Alla inlägg den 11 augusti 2022

Av Rehn/Hornesjö - 11 augusti 2022 09:33

Så var det torsdag igen

Ännu en bra morgon att vakna upp till. 

Efter frukosten är klar för både oss och hundarna så tar Lasse sin morgonpromenad med Zlatan.  Kommer hem och börjar dagen. 

Går upp till alvaret för att hämta ner vår soptunna och ser en hund komma glatt med en viftande svans nere från vägen mot post lådorna. Jo detta är Qling som tydligen varit ute på en egen  promenad.  Vi hittar inte var han tar sig ut, men det måste vara någonstans där han kan häva sig över stängslet. 

Man saknar honom inte eftersom han alltid kryper under huset och somnar. 

Men nu fick han gå in och det märks att han var trött efter sin promenad för han somnade direkt på hallgolvet. 

Igår eftermiddag satte jag ut en annons om röjning av vår tomt på baksidan.  Fick några svar, så vi får väl se hur det blir. 

Redan för sex år sedan och då vår det i inte på lång vägar så mycket att göra så satte jag ut en annons.  Det kom hit en kille från trakten och tog på sig detta.  Vi gjorde upp om priset han ville ha och kom överens om att han skulle göra detta under hösten och vi sedan skulle få se en fin tomt på  våren. Tyvärr hade inget hänt när vi kom dit och killen fick vi i t tag i.  Jag var glad att jag inte hade betalat något i förskott, så det var ingen skada skedd, annat än vi kände oss besvikna. 

Träden tog sedan vår granne och vän Royne ner tillsammans med Lasse. 

Att få jobb gjorda på Norra Öland har visat dig vara ganska svåra och det är inte första och säkert inte sista gången någon tar på sig ett uppdrag men aldrig fullföljer detta. 

De  flesta av jobben har vi sedan tagit tag i och gjort själva, bara för att det måste göras. 

Det kommer en kille från Färjestaden i morgon och kollar om det är ett jobb för honom, 

Jag tog mig ann alla hundarna på trim bordet för att återigen få klipp bort tovor med skräp

Värdet var så fint det  bara kan. 


Lasse jobbade på trotts hettan fram till lunch då vi tog salladen som var kvar sedan gårdagens middag. 

På vägen till bilen ser jag att den helt döda Rosen har fått nytt liv   

En tur in till Ica för att hämta paketet från Apotea med hundarnas fästing medel.  De fick en dos var veckan innan vi åkte hit och det är inte många fästingar vi har plockat, så lika bra att mota Olle i grund och behandla dem igen. 

Vid 13,30 la jag mig i hundarnas pool för att lyssna på radion

    klockan 16 låg jag fortfarande kvar och nu med ett glas rosé i handen som. Lasse kommit med. 

Nu var det dags att kliva upp och utfodra våra hundar. 


Vid 18 tiden blev det middag

 

Ikväll blev det åter sallad.  Denna dag en grekisk och bara en ostmacka. 

Kollade på film fram till midnatt. 


Fredag

Känns som en katastrof natt. 

Gick och la mig när filmen var slut och klockan måste ha varit strax, innan 12.. Hann bara lyssna på det sista samtalet innan de Karlavagnen var slut.. Det var en tryckande värme och jag vred och vred mig i sängen.  Klockan hade slagit 1 och jag slumrade till, vaknar med ett ryck av att pappas mobil som ligger jag hallen ringer. Hör att Lasse vaknar och jag säger "vad, är det som låter" Och får bekräftat att det är mobilen.  Frågar Lasse vad klockan är och han säger halv 2. Mobilen har, upphört att ringa och jag vill inte veta vem som ringt utan försöker somna om, vilket inte var, det lättaste.. 

På morgonen går jag upp och kollar mobilen, men ingen har ringt.  Hade inte Lasse också vaknat av detta så hade jag kunna tro att jag kanske drömt.. Händer lite konstigt med pappas mobil lite då och då, får meddelande som inte visar sig. 

Kollar nu min natt status och den är precis som jag känner mig. 


Efter frukosten så gör jag en cheesecake och sedan kokar jag kräftlag till mina frysta räkor. 

Så var dagen på gång.

Jag har klagat på att den provisoriska trappan mellan husen som Lasse gjorde för över 30 år sedan är galet gjord och jag får alltid hålla mig i huset när jag ska gå ner för den

Nu efter alla dessa år så tror jag att Lasse kände att han hade lite tid över så han fixade till den så att den nu i alla fall går att gå nerför

 utan att  vara livrädd att göra mig illa



Själv satt jag i poolen och tog det lugnt en hel del även denna dag.

Men klart att  Qling var snabb på att ta min ena Foppa toffel och snabbt försvinna i blixtens hastighet under huset.

Bönade och bad honom hämta denna men det blir  att  köpa nya.

 


Kollade mina armar och ben och säger till Lasse att nu jäklar ska jag inte ha flera blåmärken denna sommar, är så trött på att så fort hundarna ska hoppas och ta tag i mig så får jag sår och blåmärken.

Såret efter den lilla olyckan i Borgholm med Åberlix koppel som slet upp ett sår är inte riktigt läkt ännu, men mycket bättre.


Emelie skulle komma till ön idag och ville att vi skulle träffas på Ninnis för en lunch, men jag hade inte tid med detta eftersom vi även skulle få besök av den som troligtvis kan göra jobbet på tomten, så jag föreslog att hon skulle komma till oss istället och äta middag eftersom jag skulle ha räkor.

Räkorna hade nu legat i sin lag hela dagen och när Emelie nu sms:ade att hon var på väg så ska jag bära ut glasbyttan men räkorna och lagen för att ställa på bordet.  Men vad händer, jo precis när jag ska ta steget ut genom dörren så kommer Yra och ska hoppa upp på mig jag faller som en fura och alla räkorna ligger på golvet tillsammans med lagen, klar jag även måste slå mig på handleden och naturligtvis kommer blånaden som på beställning,


Bara att plocka upp alla räkorna och hoppas att det inte kommer med för mycket hundhår, som det naturligtvis finns på denna mark utanför dörren.

Berättar för Emelie att räkorna har legat på golvet, men man äter ju inte skalen.

 


Det fanns både en kantarellpaj och små ostpajs knyten och även bröd och ost så det gick ingen större nöd på oss.

     

Tre hundar fick vara med vid bordet, fast jag var lite sur på Yra som hade orsakat mitt fall.

Emelie ville ta en bild på Lasse och mig   och inte för att jag gillar detta, men okej vi bjuder på detta denna dag,

Satt ute till klocka var ca 23 och det var riktigt svart ute. Emilie hade tagit cykeln upp till oss och skulle nu även ha med sig vatten hem.  Hoppas hon kan sova ensam i sin lilla husvagn.


Kollade lite på TV innan jag kröp till kojs.


Så var det lördag

 

Vaknade inte förrän halv 8 denna morgon och detta brukar ju inte hända. Kände att det hade varit en bra natt och jag kunde inte tänka mig något annat än att idag skulle appen lysa grönt. Men inte alls, ANS var inte så bra som jag hade trott. Vet inte vad som försakat detta, men jag kände mig i alla fall utsövd.

Fick en offert från killen som var här och han hade skrivit utförligt vad allt skulle kosta.  Allt kändes jättebra när jag läste denna och vi hade pratat om vad det skulle kunna kosta och jag la mig på 30 tusen och det tyckte Lasse var alldeles för mycket, men notan skulle bli 21,625 kr inkl. moms så jag hade i alla fall dragit på lite extra. Nu sa han att eftersom hans firma är alldeles ny så hade han legat lite lägre än andra yrkesutövare i hans bransch och det tror jag på, för jag vet vad det annars ska kosta.  

Han kommer att fälla flera träd och sedan röja all växlighet och sedan får jag ju allt borttransporterat.

Så jag känner mig nöjd i dagsläge och hoppas kunna känna samma när jobbet är klart.


Dagen kändes seg, det var alldeles för varmt denna dag och vi gjorde ganska lite.

Jag kollade lite på mina tomater och bar fram dem till uteplatsen för jag tycker det är så jobbigt att hålla på att bära hinkar med vatten till det andra stället.

Någon mer som behäver vatten är rosen    som idag visade sin andra blomma. Det kommer flera knoppar och det skulle vara kul att se dem komma i blom, så vatten behöver den.'


Lasse ville till macken för att spela på hästar och jag kände att vi kunde lika bra handla det lilla vi behövde

    och idag var det skönt att gå till Ica. Verkar som de flesta nu har lämnat ön och det var inte många bilar på parkeringen.

När vi kom hem så satte vi oss inne och tog varsin öl   Jisses så gott det är med denna kalla öl i värmen. Förstår nästan de som ligger vid stranden och dricker öl.

Sen gick jag ut och la mig i poolen, ja idag tog jag inte fram min poolfåtölj utan jag la mig på en madrass. Intalade mig att inte få somna, men det gjorde jag säkert för mellan klockan 4 och halv 5 så hade jag ingen aning om vad som hänt.

Vi tog det i alla fall lugnt hela dagen och man kände sig nästan lite sjuk i hettan.

Men grilla ville jag i alla fall att vi skulle göra, hade tagit fram en stor kycklingfilé på morgonen och lagt i torrmarinad

   


Kyckling blev jättebra, både saftig och mör.

Klart att vi hade tre galna hundar med vid bordet                denna kväll och vad säger man. Husse kan bara inte låta bli att ge dem något och jag har tröttnat på att säga emot, men av mig får de inget.

Kvällen fortsatte i samma slöa stil och framför TV tog vi den sista biten av cheesecaken.

Tror inte att jag såg mycket på TV denna kväll utan jag slumrade i soffan

Redan vid 22 tiden intog vi sängen.


Söndag

  Vaknade vid halv sex och kände att det kanske var lika bra att stiga upp. Men hundarna var jättetrötta och jag kände att jag kunde ligga kvar i sängen och spela lite sudoko.

Vid halv sju frågade jag hundarna om de ville ut och kissa och det var de med på.

Kollade appen och den visade på rött idag också, jag som tyckte att jag hade sovit så bra. Men tror nog att värmen i huset gör att man inte kommer riktigt till ro.

Jaja, inte ska jag stirra mig blint på denna app för att veta om jag mår bra eller inte. Kände mig ganska utsövd i alla fall.

Denna dag var verkligen en slö dag för mig. Tillbringade mycket i den lilla poolen och lyssnade på radion.

Hästhoppningen var prio ett denna dag för mig och det var skönt att sitta i poolen och lyssna på radion medan Lasse jobbade på som vanligt.

Hände inte mycket mer denna dag och hundarna fick för det mesta vara inne eftersom det var alldeles för varmt för dem på vår tomt.

Men lite grillning hade jag planerat och denna fick Lasse sköta medan jag tog hand om köket

    

Det blev en god middag med grillad fläskkarré och krossad potatis.

Sedan en promenad för att kolla runt bland alla tomma hus.  Nu är vi ensamma igen på Vedbyskog.

Kvällen gick i Tv:ns tecken och avslutades med Maria Wern.


I morgon är det ny vecka igen och vi åker en sväng till Kalmar.
















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards