Alla inlägg den 10 januari 2022

Av Rehn/Hornesjö - 10 januari 2022 09:00

 

Så var det ny vecka igen

Det mesta såg bra ut men alldeles för lite djupsömn denna natt, annars var det okej  tills jag ställde mig på vågen och upptäckte det jag misstänkte, siffrorna lyste starkare med sina 65,4, ett kilo mer än förra måndagen. 

Jag känner oftast på mig när jag går upp i vikt för jag mår då dåligt av detta och det var något jag gjorde igår. 

Nej nu blir det att leva på vatten och kärlek (bara ett önsketänkande) fram till sommaren. 

Nej men allt bröd ska ifall fall bort, pasta, ris och potatis är jag alltid försiktig med.  Vad som i alla fall känns positivt är att Lasse ökar i vikt så jag kan inte helt lägga om vår kost. 


Vädret var riktigt dåligt när vi åkte, grått och trist, inte så kallt.


Normalt brukar vi åka tidigt till HS för att i alla fall hitta en bra P-plats. Men vet att det alltid finns platser längst ner i garaget. 

Men idag fick hundarna sin frukost innan vi åkte och sedan bara en snabb rastning på tomten. 

Det var fullt på p-platser så vi valde att åka direkt ner till 2:an i stället för att åka runt och leta. 

Naturligtvis måste folk in i hissen fast det nästan är fullt, så vi valde trapporna i stället.  Upp går bra för mina knän. 

 

Det såg inte ut att vara så mycket folk när vi kom fram till provtagningen, men väntetiden skulle vara 25 minuter. Men när vi suttit i ca 10 minuter så började det gå fort. 


Sen när vi skulle ner till bilen så var det ännu flera som väntade på hissen, så det fick bli trapporna även ner och det kändes i mina knän. 

  Men fort visade sig att allt hade gått.

När vi kom ut ur garaget så sken solen och det var nästan helt klart på himlen.

Men sen ju mer vi närmade oss Slagsta så var det lika grått och tråkigt som det var när vi startade resan till Huddinge.


Hem och tog tjejerna på en promenad. 

Sen hem och inväntade att klockan skulle bli 12 och vi kunde slå oss ner och kolla på Hem till Gården som har haft uppehåll sen före julen.  Men klart att det skulle vara snack igen om restriktioner gällande Covid. Blir så deppig så fort de pratas om detta på TV, känner att jag inte orkar lyssna på detta och hade inte heller gjort det om det inte varit för att jag redan satt vid TV och väntade.  

Känns bara som gammal skåpmat och man undrar när livet ska återvända.

Det blev i alla fall Hem till Gården efter detta, ja egentligen bara jämmer och elände där också, men ändå en serie jag längtar efter.

Lasse gjorde sig några mackor och jag tog lite sallad. 

Sen ut med killarna på deras promenad. 

När vi kom hem så ville Lasse se en svensk film. Tror att den hette något med Roland, helt värdelös i alla fall inte i min smak. 

Själv tog jag tag i kvällens middag. 

Sen utfodring till hundarna innan vi själva satte oss ner för vår middag som blev en riktig långkokad Bolognese. 

 

Jag lovar att Lasse både åt och njöt av denna middag. 

Ja han åt så mycket att han var tvungen att lägga sig att vila en timme. 

Blir även en portion till min pappa i morgon. 

Lasse vaknade lagom till att Farmen började. 

Sen blev det Brottet fram till strax efter 23.

I morgon blir det en tur till pappa. 

God natt😴








Av Rehn/Hornesjö - 10 januari 2022 08:45

 

Ingen större skillnad på denna natt, men vaknade redan före 5 och hade svårt att komma till ro igen, men var i alla fall kvar i sängen fram till 7.

Idag är det tråkväder igen, mulet och grått.

Som vanligt började morgonen med skidor på TV.

Sen efter både vår och hundarnas frukost så blev det 10 minuter på mitt löpband, något som jag har börjat med efter nyår, men det går väldigt trögt och jag har inte fått upp flåset som jag vill, därav den korta tiden.

Klockan var nu 10 över 10 och jag hör hur telefonen på nedervåning ringer, hör att Lasse svarar och säger att han ska säga åt mig att ringa till morfar..  Det visar sig att det inte har kommit någon morgonpersonal till min pappa. De brukar komma mellan 7-8 och då får han hjälp med att ta av den stora skon som han har på foten så att han kan komma upp och få i sig lite frukost och ta alla sina viktiga tabletter, men nu var klockan över 10 och pappa hade försökt nå hemtjänsten men inte fått något svar, hans larmklocka fungerar inte om dörren in till vardagsrummet är stängt och det säger pappa alltid till nattpersonalen att de inte får stänga, men naturligtvis var den stängd och larmet når då inte fram.  Jag började direkt göra mig iordning för att skotta fram bilen från garaget och ge mig iväg, men d ringer pappa och berättar att det hade kommit en kille som skulle till andra men upptäckt att pappas nyckel hängde i skåpet, så det var så snällt av honom att komma direkt till pappa.  Men så här får det ju inte gå till.

Lasse ville ner till centrum för att spela en Dagens dubbel och jag hade kollat i kylen och såg att jag bara behövde mjölk, så jag tog mig en tur in på Supermarket för denna, men naturligtvis blev det en dyr mjölk för det hamnade mer saker i in korg och snart var jag uppe i över 200 kr.  När vi kom hem och jag skulle ställa in mina varor så upptäckte jag att det fanns en hel 1,5 liters mjölk oöppnad i kylen.

Det blev ett par lunchmackor till mera skidor på TV.

Var ute en del på tomten även denna dag och idag var det kramsnö. 

Fick för mig att leka lite och började med att rulla snöbollar för att göra en större snölykta, men detta var inte lätt, så fort jag la ifrån mig en snöboll så var det någon av hundarna som stal denna och sprang iväg med.  Till slut tröttnade jag och gjorde       två mindre på ett bord istället. Huvudsaken var att jag kunde få tända ljus i dessa till kvällen.


Var sugen på zucchini idag och något som vi gillar är att fylla dem med svampstuvning

     Så enkelt men så gott detta var med bara ett par skivor pastrami till.  Gjorde den för första gången i airfryen och det blev bättre än i den vanliga ugnen.

Efter att vi hade tittat på Stjärnorna på slottet och vår fina Carola så blev det 2 timmar med Brottet.


Så var även lördagen över.

Idag är det söndag

 

Natten blev som jag hade tänkt mig, men blev lite fundersam när jag såg att den högsta pulsen under dagen var vid halv 3 på dagen, gjorde väl något ute som var ansträngande.  Hade annars trott att den skulle ha varit väldigt hög vid 11 tiden då jag var mest irriterad på hemtjänsten.

Idag hade i alla fall allt fungerat igen.


Hade tänkt vara ute en hel del denna dag, men det sket sig. TV och skidor både på längden och i backen gjorde att jag inte hann så mycket.

Idag var det ett roligt skidskytte både på herr och damsidan.

Slalom gick sämre för våra svenska killar

Lite lättlunch framför TV:n   med några rostade mackor fick det bli. Sen tyckte jag att det var så tråkigt att bara sitta rakt upp och ner och inte göra något, så jag letade fram lite garn och satt och virkade framför TV:n, det fick bli ett till pannband.


Sen var det bara att börja fundera ut vad det skulle bli till middag och idag var jag jättesugen på falukorv, hade köpt en ring i veckan som jag tänkte göra i alla fall 3 rätter med.

Idag fick det blir falukorv i ugn som jag gjorde i Airfryen. Blir lika förvånad varje gång jag använder denna och tycker att maten är bra mycket godare än när jag gör den i den vanliga ugnen..

   


Får använda mig av engångsformar när jag gör något i denna ugn för jag har inte hittat några eldfasta som passar in i den, men det fungerar det med.

Blev ca 1 portion över och normalt ger jag alla rester till hundarna, men frågade pappa om han vill ha denna och det var inget han tackade nej till.  Men det får bli på tisdag för imorgon är både vi och pappa upptagna med sjukhusbesök.

I kväll var det premiär för Farmen och det bara måste man ju se.

Började ju bra, men redan detta första avsnitt får jag lite vibbar om vad som kommer att ske. Blir spännande att följa dem i alla fall.

Efter detta så fick det bli 2 timmar med Brottet, som nu börja få en upplösning, men det är 8 avsnitt kvar, så det kommer säkert att ändras och bli ett helt annat slut än vad jag misstänker.


I morgon blir det ny vecka och vägningen i morgon bitti kommer nog att inte kännas bra.  Känner i hela min kropp att jag har ökat i vikt och mår inte alls bra av detta.













Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards