var mycket folk runt honom och han verkade få den hjälp han behövde.  Vi gick in och handlade var väl där inne en kvar ungefär, när vi kommer ut så är fortfarande det folk runt mannen.  Vi åker till Rusta och Lasse går in ensam för att köpa lite ljus.  När jag sitter där i bilen då äntligen kommer ambulansen och nu borde det nog ha gått en halvtimme minst. Hoppas allt gick bra.


På vägen hem säger jag att vi tar en tur till Dollarstore och köper ljus.  Där inne var det lugnt och skönt och de höll på att städa undan julen och hade planerat om lite, men vi fick vad vi skulle ha och åkte sedan hem, nöjda.

Gjorde ett par knäckebrödsskivor med julskinka till lunch. Sen satte vi oss ner och såg klart på den Norska kriminalserien.

Blev mer och mer snö under dagen och jag kom inte ut på någon promenad, vågade helt enkelt inte för att det var så halt.

Kände för kyckling denna dag och gjorde en jättegod kycklingrätt med en krämig sås (eller gratäng) 

som inte gick av för hackor.

 


Det var såsen som gjorde hela rätten en blandning av grädde, senap, honung, vitlök och riven ost. I kväll fick det även bli vin till maten.


Fortsatte kvällen med att avsluta med en Beckfilm, en gammal men helt godkänd.

Nu hade det kommit så mycket snö att plogbilen körde fram och tillbaka hela tiden.


Så var dessa tre första vardagar slut och imorgon är det helg igen.

















Av Rehn/Hornesjö - 3 januari 2022 09:00

Så var vi framme vid 2022

         

Det var ju ingen bra början på året enligt min app.

Som jag redan sa igår så blev det inget nyårslöfte.  Men en hel del finns ändå på årets agenda.

Valpkursen för den senaste kullen, en träff med alla fyra senaste kullarna är också något jag hoppas kunna få till.  Det mesta kommer säkert att handla om hundarna, men jag vill också hinna träffa mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn, något som det har varit dåligt med de två senaste åren på grund av Corona.

Hoppas även att min kropp ska vara lite snällare mot mig så att jag kan komma ut på promenader och skulle så gärna vilja vara den som jobbar med Åberlix viltspår, men troligtvis så får det bli Lasse som gör detta.

 Ja denna lilla killen Åberlix han behöver en massa stimulans för att vara nöjd.

Lasse var ju så glad att få se sin lilla Zlatan på bild i senaste Cockertidningen, la den på bordet efter att ha läst den och sedan så var den ju bara borta nästa gång vi kom in i köket.

Då såg den ut så här   Lasse bläddrade i det som fanns kvar och insåg att den sidan med just Zlatans viltspårsbild var borta.  Men nu kollande även jag och insåg att Lasse sett fel för visst fanns  denna sida kvar.

När vi hade lagt undan den och inte tyckte vi hade något kvar på bordet som Åberlix skulle gilla så tänkte vi inte på detta fina kort   som vi fått från Emelie, även det tyckte tydligen Åberlix att det skulle få lite snygga hörn.

 

Kände inte ett dugg för att gå ut och promenera utan tog tag i lite inomhus denna dag istället.

Som vanligt blev det lite skidor på TV som jag bara var tvungen att titta på.

Lasse frågade om vi måste handla och jag sa direkt "NEJ" vi måste äta sånt som finns här hemma..

Bestämde mig för att göra en pizza till middagen och plockade fram det som behövs för en deg.

Nu visade sig att torrjästen tydligen hade fått luft i sig och var bara en tjock klump, så det var bara att kasta, sen hade jag färsk jäst som var lite för gammal och även för söta degar. Men handla hade jag ingen lust med så det fick bli den jästen till degen.  Såg ganska snabbt att den började jäsa upp så jästen var i alla fall inte för gammal.

Kall jäste degen många timmar i kylen.

Vid 16,30 tiden plockade jag fram den för att förbereda pizzan.  Hade lagt fram en bit oxfilé från frysen som nu var lagom att kunna skära tunna fina skivor av.

  Det fick bli en hel plåt istället för de 4 runda jag hade tänkt mig.  Degen fylldes med god tomatsås som jag gjorde på bara tomatpuré och kryddor. Sen skar jag de fina gula små tomaterna som jag hade tagit ur frysen, (fick massor av Tassan i höstas och passade då på att frysa in en del) och täckte botten med dessa, sen den härligt tunna oxfilén som i stort sett täckte hela pizzan, blir mycket av 300 gram tunt skivat.  Sen som pricken över i:et var det naturligtvis gorgonzola som bara är ett måste till en sån här pizza.

Tyckte egentligen att den såg ganska tråkig ut när jag skickade in den i ugnen.

Lasse bjöd mig på en whisky medan vi väntade på att kunna äta.

   


Sen var det bara att  servera med en god kall vitlökssås och lite sallad.

Lovar att den smälte i munnen.

Lite väl varmt var det i rummet efter att Lasse även hade satt in en brasa för att han frös

  Själv njöt jag inte av denna värme så jag klädde på mig och gick ut en sväng på tomten med hundarna.  Tyvärr hade tydligen någon hittat nya raketer och det smälldes rätt mycket och hundarna kunde ju då inte låta bli att skälla till vid varje knall, men inget som borde störa under de få sekunder som dessa skall varade.


Kvällen fick avslutas med att vi såg Ett päron till farsa i Las Vegas.  Fick i alla fall avsluta dagen med många skratt.

Så nu säger jag god natt .


Så var det söndag och nu är helgerna slut för ett tag framöver

  Natten blev bra och lång och det lyste grönt på appen.  Det gör det alltid lite lättare att stiga upp när natten varit bra.  Tyvärr blev det inga direkta steg, men jag ska försöka ta mig i kragen och justera detta.


Kändes bra att det hade kommit lite snö under natten så den svarta asfalten lyste nu upp lite.

Lasse hann ner före mig denna morgon och hade redan satt på både kaffet och äggen. Han hade även sett att det fanns en förpackning risgrynsgröt i kylen och det ville han ha idag.  Nu hade jag ju lite andra planer för denna och hade tänkt göra en ris ala malta av denna till kvällen, men okej han fick som han ville.  Finns ju gröt att köpa om jag känner för detta.


Kollade i kylen och insåg att potatisarna som fanns där inte såg så jätteroliga ut utan måste nu användas till något om de inte skulle hamna i soppåsen.  Bestämde mig för att göra kroppkakor av dessa, men då måste jag tyvärr ner till Lidl och handla fläsk.. Men detta visade sig inte finnas just idag. Men har jag planerat något så ska de ske så det fick fick bli deras lättrökta bacon i stället.

Hem och skalade potatisen och det visade sig bli 1,3 kg.  Medans denna kokade så stekte jag bacon och lök. Sen skulle detta    bara svalna innan jag kunde börja baka ut dessa kroppkakor.

Medans detta varade så tog vi varsin   pizzabit av det som fanns kvar från gårdagen.


Sen var det var det bara för mig att ställa mig i köket igen.


Såg på TV och slöade fram till klockan var 19 innan vi satte tänderna i några kroppkakor var.

 

Jag var fortfarande ganska mätt efter pizzalunchen så varför jag la upp 3 stycken på tallriken vet jag inte, var redan mätt efter en men åt i alla fall upp alla tre.

I morgon åker jag till pappa med ett par kroppkakor och gör honom glad.


Avslutade kvällen med Morden i Midsomer

I morgon börjar vardagen igen och då blir det vägning för mig.







 

 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards