Direktlänk till inlägg 10 januari 2022

Lördag och söndag vecka 1 2022

Av Rehn/Hornesjö - 10 januari 2022 08:45

 

Ingen större skillnad på denna natt, men vaknade redan före 5 och hade svårt att komma till ro igen, men var i alla fall kvar i sängen fram till 7.

Idag är det tråkväder igen, mulet och grått.

Som vanligt började morgonen med skidor på TV.

Sen efter både vår och hundarnas frukost så blev det 10 minuter på mitt löpband, något som jag har börjat med efter nyår, men det går väldigt trögt och jag har inte fått upp flåset som jag vill, därav den korta tiden.

Klockan var nu 10 över 10 och jag hör hur telefonen på nedervåning ringer, hör att Lasse svarar och säger att han ska säga åt mig att ringa till morfar..  Det visar sig att det inte har kommit någon morgonpersonal till min pappa. De brukar komma mellan 7-8 och då får han hjälp med att ta av den stora skon som han har på foten så att han kan komma upp och få i sig lite frukost och ta alla sina viktiga tabletter, men nu var klockan över 10 och pappa hade försökt nå hemtjänsten men inte fått något svar, hans larmklocka fungerar inte om dörren in till vardagsrummet är stängt och det säger pappa alltid till nattpersonalen att de inte får stänga, men naturligtvis var den stängd och larmet når då inte fram.  Jag började direkt göra mig iordning för att skotta fram bilen från garaget och ge mig iväg, men d ringer pappa och berättar att det hade kommit en kille som skulle till andra men upptäckt att pappas nyckel hängde i skåpet, så det var så snällt av honom att komma direkt till pappa.  Men så här får det ju inte gå till.

Lasse ville ner till centrum för att spela en Dagens dubbel och jag hade kollat i kylen och såg att jag bara behövde mjölk, så jag tog mig en tur in på Supermarket för denna, men naturligtvis blev det en dyr mjölk för det hamnade mer saker i in korg och snart var jag uppe i över 200 kr.  När vi kom hem och jag skulle ställa in mina varor så upptäckte jag att det fanns en hel 1,5 liters mjölk oöppnad i kylen.

Det blev ett par lunchmackor till mera skidor på TV.

Var ute en del på tomten även denna dag och idag var det kramsnö. 

Fick för mig att leka lite och började med att rulla snöbollar för att göra en större snölykta, men detta var inte lätt, så fort jag la ifrån mig en snöboll så var det någon av hundarna som stal denna och sprang iväg med.  Till slut tröttnade jag och gjorde       två mindre på ett bord istället. Huvudsaken var att jag kunde få tända ljus i dessa till kvällen.


Var sugen på zucchini idag och något som vi gillar är att fylla dem med svampstuvning

     Så enkelt men så gott detta var med bara ett par skivor pastrami till.  Gjorde den för första gången i airfryen och det blev bättre än i den vanliga ugnen.

Efter att vi hade tittat på Stjärnorna på slottet och vår fina Carola så blev det 2 timmar med Brottet.


Så var även lördagen över.

Idag är det söndag

 

Natten blev som jag hade tänkt mig, men blev lite fundersam när jag såg att den högsta pulsen under dagen var vid halv 3 på dagen, gjorde väl något ute som var ansträngande.  Hade annars trott att den skulle ha varit väldigt hög vid 11 tiden då jag var mest irriterad på hemtjänsten.

Idag hade i alla fall allt fungerat igen.


Hade tänkt vara ute en hel del denna dag, men det sket sig. TV och skidor både på längden och i backen gjorde att jag inte hann så mycket.

Idag var det ett roligt skidskytte både på herr och damsidan.

Slalom gick sämre för våra svenska killar

Lite lättlunch framför TV:n   med några rostade mackor fick det bli. Sen tyckte jag att det var så tråkigt att bara sitta rakt upp och ner och inte göra något, så jag letade fram lite garn och satt och virkade framför TV:n, det fick bli ett till pannband.


Sen var det bara att börja fundera ut vad det skulle bli till middag och idag var jag jättesugen på falukorv, hade köpt en ring i veckan som jag tänkte göra i alla fall 3 rätter med.

Idag fick det blir falukorv i ugn som jag gjorde i Airfryen. Blir lika förvånad varje gång jag använder denna och tycker att maten är bra mycket godare än när jag gör den i den vanliga ugnen..

   


Får använda mig av engångsformar när jag gör något i denna ugn för jag har inte hittat några eldfasta som passar in i den, men det fungerar det med.

Blev ca 1 portion över och normalt ger jag alla rester till hundarna, men frågade pappa om han vill ha denna och det var inget han tackade nej till.  Men det får bli på tisdag för imorgon är både vi och pappa upptagna med sjukhusbesök.

I kväll var det premiär för Farmen och det bara måste man ju se.

Började ju bra, men redan detta första avsnitt får jag lite vibbar om vad som kommer att ske. Blir spännande att följa dem i alla fall.

Efter detta så fick det bli 2 timmar med Brottet, som nu börja få en upplösning, men det är 8 avsnitt kvar, så det kommer säkert att ändras och bli ett helt annat slut än vad jag misstänker.


I morgon blir det ny vecka och vägningen i morgon bitti kommer nog att inte kännas bra.  Känner i hela min kropp att jag har ökat i vikt och mår inte alls bra av detta.













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 13 maj 09:10

Så var det åter en måndag    som började bra med solsken och värme. Natten var väl lite si och fram till 3 tiden då jag vaknade till och kände att jag höll på att få kramp i min fotled. Bara att stiga upp och gå runt så att detta skulle släppa.  ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 9 maj 09:36

Torsdag och även Kristihimmelsfärdsdag   Så såg det ut klockan halv 7, positivt när det i alla fall inte regnar Natten hade känts ganska bra, något som jag inte hade förväntat mig efter den tråkiga sjusovardagen som det var igår.        ...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 6 maj 07:26

Måndag    Det positiva var att det inte regnar          Lite bättre än gårdagen  är alltid bra. En tur till Hallunda för Lasses beställningar på apoteket.  Tog en tur in på Lidl men hittade inte något som jag behövde. Hade ingen ani...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards