Alla inlägg den 4 augusti 2022

Av Rehn/Hornesjö - 4 augusti 2022 07:57

I dag borde vi ha en flagga att hissa för vår dotter Ann som fyller 56 år.

 

Sömnen blir som den blir när jag vaknar flera gånger av att det är så himla varmt. Men annars såg det rätt okej ut.

Lyckades till och med somna om lite på morgonen och vaknade av att Lasse var igång. Hade hunnit sätta igång en tvätt och plockat ur diskmaskin och var även igång med frukosten.

Tror att han fick en energiknäpp av att bara kolla på sin klocka och se att hans ans låg på 10 +, något som det var längesedan det gjorde.

Dagen hade nu börjat och eftersom vi skulle till Borgholm tidigt så fick Qling gå i koppel efter maten, annars finns ju den risk att han ska försvinna under huset och ska vi vara borta länge så vill inte lämna honom ute. 

Kom i väg strax efter 9 och vägen var ganska tom. 

Stannade först vid Bygg Max för Lasse skulle lämna tillbaka skruv. Sen in på Dollarstore och även en tur in på Beijers. 

Sen fick det även bli ett besök på systemet för att köpa ett par flaskor Cava. 

Otäckt varmt var det denna dag

Lasse hämtade en hel påse med medicin för  priset av dryga 99 tusen.. Tur att det finns högkostnadsskydd. 

Sedan skulle jag bara in på Ica för att handla. 

Vägen hem skulle enligt GPS ta 57 minuter och redan när vi kom ut på 136:an så var det stopp. Nu varade det värsta bara innan vi kommit förbi Köpingsvik. 

Hem och plocka in alla varor och  rasta hundarna innan vi skulle få besök av Robban, Kerstin och Malte. 

Blev som vanligt goda wienerbröd från kaffestugan som de hade med sig. 

Sen när de hade åkt blev det mat för våra hundar. 

Strax efter 19 blev det middag på rester av gårdagens middag

 

Nästan godare idag. 

Solen hade nu mattas av och himlen visade sig  sig lite annorlunda denna kväll.  Kunde nästan ana att det skulle komma lite oväder.. som så vanligt aldrig kom

Vet inte var kvällen tog vägen men helt plötsligt var bara dagen över. 

Det var ordentligt klibbigt varmt fast air-conditioning sprutade kyla. 

Blir nog inte lätt att somna. 


Fredag

 

Natten blev ganska bra fast svettig. Vid 2 tiden mullrade det, men inga blixtrar syntes till. 

Vaknade vid 6 tiden och gick upp för att kissa, när jag ska tvätta mig så ser jag massor med små svarta myror som  har invaderat hela handfatet och hyllorna.  Har aldrig sett detta tidigare och småkryp är aldrig roligt att få in. 

Lasse fick spraya insektsmedel på dessa. 

Hundarna fick sin mat vid 9 tiden. Sen bara en rastning  medan Lasse fyllde bilen med allt från husvagnen  dom skulle  till återvinningen. 

Sedan in till  Ica för att  skicka 2 paket  och även handla  lite.

Idag fick det även bli jordgubbar  fast jag tycker  att 50 kr litern är dyrt.

Sen till brädgården för mer virke.

Hem och jag plockade ur allt jag handlat och Lasse tog hand om det han hade handlat på brädgården. 

Upptäcker att jag har en Philadelphia ost som går ut idag och kollar igenom mina hyllor  och ser att jag har allt hemma för att göra en  cheesecake.   Fixar till en sådan  och ställer  I frysen..tar hand om den disk som blivit  och fyller maskinen. 

 

Går ut till Lasse, vädret är  tryckande hett och jag går ut och kollar  på Lasse när han snickrar. 

Inser att vi i dag nog behöver en lunch och går  in och fixar till  varsin toast och ett glas vin.

     


När vi sitter och äter så blir  det bara mörkare och  mörkare och snart  är  vi tvingade att flytta in under tak.

Ett par grannar som vi inte hunnit träffa ännu kommer  förbi  och klart att  vi då trotsar  regnet och står rätt länge och snackar. 

Snart är jag genomvåt och är tvungen  att  gå i  och ta av mig alla mina kläder, men  vad gjorde detta, jag verkligen  gillar sommarregn. 

Detta resulterade i att vi satte oss i soffan och kollade på friidrott. 

Värdet var sedan som de oftast är här på Öland att det regnade, solen sken och rätt som det var så upphörde regnet men kom tillbaka. 


Lasse gick ut och jobbade lite och jag kollade i frysen om cheesecaken hade stelnat nu efter 4 timmar och den var nu precis så där krämig och god så nu fick det bli ett glas vin och en kakbit. 

 

Det småduggade lite men vi försökte pricka in middagen som skulle grillas. 

Detta fungerade bra, så medan jag stod vid grillen     så passade Lasse på att ta in alla sina verktyg. 

Z och Åberlix var som vanligt  ute med mig          Alla hundarna gillar att dricka det regnvatten  som samlas i Patricias gamla han och fotavtryck.  


Så fort vi hade satt oss inne för middagen så öppnades himlen och det verkligen öste ner. 

 

Hade varit  inne och köpt kantareller på Borgen när vi var i Borgholm, så till denna mat passade det så bra att vara hälla grädde på svampen och sedan låta det puttra till en lagom  konsistens. Hade köpt 7 stycken stora potatisar och eftersom jag vet att vi bara äter varsin så hade det ju varit bättre att bara koka 2, men jag tog alla i potatisskalaren så får väl hitta på något till morgondagens middag av de 5 som blev kvar. Men det finns nog ingen godare potatis än just denna Ölands potatis som odlas i sandjord.

Gott smakade det I alla fall.


Sen blev det jordgubbar som vi köpt utanför Ica,  men var detta Ölandsgubbar så var de, inte alls goda, smakade i stort sett ingenting och var alldeles för hårda. 


Klockan 23 la jag mig i sängen för att lyssna på Karlavagnen ned Tony Irving. 

Stängde av radion när detta var slut och klockan ett par minuter över midnatt. 


Lördag

 

Lasse steg upp direkt och gick ut för att planera hur han skulle  kunna öppna staketet så att  de får  ut husvagnen.

Lite pyssel  eftersom  vi inte  kan göra detta för tidigt. Hundarna  måste få sin mat och kunna rasta av sig utan att rymma.

Sen är  det just detta med tiden, de sa förmiddag och det kan ju då bli när  som helst före 12.

Lite galet kändes det när jag gav hundarna sin mat redan strax innan 8, men när man inte vet en tid så gäller det att planera.  Lasse och jag tog killarna på promenad och tjejerna fick stanna hemma på tomten.

Idag kändes det riktigt kallt fast solen sken och det var 15 grader, men vinden var kall.

Att skicka paket härifrån har visat sig vara dåligt.  Det började ju med kristallkronan som skulle till Finland.

Den kom ju inte med för killen inte kunde skriva ut ett fraktkvitto, men det ordnade sig 2 dagar senare med att en annan hjälpte till. Så långt var allt okej.  Men sen vad som händer på vägen fattar jag inte.  Killen från Finland hörde av sig och berättade att lampan inte hade kommit fram fast det nu var den 4 augusti och den varit på väg sedan den 23 juli.  Jag började då igår att undersöka var den kunde vara och fick fram en ganska så konstig leveransväg och att den i går morse vid 4 tiden var i Stockholm. Men innan dess hade den varit i Södertälje, gått tillbaka till Nybro den 26 juli och sedan gått vidare till Värnamo där den hade stannat sedan den 27 juli och i går morse var den i Stockholm klockan 04.18, sen kunde de inte ange någon vidare leverans. 

Sen hade jag den den 28 juli skickat iväg ett ganska stort fat i uraniomglas till Järna, denna leverans gick fort, men fatet kom fram i småbitar och detta borde inte kunna hända eftersom jag packat detta så att det inte kunde röra sig i kartongen. Hade även skrivit på flera ställen på paketet att detta var ömtåligt och innehöll glas.  Tyvärr har jag ju sett hur paketen hanteras av Schenker när de hämtas i Hallunda och jag vet att många saker inte kommer fram som de ska.  Detta är naturligtvis tråkigt för både köparen och mig. Så nu ligger en reklamation hos Schenker så får vi se vem som ska betala frakten och fatet.

I morse blev en större malmljusstake såld och den kan i alla fall inte gå sönder under transporten.


 

När klockan var 10 så hade de som skulle hämta vagnen fortfarande lyst med sin frånvaro.  Skickade ett SMS och frågade när de tänkte komma och fick till svar att de skulle försöka komma till klockan 12, de hade haft kräftskiva dagen innan och var lite trött.  Huvudsaken att jag visste, nu kunde ju hundarna få vara ute till i alla fall kvart i 12.

Funderade vad jag skulle göra med de 425 gram potatis som fanns färdigkokt sedan igår. Det skulle ju vara kul att kunna göra kroppkakor av dem, men hur blir det med denna färskpotatis.  Tog en chansning och blandade i potatismjöl i stället för vetemjöl i degen och rullade sedan 12 små gulliga runda bollar.  Bestämde mig för att inte fylla dessa utan baka koka dem som de var, ville inte vara med om att fyllningen föll ur.

  De blev helt okej och jag hade visst kunna fylla dem.

Kvart i 12 tog jag in hundarna och då ser jag att det kommer en bil och kör in på tomten.

Lasse hade förberett allt så det var bara att ta bort nätet och de kunde hämta vagnen


  Allt gick smärtfritt och alla var glada.

Nu hade vi fått tillbaka vår badmintonplan/varpa och lite annat igen. Kändes ganska skönt när denna kom bort och jag kan idag undra vad som fick mig att bara åka och köpa denna.

Vi hjälptes åt att få ihop staketet igen så att våra hundar kan vara ute.

Egentligen var det inget vi måste handla, men lite grädde till kvällens kroppkakor är ju alltid gott och det fick bli en tur in till Löttorp.  Men idag var jag snål, grädden har verkligen ökat i pris och jag var så glad att jag hittade denna för 25 kr på Ica i Borgholm när vi var där, men då handlade jag bara en 5 dl.  Men idag när jag skulle köpa denna på Ica i Löttorp så kostade den över 40 kr och jag blev så snål att jag sa "vi tar bara skirat smör till kroppkakorna"

Hem och jag fixade till ett par toast till en sen lunch.

Sen satte jag mig ner och lyssnade på Sommarprataren Siw Malmqvist och jisses vad jag kände mig upprymd och kom på mig själv att sitta och le och även skratta högt.

Ser att Lasse håller på nere vid poolen så jag tar och går ner och sätter mig hos honom och naturligtvis är då Zlatan         med mig 

Det är ganska skönt ute men det blåser mycket så jag ber Lasse att ordna plats åt oss på uteplatsen under tak. Tyvärr har jag mest använt denna för att stå och sortera mina loppissaker och det har bara vuxit istället för att försvinna.

Det var ju inte så mycket att göra denna dag, de ofyllda kroppkakorna var klara att värmas och sedan bara steka bacon och skira smör.

    Det blev en helt okej middag som smakade precis som kroppkakor brukar.

Efter en sådan middag måste det bli en promenad och ikväll valde vi att bara ta med oss Qling. Han blir så lycklig när han ser mig ta fram koppel och jag säger "ska vi gå ut".  

    När vi hade kommit en bra bit och var nästan nere vid brevlådorna så passade jag på att ta en liten film på denna lyckliga kille. 


 

På vägen hem från postlådan så tog vi en tur ner till Emelies husvagn      som troligen blir sista sommaren den får stå där eftersom ägaren av tomten ska börja bygga ett hus nu i september.

När vi kom hem så slog vi oss ner framför TV:n och passade då även på att fylla på magen med lite sött

  Något som inte alls kändes fel.

Jag kollade lite på TV menyn och såg att det var film på 1:a som tyvärr inte skulle sluta förrän vid midnatt.

Lasse var trött och ville gå och lägga sig och jag tänkte att jag bara skulle kolla vad det var för film.

Filmen hette Bageriet på Portobello Road och jag kände att denna var nog inget för mig, men så fel jag hade. Nu satt jag där tills den var slut och jag gillade den verkligen.

Så var då även denna dag över och jag var nog ganska nöjd med denna.


Söndag

 


En ganska bra natt fast jag blev väckt nästan direkt efter att jag somnat av att Lasse kved som en skållad gris och jag förstod att han hade fått kramp i sina ben.  Detta pågick nästan en timme, men eftersom jag i alla fall inte kan göra så mycket så drog jag täcket över huvudet och somnade om.

Vaknade som vanligt  vid 6 tiden, tänk om man  i alla fall alltid  hade kunnat sova till 7.

Jaja, hade lite att ta hand om I köket, så Lasse fick sova klart innan jag ropade på honom och sa att frukosten var serverad inomhus.

Sen blev det jag som stannade inne och gjorde fint i köket innan jag gick ut för att kolla lite på vad Lasse gjorde.

När jag kommer ut så säger han "har du sett på himlen" jag kollar upp mot ängen och svarar "ja, vad blå den där idag". Lasse svarar men jag menar det konstiga skenet och pekar upp mot alvaret

 

Är det detta som kallas för ett väderfenomen.. Såg både vackert och lite skrämmande ut. Klart att det inte tog många minuter innan allt detta var bort och himlen återtog sin vanliga färg och lite udda moln.



Idag kände jag för att få lämna tomten och åka någonstans.. Finns ju inså mycket att välja på så det fick bli en rundtur bara.  Lasse har slarvat bort (eller så är det Qling som varit tjyv) sin banderos och ville ha en ny. Stannade vid Böda handel och kollade men någon sådan fanns inte,  däremot  hittade jag en badfåtölj, de  kostade 399 kr och Lasse tyckte  inte  att den kunde vara värd denna summa, jag som har bestämt mig för att blunda för priset när det är  något jag vill ha, lyssnade I alla fall på honom och avstod. 


Åkte sedan till Böda bara för  att ta en glass.. Det var mycket  med bilar på parkeringen men det kändes inte  på något  sätt  överbefolkat när  man kom in på området. Men blir lite förvånad när man  via Easy Park och det inte går att avsluta när man vill. Jag  betalade för en timme som kostar 25 kr, men var bara där inne i 36 minuter, men det blev fortfarande 25 kr.  Vet att jag reagerade på detta även förra året.  Om man gör en jämförelse med samma bolag så ser jag att jag den 21 maj betalade 23,57 kr för 3 timmar och 16 minuter vid Ulriksdals slott.

Ganska stor skillnad med samma bolag.


När vi ätit vår glass så ville jag ta en tur till butikerna. 

De första vi besöker har även de denna badfåtölj och bara en kvar, är 50 kr billigare än på Böda och jag ber tjejen att  ta ned den från hyllan, nu ska jag inte lyssna på Lasse utan köper den och det visar sig att  de håller  på att stänga för sista veckan denna sommar och priset är  40% billigare.  Var ju bra att  jag lyssnade på Lasse.

Jag går även  in I nästa butik och hittar där en huvudbonad till Lasse för 39 kr minus 40%.

Vi var båda nöjda och åker vidare hemåt. 

 Jag går in för att  göra varsin macka och ett glas vin

 


Lasse hinner knappt ur bilden innan han har plockat fram aggregatet för att  fylla min fåtölj

 

När den är  uppblåst och färdig för hamna i hund poolen 

  Så säger han "nu vill jag ha kamera framme när du ska använda den första gången".   Jag svarar att det blir i alla fall inte i dag.

Men de lovar ett nytt högtryck och jag kommer säkerligen att  sitta där  och lyssna på mina poddar.

Dagen fortsatte med att jag satt i en solstol och lyssnade på dagens Sommarpratare .

Hur vädret skulle bli det var svårt att säga eftersom den ena minuten var isande kall och andra minuten kändes varm.

Det skulle i alla fall bli en grillad fläskkarré var ikväll. Både Lasse och jag sa att detta får vi aldrig i oss. 

De var stora och fina och vägde 250 gram styck och vi brukar äta max 100 gram kött.

Hade lagt dem i torrmarinering med salt, socker, svartpeppar och en örtkrydda redan på morgonen. Så nu när klockan var närmare 18 så var de ordentligt marinerade.

    Lasse ställde sig vid grillen (nyklippt dagen till ära) tillsammans med sina pojkar   och jag funderade på om vi skulle sitta inne eller ute   Vädret var så där, men en kofta behövdes och jag gav Lasse valet och då blev det inne. Yra    hade krupit ihop ovanpå de nu under tak intagna dynorna och hade absolut ingen lust att gå in när vi skulle äta.

Middagen blev god och jag har inget att klaga på gällande Icas köttdisk.

   


Det blev en jättegod middag

   


När det blir så lite kvar på tallriken så bevisar det att middagen var perfekt.

Jag hade velat gå ut och gå efter middagen men Lasse hade ont i kroppen och kände inte för detta utan ville vara hemma och tiggde till sig en efterrätt

  Vilken tur han hade som fick som han ville, jag hade 2 bitar cheesecake kvar i frysen och även lite jordgubbar.

Så mycket mer blev det inte denna dag och inget speciellt att se på TV heller.

Så jag vi gick och la oss tidigt för att lyssna på radion.  

Halvslumrade sedan till och somnade inte riktigt förrän klockan var 2  och detta var ju inget jag hade önskat.

Ska bli kul att se på appen när jag vaknar.


I morgon är det ny vecka igen och vi har nu varit här sedan den 12 juli, alltså har vi redan varit här i fyra veckor. Vilken tur att man är pensionär och kan bestämma tiden själv.

Nej nu är nog natten kommen och jag ska stänga av min mobil och försöka somna och hoppas inte vakna innan klockan 7 i morgon bitti.

Vi syns på torsdag




















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards