Direktlänk till inlägg 28 mars 2022

Måndag till onsdag vecka 13 2022

Av Rehn/Hornesjö - 28 mars 2022 08:50

Ny  vecka nya tag

 

Natten blev bra och att vakna upp och klockan visa 7 kändes ganska skönt fast jag innerst inne vet att den är egentligen bara 6 och samma tid som jag normalt brukar vakna.

Hade även denna dag lite på agendan så någon tur till Hägersten blev det inte.

Började morgonen med att lägga in ett par saker på tradera och sedan även en tur till Hallunda för att skicka iväg ett paket och även in på Stadsmissionen men 25 stycken champagneglas och en hel låda full med bara köksredskap.

Om bara hälften av allt som vi lämnat in till Stadsmissionen ger dem lite klirr i kassan så är i alla fall jag supernöjd med att ha kunnat bistå med detta.

Hann precis hem till Hem till Gården.  Lasse rostade varsin macka och tog vara på rostbiffen som var kvar sedan i söndags.

Blev att vi jobbade en del med Åberlix även idag.  Hann har så mycket päls som jag tyvärr är tvungen att klippa bort på grund av att den tovat sig ordentligt på vissa ställen. Visst skulle jag kunna stå och reda ut, men varken kraft eller tid finns för detta och jag kommer i alla fall inte att ställa ut honom.

Meningen var att jag skulle göra en moussaka till middag och detta hade jag planerat att göra efter Hem till Gården, men som mycket annat så glömdes det bort.

Vi skulle möta mäklaren klockan halv 5 i Älvsjö för att då även träffa köparen till pappa lägenhet.

Tyvärr var vår mäklare hemma med sin dotter och vi fick en annan kille, men lika bra och det kändes ändå helt rätt.

Kul att träffa tjejen som ska köpa och renovera pappa lägenhet, ser verkligen fram emot att få se hur den blir och det lovade hon mig att jag skulle få se.

Kom hem precis när Glamour började, se det blev mycket på en gång, men prio ett låg på hundarnas middag, sen så stoppade jag in 2 tallrikar med Dafgårds kyckling i mikron för det var det enda vi hade denna dag.

Hann även duka fram lite medan Lasse var ute med hundarna på tomten.

 


Måste i alla fall berömma Dafgård för sina fina uppläggningar och bara det får det att smaka gott med lite extra kryddning.

Var ganska trött innan Alla mot Alla började och naturligtvis slumrade jag till i soffan och såg bara lite då och då. Sen när det var den sista reklampausen så måste jag ha somnat ordentligt, för helt plötsligt var det ett annat program och klockan var 23.15.  Ja ja, det var inte så bra ikväll.


Tisdag

 


Helt okej natt men med många konstiga och lite otäcka drömmar.  Ann och Kenneth var hos oss och skulle se om de hittade något i de kartonger vi tagit hem. Rätt som det är så hör jag ett oväsen utanför och kollar ut och ser att det är en gengasbil på min farmor och farfars tomt (så nu var vi där).  Lasse ska precis ut och hjälpa killen med bilen för han verkar ha något problem.  Jag ser då flera bombflygplan och säger till både Lasse och Ann att nu har det blivit krig även här.  Går in i farmor och farfars sovrum och kollar upp mot skogen och ser att de har bombats sönder en massa och det ryker mycket.  Jag säger då till Lasse att vi måste göra klart varsin liten väska med nödproviant, hämtar två små väskor, frågar Lasse vad han vill ha i sin och han säger det räcker med en tandborste och tandkräm.  Jag vänder och går ut ur rummet och sedan vaknar jag.

Ja konstiga drömmar kan det bli.

När jag sitter vid köksbordet i morse så ser jag bland all bråte att min Doktor Westerlund har börjat blomma   och att även den andra    blomman har ränt iväg ordentligt. Dessa blommor ha ju fått lika lite kärlek som våra hundar, men verkar i alla fall trivas.  

Idag hade  jag inga paket som skulle iväg och vädret var inte alls så kul så att stå ute och trimma kände jag inte för.

Ville till Hägersten för att hämta lite saker som skulle hit hem. Så detta gjorde vi på förmiddagen.

När vi kom hem igen så ställde jag mig äntligen i köket och gjorde den moussaka. Jag vill ju att en sådan ska få stå i ugnen länge på låg värme för att få den riktigt som jag vill.

Såg sedan på Hem till Gården.  Hade hittat en massa krukor i källaren och dessa var en hel del som var signerade och jag bestämde mig för att fotografera dessa och lägga ut dem på Tradera.


Sen blev det en tur till Hallunda för Lasse kände för att spela en dagens dubbel.

Hem och klockan var bara ca 15 men vi bestämde oss att äta tidigt och få en alldeles nygjord moussaka istället för att nu ta något och sedan värma middagen.

       

Så gott det var och äntligen så blev det en riktig middag.

Sen blev det Kalle på Spången och jag njöt av denna film och tänkte mycket på mamma och pappa som verkligen gillade dessa gamla svenska filmer

Dagen fortsatte som vanligt med plock i alla lådor.

Känns i alla fall bra att det kommer att ta ca 3 månader innan vi ska lämna över lägenheten till den nya köparen. Så vi behöver inte jäkta och vara där varje dag, om vi inte vill.

Kvällen blev framför TV och en jäkla tråkig fotbollsmatch. 

Men nu slipper vi i alla fall inte titta vidare.

Hann se den sista halvtimmen fram till 23,15 på Alla mot Alla, och den var riktigt spännande denna kväll.

Hoppas få sova gott i natt.


Onsdag

 

Upp i ottan, kändes det som fast klockan i alla fall var 05,40.  Men när vi ska i väg på något så är Lasse alltid så stressig och vill ha minst ett par timmar på sig. Vi skulle lämna in bilen i Segeltorp klockan 8 för att få den servad och då skulle vi inte hinna med någon frukost innan, nu undrade jag varför. Klart att vi hinner. Det tar max 30 minuter till Segeltorp om det är trafik.. Så när klockan var före 7 så var vi helt klara med både frukost och annat som skulle göras denna morgon och Lasse stod i startgroparna.

Jag ville inte åka förrän klockan 7.30, men det skulle vara alldeles för sent eftersom vi hörde på radion att det var problem i trafiken eftersom några demonstranter hade satt sig mitt i vägbanan vid Västberga.

Så vi startade lite tidigare vid 7.20 i stället och redan före Kungens Kurva var det tvärstopp.. Men vi tog då vägen över Segeltorp och där var det i stort sett fritt fram hela vägen så vi var framme redan 7.45 och lämnade bilen. 

De lovade att ta den direkt så vi gick in och satte oss för att vänta och strax efter 9 plingade det till i min mobil att bilen var klar.  Hem direkt för att ge hundarna mat och sedan lite utgång för dem.

Men jisses så isande kallt det var denna dag och till och med vinterjackan åkte fram igen.

När klockan närmade sig 12 så värmde jag moussakan som var kvar sedan gårdagen   . Sen slog vi oss ner för att kolla på Hem till Gården.

Började kolla lite i backarna med dukar och fann en stor härlig linneduk med min farmors monogram DR 1929. Kollade igenom den och inte en enda liten fläck fanns det på denna.    Fann även ett fotografi på min farfars föräldrar och alla barn,  respektive  och barnbarn

 

Vi var en stor släkt på den tiden och hade många trevliga stunder tillsammans. Det som jag nog gillade mest var när vi var i Grödinge och firade något för då var farfars alla syskon och familjer med. Alla kusinerna och där fick även jag räknas in fast det var pappas kusiner. Jag var mer i samma ålder som de flesta. Fast det är en härlig bild som ger många minnen så känns det även vemodigt att veta att det bara är jag och killen som sitter bredvid mig på bilder finns i livet.  Men det borde finnas en mängd med tremänningar.. Skulle verkligen vara roligt att hinna se eller höra något om de i släkten Rehn som finns kvar.

Kände inte för att göra så mycket mer inne denna dag utan tog i stället med mig hundarna ut på tomten och satte mig i en solstol med en filt lindad över vinterjackan.

 Satt ute till klockan var nästan halv fyra.

Sen var det dags för att ge hundarna deras kvällsmål innan vi skulle åka iväg till Nacka för att gå på årsmöte i Stockholms Cockerklubb.

Trevlig att se lite nygamla ansikten och även få redogörelse från styrelsen om vad som har hänt och vad som kommer att ske.

Det roligaste på dessa möten är att de hundar som har hamnat på Cockerlistan under det gångna året alltid för en utmärkelse i form av en mugg och något annat. 

2021 hade vi både Zlatan och Åberlix med på viltspårslistan, även deras syster Trassla hade fått en plats.

 

Zlatan fick även ta emot sin championrosett 

  Trasslas matte kunde inte komma så jag fick även äran att ta emot hennes mugg och boll.

Hem igen och slog oss ner framför Tv:n för att kolla på Sveriges Mästerkock och vilken lycka jag kände när båda killarna gick till final.  Båda är värda att få finna den stora titeln så det blir en spännande final om en vecka.


Blev även spännande i Alla mot Alla.


Imorgon är det torsdag och då ska vi till Hägersten för att lämna ut lite möbler.












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 15 april 09:31

Måndag   Så var det kallt igen.         Så såg det ut efter denna natt.  Fattar inte varför mitt ANS är på rött, tycker att jag känner mig ganska lugn. Idag var det vägning igen eftersom det var måndag och det där med att äta choklad s...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 12 april 08:35

Torsdag             Lite orolig natt med många uppvakningar och tyvärr inte en grön app som jag vill ha. Det var riktig kallt ute idag igen och jag kände så fort jag satte foten utanför dörren att jag frös. Kände inte att vi direkt m...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 8 april 10:14

Måndag igen   Äntligen så visar termometern lite värme         Appen visade även den på en bra start på denna vecka. Att vakna upp till en knallblå himmel är något som gör att jag känner lycka. Tyvärr är ju inte allt så självklart och...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards