Alla inlägg den 17 september 2021

Av Rehn/Hornesjö - 17 september 2021 09:24

Äntligen fredag sa jag alltid när jag jobbade.

Såg fram emot två härliga dagar då jag bara skulle kunna göra vad jag ville, men när jag idag ser tillbaka på den tiden så var jag oftast så slut i kroppen när helgen kom och jag då äntligen kunde få känna efter hur jag egentligen mådde, så helgen blev oftast inte vad jag hade tänkt mig.

Idag är varje dag sig lik

 

Jag ska i alla fall inte klaga för jag har ganska bra dagar och med våra hundar händer det alltid något som gör livet värt att leva och se fram emot.

Just nu är den bästa medicin våra småttingar som gör livet extra värt att leva.

 

Dessa är väldigt svårt att se sig mätta på och nu väntar vi bara på att ögonen ska öppnas och det då brukar bli lite mer fart i lådan. Just nu är det sömn och mat som är det viktigaste för dem.


Z är en sån jätteduktig mamma.


  Det blev en ganska lugn dag och vi gjorde bara ett kort besök i Hallunda.


Satt mycket vid datorn denna dag, detta händer inte så ofta nu för tiden när det mesta går att göra via mobilen. Men ibland är det ganska kul att gå igenom alla mina bloggar och inse vad som har hänt, minnet är ganska kort nu för tiden.

Middagen hade jag planerat att det skulle bli en höstgryta och det är så skönt med dessa grytor som min Crock pot kan sköta.

När det sedan var dags att äta så hade jag haft lite väl mycket med buljong i denna .

 


Så grytan blev till soppa, men detta var Lasse nöjd med för han gillar verkligen sås, sky och spad.


Hände inte något speciellt efter middagen utan kvällen fortsatte framför TV och den fick avslutas med  filmen Solsidan.  Ganska kul och bra film.


Lite mys i valplådan innan jag kröp ner i sängen.


Så var det lördag

 

Temperaturen sjunker sakta och nu när den är under 10 grader på morgonen så känns det även inne i huset. Vaknade ett par gånger under natten och riktigt frös, men annars så kändes det bra och inget att klaga på när jag ser mina uppdateringar på appen, jo det skulle vara stegen under gårdagen.

Idag var vi tvingade att åka iväg för att handla lite. Först och främst hade jag tänkt handla avmaskningsmedel, men det finns ingenstans, just det som jag vill använda, så antingen får jag hoppas på att det kommer in någonstans eller så får jag helt enkelt byta preparat.

Sen var det maskindisksalt som vi skulle ha och inte heller detta finns någonstans just nu.

Det blev i alla fall en tur till City Gross för jag var så sugen på någon form av skaldjur och idag fanns det något som jag gillar mest av allt och det är havskräftor. De såg väldigt små ut, men jag kände att det kommer nog att fungera att gratinera i alla fall.

När vi kom hem så kollade Lasse i brevlådan och där låg det 6 stycken brev som inget skulle till oss, utan upp till Hallunda gård. 

I onsdags när posten kom så stod Lasse ute och tog emot den, det visade sig då vara 5 brev som inte var till oss och Lasse sa till killen att detta måste de nu lära sig, han försvarade sig med att det är inte han som sorterar posten, så han delar bara ut den där den ligger. Jo så är det säkert och felet ligger hos de som sorterar.

Men nu visade det sig att 3 av de brev som låg i lådan igår var de som Lasse lämnade tillbaka till killen.

Ringde upp till Hallunda gård och berättade att vi återigen hade fått deras post och eftersom de nu var brev gällande vården så ville vi inte bara lägga dessa på lådan igen.

Mannen i familjen kom ner för att hämta posten och Lasse och han stod och pratade lite om var vi bott tidigare mm mm, då säger denna man "känner ni Birgit Rehn", Lasse började skratta och säger att det är min frus faster, men hon lever inte längre, detta visste denna man och han visste även vilken min farfar och undrade även om min pappa som han trodde var död. Ha ha, vad lite fel post kan bli intressant ibland.


Hände inte så mycket mer även denna dag, men försvann fort gjorde dagen ändå och snart var det kväll och äntligen skulle jag få börja med maten, nog var de små kräftorna, men av 1 kg blir det ändå en del

 

Hade tyvärr helt glömt bort att handla persilja och den plantan jag hade kvar i landet såg så tråkig ut att jag uteslöt detta denna gång. Så de gratinerades bara med smör, ströbröd, vitlök och citron.  Vi vill äta dem när de kommer direkt ut från ugnen då de är varma och det vita köttet bara faller ur från stjärten.

Skulle kunna äta detta flera dagar i veckan.


Vi blev i alla fall mätta och trötta efter denna middag och var kvällen tog vägen har jag ingen aning om.

Skulle se en film som började klockan 22, men denna avstod jag från och kröp i säng i stället.

Denna natt tänker jag även sova i min egen säng.

God natt


Så var det söndag  och valparna 2 veckors dag.

 

Såg lite sämre ut en de senaste dagarna, kanske berodde det på att jag sovit i min egen säng och inte riktigt hade kopplat bort tankarna på valparn och Z i det andra rummet.

Kunde inte låta bli att snabba mig upp och gå in och kolla och där inne var det så lugnt och mysigt.

Men när jag kom in så ville Z direkt ner i lådan och ge sina ungar mat


 

Blev lite mer bilder på valparna och det var mest för att jag provade mig fram med kameran.


 

Hade förberett min Crock pot med lammkött och vad jag behövde var en citron och aubergine, så det blev en snabbis till centrum.


När vi kom hem tog vi en promenad med killarna. Hade sett på nätet att det var ett hus till salu inom kort på vår gata och bilden var på ett av de finaste husen, blev lite fundersam över att de skulle sälja.. men adressen på huset som snart skulle vara till salu var detta.

       

När vi kom hem kollade jag och såg att annonsen var borttagen.

Kanske någon som sett misstaget.


Hade köpt en påse chips på Lidl

 

  i veckan och denna öppnade jag och den gick åt. Det bevisar att den var god.. Normalt brukar en chips påse hos aldrig gå åt.

Blev lite promenader denna dag .. middagen skötte sig själv i Crock poten.

Idag blev det en annorlunda gryta, gjord på lammhals.

Det smakade i alla fall bra.

Kvällen fortsatte sedan med en gammal repris av Morden i Midsomer.

I morgon är det ny vecka igen.  












Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards