Alla inlägg den 30 maj 2019

Av Rehn/Hornesjö - 30 maj 2019 06:55

Solen sken och det såg härligt ut när jag steg ur sängen, men en titt på termometern visade på att det varit frost i natt och det nu bara var 1 grad.  Men redan efter någon timme så var det i alla fall 6 grader varmt, om man nu kan kalla detta för värme

   

Lite gladare blev jag i alla fall när jag såg gårdagens steg och även natten var ganska okej.

 

Var ute god tid, eller rättare sagt i bra tid denna dag när utställningen låg bara 20 minuter hemifrån

Idag hade vi bara Z och Zlatan med oss.   Z i vuxenklass och Zlatan i valpklass. Detta var en inoffare där valpklassen är från 4 månader upp till 1 år och vuxenklassen 1 år till veteran.  Så det är inte alltid lätt för de yngsta att vinna, men idag såg jag flera riktigt unga i olika åldrar som vann.

 

Det hade blivit domarändring och det var inget som jag hade något emot när jag såg att det var Cindy Petterson som skulle döma grupp 8.. Hon är mycket duktig med just cocker och det är alltid roligt att få en bra kritik från en som kan just vår ras.

   

Först fick jag äran att hjälpa Astrid med hennes amrisar, men det var inte lätt för de gick som dammsugare i gräset och jag valde att bara springa ett varv med hennes och sedan fick vi byta hundar när de skulle bedömas.

           

I Zlatans klass var det 10 cocker anmälda denna dag.  Han fick gå först mot 2 cockerkillar som är 3 veckor yngre än Zlatan och där vann han, sen fick han gå mot en syster till de andra två killarna och där blev han Bir.

 
 
 
 

Sen var det Z som fick gå mot en tik som är bara 11 dagar äldre än Z.  Det blev vår Z som tog hem segern och sedan fick hon gå mot två snygga veteraner i Bästa tik och där blev vi 2:a.


 
 
 
 

   

Både Z och Zlatan fick jättebra kritiker och tänk att det har gått så bra för dem på dessa tre tävlingar vi har ställt upp på.

 Lasse filmade lite idag med sin mobil och vissa filmer är väl bättre än andra, men jag är glad över att se hur både Zlatan och Z springer i ringen.


 
   

 Själv tog jag en liten film på Bigfinalen där 11 vackra hundar ställde upp och naturligtvis höll vi på den som vann över Z och det var vackra Rosa som Carina Ohlander äger.  Hon blev den finaste gruppvinnaren denna dag

 

Sen var dagen slut för oss och nu hade vi bara tummarna för att även Rosa skulle ta hem en plats i BIS finalen

 Vad som hände i dessa två finaler som hon var med i får hon själv berätta på FB.

 

Lite mat borde det bli i dag också och det var bara att ta en djupdykning i frysen så fick det bli det som fanns.

 

Fläskytterfilé, sparris med holländesås och så pulvermos i brist på potatis.

 

Kollade igenom Zlatans skört på rosetter och kritiker och måste säga att på dessa tre första utställningar som han har varit med på så har det gått toppen

Utställningar den 18, 26 och 30 maj har resulterat i att han har blivit bästa hanvalp alla tre gånger, han har blivit Bim 2 gånger och BIS-R en gång

Inte dumt för en liten kille på  månader.

Nu ska jag bänka mig framför TV:n och ta kväll rätt så tidigt

Ia

Av Rehn/Hornesjö - 30 maj 2019 06:26


 

   

Började morgonen med att ta Z och Zlatan på en morgonpromenad för efter denna var det dags att börja dagen med att handla och iordningsställa valparna inför kommande utställning i morgon

 

En tur till Kungens kurva fick det bli eftersom jag hade planerat att röka räkor och inga fanns hemma och jag gillar Kvantum bäst för vissa varor

Även en tur in på Jula för att handla lite till trädgården och så in på ÖB för hundarnas färskfoder.

Hem och Lasse satte på grillen och jag förberedde röken och så satte vi oss ner och tog varsin grillad korv med bröd.

Medan mina räkor röktes så passade jag på att ta en timmes läsning i den ganska så kyliga solen

 

Planen att bada de två småttingar som ska med på utställningen i morgon märkte vi att vi kunde hoppa, efter att vi borsta och klippt dem lite så såg de helt okej ut och de var ju badade så sent som i fredags så smutsiga kunde de inte vara.

 

Borstade och satte på dem varsitt täcke som fick sitta på till fram på kvällen.

 

Eftersom det var lillonsdag och även dagen före helg så blev även middagen tidigare än vanligt så redan vid 16,00 tiden gjorde jag klart för att sitta ute i kylan och äta.

Ja frågan var ute eller inne, men när man äter rökta räkor på sommaren så ska man sitta ute om man så ska ha vinterkläder på sig.

     

Detta är mat i min smak och jag kan gärna avstå både bröd och annat och bara äta räkor.

 

Nu när säsongsavslutning på Glamour har varit så behöver jag inte tänka på någon direkt tid utan bara att göra det jag vill efter middagen.

Tyvärr så var det mycket jag ville men min kropp ville inte vara med och så ont som jag har haft de senaste veckorna går bara inte att beskriva.  Tur att jag kan bita ihop och försöka vara som vanligt.

 

Bilen packades och mackor gjordes inför morgondagen. Nu gäller det bara att inte glömma mackorna som vi oftast gör.

 

Kvällen avslutades vid 23 tiden efter Morden i Sandhamn och då var det bara att inta ryggläge och hoppas på en bra natt.

Ia

 

Presentation

Det ska vara gott att leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Gästbok

Skriv gärna några rader när du har varit och hälsat på denna sida.

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards