Alla inlägg den 10 september 2021

Av Rehn/Hornesjö - 10 september 2021 07:44



 


Dagen började bra och kul att läsa på appen att det ser ut att bli bättre med sömnen

Efter utfodring av både oss själva och hundarna så  gjorde jag en sats med pannkakssmet som skull gå stå och svälla hela dagen. 


Var ute mycket denna dag på tomten och idag blev det shortsen och linnet som åkte på igen

Z är en sådan duktig mamma och sköter sina barn perfekt, detta gör att jag känner mig avslappnad och behöver inte sitta vid lådan hela tiden  (fast det är lätt att fastna där)   och Z själv får även lite lediga stunder då hon kan vara tillsammans med den övriga flocken. 

Jag tyckte det skulle vara så perfekt med dessa märkningshalsband på valparna. Hade gjort i ordning kartan med vissa färger.  Tycker att det är viktigt att inte hålla valpen från mamman längre  tid än vad det behövs för att kolla att allt ser bra ut. Vägning kan göras när lugnet har lagt sig i lådan 

Men dessa band som jag hade tänkt använda nu hela tiden visade sig tappa färgen väldigt fort, visst syns det fortfarande lite svagt vad det är för färg, men den mattas mer och mer för varje dag 

I år är det 50 år sedan vår första kull föddes och under dessa år har det blivit 31 kullar, alltså ingen större uppfödning  men detta har gjort att vi kunnat ha kontakt under många år  med flera av dessa valpars hela livstid.


Det blev även denna dag varsin toast till lunch. 


Märktes på hundarna att även de kände av den härliga dagen och var i och simmade i poolen några gånger. 


Vid 17 tiden gick jag in och stekte pannkakor.

 


Idag hoppade jag fläsket och det fick bara bli min  goda björnbärssylt. 


Även denna kväll var jag duktig och kröp i säng direkt efter Alla mot Alla. 


Fredag 

 


Natten kändes ganska bra, klart jag vaknar vid varje litet pip,   men kollar en snabbis och fortsätter att sova i alla fall fram till klockan 4 då Z ville ut.  Lasse är snäll och tar dessa nattrastningar. 

Idag var vi tvingade att bära ner valparna till undervåningen    eftersom de skulle komma med våra vitvaror till tvättrummet.. egentligen känns det inte optimalt att flytta 5 dagars valpar, men ännu värre är att det kommer upp folk på övervåningen och stör Z.

Valparna verkade inte känna något av att de blev flyttade, men Z visade en viss oro och ville upp i valprummet och kolla om det fanns någon kvar.   Plockade fram en matta till henne   så hon hade något att intressera sig för  medan jag plockade över valparna än en gång i en lite större bädd

 

Vi hade tur med leveransen för de hade sagt mellan klockan 9 och 13 och det är alltid jobbigt när man inte riktigt vet och ska hålla undan hundarna.

Men redan klockan halv 10 var de på plats och de var två duktiga killar som både bar ner våra gamla maskiner och även upp de nya och installerade tvättmaskinen ordentligt.  De körde även ett snabbprogram innan de lämnade oss.

 

Det såg riktigt fint ut inne i detta lilla tvättrum


Idag var vi tvungna att handla lite och egentligen skulle det ha varit Maxi, men eftersom jag ville med så fick det bli en snabbtur till Hallunda.


Dagen gick sedan sin gilla gång och allt var lugnt och fint i lådan.


Blev så sugen på planka, men det märks att jag inte är van längre att äta som förr och jag blev direkt uppstoppad och kände bara olust efter middagen.  Men visst var det gott

 

 
Avslutade kvällen i vårt sovrum med att kolla på en film fram till klockan 24,00

I morgon är det helg igen








Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards