Alla inlägg under november 2021

Av Rehn/Hornesjö - 15 november 2021 08:48

Söndagen började bra och för en gångs skulle var det roligt att se på appen.

  Härligt att se de gröna fälten .

Dagen kände helt okej och det blev en hel del att vara ute.

Något firande av fars dag blev det inte.  Vi hade redan besökt pappa i fredags och våra egna barn  fick det räcka med att de alla hörde av till sin pappa.  


Det blev att jag ställde mig igen med Zlatan, vet inte riktigt vad Lasse gör med honom, han står och filar i timmar varje dag, känns det som och jag trodde nästan att han var färdigtrimmad och jag bara skulle behöva jämna till allt. Men vad jag bedrog mig, tog ut honom på trimbordet och visst var han tovfri, men allt annat var ju kvar.  Bara att bita ihop och börja trimma en ganska jobbig hund på bordet, han gör allt för att gömma sina tassar, avskyr när man ska plockas på huvudet och jag ska nog påstå att jag får jobba alldeles för mycket med min egen kropp.  Men jag bet som sagt ihop och stod i nästan 2 timmar för att i alla fall försöka få någon stil på denna envisa kille. Detta resulterade i att min vänstra arm helt gav upp och jag kände hur den bara värkte mer och mer.


Jag har som jag redan skrivit om min  onda kropp den senaste tiden och att ta mer än en hund åt gången har varit svårt, så vi delar alltid upp dem och tar då vara varsin.  Tjejerna fick sin promenad och sedan var det bara att vända hemåt för att ta ut killarna.


Kände att jag inte kunde vänta med en av dem utan tog både Qling och Åberlix för inte kunde jag säga nej till den glada Qling som glatt hoppade runt mina ben.


Normalt tar jag alltid bälte när jag har mer än en hund, men detta glömde jag helt bort idag och tog bara retriever koppel på dem båda.  

 

Det började ju bra med att Lasse fick ta alla tre medans jag plockade fram min mobil för att ställa in appen mina spår.   Men sen skulle jag ta Qling och Åberlix och då kommer en tjej med sin lilla minihund och Åberlix tar chansen att springa dit och kopplet bara faller ur från min onda arm.  Nu är denna lilla hund ganska tuff och blir inte rädd så inget hände, men jag kände mig ganska irriterad.

Nu ville jag inte ha några extraryck i koppel så jag bara önskade att det inte skulle dyka upp flera hundar under promenaden.  Träffade en granne och stannade upp och pratade och det kände bra för alla 3 hundarna hade nu lugnat ner sig och satt snällt stilla medan vi pratade.

Alla våra hundar har under alla år vi bott här haft en speciell godissten och där tycker jag alltid det är så kul att fotografera dem och det kändes så idag när alla 3 killarna var med ute på samma gång.

       

Märks verkligen vilken av hundarna som är mest van med denna sten och det är Qling som verkligen vet vad det betyder att bli fotograferad., men att få alla tre att titta in samtidigt i kameran det gick bra inte idag.

Hade passat på att förbereda min crockpoot med kalops innan vi gick ut.

Fortsatte vår runda med tre glada killar 

När vi kom hem så satte vi oss ner och tog det lugnt med varsitt glas glögg och lite pepparkakor.

Men både trimning och drag i koppel hade nu satt sina spår ordentligt i min vänsterarm och jag kunde inte ens få upp glögglaset till munnen.  Nu vet jag ju att detta brukar ge sig ganska fort om jag bara vilar armen och det var det jag fick göra resten av kvällen-

Middagen blev kalops 

  och jag var ganska så glad att jag hade skurit köttet i riktigt små bitar innan tillagningen.  Fick bara använda min högra arm och mosa maten för att sedan försöka få den till mun utan att tappa något på vägen dit. Det blev mer munnen mot maten än maten till mun.


Kvällen fortsatte framför TV:n med först 1 mot Sverige som jag tycker är jätteroligt och idag skulle jag nog ha varit med och gissat får jag lyckade få in rätt svar på samtliga frågor.  Blir nog att ladda upp DUO appen till nästa söndag.

Sen fotboll på det som inte blev som man ville. Konstiga byten blev det också, tycker i alla fall jag.

Efter denna match så kände jag för att försöka komma ner i varv och försöka få en lika bra natt som den föregående.

Kollade på mobilen och ser att två små barn har troligen blivit utkastade från en balkong i Hässelby och båda är allvarligt skadade.  Det gör så ont i mig, hur kan man göra så mot sina barn.  Nu blir det svårt att somna.



I morgon är det vardag igen och även en vecka med lite måsten.




Av Rehn/Hornesjö - 11 november 2021 09:16

 

Så var det torsdag och natten kändes ganska bra tycker jag.  Vaknade en gång av hostan.  Tyvärr är det något som stör eftersom jag får så dålig ANS status.  Kanske kan det bero på att jag inte mår till 100 procent helt bra.

Hesheten eller vad man ska kalla en röst som bara känns ansträngd och inte går att använda i en normal konversation.

Vad som är extra jobbigt är att Lasse hör så dåligt och höja min röstnivå fungerar inte.  Jaja, det är bara att härda ut.

Blev inte så mycket gjort denna dag. Egentligen skulle vi ha åkt till pappa och lämnat det vi handlade häromdagen, men jag kände inte för att jag orkade detta, tyvärr så måste jag dit imorgon eftersom han behöver det vi handlat.


I kväll såg TV programmen lite annorlunda ut eftersom det var fotboll och en viktig match som jag ville se.

 

Lagade maten under försnacket så att det var lagom att äta till fotbollen.

   

Det fick bli pannbiff med kantarellsås 

Klart att det blev ett glas rött till denna mat, passar inte så bra med bara vatten.

   

Så var matchen igång och visst hade vi stora förväntningar som tyvärr grusades i andra perioden.

Jaja, de gjorde säkert sitt bästa.

Sen övergick kvällen till det normala TV tittandet.

Stängde av TV vid 23.15 och intog sängen.


Så var det fredag

  

Det mesta under all kritik, jag inte sömntiden för den kändes okej.  Men min energi har svårt att komma igång och det gör att ANS statusen ligger mycket under normal och har så gjort hela veckan.

Rösten lät som som den gjort nu i ett par dagar och jag blir ju även deppig av detta.  Det är inte lätt när Lasse hör dåligt och jag ska försöka berätta något och han inte hör vad jag säger..  

I morse hade vi fått varsitt brev från Hallunda vårdcentral och trodde eftersom vi båda hade fått ett att det var en tid till 3:e sprutan.  Men Lasse hade fått att vår husläkare hade slutat och han hade fått en ny, men något sådant hade inte jag fått utan jag hade fått kallelse som det heter för min årliga Hypo tyros  något som inte alls har varit årlig för det var 3 år sedan jag fick denna undersökt och fast jag bett om tid så har läkaren bara skrivit ut nya tabletter.

Något måste jag i alla fall göra och då tog jag först ut Åberlix i trimmet och sedan Z för att kolla vad det är som hon tuggar på under sin fot.. ja jag förstår att det kändes obehagligt för något liknande tuggummi satt inne i trampdynan och den var inte lätt att få bort. 

Kollade Hem till Gården innan  vi åkte till pappa och jag var väl förberedd ville ju inte smitta nerv honom med min bacill. 

 

Pappa hade bett mig handla både strumpor och kalsonger och ska väl erkänna att det inte var det lättaste att hitta, men Dressman hade i alla fall det vi sökte. Det passade ju bra att jag kunde ge honom det i fars dags present.

Normalt brukar det alltid annars bli en Whisky, men det har han mest som bjudsprit nu för tiden och det finns det nog hemma sen tidigare. 

Hade fortfarande ganska svårt att prata med min hesa röst så vi avstod från kaffe och gjorde besöket ganska kort.

Pappa har blivit lovad att få badkaret utbytt mot dusch och det kommer att bli en del att göra innan. Nu äntligen ska jag ta mig i kragen och plocka bort alla mammas saker som finns kvar i badrummet i ett skåp. Pappa har bett mig tidigare att jag ska kolla om det är något jag ville ha och sedan kasta allt, men jag har haft så svårt att ta mig ann detta. Men nu blir det ett måste.


Lasse ville själv till systemet för att köpa en whisky, han skyllde på att det kanske skulle vara bra för min heshet, men jag är ju inte så förtjust i denna dryck, men om de  hjälper så tackar jag inte nej. 


Det enda jag behövde handla var ägg och jag var nyfiken på en nyöppnad matbutik i Norsborg, så jag ville dit och kolla och jisses vilken fin köttdisk de hade, så det lär nog bli flera besök dit. 

På vägen hem kom Lasse på att vi skulle ha pepparkakor eftersom  Lasse hade även köpt glögg och till detta måste vi ha pepparkakor och mögelost. 


Blev att svänga in i Hallunda och naturligtvis en tur till loppisen. 

Alltid hittar vi något och idag hade vi verkligen tur. 

Jag hade hittat en blom belysning på Claes Ohlsson hemsida som jag vill ha till mitt nu kombinerade hund trim och blom rum.

 


Vad står på en hylla i en helt oöppnad kartong., jo precis den jag har tänkt att köpa, nu till ett helt annat pris än på Claes Ohlsson.  

Ja denna gång var priset 40 kr.

Hem och öppnade kartongen och Lasse fick plocka ihop den.  Den bästa passform vi har varit med om och snart ska den få inta sin plats i hundrummet 

Idag gjorde jag det lätt för mig och satt in en Stinas kyckling i ugnen och kunde då göra massa annat medans den stod där inne i över en timme.

 


Sen var det bara att servera lite Bulgur och en kryddig Beasås till detta.  Hoppade det gröna idag.

Det blev Pyramiden och Idol hela kvällen.

Hade väldigt svårt för att somna efter att jag hade vaknat till efter någon halvtimme och klockan hann bli över 2 innan jag riktigt kom till ro så det ska bli kul att se vad min mobil har att visa i morgon bitti.


Så var det lördag

 

Lika dåligt värde även denna morgon. Men det visste jag.  Vet i sjutton vad jag ska hitta på för att få mina sinnen att fungera.

Våra hundar sov till halv 8 denna morgon och det var ganska skönt för mig för jag kunde i alla fall få ligga kvar i sängen och slumrade även till de sista minuterna innan jag skulle stiga upp.

Fick lite städnoja och började med valprummet som inte har blivit helt återställt sedan valparna flyttade ner.

Känner mig i alla fall lite piggare och rösten fast den svajar en hel del fortfarande går i alla fall att använda igen.

Annars hände inte så mycket mer under dagen.  Hundarna finns det alltid något att pyssla med och idag var det kloklippning på alla .

  Var lite nyfiken på att se hur vår nya blombeslysning skulle fungerar fast jag just nu inte har några sticklingar så satte vi på den och den var jättefin. Den lyser i 16 timmar och sedan gör den ett uppehåll i 8 timmar.  


Lasse var jättesugen på glögg och säger har vi russin hemma, något som vi inte alls hade. Men okej vi kan åka och handla detta om det är ett måste, säger jag och kom på att vi måste i alla fall till ÖB för att köpa färskfoder.

Åberlix som är ganska dålig på att äta ger vi fortfarande färskfoder för valpar eftersom det är det han gillar mest, sen fungerar det också med kycklingkorv, men hundfoder innehåller säkert mer av det hunden behöver.

Nu ska jag ju inte påstå att det var den rätta tiden att ge sig ut i varken trafiken eller butiker för redan nu verkar folk vara rent hysteriska med sitt handlande.  Normalt gör vi ju alla våra inköp tidigt på förmiddagen.

Hem i alla fall och nu skulle Lasse få sin glögg.

  Vi hade letat efter den glögg som innehåller minst socker och det blev denna.  Den var god, men ganska söt även den och jag är ju inte så förtjust i sött.  Men pepparkakor och gorgonzola känns aldrig fel..


Gjorde även en sats med saffransmums som vi får smaka på ikväll


Vi hade massor med kycklingkött kvar sedan gårdagens Stina kyckling och ändå hade hundarna fått en massa av det som jag rensade bort redan igår.  Men fick en idé att det kunde få bli kycklingtacos.  

Bakade till och med brödet själv och gjorde sedan precis som jag annars gör med köttfärsen.  Blandade i en påse med tacokrydda och gjorde de vanliga såserna som är bland annat med avocado.

   


Blev bara tomater till detta idag och löken som annars är så viktig för mig, glömdes helt bort.  Något som blev lite fel var att kycklingen var ju redan kraftigt kryddad sedan gårdagen och sen tacokrydda på det blev lite i hetaste laget, men med mycket såser till så fick man bort den värsta hettan och det var faktiskt ganska gott fast det såg lite tråkigt ut.

Tror att kvällen i soffan tog slut ganska tidigt för varken jag eller Lasse kunde riktigt hålla oss vakna för att kolla på Morden i Midsomer.  Lika bra att gå upp och lägga oss när vi ändå var trötta.

Lasse vi alltid ha TV på i sovrummet och jag vet ju att han somnar från den allt som oftast och jag måste väcka honom för att han ska stänga av, men denna kväll somnade jag tydligen direkt och vaknade inte förrän klockan var 6 denna söndagsmorgon.

Var ganska nyfiken på min app och kollade på klockan och såg att denna natt hade jag sovit mycket bra

  och att se att det stod bra på appen kan nog göra den dag lite gladare.

Solen skiner nu när jag sitter och skriver denna blogg med 9 tiden..












Av Rehn/Hornesjö - 9 november 2021 08:31

Så var vi inne i en ny tid, utan valpar.

Natten blev inte alls bra men fanns inget att visa på min klocka och kanske lika bara att man slapp se eländet.

  Det enda som visade sig var hur mycket jag hade rört mig och det var väl ganska okej.


Morgon började med att vi grattade vår Yra som fyller 7 år idag.

  


Klart att hennes två söner fick vara med vid bordet när vi uppvaktade vår Yra.


Visst sa jag att jag skulle påbörja tvättning idag och det tror jag att både Qling och Åberlix hörsammade för de började direkt med förberedelsen


 


Nu har jag massor att göra. Alla våra hundar behöver både badas och trimmas och värst är Qling som jag absolut inte har hunnit med mer än det allra viktigaste under dessa 9 veckor. Så idag tog jag mig i kragen och började med honom

 

Visst är han ganska söt som en liten lurvis och jag lovar att det fanns inte en enda tova i denna päls. Men öronen var det mycket att ta hand om och jag kände (fast jag inte vill) att det var lika bra att raka ner dem helt.

   

Efter badet så blev det bara en grovtrimning eftersom varken jag eller Qling orkade så länge på bordet.

Men jag lovar att han kommer att bli snygg när allt är klart.


Tog sedan en tur till både Hallunda och systemet.

Helst hade jag velat fortsätta med Åberlix, men jag hade inte krafter kvar i mina armar.  Lasse tog i alla fall sig an Zlatan.

Kallt och ruggit denna dag och de första snöflingorna föll utanför fönstret.

Middagen var redan planerad och även köttbullarna var gjorda redan på söndagen.

 

En helt vanligt måndagsmiddag som smakade bra.

Sen bara TV hela kvällen  och idag både Big Bang och Alla mot Alla.


Så var det ny dag igen och denna natt mellan måndag och tisdag var inte kul. Min arm värkte som tandvärk och jag visst inte hur jag skulle lägga den för att det inte skulle göra ont.

 

Kunde i alla fall i dag läsa av hur natten hade varit och det var inte kul.

Dagen började vid 7 som vanligt och efter frukosten så blev det som vanligt att ta itu med saker här hemma.

Men jag kände mig ganska handikappad eftersom jag hade min vänstra arm helt ur funktion denna dag.  Tur att jag kan använda höger till en del i alla fall.

Nu hade jag i alla fall bestämt mig för att ta tag i Åberlix päls efter att igår upptäckt en stor tova i ena ljumsken. Vet ju att så fort han känner en liten knuta så sätter han igång och tuggar på denna, just därför brukar jag vara extra noga med att ta bort dem direkt, men tydligen hade jag inte upptäckt detta.


Så efter maten så tog jag ut honom i trimmet och började först försöka få bort denna med att effilera i knutan, men det gick inte för han visade att det gjorde ont och jag fick ta maskinen för att få bort denna. Han och hans bror Zlatan är riktiga pälsmonster som det har ärvt efter deras pappa Messi.

Vi hade en hel del på agendan denna dag.

Men hundarna fick ta sin tid innan klockan 12 och sedan blev det 30 minuter för mig att vila min arm medans jag såg på Hem till Gården.

Jag hade helt tappat min röst denna dag efter att ha hostat en massa under natten, så det var bra att kunna vara tyst i alla fall.


Klockan 13 hade vi tid för besiktning av vår bil nere i Vårby.  Den gick igenom med stor A, fick massor med beröm för den och den är ju ganska ny så det var väl inget vi misstänkte, men alltid kul ändå med ett blankt protokoll.

Nu ska bilen inte besiktas på 2 år.

Sen direkt till Skärholmen och detta var ingen bra dag för mig att gå i affärer eftersom jag kände mig ganska vissen med en nalkande förkylning, men jag hade lovat att göra en del ärenden åt pappa.

Fick i alla fall det mest gjort och tyvärr var jag tvungen att använda min röst inne på Dressman då jag var tvungen att ringa pappa för att fråga en sak.

Hem efter detta och jag var helt slut, det märks verkligen när man har en infektion i kroppen.

Klockan hade nu hunnit passera 15,00 och vi satte oss ner och tog det lugnt framför TV.


Blev inte så mycket mer gjort denna dag.  Middagen var redan planerad så jag behövde i alla fall inte bege mig till Hallunda.

Lasse ville sova en stund mellan 17-18 och egentligen hade även jag behövt denna sömn men avstod.

Väckte Lasse strax före 18 och då var middagen serverad framför TV:n

 


Det blev en kycklinggryta med ris och broccoli.

Sen Glamour och Kockarnas kamp, innan klockan var 22 och mitt favoritprogram Alla mot Alla började.

Kände sedan att jag måste få sova lite och drog fort täcket över huvudet.

I morgon är en ny dag

Så var det onsdag

 

Idag är det varmt igen.  Igår var det minus grader när jag steg upp och idag är det 11 grader varmt. Inte undra på att man blir sjuk.

Fortfarande lika hes men har inte hostat så mycket denna natt.  

Bra väder i alla fall för att städa upp på tomten efter valparna.  Alla saker ska tas in och tvättas och sedan ska jag försöka hitta en plats för dessa saker vi köpt nytt denna gång.

Men först var det en ny tur på trimbordet med Åberlix

Orkade inte bli klar med allt igår.   Han är i alla fall väldigt bra på bordet och jag slipper att böka så mycket med honom.. Tur att Lasse tar Zlatan för han är inte alls kul att ha på bordet, snurrar runt och gömmer sina tassar och gör allt för att vi ska sluta.

Idag var det i alla fall dags att ta en tur upp till återvinningen igen men de öppnar inte förrän efter 13 så jag hann se på Hem till Gården innan.

Lasse fyllde bilen till råge med både glas, kartonger och hel hel del annat som jag ville bli av med.

Vi sätter oss i bilen och jag är så van att se den lilla silverdosan med kortet till Återvinningen, men ser att den inte ligger där och säger till Lasse "tog du ur kortet när vi besiktande bilen".  Det kommer han inte ihåg att han gjort men går i alla fall in för att leta, jag leta blev det överallt och inget kort hittade vi någonstans.  Bara att inse att det inte skulle gå att kasta skräp denna dag.  Plockade ur bilen och hämtade istället Yra som fyllt år och hade en present att hämta på Arken.  

Själv hade jag ingen röst denna dag och ville försöka att prata så lite som möjligt.

Vill till centrum på hemvägen för att köpa kelda. Hade sett ett recept på deras förpackning om en fiskrätt som skulle passa till Lasse.

När vi svänger in på Hallundavägen så blir jag sugen på en hamburgare och säger till Lasse att jag lägger en meny till oss.  Vill ju inte prata så detta passar mig utmärkt.  Lägger menyn i mobilen och lägger till hämta snarast.

  Går in i restaurangen och ser att det står hämta men med ett högre nummer än vårt.  Väntar ett tag men inget kommer upp på skärmen och jag är tvungen med min svaga röst att fråga var min mat tagit vägen.  Killen frågar om jag betalt och jag tar fram min mobil för att visa.  Han säger "ni är i Hallunda" maten finns i Slagsta.  Okej jag inser att jag har beställt på fel restaurang och det är bara att åka till Slagsta för att hämta maten. 

Den var i alla fall fortfarande varm och vi satte oss i bilen och åt.

Sen till Hallunda för att köpa Kelda.

Kände mig smått irriterad men insåg att det inte var mycket att lägga energi på.

Blev inte så mycket mer gjort denna dag.

Lasse skulle i alla fall få sin fisk till middag idag och jag försöker alltid att göra samma mat till mig men utesluta fisken.

  Receptet på denna fisk var stekt spenat med kryddor och sedan laxen på detta och ovanpå citron Kelda.  

  Min rätt bestod av med med haloumi istället .  Normalt använder jag bara rosmarin när jag gör lamm, men man skulle ha rätt mycket med rosmarin på fisken och jag gjorde det samma på min man, men den kryddan kunde jag har varit utan.

Lasse var i alla fall nöjd med sin mat.

 


Åberlix har vissa dagar inte alls lust att äta, jag som är lite nojig när han inte äter försöker med allt men idag var det lönlöst.  Tog ut honom på en ensam promenad och han var jätte sprallig och det märktes att han idag gärna hade velat spåra. Men jag ville bara att han skulle äta något. Normalt  sätter han sig alltid och väntar på en godis när vi kommer till grinden, även ikväll gjorde han så, men godiset bara luktade han på.

När vi kom in så gav Lasse honom en kycklingkorv och den satte han i sig, så han fick en till och nu var jag i alla fall lite nöjd.

Sen smög han in i vardagsrummet och tog en tom hushållsrulle och la sig i soffan och tuggade sönder. Naturligtvis fick han göra som han ville.  

Han var nöjd och jag också

Lasse tyckte väl att det var lite onödigt och frågade Åberlix om han fick bita sönder saker i soffan och då fick han denna   min som svar. Har nog aldrig tidigare haft en hunda som kan säga  så mycket med sin blick. Kanske har det med färgen att göra.


Kvällen avslutades som vanligt med Alla mot Alla.

I morgon är det torsdag och då fyller våra småtjejer 47 år.  Tyvärr vill jag inte besöka dem innan jag känner mig helt frisk.














Av Rehn/Hornesjö - 7 november 2021 08:47

Söndag och det regnar

 

Har hostat en hel del under natten, så kanske det är därför jag blivit stört och fått så dåligt värde på ANS.

Första morgonen på evigheter sedan känns det som, när vi äntligen fick tillbaka vårt kök.

Började redan i går kväll med att iordningställa köket men orkade inte flytta det tunga bordet, så det fick vi börja morgonen med för att ha något att sitta vid när vi åt frukost.

Det enda jag saknade var att inte kunna se på TV samtidigt som vi åt.

Känns ganska bra att det regnar för det fanns så mycket att göra inomhus denna dag.

Något som jag är jätteglad över är att alla är så generösa med att lägga ut bilder och text på dina valpar nu när de har flyttat. Är ju alltid så kul att se hur fort det går för en valp att bli hemmastadd i nya hemmet.


Pappa behövde lite hjälp med en sak idag så vi åkte över och hjälpte honom.. Han mådde inte så bra och blodtrycket var alldeles för lågt så han var jätte yr.. 

Sen när vi åkte därifrån så blev det att handla det som fattades hemma och det var mjölk och ägg.  Passade på att handla köttfärs, högrev, kyckling, fläsk ytterfilé och innanlår. 

Eftersom vädret var dåligt så passade jag på att laga lite mat.  Frös in det mesta av köttfärsen, men sparade lite som jag gjorde köttbullar av, tänker ha dessa i morgon till bruna bönor. 

Gjorde rullader till kvällens middag och även en kyckling gryta som kommer att frysas in

Sen blev det hästhoppning för hela slanten. 

Så mycket mer blev det inte denna dag innan middagen 

 

Oxrullander är aldrig fel, det var längesedan jag gjorde detta som förr var en rätt som Lasse önskade sig ganska ofta.

Sen fanns det lite grädde kvar så jag vispade lite till glassen

 

Till detta fick det bli lite vitt vin.

Sen fortsatte kvällen med Morden i Sandhamn.

Hoppas kunna sova i natt.

Nästa vecka blir det nog inte mycket jag kommer att skriva, vi har massor att ta igen efter de 9 veckorna med valpar.

I morgon fyller Yra 7 år.. Tiden dit gick så fort, hade hoppats på en kull till efter henne, men nu är den tiden förbi.










Av Rehn/Hornesjö - 6 november 2021 08:39

Kände mig lite stressad på förmiddagen, det var så mycket jag skulle hinna med men det är inte lätt med en valp i huset som helst vill vara med hela tiden.

Pappa kan inte åka till graven och besöka mamma men han har som vanligt gjort så fint till henne hemma

 

Hon får fortfarande en bukett färska rosor varje vecka, precis som de var när hon levde.

Lasse fick ta ut lilla Polo så jag åtminstone kunde svabba golvet i köket. 

Vid kvart över 11 åkte vi iväg för att Lasse skulle gå Zlatans 3 spårprov.

Vi hade tid klockan 12 med domaren, men hade blivit förvarnade att det kunde ta lite längre tid eftersom de även hade kurs denna dag.

  Zlatan var i alla fall taggad och vet vad det handlar om när selen kommer på.

Strax före halv 1 så kom de i alla fall iväg och 13 minuter senare var de klara

 Det var en glad husse som kom tillbaka med en nu ny champion i familjen.  Det var många år sedan vi gjorde prov och den senaste som blev Champion var vår Sally. Innan hade alla vår springer fått denna titel.

Nu var det vara att skynda hem, släppa ut alla hundarna inklusive lilla Polo innan vi skulle få besöket.


Vi blev lite senare hem än vad vi hade räknat med så jag ringde Polos matte och husse från skogen och sa att de skulle ta det lite lugnt och komma lite senare än 13,30 som vi hade bestämt. 


 

Så var det äntligen dags för dem att få hämta sin lilla kille. 


Ska nog medge att jag var ganska slut och orkade inte vara lika aktiv som Lasse var när han direkt började montera ner valp hagen och började flytta möbler. 


Funderade på vad jag skulle orka lags för mat och kom på att jag hade 6 pannkakor kvar sedan i torsdags och kantareller och även bacon har jag alltid hemma, så det fick bli crepes. 

Vi hade ju också något att fira så den fina Cavan vi fått av Morris matte och husse kom väl till hands denna kväll

 

Lite glass till efterrätt blev det. 


Som vanligt en lördags kväll blev det Morden i Midsomer. 







Av Rehn/Hornesjö - 4 november 2021 08:13

 

Sömnen dålig som vanligt.

Natten gick toppen med Polo.  Han sov fram till 6,30 och hade säkert sovit ännu längre om inte jag hade tänt lampan.

Kände att jag ville bli färdigklädd innan han vaknade så att jag kunde ta ut honom direkt. Han var jättelycklig när jag lyfte upp honom ur sin nattväska, pussades som bara den och verkade inte alls så intresserad av att kissa, så jag kunde ta det ganska lugnt innan jag bar ner honom för trapporna och satte ut honom utanför dörren, men då både kissade och bajsade han direkt.

Sen in och satte i sig nästan hela dagens ranson med mat. 

Sen började han leka för sig själv inne i hagen medan vi åt frukost. Vågar inte riktig ha honom lös med alla de andra när inte jag är på plats, vill ju inte att han ska bli tuktad av någon annan än sin mamma.


Idag är det i alla fall inga besök och vi kan få ägna oss åt våra vuxna hundar lite mer. Polo kommer att få hänga med på det mesta.  

Vi började i alla fall med det vanliga att Lasse tog ut valpen medan jag städade.

Sen blev det lite träning med koppel och det är inte det lättaste när jag är ensam eftersom han hellre vill vara vid mina fötter.  Träffade i alla fall en liten hund som är 14 år och först var Polo jättetuff men när han ville lukta på honom då var det lite läskigt.

Blev även en till tur med lite koppelträning och även lite lek på fotbollsplan för då var husse med och kunde filma lite


  Det var en massa ny dofter och kul att få vara lite lös, fast han har koppel på sig så jag snabbt kan få tag i honom om det skulle komma en annan hund


  Vi jobbade lite med apport och det gillar han. Men det är svårt att få honom att inte vara nära mig.

Hem och tog hand om allt som man måste.  

Blev lite att åka och handla även denna dag och det passar då bra att öva ensamhetsträning med Polo. 

Vet inte vad dagen sedan tog vägen. 

Torsdagsmiddag blev det denna dag

   

Det är i alla fall mat för Lasse. Är ju inte överförtjust i pannkaka, men ärtsoppa gillar jag.

För mig är det även viktigt att pannkakor ska vara så tunna så man nästan kan se igenom dem och sådan blev det idag.

Kvällen blev som vanligt framför TV:n och Polo var med oss hela kvällen och idag var han mer aktiv än vanligt.

Han hade tuggben och leksaker men det var mest oss han ville vara och klättra på.

     

   

Lasse ville se på TV men vad brydde sig Polo om detta

          Men det var inte lätt att ignorera honom fast Lasse försökte

Men så somnade   han till slut.  Men inte länge, för sedan var det fullt ös igen fram tills vi gick och la oss vid 23.15.  Han hade lite svårt att komma till ro denna kväll i sin väska. Men somnade till slut.


Så var det fredag

 

Idag hade vi en hel del på agendan.  

Morgonen började som vanligt med frukost för oss och då får hundarna hålla sig i köket. Sen har jag alltid en hel del att ta vara på och idag blev det ännu mer för Lasse hade givit valpen en tom mjölkkartong 

  och den hade naturligtvis den större valpen hittat och han vet ju att han inte får bita sönder allt som har med papper att göra, så det märks verkligen att han skäms när jag frågar vad han gjort.

Efter den traditionella städningen så blev det först mat för alla hundar. Lasse fick ta hand om de stora och jag tog ut den lilla på baksidan

               

Inte det roligaste att vara ensam tycker nog Polo, så det gäller för mig att vara den roliga lektanten.

Sen in med alla hundarna och snart somnade Polo och vi gav oss iväg för att handla lite till de gravar vi skulle hinna med idag.

In på Plantagen för att köpa ett smycke till mammas plats i urnlunden.

Sen upp till Hornbach för att köpa ljung, men inte en enda fanns det och de sa att det var jättesvårt att få tag på detta just nu.  Bestämde oss för att Peter kan få sitt när han skulle ha fyllt år den 29 november så det fick bli bara det gamla och en del ljus

     Har nog aldrig sett så tråkigt ut på hans gravplats. Men besöket och ljusen fick räcka denna dag.

Sedan vidare till Brännkyrka för att besöka mamma, min moster och Freddan.

  Tycker det känns lite konstig att inte det bara är mamma som vi lägger blommor för, men ändå så bra att man kan tänka på henne på vilken plats som helst.

Hade hoppats att pappa skulle ha varit så bra så att vi kunnat ta med honom, men ännu har han inte vågat sig ut och ner för sin trappa.  Men han har mamma vid sin sida hela tiden och hon får sin rosor varje veckan.


Hem och kollade till hundarna innan vi åter gav oss iväg för att handla lite.

Blev lite koppelträning av Polo på eftermiddagen, men det är svårt när jag är ensam för då är det mest mina fötter som han vill åt.

Sen blev det en lätt middag med bakad potatis och räkröra

 

Alltid gott i alla fall

Kvällen avslutades med Idol och det var väl väntat att se vem som blev utslagen denna gång

Polo var med oss hela kvällen och ömsom sov och ömsom lekte

     Somnade i alla fall gott i soffhörnan.

Bar upp honom vid 22 tiden och lag honom i sin väska.  Tog väl en kvart innan han somnade.

God natt

Imorgon flyttar även denna goding.





Av Rehn/Hornesjö - 3 november 2021 08:01

 

Ser väl ute som jag hade trott. Det är mycket just nu som jag har i tankarna hela tiden.

Men nu ser jag i alla fall bara framåt, det som finns bakom har redan förflutit och jag får lägga de tankarna åt sidan.

Valparna sov även denna morgon fram till halv 7 och det är toppen tycker jag.

Men när de vaknar då är de så hungriga och vill naturligtvis lämna sin hage.

Lite pyssel som vanligt direkt efter vår frukost.

Tyvärr regnar det idag, men valparna måste i alla fall ut medans jag torkar golvet i köket.

Lasse tog ut dem men det blev inga bilder eftersom jag inte hann ut.

Tar in hundarna och hinner precis bada dem alla tre innan det blir både mörkt  och tystas huset, inser att det är strömavbrott. 

         

Jag som hade ställt in mig på att både trimma lite på valparna och 

klippa klor.. Bara ta fram alla ljus i huset och sedan även pannlampan för att inte göra fel när klorna skulle klippas. 


 

Fortfarande mörkt när ÖBBES familj kom., men bara efter en kvart så tändes  våra lampor. 


Sen blev det en timme för oss själva innan Ölices matte Elisabeth kom. 


Medan matte Elisabeth letade efter varsitt halsband till Christa och Traysi så passade hennes lilla Ölice på att undersöka alla påsar som stod på golvet.  

När nu allt var klart denna dag så var vi tvungna att ta en tur till Maxi för kaffet var slut. 

Hem och gav hundarna mat.  Nu är Ömer "POLO" ensam fram till lördag och jag var lite orolig att han skulle vara ledsen, men han fann sig snabbt och gick och la sig att sova

 
Dagen fortsatte och inga problem ännu med en ensam valp. Han åt som han skulle. 

Blev en hel del lek mellan mamma och son denna dag

       

Blev lite si och så med mat för oss denna dag och när vi var på Maxi så bestämde jag mig för att köpa någon god färdiglagad mat, men frysarna gapade helt tomma och det fanns bara någon konstigt fabrikat som jag inte sett förut, men jag orkade inte tänka på matlagning utan tog 2 paket något vegetarisk rätt

      Det var ingen höjdare men det fick bli varsitt glas rött till rätten i alla fall.

När kvällen kom fick Solo vara med oss och sprang fram och tillbaka i soffan mellan Lasse och mig.  Han är otroligt kramig och letar efter våra ansikten för att pussas. 
Somnade in till och från i soffan.  Väckte honom vid halv 11 för att han skulle kissa innan han fick somna i sin stora tygbur vid min säng. 

Tog med honom upp när vi själva vid strax efter 23 skulle gå till sängs.  La ner Polo i väskan och han somnade nästan  direkt efter att ha stått och tittat ut genom taköppningen.

Blir roligt att se i morgon hur natten har varit.

Nu har vi inga besök på två dagar. Sen på lördag blir en ganska tuff dag för då ska Lasse iväg och gå spårprov med Zlatan och sedan blir det hämtning av Polo.

God natt





Av Rehn/Hornesjö - 1 november 2021 07:31

 

Måndag och en natt som inte var någon njutning

Vet egentligen inte varför men jag vaknade till och från hela tiden. 

Valparnas invanda klocka var 6 när min visade på 5. De somnade i alla fall om och sov en timme till. 

De vuxna verkade inte bry sig om klockan denna morgon utan sov vidare tills vi steg ur sängen. 

När klockan var 7 var vi färdiga med morgonmålet. 

Nu var det bara att börja städa köket som vanligt och idag blev det extra för medans vi satt i vardagsrummet och åt så hade Åberlix haft kul med en tidning och den var lika fint strimlad som om den hade gått igenom en pappersstrimlare. 

Ja nog finns det alltid något att göra.

Även de här två har lite att göra och vem som vinner det får ni gissa

 

Roligt hade de i alla fall och den som vann var faktiskt mamma Yra.

Vi tog ut valparna medans jag städade köket


  Trodde att jag skulle kunna få en bildserie med alla fem på, men det var inte lätt för de förflyttar sig ganska fort dessa små.. Ja ja alla är med men det är alltid bara 4 eller 5 som syns samtidigt.


 

Nästa gång skulle de ha mat vid halv 12 tiden och Lotta och hennes dotter skulle komma från Hälsingland vid 12 tiden så direkt efter maten fick de gå ut och de hann då inte gå in innan Lotta och hennes dotter kom.

Det var ju ganska kul att de var ute och alla våra hundar fick möjlighet att träffa dem.

Det blev Östen och Z som fick vara med i vardagsrummet'

Fick oss många goda skratt av Östens galenskaper.  Han var helt upp i varv och ville vara med på allt. När vi skulle titta i väskorna så kröp han er och la sig i dem.

Nu är det bara 4 kvar och i morgon åker även Örjan (Rambo) hem med sin matte, husse och lillmatte som har stora planer på att kunna jobba agility med honom i framtiden.  


När Lotta och hennes dotter hade åkt så blev det en tur till ÖB för att köpa hundmat.

Hem och kollade på inspelningen av Hem till Gården.

Skulle ha tagit ut valparna men vi hamnade framför TV och en film i stället.

Hade inte planerat någon middag men det finns ju alltid något hemma att ta till och denna kväll blev det crock potten som fick jobba med en mustig köttfärssås till pasta

  Jag är inte så mycket för torr pasta, helt okej när det är färsk eller hemgjord men jag tar aldrig mer än högst 1 dl på tallriken. Däremot gillar jag köttfärssås och idag hade jag tagit tomatsås med basilika och naturligtvis både vitlök och vanlig lök, så jag tog åt mig lite väl mycket och till slut sa det bara stopp.  Detta är en rätt som är roligt att bjuda Lasse på för då äter han jättemycket.


Tv sedan hela kvällen, massor att se.  Valparna fick rasa runt som de ville i kök och vardagsrum. Att den kan kännas sådan skillnad på 4 och 6 valpar.  


Så var det tisdag och även idag är det valphämtning.

  Sömnen har helt blivit fel sedan i lördags då klockan ställdes om.  Men våra vuxna hundar kom snabbt in i sömnrutinen, men maten vill i alla fall Zlatan ha en timme tidigare än vanligt.

Valparna som fram till halv 7 idag och det var ju toppen, så de har kommit in i rätt rytm i alla fall.

Rent och fint var det även i hagen när jag kom ner till dem.  Alla hade bajsat och kissat i sin låda.

Det blev utgång på förmiddagen för alla hundar


  'Sista uteleken med kompisarna blev det denna förmiddag för Rambo som vid 12 tiden skulle få återförenas med sin väntande familj.

När de kom in fick de sin mat      sen var jag tvungen att stoppa en liten skitig Örjan i badet, för smutsig kan han ju inte vara när han ska åka hem.

     När han var torr så fick han leka och det är ju något han gillar och idag hade de fått med sig en smutsig liten råtta in från utehagen   

Strax före 12 kom sedan den glada familjen för att hämta sin lilla kille


 



Det blev mycket lek med mamma Z innan de åkte hem.  Z vill verkligen visa hur trevlig hon är inför alla valpköparna.

Blev en tur till Hallunda för lite inköp-

Hem och tog det ganska lugnt resten av dagen.

Middagen blev på rester från gårdagen pasta och köttfärssås. 

 

Valparna fick en timmes lek med mig i köket innan jag ville att de skulle sova för natten.

Själva kopplade vi av efter leken med valparna'

  med lite njutning för själen

Sen blev det  Alla mot Alla och efter detta är det bara att smyga sig förbi hagen för att inte väcka de små.

Så var denna dag över och i morgon blir det repris för då flyttar både Ölice och Öbbe









 






Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards