Alla inlägg den 16 juli 2021

Av Rehn/Hornesjö - 16 juli 2021 06:36

 

Plötsligt händer det. Den bästa natten på länge. 

 Vi stängde ut alla hundarna i hallen denna natt och detta resulterande i att ingen störde mig och jag sov så gott. 

Klev upp vid 6 och gick ut och öppnade ytterdörren till hundarna. Tog med mig mobilen och satte mig och bara njöt av den sköna morgonstundens  lugn.  Inte en enda liten vindpust kändes och det enda som hördes i skogen  var fågelkvitter

Inne i huset hör jag Lasse skramla med koppar och fat och inser att jag snart måste lyfta min ändalykt från stolen och gå in och laga lite frukost. 

Går in och slänger till hundarna en näve mat för att jag ska få vara i fred i köket. Sätter på äggvattnet, fyller kaffebryggaren, tar fram en skiva bröd ur frysen till Lasse.  Ja nu är jag på gång och Lasse får ta hand om dukningen.

Snart sitter vi där vid bordet med alla fem hundarna runt benen   alla vet vad som vankas och snart är våra ägg skalade och äggskalen kastas ut till vovvarna, sen ställer vi ner våra filmjölkstallrikar och alla får slicka rent dem.  Denna ritual har vi både hemma i Slagsta och här och det vet hundarna.

Lasse försvinner snart ut till lillstugan för att fortsätta med att sätta lister, själv tar jag hand om köket och förbereder hundarnas frukost.

Allt är klart och dagen kan börja

Började med att fixa till en pizzadeg. 

Det blev en tur till Löttorp för jag ville in på Kupan och kolla om de hade något tyg som passade som mörkläggning gardin i lillstugan, men fast de bara hade haft öppet i 15 minuter så var kön alldeles för lång. 

Åkte upp till Böda för att handla räkor. Visste att de bara tog 99 kr kilot för stora fina räkor.

På vägen hem körde vi åter in till centrum för att kolla på Kupan men kön var inte kortare och jag avstod.. Ville in på Rosas för att köpa getost, men samma långa kö där också, men ett loppis mittemot gick jag in på och hittade en stuvbit tyg för 20 kr som passade mig utmärkt. 

Hem och gjorde en pizza till lunch

  kanske inte den snyggaste, men smakade bra, när jag hade skurit upp den till oss.. och fredag betyder ju att det även är tillåtet att dricka ett glas vin. 

Jag satte igång med att ta fram alla tillbehör till röken. 

Placerade ut räkorna på gallret och det blev 39 st, men hade jag inte räknat till 42 innan. 

  Kanske tänkte jag fel, men när jag skulle hälla tillbaka de färdig rökta så hittade   jag tre stycken som tydligen hade vägrat att bli rökta. 

Nu skulle jag sätta mig ner och sy gardiner till lillstugan, men var fanns svarta tråden. 

Hittade en liten trådrulle men för lite till maskinen, satte mig ute och sydde för hand i stället.. 

Hade satt ut en annons på dessa   på köp och sälj Öland.. När vi var och handlade så fick jag ett sms från en som ville ha dem. Men kunde inte komma förrän senare ikväll. 

Stolarna är jättefina och av bästa kvalitet, men svåra att flytta för de är så tunga.. De kostade nästan 2000 kr styck som nya och jag tänkte först skänka bort dem eller ta 100 kr för fyra.  Lasse som egentligen inte ville sälja dem sa att inte under 1000 kr för dessa fyra.  Men det var de tydligen värda och det visade sig vara bekanta som kom för att köpa dem.  


Klockan hann bli över 8 innan vi kunde sätta oss till bords och hungriga och sugna var vi på de rökta räkorna. 


Inte förrän alla var uppätna kom jag på att ta en bild.

  och nu var det bara skalen kvar 

Men champagnen  var inte urdrucken.  


Vi satt länge ute och njöt av den fina kvällen. 


Lördag

 

Ack så rätt det stod på appen denna morgon. 

Vaknade strax efter 3 av att någon av hundarna kräktes. Upp för att kolla men fann inget och funderade på om jag bara drömt. 

Hann precis somna om så vaknar jag igen och nu känner jag att jag håller på att få kramp i benet, fullkomligt flyger ur sängen för att snabbt få ställa mig upp och häva krampen.. lyckas och somnar om för en liten stund.  Klockan är 04,34 och min mobil ringer, men jagr känner inte igen signalen. Kollar på den  den är alldeles tyst, men det ringer en signal på en annan och denna finns det inte ens ett telefonkort i.. Ser att den larmar, men har aldrig satt in något larm på denna och varför 04,34.  Blir i alla fall lite lugnare när jag vet att det inte är telefonsamtal. 

Idag ville jag få klart i lillstugan och då skulle den tunga sängen in i huset.

Att bära den runt huset kände jag att det skulle vi aldrig orka, så jag föreslog att vi skulle hasa den genom hallen och ta den genom toaletten.. Detta ansåg Lasse vara ett dumt förslag men gick ändå med på att försöka och det slutade med att jag fick beröm, detta är inte så vanligt.


Ner i ett annat av våra småhus för att hämta en byrå.  

Så nu är huset nästan klart, ska bara städa av den lilla kokvrån.


Ikväll blev det middag från grillen.

   

Det var jättegott och äntligen kunde jag koppla av lite.  Hade sökt pappa hela dagen utan att fått något svar och när jag äntligen kom fram till avdelningen på sjukhuset och fick veta att allt var stabilt så kändes det lugnare.

Fick sedan även ett sms från pappa där han berättade lite.


Kvällen var som vanligt helt underbar och jag passade på att ställa Yra på trimbordet och klippa ner henne en hel del.  Samma gjorde jag med Z på förmiddagen.


Någon efterrätt hade vi inte hemma men en rom och cola och lite ostbollar sitter aldrig fel.

Varmt fortfarande och jag hade ingen lust att gå in.

Lasse ville se en film och jag började men satte mig sedan vi datorn i stället.

Ska bli kul att se om det går att sova, det är som en bastu inne i huset ikväll.


I morgon är det söndag och inga direkta måsten.


God natt
















Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards