Alla inlägg den 10 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 10 maj 2019 08:16

 

Helt underbart att se dessa grader redan på morgonen och höra på radion att det kan bli närmare 18 grader denna dag. Det är verkligen något som jag längtar efter, för jag känner att jag klarar inte detta omslag i vädret med min fibro.

  Natten kändes bra och jag drömde en del och då brukar det visa dig att jag har sovit djupt. Hörde Lasse gå upp ur sängen och öppna fönstren på vid gavel och säga "nu får du gå upp för det är sommar".. detta var naturligtvis inte på riktig utan det var bara med i min dröm.

  Fast det var jobbigt igår med kroppen så lyckades jag i alla fall få till lite steg, men de flesta var på förmiddagen när vi gick vår promenad med några hundar. Stegen på klubben var få.

 

När vi kom från klubben igår så åker det in en riktigt "fet Mercedes" på vår gata fram till vändplan. Stannar upp där och kollar och åker sedan ut igen. Bilen stannar framför mig och den kille i 30 års åldern ropar "hej fröken", jag kollar och visst känner jag igen utseendet men kan inte placera honom och då säger han "du var ju min fröken på 6-års på Tornbergaskolan"  kommer du inte ihåg busiga Fuad.. jo då nu minns jag och jag undrade hur sjutton kan du känna igen mig efter närmare 25 år, han säger då, du är dig lik och ser lika glad ut som vanligt.  Det bästa betyg man kan få när man som jag då kände mig helt ur gängorna.

Det visade sig att han och hans fru blir de nya ägarna av huset som var till salu.

 Som vanligt kom det upp minnen på FB och då visade det sig att vi hade haft en sallad just denna dag om den nu var förra året eller året innan kommer jag inte ihåg 

 

  men gott såg det ut och jag kände att detta var något jag kunde göra en repris på denna kväll.

Vädret var i dag precis som jag önskat och visst var jag som vanligt väldigt stel i kroppen, men var ute en del i alla fall

        Hundarna gjorde mig som vanligt sällskap..

Hade lovat Mia att vi skulle åka upp till Storvreten om jag orkade och visst orkar jag väl vara ute i en hundhage och se våra hundar ha roligt, måste ju inte röra mig så mycket själv, så vi bestämde att träffas där vid 12 tiden.

Skickade ett sms till Laila och berättade att vi tänkte åka dit.

Vi kom lite tidigare än Mia så våra hundar hann med att utforska hagen innan de andra kom


   Sen kom snart Mia och Saga och sen även Laila med Theo och Tore.

När våra hundar lekte och hade roligt så kommer det en tjej men en liten hund som hon bara går rakt in i hagen med. Släpper ner den lilla i flexikoppel och jag säger direkt att hon måste släppa lös sin lilla hund. Tyvärr kunde hon varken svenska, engelska eller tyska, så jag försökte få henne att första och hon missuppfattade nog mig först och trodde att hon måste bära sin lilla hund. Men jag visade henne med  att ta av kopplet och att hon skulle låta sin lilla hund vara med våra i flocken.


   Jisses vilken fart det blev, den lilla Jack Russel var snabb som en liten vessla och roligt hade de alla 7 hundarna.  Hon stannade länge i hagen och jag tror att hon verkligen uppskattade att hennes lilla hund fick vara med och leka. Hon vinkade så glatt när hon gick.

 

Våra hundar fortsatte att leka och ha roligt

               

Det blev en riktigt lyckad dag i hundgården.

Hem och lämnade av våra tre trötta hundar och sedan en tur till 

  centrum för att köpa det som behövdes till salladen

   Exakt samma blev det inte som den andra salladen men huvudsaken var att det blev skinka, mozzarella och melon

Satt sedan ute någon timme och läste innan jag gick in för att tillreda en sallad

 

Den blev helt okej och inte för att jag kommer ihåg hur den första smakade, men denna smakade i alla fall bra.

Det blev inga flera hundpromenader denna dag utan det blev som vanligt bara en kväll framför TV:n och Lets Dance.  Det blev även som jag trodde att det skulle bli Robin som åkte ut, samtidigt kändes det fel.

 

Det blir sedan sängen och jag tror jag kommer att somna rätt fort.

 

Ia

 


Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards