Direktlänk till inlägg 31 januari 2022

Vecka 5 2022

Av Rehn/Hornesjö - 31 januari 2022 08:30

Så var det ny vecka igen och jag hade som vanligt en del att kolla upp när det är måndag.

 

Först väcka klockan och sedan en koll på appen och det var bättre än vad jag trodde. 

Sen en tur ut i badrummet för att ställa mig på vågen.  Fattar ingenting, jag har knappt ätit något på hela veckan och trodde att jag idag skulle se en kraftig viktminskning, men vad ser jag, jag har gått upp några hg sen förra veckan.

Blev ganska så besviken när jag såg detta, men jag har ju jobbat mer med kroppen denna vecka än vad jag är van vid så jag får väl skylla på att musklerna väger lite.

Efter vår frukost så kollade jag efter numret till Beckmans begravningsbyrå i Västertorp. Just denna byrå anlitade vi 1969 då vår lilla Peter skulle begravas, de hette då Huddinge begravningsbyrå.'

Fick en tid redan idag klockan 15,30 och det kändes redan efter detta samtal som luften blev lättare att andas.


Dagen började som vanligt att vi for iväg till pappas lägenhet för att plocka bland alla dessa saker.'

Bestämde oss för att vara där till max halv 2 för att hinna hem till hundarna och sedan åka tillbaka till Västertorp.

Jag hann till och med se dagens Hem till Gården innan vi åkte iväg igen.

Fick träffa en kvinna vid namn Hanna som var jättetrevlig och nu kändes det ännu bättre när detta besök var avklarat.  Hade så många frågor som jag lätt fick besvarade.

Nu blir nästa träff tillsammans med prästen och denna gång skulle det inte vara någon hinder för att få samlas i 

Uppenbarelsekyrkan.  När mamma begravdes så var det reparation i denna kyrka och vi fick då välja Brännkyrka istället.  

Kom hem igen vid halv 5 och som vanligt hade vi inte ätit något, jo varsin banan hade vi stoppat i magen under städningen hos pappa.

Vi hade även denna dag rester efter köttfärsen som jag köpte i lördags.  Tänk att 450 gram köttfärs kan räcka och även bli över när jag hunnit göra 3 middagar av denna.

På lördagen valde Lasse hamburgare    och  på söndagen blev det   spagetti och köttfärssås som även Lasse valde.  Efter detta så tänkte jag ge hundarna det som fanns kvar, men då sägers Lasse att vi kan väl göra en gratäng på resterna.

  

Så fast denna gratäng såg tråkigast ut av dessa tre måltiden så var det nog det godaste jag ätit på länge och idag kunde jag även äta och känna mig nöjd..

I kväll var det även Glamour så medan Lasse såg en timme så satt jag fastklistrad vid TV:n

När jag precis hade sett denna så tog jag min mobil för att ringa till pappa, det var tydligen en reflex för så gjorde jag alltid efter Glamour.  Det ännu konstiga var att när jag väckte Lasse och sa att Glamour var slut så säger han 

"har du ringt din pappa"

Kvällen fortsatte med lite TV, men denna kväll bestämde jag mig för att komma i säng innan 23, så ingen film fick jag börja titta på.


Så var denna dag över och det känns som en stor tung sten har lämnat mitt bröst.


Tisdag och nu har vi kommit in i februari.

  

Vaknade vid halv 6 och kände att jag sovit ganska bra denna natt. Väntade fram till klockan var nästan 6 innan jag väckte klockan för att se hur natten hade varit.   Hade haft en lugn och bra natt visade även appen.

Morgonen fick börja som vanligt och även frukosten gick ner på ett helt annat vis än vad den gjort tidigare i veckan.

Pappa har tjatat på mig att jag skulle ta hem servisen och jag har hela tiden sagt "det tar vi en annan dag". Nu ångrar jag mig att jag inte gjorde som pappa sa och att han hade fått se hur glad jag är för denna.

Kom till lägenheten klockan vid halv 10 denna dag och bestämde oss för att i alla fall plocka ner hela servisen i kartong, detta gjorde Lasse medan jag tog hand om skafferier. Ja detta med att köp 3 och få en burk gratis detta var tydligen något som pappa anammade för jisses vad burkar det fanns av bland annat tomater. Ja det är mycket vi inte själva behöver handla på ett tag.

Det bästa med dessa äldre lägenheter är takhöjden och så mycket med utrymme att spara på.  Men sedan ta hand om allt det är inte kul när man är kort i rocken som jag.

Gick in i vardagsrummet och satte mig ett tag och smekte   katten. Tror att fast den bara är mekanisk gillade mitt smekande, den har nog inte fått så mycket kärlek sedan mamma försvann för snart 3 år sedan.  Den kommer nu att få sin nya plats i vår soffa och få en del smekningar på kvällen.

Det är aldrig någon som har rökt hemma hos oss om man inte räknar med mitt smygrökande mellan 11-14 år.  Men cigaretter har det alltid funnits eftersom pappa hade en hel del besök genom sitt arbete och det var ju vanligt att man då bjöd på en cigarett.  I cigarettlådan låg det en hel del med torra cigaretter men jag hittade även 4 helt oöppnade paket    och dessa är nog riktigt gamla för det finns inga som helst varningstecken på dessa.  Får se vad jag gör med dessa, men dyker det upp någon som samlar på gamla cigarettpaket så säljer jag dem.

Lasse är i alla fall jätteduktig med att klättra på stegar och ta alla de övre skåpen, men det tar liksom aldrig slut på saker.  Men idag orkade vi bara till klockan 13,00.  Per hade lovat att skicka tillbaka modem mm gällande Tele 2 och Comhem och idag hade det kommit en returlapp till dessa så vi tog vägen förbil Per och lämnade av detta.

Fick även samtal från Begravningsbyrån att kyrkan är bokad till den 24/2, så det blir inte så länge vi behöver vänta.

Idag kunde vi i alla fall sätta oss ner i lugn och ro och kolla på Hem till gården och ta några mackor som lunch.

Det blev även en tur till Hallunda och Dollarstore för inköp av ved för nu är det riktigt kallt inne i vårt hus och elda är ett måste.  

På hemvägen från Dollarstore blev det tippen med några sopsäckar kläder och glasflaskor och glasburkar.  När jag står och kastar dessa så kommer en granne fram och pratar. Just dessa grannar har vi haft kontakt med i alla år sedan vi flyttade till Slagsta, deras dotter som är jämngammal med Per var dagbarn hos mig och de var också skolkamrater. Jag berättade för Börje att vi hade varit här ett antal gånger under de senaste 5 dagarna och kastat massor från min avlidne pappa.  Samtalet var som vanligt och jag avslutar detta med "hälsa Agneta" och han svarar "vet du inte att Agneta är död"  det blev en riktigt chock att få höra detta och att det hade skett redan den 2 december.. Känner att denna tid med pandemier har gjort att man inte vet ett dugg om de man känner.

Idag var en sån där dag då orken tog slut ganska tidigt och middagen fick bli innan Glamour.

Det fick bli skinkchips med stuvad spenat och potatis

  och detta är en av mina favoriter så idag blev det en ganska stor portion jag fick i mig.

Kvällens TV fick bli Glamour, Farmen och Lyxfällan, men sen orkade jag inte mycket mer.

Hoppas kunna somna innan klockan 23 även denna kväll.


I morgon är en ny dag och då ska vi bara hämta kartonger hemma i lägenheter för man får inte parkera på gatan på onsdagar.








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 3 maj 08:12

Torsdag'   Vädret var det inget större fel på när jag vaknade, men sovit det hade jag knappt gjort denna natt.         När jag vaknar upp och ser denna app så blir jag så besviken.  Så rött som det var denna morgon var det ett tag sedan,...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 29 april 09:07

Måndag   Äntligen de grader man vill se på termometern Natten kändes ganska okej         Men enligt denna tabell så hade den varit sämre än vad jag trodde. Skit samma, min känsla är viktigare än vad det står skrivet. När vi sitter v...

Av Rehn/Hornesjö - Fredag 26 april 07:49

Ja detta skitväder vaknade jag upp till denna morgon. Natten hade känts så där och det är alltid spännande att kolla av mina värden på klockan         Grönt på ANS i alla fall men resten var väl inte vad jag hade hoppats på.. Hade myck...

Av Rehn/Hornesjö - Måndag 22 april 09:44

Måndag '   Lika kallt även denna dag  Natten kändes bättre än vad den denna morgon visade         Trodde på grönt denna morgon, men det blev orange.  Ja bättre än rött i alla fall. Bara 30 minuters djupsömn denna natt. Tycker att jag ...

Av Rehn/Hornesjö - Torsdag 18 april 09:22

Torsdag   Forstfarande kylig morgon och idag skiner inte ens solen Natten blev så där         Kändes som jag nu var tillbaka på ruta 1 igen. Idag fyller Lasse 81 år och vi ska väl inte fira detta på något speciellt sätt. Fick upp e...

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards