Direktlänk till inlägg 23 november 2021

Måndag tisdag och onsdag vecka 47

Av Rehn/Hornesjö - 23 november 2021 08:30

Så var det äter en ny vecka

         

Var väl inte så mycket att klaga på denna natt 

Vädret kändes ganska okej och det var kallare än normalt denna morgon, men det kändes inte så kallt som termometern visade.

Idag var det dags för Lasses provtagning på HS och vi brukar ju alltid åka tidigt för att sedan åka hem och ge hundarna mat, men just idag ville Lasse ta det lugnt och vi gjorde det vi skulle innan vi åkte.

Det visade sig vara en ganska dum tid vi kom till provtagningen denna dag och jag har nog aldrig sett så mycket folk som just idag

  Själv satte jag mig en bit ifrån alla dessa människor och väntade på Lasse.

Eftersom det mesta var gjort på morgonen så tog vi nu även en tur till Kungens kurva och ÖB för jag skulle köpa färskfoder och så ville jag kolla om de hade lite flera ljusslingor till tomten.

Jag tycker om att se på andras hus som lyser upp i mörkret, men har aldrig själv varit den som har massor hos oss. Det får duga med det lilla, huvudsaken att det lyser i mörkret.


Hem och kollade på Hem till Gården och stoppade i oss varsin grillad korv och ett glas saft.


En tur till Hallunda var vi tvingade att göra för att köpa lite lotter och ta en tur in på loppiset.

Det lilla jag sprang under gårdagen + den branta trappan hade ställt till min kropp och jag hade en gnolande värk i benen så jag visste inte om jag skulle våga mig ut på någon längre promenad.  

Vi hade idag köpt en ny snygg sele till Åberlix som jag tänkte ha som spårsele.   Lasse ville prova den på Z eftersom det fanns en ögla även fram på bröstet och alla pratar om att detta ska hjälpa. Men inte var det något som vår lilla prinsessa        brydde sig om. Tror att hon verkligen gillade denna för det blev värre drag än vanligt och det var bara att koppla om till öglan på ryggen.

Själv hade jag den lugna Yra vid min sida hela tiden.

När jag är tvingad att gå ut med Z i koppel så har jag alltid bälte och långlina, något som jag tycker fungerar bäst, det sämsta med detta är att hon håller sig då hela längden framför mig och om det kommer folk så måste hon bara fram och hälsa.  

Hem och tog det lugnt och jag satte på TV och såg att det var en svensk gammal film och där blev jag sittande till den var slut nästan vid 17 tiden.


Sen blev det middag och helt vanlig falukorv med stekt potatis som Lasse stod för.

 

Falukorv är så gott och kan användas till så mycket, så det kanske blir något med denna även i morgon fast i annan skepnad.

Det var många som pratade om att de fått snö under kvällen, men här kom det bara lite puderliknade och la sig på marken.

Mer TV blev det denna kväll.  Bonusfamiljen (som jag inte riktigt gillar denna omgång) och sedan det gamla vanliga Alla mot Alla innan jag kröp i säng.


Så var vi framme vid veckans andra dag och det var en stor vacker soluppgång som visade sig.

 


Även denna natt visade sig ha varit bra, men lyckades inte heller under gårdagen uppnå mitt mål med 10,000 steg. Kanske inte det lättaste när kroppen strejkar.  

Killarna stod och muttrade mot varandra denna morgon och så ser jag en liten bloddroppe på golvet så nu börjar en jobbig tid då vår Yra har börjat löpa, på dagen 7 månader efter förra löpet.

Var ute på tomten på förmiddagen och ordnade lite belysning, men kom inte så långt som vi ville för det var så förbaskat kallt om händerna och så den stora vackra solen som lyste oss rakt i ansiktet när vi skulle jobba.

Gick in och kollade på Hem till Gården 

Förberedde kvällens middag så det bara skulle vara att koka ris och lite broccoli när kvällen närmade sig.


Sen blev det en tur till återvinningen och då fick Åberlix följa med för lite social träning.

Jag skulle in en snabb tur på Dollarstore och Lasse ställde sig då utanför med Åberlix för att han skulle få känna av alla människor som kommer och går.  Han satte sig på en sten och höll koll på in/utgången hela tiden jag var där inne.

Han hade inte sagt ett ord utan bara suttit snällt och kollat, men när han fick se mig då blev han så lycklig, hoppade genast ner från stenen och fram till mig och man skulle kunna tro att jag hade varit borta flera veckor. Måste väl erkänna att det är en särskild känsla när man ser hur glad hunden blir när han ser sin matte/husse.

Dagen förflöt sedan bra och det blev även denna dag att vi slog oss ner klockan 15 framför TV:n för att se en svensk film.

Vi 17 tiden var det dags för mig att färdigställa middagen

 

Som jag redan berättade igår så blev det falukorv även denna dag.  Gillar inte korv som har legat i frysen därav får det alltid (nästan) bli korv i olika skepnader två dagar i rad och detta är nog det godaste i korv-väg som jag gillar.
Sen fortsatte kvällen som vanligt med att jag kröp upp i soffhörnan och kollade på TV.



Så var det lillördag 

   

Tredje dagen i rad med både bra sömnstatus och ANS

Tyvärr så uppnåddes inte stegen även denna dag.

Samma vackra himmel som igår visade sig över Fittja från vårt köksfönster

Igår när vi var ute och höll på med att sätta upp lite belysning på baksidan så var hundarna helt galna och sprang runt med nosen i marken och letade efter något.

Idag på morgonen förstår vi varför, två små ursöta kaniner, en svart och en brun hade jättekul på tomten, de skuttade och hoppade och tycktes se ut som om hela livet lekte för dem.   Samtidigt som jag står och ler och tycker att de är så fina så känner jag en sådan bitterhet för de människor som släpper ut dessa "husdjur" som de har tröttnat på, för att dessa är verkligen inga vildkaniner.

Ska åka och köpa en bal med hö och lägga på tomten så de har något att äta och få vara på.

Fick upp lite mer ljus idag på framsidan

Skulle ha handlat en massa på Maxi, men idag strejkade mina ben igen och då är det lika bra att vänta.

Passade på att göra en Saffransmums som jag sett på Linda Bakskola och den blev så god.

Inventerade sedan i min frys/kyl som står i hundrummet och insåg att jag har alldeles för mycket med skankar, fåglar och annat, men vill inte göra mig av med detta för när våren kommer så blir det mera spår och kanske valpköparna är intresserade av att lära sina hundar lite .

Middagen fick bli på lax som fanns i frysen till Lasse, bad honom göra ett gott mos till detta.

  Maten såg ganska tråkig ut, men den var i alla fall okej. Själv tog jag   bara räkor och avocado, men var tvungen att även ta lite av Lasses goda mos.  Fattar inte hur han gör, men vi gör på samma sätt, men hans blir alltid godare och så envisas han med att det måste vara smör och grädde och inte margarin mjölk som jag tycker duger.  

Hoppade Alla mot Alla denna kväll och såg en gammal Wallander i stället.


I morgon är det torsdag och då måste jag till Maxi för att fylla på matförrådet







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards