Alla inlägg den 3 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 3 maj 2019 08:47

       En dag som alla andra var även denna fredag.

 

Började morgonen  med att se att jag hade kommit med på ytterligare en Nosework tävling, blev ganska så förvånad för jag hade anmält mig sent så jag tänkte att då finns det nog ingen möjlighet, men så i morse så fanns mejlet där som talade om att jag redan nu den 12:e ska tävla igen.

Kände att det kanske var dumt eftersom jag har en massa på agendan hela maj och in i juni. Förutom vanliga möten, läkarbesök, hjälpa pappa, studentexamen, födelsedagar mm så känns det som om jag kanske inte kommer att hinna landa mellan tävlingar, utställningar och andra hundaktiviteter.

 

Bara ett litet smakprov vad som kommer: 9 maj valpaktivitet med Zlatan på klubben. 12 maj Haninge BK för att tävla med Yra, 18 maj utställning i Kumla för Zlatan och Z, 19 maj öppen träning för Yra och Z på klubben, 26 maj (min födelsedag) är det utställning i Vendel med Olga, Qling, Zlatan och Z. 30 maj är det utställning för Z och Zlatan, 8 juni är det utställning för Olga, Qling och Z i Märsta. Den 17 juni ska både Yra och Z göra DP prov.


Ingen ska påstå att jag ligger på latsidan

 

Idag blev det en tur till Per för att se han nya fina lägenhet. 

Sen en tur till Jula för Lasse skulle köpa sig nya skor och han gillar Julas fritidsskor.

Sen en tur till nya Lidl i Vårby för att handla lite och även få se den nya affären, den var stor och mysig att gå i och inga köer som det alltid är i Hallunda.

 

Fast det var en kall dag så var vi ute en hel del och jag satt till och med i solstolen och lyssnade på ljudbok.

       

Vi tog varsin kopp med soppa och naturligtvis måste hundarna få slicka koppen 

Blev lite få steg denna dag och jag hade gärna gått en lång promenad, men riktig lust infann sig aldrig 

 

Hade stoppat ryggbiff i slökokaren och egentligen visste jag inte vad jag skulle göra med den, men att lägga den på en planka går alltid hem hos Lasse.

 

Hade inga tomater hemma och glömde även att ta ett ägg i moset, så färgen på middagen blev lite tråkig.

Hade i alla fall köpt jättefina jordgubbar som Lasse rensade och ställde fram till Lets Dance.

Jag var ganska trött denna kväll så jag kröp i säng direkt efter Nyheterna och låg bara och väntade på att äntligen få se Thomas Ravelli få lämna dansen.

 

I morgon är det lördag och jag kan inte se att det finns något planerat på agendan, så det blir nog bara en massa hundgöra som vanligt.

 

Ia

 

 

 

 

 

 

Av Rehn/Hornesjö - 3 maj 2019 08:25

 

Grått och kallt kändes det fast graderna var i alla fall rätt hyfsade

   

Dagen började som vanligt med att jag måste kolla sovtider och hur mycket jag hade gått under gårdagen

Blev lite förvånad när det bara blev dessa steg för så mycket om jag promenerade i skogen denna dag så kändes det som om jag skulle slå rekord, men tydligen var det mer jobbigt än många steg.

 

Men just idag så blev det att gå desto mer.   Tog bilen till centrum vid halv 9 tiden för att lämna in den på service. Passade på att gå in och handla lite innan vi började promenera hemåt igen och då i ihållande regn som nästan kändes som snöblandad, det riktigt piskade i ansiktet, men som jag är så gillar jag ju regn och njöt faktiskt lite fast jag var dyngsur när jag kom hem.

 

Nu blev det några timmar hemma innan vi åter skulle ta oss en promenad och nu till centrum för att hämta får bil.

Passade på att sätta lite utomhussök på Z och Yra.  Började med vår släpkärra som står väldigt trångt och preparerade denna på ett jobbigt ställe för att se om det skulle funka.  Började med Yra som sökte lugnt och stilla tills hon hittade doften. Sen hämtade jag Z som var som en virvelvind när jag släppte in henne vid släpkärran, hon började söka direkt i full fart och det tog inte många sekunder innan hon visade mig doftkällan.

Satte sedan ut 3 dofter vid poolen och samma sak där, Yra hittar bra men hon tar det i sin takt, medan Z rusar mellan dofterna för att visa.

 

 

Här är Yras poäng och tider från onsdagens tävling och man kan ju verkligen se på tiden att det är ingen snabb hund, så någon pallplats kommer det nog aldrig att bli. 

 

Strax efter 11 så började vi åter vår vandring till centrum och nu var i alla fall vädret mycket bättre, men jag hade fått sätta på mig helt nya kläder för de andra hade åkt av så fort vi kom hem eftersom de var så blöta.

 

När vi satt och väntade på att få ut bilen så ringde pappa och talade om att han satt vid vår parkering för han hade varit på banken och ville nu visa mig lite papper.

Men snart var vi hemma och kunde gå in och sätta oss i lugn och ro och gå igenom allt.

 

Försökte vara ute en del och tog vara på varje stund som solen visade sig lite.

 

Annars så hände det inte så mycket mer utan vi gick in och kollade på lite repriser som vi inte hunnit se.

 

Idag längtade jag efter falukorv, så det fick bli denna middag


 

Blev Glamour och Efterlyst som jag kollade på, hade sedan bestämt mig för att se en film som började klockan 22,00, men eftersom det var massa eftersnack från hockeyfinalen så drog detta ut på tiden och filmen började inte förrän kvart i 11 och jag insåg att jag inte vågade hålla mig vaken till efter midnatt, så det var lika bra att dra täcket över mig och somna.

Ia

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards