Alla inlägg den 19 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 19 maj 2019 07:19

      


Trist dag att vakna upp till, det regnade.



      Stegen under lördagen blev de flesta som jag sprang i ringen och lite som vi gick runt innan bedömningen började. 

Var ganska så trött men hade en del jag bara måste fixa innan jag gick och la mig så jag kom inte i säng förrän efter midnatt.

Gick upp vid 6-tiden och blev sittande vid datorn för att försöka få någon koll på vad mina bilder tar vägen.  Har nog aldrig haft så mycket strul med något som just denna dator.

Får hoppas att sonen ska ha tid för sin mamma någon dag och komma hit och kolla vad som kan ha hänt.

 

Det där med mamma, jag har inte riktigt klarat av att släppa tanken på hur mamma dog, allt gick ju så fort och när man mister någon på detta vis så vill man ju gärna veta vad det var som hände.  När vi strax efter att mamma hade somnat in och vi satt och pratade med läkaren så frågade han om vi ville ha henne obducerad, pappa var lite tveksam men jag fick bestämma och jag ville veta.

Frågade pappa härom dagen om han inte fått något svar, vilket han inte hade så han kontaktade Huddinge och fick då veta vad själva dödsorsaken var.

Mamma hade ju blivit så svullen i sin ena fot så det nästan inte gick att få på skon, detta vet jag att det pratade om med sköterskan som kom hem för att sköta pappa bensår, men ingen visste väl varför. Mamma var även väldigt trött den sista veckan och ville helst inte följa med pappa och handla, men hon klagade aldrig utan bara sa att "jag orkar inte".  Nu efter att fått veta vad som var felet så kan jag förstå hennes trötthet, hon hade vatten i lungorna och själva dödsorsaken var att stora kroppspulsådern hade brustit och försvagat hennes hjärta.

Men nu vet jag i alla fall och det känns bra.

2.5 månad har förflutit men jag kommer på mig ofta när jag precis ska fråga pappa om hur mamma mår eller den vanliga frasen vid vårt telefonsamtal "hälsa mamma"

 

Lasse var som vanligt ute och gav "vår" lilla kanin som någon tydligen har tröttnat på, lite morötter. Den bor under bilarna som står vid vår parkering och Lasse är där titt som tätt och filmar eller tar bilder           det är lite läskigt att den bor under bilar, men hoppas får man att den flyttar sig när bilen ska köra 
  Den är i alla fall riktigt söt och jag önskar den ett bättre hem än naturen.

 

  Vid 12 tiden åkte vi ner för att handla lite innan vi skulle till klubben på lite öppen NoseWorkträning. Idag var temat höga gömmor, så jag var väl förberedd på att jag kanske måste lyfta min hund... men som min kropp är just nu så är det inte lätt och då tror jag att även Yra inte kan söka som hon är van vid. Lasse fick ta Z och hon känns nästan mer säker på doften än Yra just nu.


  Sen tror jag att Yra blir väldigt fundersam när jag lyfter upp henne för att hon ska kunna hitta en doft.  Men de som låg lågt klarade hon galant.

Hem och nu var klockan närmare 15,00 och vi hade inte fått någon lunch ännu, men mackorna som skulle vara med igår fanns fortfarande i kylen så det fick bli en macka och ett glas vin, för ute ville vi vara.

 Fast det småregnade så satt jag i en solstol  lyssnade på en bok, jag gillar ju när det är ett fint sommarregn, men ännu är det inte så varmt men jag var bara tvungen att sitta ute och ha det skönt.

 

Tror även att jag slumrade till lite för jag hade ingen aning om att Lasse hade hållit på lite med hundarna.

Middagen idag hade jag redan bestämt, men det var lite att pyssla med för att få till den som jag ville

    Hade bestämt att kvällens middag skulle innehålla spenat och svamp och sen måste jag ju få ihop det så att det passade.

En kycklingfilé fick också vara med i denna pastarätt .

Toppade den med en tryffelmajonäs.

 Kvällen fortsatte med TV ända fram till midnatt och filmen "Djävulens Advokat"  som jag kollade på var inte slut förrän 1.

Eftersom klockan nu hade   slagit om till måndag så var det lika bra att jag kollade av om det hade hunnit bli några steg idag, men dessa var lite få.

Hur natten blir får jag kolla i morgon bitti.

Ia

 

 

 

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards